Hoe te om nasolabial vouwen met vullers te verwijderen

De aanwezigheid van nasolabiale plooien is een normale menselijke anatomie, maar met de leeftijd kunnen deze vouwen dieper worden. De verdieping van de nasolabiale plooien komt voornamelijk door ouderdom gerelateerde veranderingen in de huid en onderhuids vetweefsel, wat geleidelijk leidt tot zwaartekracht ptosis (weglating) van de weke delen van de buccale regio. De invloed van de zon, actieve gezichtsuitdrukkingen, roken heeft een bijkomend effect. Patiënten merken op dat uitgesproken nasolabiale plooien het gezicht een vermoeide blik geven en worden gevraagd om ze minder opvallend te maken.

De meest effectieve en veiligste manier om ze minder zichtbaar te maken, is contourplastic met op hyaluronzuur gebaseerde vulstoffen. De methode bestaat uit het feit dat gel op basis van gestabiliseerd hyaluronzuur wordt geïnjecteerd in de basis van de vouw. De gel maakt de zone van depressie van zachte weefsels glad doordat het in staat is om zijn volume gedurende langere tijd in zachte weefsels te behouden. Afhankelijk van het type vulmiddel kan het effect 6 tot 18 maanden duren.

Nosogubki-vullers: voor en na foto's

Correctie van nasolabiale plooien met op hyaluronzuur gebaseerde vullers is de eenvoudigste optie voor gezichtscontourcorrectie, die zelfs voor beginnende schoonheidsspecialisten niet ingewikkeld is. Een veel gecompliceerdere correctieoptie is het gebruik van semi-permanente en permanente vulmiddelen (bijvoorbeeld op basis van calciumhydroxyapatiet microsferische deeltjes of poly-L-melkzuurdeeltjes), d.w.z. drugs zoals Radiesse of Sculptra. Het werken met dergelijke vulstoffen vereist zowel ervaring als voltooide gespecialiseerde training in het werken met dergelijke medicijnen.

Correctie van nasolabiale plooien: het verloop van de procedure

Voordat u direct begint met het prikken van het vulmiddel in de nasolabiale plooien - is het belangrijk om de juiste behandelstrategie te bepalen, omdat er in dit geval 2 mogelijke correctieopties zijn. De eerste optie - het vulmiddel wordt rechtstreeks in het gebied van de nasolabiale plooien geïntroduceerd, met behulp van een van de injectietechnieken of een combinatie hiervan. De tweede optie - een vulmiddel kan in het gebied van de jukbeenderen worden ingebracht, wat leidt tot een toename van het volume en de huidspanning + afvlakking van de nasolabiale plooien.

Bij patiënten met uitgesproken jukbeenderen en ronde wangen, is het het beste om de nasolabiale plooien te corrigeren, maar bij patiënten met dunne wangen en een kleine hoeveelheid zacht weefsel is het beter om een ​​vulmiddel in het jukbeen te introduceren, omdat Dit geeft het beste esthetische resultaat. Of een gecombineerde correctieoptie is mogelijk wanneer een vulmiddel wordt ingebracht in zowel de jukbeenderen als in het gebied rond de nasolabiale plooien (de keuze van de correctieoptie is afhankelijk van de intensiteit van het verwachte resultaat en uw budget).

Hierboven hebben we onszelf laten zeggen dat dit een vrij eenvoudige methode is, zelfs voor beginnende schoonheidsspecialisten. Dit is waar, als we kijken naar de complexiteit van de correctie van nasolabiale plooien - met correctie van andere delen van het gezicht. Maar deze relatief eenvoudige methode heeft ook een aantal subtiele punten, waarvan sommige de procedure efficiënter kunnen maken, terwijl andere tot complicaties kunnen leiden. Hier moet speciale aandacht worden besteed aan het bovenste derde gedeelte van de nasolabiale plooi, waar de hoekige vertakking van de slagader voor het gezicht passeert, en het is erg belangrijk om het niet te beschadigen en embolie te vermijden (24stoma.ru).

