Facial mezoroller: beoordelingen van schoonheidsspecialisten

Een mesoscooter (dermaroller) is een compact apparaat voor fractionele mesotherapie thuis, dat bestaat uit een handvat en een bewegende rol, in het oppervlak waarvan micronaaldjes van chirurgisch staal of titanium worden ingebracht. De beweging van de wals zorgt voor beheerste oppervlakkige schade aan de huid met micronaalden, in reactie daarop reageert het lichaam door de processen van regeneratie en synthese van collageen in de huid te verbeteren. Dit is een redelijk goedkoop, effectief en veilig apparaat dat u met succes thuis kunt gebruiken voor huidverjongingsprocedures.

Het concept van het gebruik van gecontroleerde schade aan de huid met micronaaldjes ontstond in 1995. Aanvankelijk werd de methode gebruikt om het uiterlijk van posttraumatische littekens te verbeteren, maar dankzij het werk van de Duitse uitvinder Liebl en plastisch chirurg Fernandes werd het ook gebruikt om de productie van collageen in de dermis te stimuleren. In 2006 ontwikkelde Fernandes onafhankelijk een apparaat dat bestond uit een handvat en een bewegende trommel, waarin dunne naalden werden geplaatst.

Mezoroller: foto

Indicaties voor gebruik van de mezoroller -

Volgens de statistieken zijn beoordelingen van mezorollers positief voor ongeveer 85%, en volgens hen is deze tool een uiterst eenvoudige, handige en veilige manier om verjonging van je huid op het gezicht en de nek te bereiken, en om de enigszins verslappende huid strakker te maken, waardoor de elasticiteit en de toon toenemen. Natuurlijk zult u niet in staat zijn om de diepte van rimpels aanzienlijk te verminderen, maar het verloop van de behandeling zal u in staat stellen het uiterlijk van de huid te verbeteren, het reliëf te egaliseren, het stralender te maken en de diepte van fijne lijntjes te verminderen. Het apparaat zal ook zorgen voor een gematigde huidopheffing bij patiënten met zwaartekracht ptosis.

Het gebruik van dit apparaat is gerechtvaardigd in de aanwezigheid van huidhyperpigmentatie (zowel veroudering als gevolg van blootstelling aan zonnestraling). Deze methode is echter vrij veilig voor patiënten met donkere huidtinten, die meestal een zeer hoog risico hebben op het ontwikkelen van post-inflammatoire pigmentatie als reactie op schade aan de epidermis. Hoge efficiëntie van mesoscalers wordt waargenomen om het uiterlijk van post-traumatische en brandwondlittekens, striae bij zwangere vrouwen te verbeteren, evenals voor de correctie van atrofische littekens na acne.

Maar voor de daadwerkelijke acnebehandeling is het niet langer een mezoroller-oplossing die meer geschikt is, maar een apparaattechniek (fractionele RF-therapie). Relatieve werkzaamheid kan worden bereikt met alopecia-therapie. Voor het corrigeren van cellulitis en lokale vetophopingen, zijn mezorollers absoluut niet goed. En als het met deze pathologieën de moeite waard is om een ​​mezoroller te gebruiken, dan is het pas in het laatste stadium van de behandeling, wanneer het al nodig is om de huid die is gezakt na de behandeling met lipolytica al aan te spannen.

Mesoscooter: belangrijke functies

Een standaard medische mesoscaler voor het gezicht bestaat uit een handvat van 12 cm lang en een cilindrische trommel van 2 × 2 cm breed, waarin 192 fijne micronaalden zijn bevestigd (8 rijen van elk 24 naalden). Er zijn ook mesoscalers voor het gezicht met een toename van het aantal micronaalden tot 540, evenals mesoscooters met een smallere trommelbreedte, ontworpen om de oogleden en de huid rond de ogen te behandelen (de trommel van een dergelijke mesoscooter heeft gewoonlijk 180 naalden die in 3 rijen zijn gerangschikt).

Mesoscalers voor het lichaam kunnen het best worden genomen met een vergrote breedte van de trommel, die ongeveer 1000-1200 micronaaldjes zal zijn. Zeer belangrijke parameters van mezorollers zijn: 1) het materiaal voor het vervaardigen van naalden, 2) de lengte en diameter van de naalden, 3) de methode voor het slijpen van de snede van naalden.

 • Naald maken van materiaal -
  het kan gewoon chirurgisch staal zijn of een legering van titanium (soms heeft het ook een gouden beplating). Chirurgische naalden zijn zachter en hebben de neiging snel dof te worden. Deze parameter is vooral belangrijk voor mensen met een dichte huid. Bijvoorbeeld, tijdens de procedures van injectie mesotherapie, cosmetologists gebruiken naalden van chirurgisch staal - meestal met 32G-markering (d.w.z. 0,23 mm in diameter). Naalden van dezelfde grootte worden gebruikt in mezorollers.

  Dus, tijdens de procedure op het gezicht, verandert de schoonheidsspecialiste de naald meestal meerdere keren, omdat ze wordt doffer en begint de huid te verwonden op het moment van de punctie. Op zijn beurt is titanium veel sterker dan staal en daarom zijn de naalden stomp veel zwakker. Daarom adviseren wij dat patiënten met een dichte huid mesoscalers krijgen met alleen naalden gemaakt van titanium, en andere patiënten zijn natuurlijk ook beter af van titanium, maar het is ook acceptabel van chirurgisch staal.

  Om de antiseptische eigenschappen van de naalden te verbeteren wordt vaak een vergulde coating aangebracht. En houd er rekening mee dat als u een model kiest met naalden uit chirurgisch staal, u de goedkoopste opties niet moet kopen, omdat onzuiverheden in de samenstelling van het staal kunnen gemakkelijk contactdermatitis veroorzaken. Als u van plan bent dezelfde mezoroller voor verschillende procedures te gebruiken, moet u er rekening mee houden dat chirurgisch staal gevoeliger is voor oxidatie, bijvoorbeeld door contact met desinfectiemiddelen.

 • De methode voor het slijpen van de snijnaald -
  naalden voor mesoscalers kunnen een standaard gereedschapsslijper hebben, of bij duurdere modellen kunnen de naalden laserlassen. De laatste optie is veel beter, omdat in dit geval beschadigen de naalden de huid minder op het moment van lekke banden. Dit criterium is wenselijk om alles te overwegen, maar vooral is het belangrijk bij mensen met een dichte huid of bij patiënten met rosacea. Als het mogelijk is, is het beter om niet te veel te sparen en neem je altijd mezorollers met titaniumnaalden die een laserslijper hebben.
 • Naaldlengte (voor gezicht en lichaam) -
  voor de behandeling van de huid van het gezicht en de nek ten behoeve van verjonging, worden gewoonlijk naalden met een lengte tussen 0,3 en 1,0 mm gebruikt. Voor de behandeling van de ooglidhuid - 0,3 mm, voor het gebied rond de ogen en de mond - 0,5 mm, en in gebieden met een dichtere huid - 1,0 mm. Maar als u rosacea of ​​een te dunne huid heeft - de naalden mogen in geen geval langer zijn dan 0,5 mm. Voor de correctie van atrofische littekens na acne, worden naalden met een lengte van 1,5 mm gebruikt en voor de correctie van littekens en littekens op het lichaam - 2,0 mm. Met alopecia - van 0,5 tot 1,0 mm.

  Voor de lichaamsbehandeling is de keuze van de naaldlengte afhankelijk van de dikte van de huid, bijvoorbeeld op een dunne huid van de handen en de nek. Het is beter om naalden van 0,5-1,0 mm te gebruiken in gebieden met een dikkere huid - 1,0 - 2,0 mm. Merk op dat met een naaldlengte van maximaal 0,5 mm, de procedure vrijwel pijnloos zal zijn, maar de pijnlijke sensaties zullen toenemen met toenemende naaldpenetratiediepte. De mate van pijn zal zeker afhangen van parameters zoals de dikte van de epidermis en dermis van de huid.