1. Contra-indicaties voor de procedure -

We moeten niet meteen beginnen met het prikken van nasolabiale vullers. In de eerste fase van de communicatie met de patiënt moeten we de geschiedenis en de aanwezigheid van contra-indicaties op de procedure beoordelen, waarna de patiënt een lijst met geïnformeerde toestemming voor de injecties van de vuller moet invullen. Er zijn een aantal contra-indicaties voor het gebruik van hyaluronzuurvullers (inclusief voor de correctie van nasolabiale plooien) -

  • zwangerschap en borstvoeding,
  • oncologie (zelfs als klinisch herstel wordt bereikt - vanaf dit punt moet er minimaal 5 jaar verstrijken + de oncoloog kreeg toestemming, omdat er aanwijzingen zijn dat hyaluronzuurinjecties kunnen bijdragen aan terugval),
  • tegen de achtergrond van acute infectieziekten,
  • ontstekingsprocessen op het gebied van interventie,
  • auto-immuunziekten
  • neiging om keloïde littekens te vormen,
  • als eerder patiënt in deze zone semi-permanente en permanente vulstoffen of vulstoffen van onbekende oorsprong werd toegediend.

Als u bovendien een schildklierpathologie heeft, kan dit ook als een relatieve contra-indicatie worden beschouwd. Tegen de achtergrond van deze pathologie treedt de vernietiging van vulstoffen in weefsels veel sneller op - vergeleken met gewone patiënten, en daarom kan de duur van het effect verschillende keren korter zijn. De risicogroep omvat ook patiënten die vaak corticosteroïde zalven op de huid van het gezicht gebruiken (zij ontwikkelen granulomen veel vaker), mensen die bruin worden en patiënten met diabetes.

2. Een vulmiddel kiezen voor de procedure -

Voor de correctie van nasolabiale vouwen worden dichtere vulstoffen gebruikt dan bijvoorbeeld voor de correctie van oppervlakkige rimpels of om het volume van de lippen te vergroten. De uiteindelijke keuze hangt af van de ernst van de nasolabiale plooien: hoe dieper ze zijn - hoe dichter de vulstof met hyaluronzuur moet worden gebruikt. Voor matige vouwen kunt u bijvoorbeeld de Uviderm Ultra 3 fillers, Uviderm Volift, Restylane, Belotero Balance gebruiken.

Voor diepe plooien - Yuviderm Ultra 4, Restylane Perline, Belotero Intens. Alle hierboven vermelde vulstoffen hebben aanbevelingen van de FDA voor de correctie van nasolabiale plooien (met uitzondering van Yuviderm Volift, omdat dit een pas ontdekte bereiding is). Er zijn een aantal goedkopere fillers zoals Princess Volume, Hyalax Base en andere die ook kunnen worden gebruikt. Deze vulstoffen zijn echter minder plastic en gedragen zich slechter in mobiele gebieden. Wanneer ze worden aangebracht, kan gel vaak verschuiven.

Wat betreft het vereiste volume van de vulstof, is meestal 1,0 ml vulstof voldoende om de nasolabiale plooien met gemiddelde ernst (0,5 ml aan elke zijde) te corrigeren. Het is het beste om te kiezen voor fillers zonder lidocaïne voor correctie, sinds de laatste kan leiden tot tijdelijk wit worden van de weefsels op de injectieplaats (in het bijzonder bij oppervlakkige toediening), waarbij ischemie wordt gesimuleerd, hetgeen een symptoom is van vasculaire complicaties van de injectie en een urgente beëindiging van de procedure vereist.

Niet alleen op HA gebaseerde vulstoffen kunnen echter worden gebruikt voor het corrigeren van nasolabiale vouwen, maar ook semi-permanente / permanente vulstoffen. Hun absolute plus is een langer effect, maar op hetzelfde moment, volgens de gegevens van verschillende auteurs, bereikt het aantal complicaties na hun gebruik zelfs ongeveer 40-50%. Daarom raden we aan om veiligere biologisch resorbeerbare hyaluronzuurvullers te gebruiken.

3. Anesthesie -

Als een naald van 13 mm wordt gebruikt om nasolabiale plooien te corrigeren, wordt de anesthesie uitgevoerd met een crème of gel met Lidocaïne-anaestheticum (de concentratie in verschillende merken bedraagt ​​ongeveer 5 tot 12%). De crème wordt aangebracht op het oppervlak van de huid op de plaats van de vermeende injectie gedurende ongeveer 20-25 minuten, waarna het wordt afgewassen en de huid wordt meerdere malen behandeld met antiseptische oplossingen.

Als de canulettechniek wordt gebruikt, wordt de injectieplaats verdoofd door injectie van een lokaal anestheticum. Nogmaals, dit kan Lidocaine of Ultracain zijn of een andere anesthetica met of zonder een kleine hoeveelheid vasoconstrictorcomponenten. Hieronder bespreken we de technieken om afzonderlijk met een naald en canule te werken.

advertentie

4. Injectietechnieken (naald) -

Om nasolabiale vouwen te verwijderen, worden lineair retrograde techniek en de variaties ervan gebruikt. Voor injectie kan een 13 mm lange naald of een lange flexibele canule worden gebruikt. Het gebruik van een naald houdt in dat de naald na vcol evenwijdig aan de huid in de middellange of diepe lagen van de lederhuid beweegt tot het einde van de volledige lengte, en het materiaal wordt verwijderd wanneer de naald retrograd beweegt. We beschouwen de correctie van de nasolabiale plooien met een naald als de voorkeur, omdat deze anatomische zone is relatief veilig en tegelijkertijd is de naald veel gemakkelijker te controleren in de weefsels.

a) Eerste optie klassieke lineaire technologie houdt in dat de vulstof wordt weergegeven langs de nasolabiale vouw, d.w.z. mee Hiertoe worden naaldnaalden gemaakt met bepaalde tussenruimten van 13 mm om de volledige lengte van de nasolabiale plooi te passeren (slechts een klein beetje voor het bereiken van de vleugel van de neus, evenals de hoek van de mond). De eerste injectie is gedaan, met een afstand van 13 mm van de vleugel van de neus, en op dit punt is het erg belangrijk om een ​​aspiratietest uit te voeren. Terwijl we elke volgende keer een naald over de hele lengte steken, moeten we niet meteen beginnen met het verwijderen van het materiaal, maar eerst een kleine scheiding van de weefsels uitvoeren met karakteristieke naaldbewegingen (dit is noodzakelijk voor een goede verdeling van het materiaal).

Lineaire nasolabiale vouwcorrectietechniek: video

Een geavanceerde versie van deze techniek is een waaiertechniek (Fig. 3), wanneer meer dan één lineaire doorgang wordt gemaakt met een naald met een naaldverwijderingsmateriaal met een retrograde beweging van de naald naar achteren, maar verschillende bewegingen zonder de naald volledig van de huid te verwijderen, waarbij deze telkens van richting verandert. . En elke keer is het onvergetelijk om een ​​beetje weefsel met een naald te scheiden voordat het materiaal wordt verwijderd. Vergeet de aspiratietest niet om embolie van de hoektak van de slagaderslagader te voorkomen, die langs de neusvleugel passeert.

b) De tweede optie - gebruik van lineair-retrograde technologie op een zodanige manier dat het materiaal loodrecht op de richting van de nasolabiale vouw wordt getrokken in paden van 10-12 mm (figuur 5). Eerst strekken we de huid uit met onze hand om de nasolabiale plooi volledig glad te maken. Vervolgens maken we opeenvolgende injecties, bewegend van de vleugel van de neus naar de mondhoek, loodrecht op de richting van de nasolabiale plooi. Het verwijderen van het materiaal vindt plaats met een retrograde beweging van de naald, voor elke injectie van de naald ongeveer 0,03 ml vulstofbladeren, is de afstand tussen de injecties 1,0-1,5 mm. In totaal vereist elke nasolabiale vouw gewoonlijk ongeveer 15-20 passages met een naald.