  In buitenlandse online winkels kunt u ook mesoscooters aanschaffen met een lange micronaald van slechts 0,15 mm. Deze naaldmaat is geschikt voor patiënten die de doorlaatbaarheid van de componenten van anti-aging cosmetica via de huid willen vergroten, evenals voor gebruik bij patiënten met acne en een vette huid, omdat procedures zullen toelaten de productie van talg te verminderen (afscheiding van talgklieren). Met een dergelijke naaldlengte kan de mezoroller 2-3 keer per week worden gebruikt.

  Wij denken - u begrijpt dat de verwondingen van de procedure afhangen van de lengte van de naalden, en als een resultaat - het interval tussen de procedures. Bijvoorbeeld, met een naaldlengte van 0,5 mm, zou de dermaroller bij voorkeur niet meer dan 1 keer in 10-14 dagen moeten worden gebruikt. Het interval tussen procedures met een naaldlengte van 1,0 mm is optimaal gedurende 3 weken en met naalden van 1,5 mm is het optimaal gedurende 4 weken. Het feit is dat collageen niet onmiddellijk in de weefsels wordt geproduceerd, en met een klein interval tussen de behandelingen doet u gewoon pijn aan de nog niet volledig gevormde nieuwe collageen- en elastinevezels.

 • Naalddiameter -
  Meestal worden op de Russische markt mesoscooters verkocht met een naalddiameter van 0,23-0,25 mm, wat overeenkomt met de markering van respectievelijk 32G en 31G. Desalniettemin zijn er modellen van mesoscoolers, de diameter van de naalden begint bij 0,13 mm, en ze zijn bedoeld voor de gevoelige huid en vooral gevoelige delen. Je kunt ze in de regel alleen in buitenlandse online winkels kopen.

Mesoscaler fabrikanten -

Op gezichtsmezorollers zijn beoordelingen door cosmetologen vooral goed in relatie tot de fabrikanten van "ZGTS" en "DRS" (Dermaroller System), die ook op de Russische markt zijn vertegenwoordigd. Ook in de Russische online winkels kun je goede producten en andere fabrikanten vinden, zoals bedrijven "Dr. Mezo" en "MT Rollers". Maar u moet begrijpen dat, om de beoordelingen goed te laten zijn, het erg belangrijk is om de juiste naaldlengte te kiezen en ook om herhaalde procedures met de juiste intervallen uit te voeren.

ZGTS mezorollera (Fig.4.5) en DRS (Fig.6) -

advertentie

Vanwege wat werkt de Mezoroller -

Rotatie van een standaard mezoroller met 192 naalden op het oppervlak van de huid 15 keer - leidt tot de vorming van ongeveer 250 gaten per cm2. Micronaaldjes veroorzaken microtrauma op de huid, waarvan de diepte afhangt van de lengte van de naalden van de mezoroller. Microtrauma's leiden tot minimale oppervlakkige bloeding vanaf de plaatsen van injecties en starten het proces van huidregeneratie, vergezeld van de afgifte van een groot aantal verschillende groeifactoren. Bijvoorbeeld bloedplaatjesgroeifactor (PGF), factoren TGF-a en TGF-ß, evenals groeifactor van bindweefsel en fibroblasten (FGF).

Huidbehandeling met naalden leidt tot focale vernietiging van bindweefselvezels en de extracellulaire matrix, die de migratie van fibroblasten veroorzaakt om zones te beschadigen, hun proliferatie (deling), de processen van het leggen van de extracellulaire matrix, het proces van vorming van nieuwe vaten en neocollagenogenese - het proces van vorming van nieuw collageen (1, 3 en 7 typen). De fibronectine matrix wordt ongeveer 5 dagen na het letsel gevormd en verzekert de bevestiging van de nieuw gevormde collageenvezels aan de extracellulaire matrix. Histologisch onderzoek van de huid behandeld met een mesoscaler 4 keer met een interval van 1 maand toonde een significante toename in collageenafzetting zelfs na 6 maanden na het einde van de laatste procedure (bron).