Het is belangrijk: Er zijn een aantal klinische studies die de effectiviteit en de duur van de resultaten van de bovengenoemde twee technieken vergelijken. Bovendien werd voor de duidelijkheid bij dezelfde patiënten de correctie als volgt uitgevoerd - de nasolabiale plooi aan de linkerkant werd opgevuld met lineaire techniek langs de vouwrichting en aan de rechterkant werd de lineaire techniek met loodrechte injectierichting gebruikt. Hieronder ziet u de resultaten van deze technieken op de foto van de patiënt die voor en na de foto is gemaakt (Afbeelding 5-6). Foto's van patiënten uit een klinische studie, die op de link te vinden zijn.

Houd er rekening mee dat het type van die nasolabiale plooien (zie Fig.5-6, na 4 weken), waarvan de correctie loodrecht op de vouwen werd aangebracht door injecties, iets beter is dan wanneer de klassieke lineaire injectietechniek in de richting van de vouwen werd gebruikt. De voordelen van beide technieken kunnen echter tegelijkertijd worden gebruikt door de derde correctieoptie toe te passen.

c) De derde optie - Dit is een combinatie van de eerste twee technieken. Deze optie impliceert eerst een lineaire doorgang met een naald van 13 mm langs de gehele lengte van de nasolabiale plooi (vergeet de scheiding van weefsels niet voordat het materiaal wordt gekweekt), waarna we verschillende keren loodrecht passeren, waarbij de zogenaamde "verstijvers" 5 mm uit elkaar blijven. Vergeet de diepte van het inbrengen van de naald niet, dus met een te oppervlakkige uitscheiding van het materiaal is het mogelijk om zowel het materiaal als de translucentie door de huid te contouren (Tyndall-effect).

5. Injectietechnologie (canule) -

Om het vulmiddel in het weefsel te verwijderen, kunnen niet alleen naalden van 13 mm lang worden gebruikt, maar ook lange canules (met een stompe uiteinde). Deze methode heeft de volgende voordelen: ten eerste - slechts één injectiepunt aan elke zijde, en ten tweede - minder risico op beschadiging en vasculaire embolie. Het beginpunt van de canule bevindt zich in de buurt van de mondhoek. De injectieplaats moet worden verdoofd met een injectie met een lokaal anestheticum.

Vervolgens maken we met behulp van een naald een lek in de huid en de inbrengrichting van de canule en daarna plaatsen we de canule in het weefsel en drukken deze naar de basis van de nasolabiale vouw aan de vleugel van de neus. Voordat het materiaal wordt verwijderd, is het wenselijk het weefsel te scheiden door de punt van de canule te bewegen. Voer vervolgens enkele passen uit (waaiertechniek) en verwijder het materiaal met retrograde beweging van de canule terug. Verplichte vingerpassage van het eliminatieruimte.

Correctie van de nasolabiale plooien van de canule: video

Contourcorrectie van nasolabiale plooien: prijs

Op de contouren van de nasolabiale plooien begint de prijs in professionele dermatologische klinieken bij 10.000 roebel (in 2019). De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van het merk en het volume van de vulstof. De kosten van correctie bij gebruik van 1,0 ml Yuviderm Ultra 3 of Ultra 4-preparaten is bijvoorbeeld ongeveer 13.000-14.000 roebel en preparaten van Restyline of Perline zijn 16.000 roebel.

De kosten van diensten voor privé cosmetologists zijn meestal iets lager, maar we vestigen er onmiddellijk de aandacht op dat te lage prijzen alleen het gebruik van namaakgeneesmiddelen kunnen aangeven, waarvan het gebruik volgens statistieken al 40% van de totale hoeveelheid drugs bereikt. Alleen de kostprijs van de Yuviderm Ultra 3-vuller is bijvoorbeeld ongeveer 7.000 roebel en de Restyline-medicijnen variëren van 8.000 tot 10.000 roebel. Daarom, als u een uiteindelijke prijs van 7.000-8.000 roebel wordt aangeboden, dan is dit alleen mogelijk bij het gebruik van namaakgeneesmiddelen of namaakproducten.

Bijwerkingen en complicaties -

De gevaarlijkste complicaties die kunnen optreden bij het proces van nasolabiale vouwcorrectie door op hyaluronzuur gebaseerde vullers zijn vasculaire complicaties. Ze ontstaan ​​ten eerste door de introductie van een grote hoeveelheid vulmiddel in de buurt van het vat, wat kan leiden tot compressie en verminderde bloedcirculatie in dit gebied. Ten tweede kan het vat worden beschadigd door een naald (zelden door een dunne canule), wat kan leiden tot embolie doordat het vulmiddel het lumen van het vat binnendringt.

In deze gevallen treedt ischemie eerst op, gevolgd door wit worden van de weefsels, die, bij afwezigheid van hulp, kunnen veranderen in weefselnecrose. Wit worden van weefsels zonder pijnsyndroom duidt op knijpen in het bloedvat en wit worden met scherpe pijn is een symptoom van embolie. Maar in zeldzame gevallen kan het bleken van weefsels de aanwezigheid van lidocaïne-anaestheticum in het vulmiddel veroorzaken, wat ischemie simuleert. Behandeling van ischemie en embolie moet een noodsituatie zijn en vereist hyaluronidase-injecties.

Voorbeelden van enkele complicaties -

Een andere complicatie is het Tyndall-effect, dat ontstaat uit het feit dat te dichte vulstoffen te oppervlakkig worden geïntroduceerd. Dit leidt tot een verandering in de kenmerken van de breking van het licht en het feit dat blauwachtige of roze strepen beginnen te schijnen onder de huid op de plaatsen waar de vuller wordt ingebracht. Als een dergelijk effect is opgetreden, kan het alleen worden geëlimineerd door het opvullen van de filler met behulp van hyaluronidase-injecties.

Granulomen zijn een andere complicatie, maar hun uiterlijk is vaker kenmerkend voor semi-permanente en permanente vulstoffen dan op hyaluronzuur gebaseerde vulstoffen. Bij gebruik van fillers met een HA is dit echter ook mogelijk. Granulomen in de vorm van kleine belletjes op het oppervlak van de nasolabiale plooien ontstaan ​​uit het feit dat het lichaam reageert op het vulmiddel als een vreemd lichaam en zichzelf probeert te isoleren met behulp van een capsule granulomateus weefsel (granulomen kunnen ontstekingsremmend of ontstekingsremmend zijn).

Vaak worden granulomen gevormd met een hoog gehalte aan de vulstoffen van reststoffen die worden gebruikt voor het stabiliseren (verknopen) van hyaluronzuurmoleculen. Dit onderdeel bevat bijvoorbeeld BDDE. De aanbevolen resterende concentratie in het vulmiddel mag niet hoger zijn dan 0,9-1,0%, en daarom zou u niet voor zeer goedkope vulstoffen moeten kiezen.

Oefeningen voor nasolabiale plooien -

Sommige mensen beweren dat beweging de spieren rond de nasolabiale plooien kan versterken, waardoor ze mogelijk minder opvallen. Niettemin wordt aangenomen dat actieve gelaatsuitdrukkingen die samenhangen met samentrekkingen van gezichtsspieren, integendeel, leidt tot een verdieping van de nasolabiale plooien. Klinisch onderzoek over dit onderwerp bestaat niet. Het complex voor nasolabiale plooien bevat de volgende oefeningen, waarvan wordt aanbevolen dat ze elke dag moeten worden gedaan -

  • Kreuk je lippen op terwijl je ze optilt tot het puntje van de neus, houd ze 15 seconden vast (herhaal 4-5 keer).
  • Kreuk je lippen op zodat ze er molliger uitzien, strek dan de hoeken van je mond uit en blijf gedurende 15 seconden hangen (herhaal 4-5 keer).
  • Open je mond, trek met je wijsvingers de hoeken van je mond, duw ze verder uit elkaar en houd ze 2-3 seconden vast (herhaal 25 keer).

Auteur: maxillofaciale chirurg Kamensky KV, die een geavanceerde opleiding heeft in contourplastics vulstoffen op basis van hyaluronzuur, mesotherapie, biorevitalisatie, gebruik van botulinumtoxine.

Bekijk de video: DIY: Latex gezichtsprotheses: Halloween (Februari 2020).

Loading...

Laat Een Reactie Achter