Bij het verwerken van littekens en littekens vernietigen de mesoscaler-naalden eerst de vezels van dicht vezelig bindweefsel, waardoor revascularisatieprocessen daarin worden geïnduceerd, d.w.z. vasculaire formatie. Tegelijkertijd hebben de opkomende bundels collageenvezels een normaal roosterpatroon in plaats van evenwijdige bundels (zoals typerend voor cicatriciale weefselvezels). Maar er zijn nog andere interessante effecten (24stoma.ru). Trauma van de huidmatrix leidt bijvoorbeeld tot de afgifte van enzymen - matrixmetalloproteïnasen, die hyperpigmentatie van de huid verminderen.

Hoe de mezoroller thuis te gebruiken -

De duur van de ingreep is 10 tot 15 minuten, afhankelijk van het oppervlak van het behandelde huidoppervlak. U krijgt de beste resultaten van de procedure als u de remedie met retinol en / of vitamine C een maand voor gebruik van de mezoroller op de huid van dit gebied aanbrengt (een voorbeeld van de remedies vindt u in de onderstaande links). Retinol beïnvloedt ongeveer 500 verschillende genen die de proliferatie en differentiatie van alle huidcellen regelen, inclusief fibroblasten, en vitamine C is noodzakelijk voor de productie van normaal collageen.

→ Huidproducten met retinol
→ Huidverzorgingsproducten met vitamine C

Het verloop van de procedure -
als u naalden van 0,5 mm gebruikt, is de procedure meestal pijnloos of licht pijnlijk. Hoe groter de lengte van de naalden, hoe sterker het ongemak zal zijn. Daarom heeft u lokale verdoving van de huid nodig, die wordt uitgevoerd met behulp van verschillende crèmes of gels die lidocaïne bevatten. Deze middelen worden 20-25 minuten onder de film op de huid aangebracht, waarna ze moeten worden afgewassen en de huid wordt behandeld met een antiseptische oplossing. Het beste is om een ​​drievoudige behandelingszone te gebruiken: eerst met een wattenschijfje bevochtigd met een 0,05% chloorhexidine-oplossing, daarna met een wattenschijfje bevochtigd met medische alcohol, vervolgens opnieuw met een chloorhexidine-oplossing. Of gebruik professionele medische ontsmettingsmiddelen om de huid te desinfecteren.

Daarna kunt u een mesopreparatie aanbrengen in de vorm van een gel of serum op de huid van het behandelde gebied. Serum en gels voor fractionele mesotherapie bestaan ​​uit componenten met laag molecuulgewicht, bijvoorbeeld hyaluronzuur met een laag molecuulgewicht (HA). Uiteraard verhogen microprocolons de permeabiliteit van actieve bestanddelen met laag molecuulgewicht, maar laten ze nog steeds niet toe om de permeabiliteit van hoog moleculair gewicht te vergroten. Moleculen van HA met laag molecuulgewicht na te zijn geïnjecteerd in weefsels worden bijvoorbeeld vernietigd door macrofagen in slechts 24 uur (d.w.z. blootstelling is erg kort), en ten tweede houden zij geen goed vocht vast en bevochtigen praktisch de dermis niet. Daarom heeft het geen zin om geld uit te geven aan dure sera en gels. Meer over mesopreparaties, zullen we hieronder vertellen.

De huid van het behandelde gebied, indien nodig, kan met één hand worden getrokken. Terwijl de andere hand de mezoroller comprimeert, rol je hem 7 keer in een eerste horizontale, dan in een verticale en dan diagonale richting (zonder veel druk). Een lichte gestippelde bloeding zal worden waargenomen vanaf elk punt van de naald. Als u tijdens de procedure gel of serum gebruikt, moet u wachten totdat ze drogen. Daarna kunt u, indien nodig, de huid afvegen met een wattenschijfje bevochtigd met chloorhexidine om het bloed af te spoelen. Indien nodig kunt u ijspakken gebruiken die in een handdoek zijn gewikkeld om het gebied af te koelen en ongemak te verminderen. Voordat u naar bed gaat, behandelt u de huid opnieuw met chloorhexidine-oplossing.

Een voorbeeld van een professionele toepassing van de mezoroller in de kliniek:

In de onderstaande video kun je zien hoe de Mezoroller-trommel over de huid moet worden gerold. We hebben speciaal een video geplaatst waarin de procedure voor het gebruik van de mezoroller wordt uitgevoerd door een professionele specialist in de kliniek (en niet de amateurvideo's die zijn gemaakt door bloggers), zodat je meteen ziet hoe dit correct wordt gedaan.

Het is belangrijk: Wacht niet op een snel resultaat, verlaag de intervallen tussen sessies niet. U zult de eerste resultaten pas na 1,5 - 2 maanden zien, omdat de toename van het volume collageen niet onmiddellijk optreedt. Het proces van het verhogen van het volume collageen vindt zelfs plaats in de periode van 3-6 maanden na het einde van de behandeling van de laatste procedure. Afhankelijk van de lengte van de micronaalden, worden de procedures uitgevoerd met een interval van 2-6 weken (voor details over de intervallen, zie het artikel hierboven), en hebt u 4-6 procedures nodig om het gewenste effect te bereiken.

Wat te doen na de procedure -

Patiënten verdragen de procedure goed, en daarna zijn er gewoonlijk geen complicaties, met uitzondering van milde roodheid en zwelling, die 2-4 dagen duurt. Geloof niet als de website van de verkoper zegt dat je 's morgens geen sporen zult zien (dit is alleen mogelijk voor mesoscoolers met 0,5 mm lange naalden, maar er zal hoe dan ook roodheid van de huid zijn). Bovendien kan de huid tijdens de eerste dagen erg droog zijn. U kunt op de dag van de procedure geen cosmetica of minerale cosmetica aanbrengen, maar u kunt de Traumeel-zalf gebruiken om hematomen te voorkomen en de genezing te versnellen. Vanaf de volgende dag moet je absoluut zonnebrandmiddelen gebruiken met een SPF van 50 of meer, en ook andere zonnebrandmiddelen gebruiken bij fel zonlicht (bril, panama, pet). In geen geval kan het gedurende 2 weken niet zonnebaden.

Over de keuze van mezoroller-serums -

Mesopreparaties die specifiek zijn ontworpen voor fractionele mesotherapie, worden alleen gemaakt van componenten met een laag moleculair gewicht, zodat ze de huid kunnen binnendringen. ie in feite verschillen deze hulpmiddelen weinig in termen van de samenstelling van de actieve ingrediënten van conventionele cosmetische verjongingsproducten. Componenten met laag molecuulgewicht zijn significant slechter dan hoogmoleculair (bijvoorbeeld hyaluronzuur met hoog molecuulgewicht, DNA-RNA-complexen) - in termen van het verjongende effect op de huid.

Actieve stoffen met hoog molecuulgewicht kunnen alleen door injectie in de dermis worden geïnjecteerd. Hoog moleculair gewicht HA kan de dermis maximaliseren met vocht en de conditie van de huid verbeteren. Bovendien duurt het langer in de weefsels (tot 3-4 weken, als het gedeeltelijk gestabiliseerd is, dat wil zeggen "genaaid"), en het lage molecuulgewicht wordt vernietigd in slechts ongeveer 24 uur. Tegelijkertijd is HA met laag molecuulgewicht niet bijzonder goed in staat vocht vast te houden in de dermis - vanwege te korte ketens van moleculen, en stimuleert in feite alleen angiogenese en de genezing van huidlaesies.

Wat betreft de meest effectieve anti-verouderingscomponenten, ze zijn allemaal overwegend hoogmoleculair (met uitzondering van sommige peptiden). De meest gebruikte in verjongingsprocedures zijn HA- en DNA-RNA-complexen met hoog molecuulgewicht. Het zijn deze producten die worden gebruikt in huidbiorevitaliseringsprocedures, d.w.z. in injecteerbare mesotherapie. Een dergelijke component als DMAE (dimethylethanolamine) kan een goed lifteffect hebben. Effectieve concentraties van deze component zijn 2,5 - 3,0%, maar ook in dergelijke concentraties is DMAE alleen aanwezig in preparaten voor injectie.

Gelet op dit alles, moet u niet rekenen op een speciaal verjongend effect van serums voor mesoscalers op basis van componenten met een laag moleculair gewicht, en daarom zou u geen te dure geneesmiddelen moeten kopen.Maar als je een keuze maakt tussen drugs, dan is het beter om mesopreparaties te kiezen, gemaakt door professionele bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn, en niet Russische bedrijven die tijdelijk op deze markt zijn en die alleen iets aannemen door de vraag te voelen. We zullen je waarschijnlijk verrassen, maar er zijn middelen veel sterker dan sera en mezokokyyly voor gebruik met mezorollerami, maar om hiervan te weten - je moet onafhankelijke klinische studies bestuderen.

Welke medicijnen werken het beste in combinatie met mezorollers -

Er zijn veel klinische onderzoeken die bevestigen dat het maximale effect van mesoscalers wordt bereikt bij gebruik: hetzij met gestabiliseerde vorm van zuiver L-ascorbinezuur (vitamine C), hetzij met retinoïden. Onder retinoïden worden verschillende vormen van vitamine A verstaan, waarvan er een zeer grote hoeveelheid is. Maar we waarschuwen u onmiddellijk dat het zinloos is om dergelijke vormen van vitamine A te gebruiken als retinolacetaat of retinol palmitaat. Deze laatsten keren de huid praktisch niet in de actieve vorm van vitamine A.

Actieve vormen van vitamine A (in afnemende volgorde van effectiviteit) -

 • retinoïnezuur (tretinoïne),
 • 13 cis-retinezuur (isotretinoïne),
 • retinaldehyde,
 • pure retinol.

De beste optie is om de aangegeven vormen van vitamine A en C niet minder dan 1 maand vóór de eerste procedure voor het gebruik van de mezoroller te gebruiken. Als u de procedure in het voorjaar of de zomer uitvoert, is het bovendien beter om producten te gebruiken die 10-15% puur gestabiliseerd L-ascorbinezuur bevatten (het kan een crème of serum zijn) en in de herfst of winter - een crème met retinoïden. Deze fondsen moeten precies door de cursus worden toegepast en mogen niet vóór de procedure worden toegepast. In het bovenstaande artikel hebben we al links naar beoordelingen van vergelijkbare fondsen op de Russische markt gegeven.

Hieronder geef ik u een voorbeeld van zeer effectieve geneesmiddelen met vitamine C en vitamine A (pure retinol), die ik, als auteur van het artikel, meestal aan mijn patiënten adviseer. Dit is het Amerikaanse merk "SkinCeuticals", dat helaas niet van democratische prijs verschilt. Het meest goedkope serum "Serum 10", dat 10% L-ascorbinezuur bevat, kost bijvoorbeeld ongeveer 6.500 roebel (voor 30 ml). Maar op de ouderdom van de huid werken deze tools echt.

Mesoscooter: recensies, foto's voor en na

Hieronder zie je de foto voor en na het aanbrengen van de mezoroller om de huid van het gezicht te verjongen. Zoals u kunt zien, na het verloop van de procedures, vloeiend maken van fijne lijntjes, een vermindering van het aantal pigmentvlekken, verbetering van het reliëf en huidskleur daadwerkelijk optreden (Fig.8-10). Vergeet niet dat het erg belangrijk is om de huid niet onnodig te verwonden door mezorollers met een naaldlengte van meer dan 1,0 mm op het gezicht aan te brengen, en door ze tijdens de procedures te veel druk toe te passen. Mezorollers met 1,5-2,0 mm lange naalden kunnen uitsluitend op het gezicht worden gebruikt, bijvoorbeeld in gebieden met atrofische littekens na acne.

Recensies over mezoroller met littekens, striae, acne -

Op de onderstaande foto ziet u foto's van patiënten met atrofische littekens na acne, genomen vóór na 4 sessies van het gebruik van een mezoroller (Fig. 12). Foto's genomen van de bovenstaande klinische studie, en daarom absoluut geloofwaardig. Ook kun je goede resultaten behalen met de correctie van brandwonden en post-traumatische littekens, littekens met waterpokken. In afbeelding 13 ziet u de conditie van het brandwondenlitteken na drie procedures met een mezoroller en één procedure van een Fraxel fractionele laser.

Littekens na waterpokken reageren iets slechter op mezorollerbehandeling (dan atrofische littekens na acne), maar toch zal het resultaat ook merkbaar zijn. Een mesoscooter met 2,0-2,5 mm naalden met striae geeft ook een zichtbaar resultaat (Fig.14). Op veel sites die mesoscalers verkopen, staat geschreven dat ze helpen de talgproductie te verminderen bij patiënten met acne. Het effect van een dergelijke therapie zal zeker zijn, maar het zal veel zwakker zijn dan, bijvoorbeeld, bij het gebruik van enkele andere fractionele methoden.

Het meest effectieve middel om de talgproductie te verminderen en de dikte van de dode huidlaag te verminderen, wordt geholpen door een hardwaretechniek waarbij het fractionele effect van micronaalden wordt gecombineerd met een radiofrequentie-effect - fractionele RF-therapie (RF - wat "radiofrequentie" betekent). Deze techniek kan ook worden gebruikt voor huidopheffing. Studies hebben aangetoond dat na een dergelijke therapie de hoeveelheid afscheiding van de talgklieren bij verschillende patiënten afneemt van 40 tot 80%.

Bovendien kunnen mesoscalers effectief zijn bij rosacea en actinische keratose. Een ander interessant effect is het gebruik van mesoscalers op het harige deel van het lichaam leidt tot een toename van de transfolliculaire absorptie van melanine, d.w.z. transporteer melanine naar de haarfollikel. Het kan bijvoorbeeld nuttig zijn om de effectiviteit van procedures voor laser ontharing bij patiënten met blond haar te verhogen.

Haarmesoscooter: beoordelingen

Op de mesoscaler voor haar zullen reviews van patiënten vooral goed zijn als je het medicijn Minoxidil parallel gebruikt. Dit komt door het feit dat 90% van de gevallen van haarverlies geassocieerd zijn met zowel mannelijke als vrouwelijke - met mannelijke geslachtshormonen (androgenen) en de term "androgene alopecia" wordt genoemd. En slechts 10% van alle gevallen van haaruitval heeft andere oorzaken. Daarom zal monotherapie met mezorollers zonder parallelle toediening van minoxidil bij de meeste patiënten veel minder effectief zijn.

Mono-gebruik van de mezoroller kan alleen de bloedcirculatie in de hoofdhuid verbeteren, de penetratie van mesopreparaties verhogen, de haarzakjes versterken, de anagene fase verlengen en al dit telogene haarverlies voorkomen. Maar dit alles heeft geen invloed op de reden voor de ontwikkeling van androgene alopecia. Daarom zijn bijna 100% van de foto's (die de effectiviteit van mesoscalers met alopecia bevestigen) gemaakt bij patiënten die Minoxidil parallel gebruiken, wat waarschijnlijk niet helemaal eerlijk is. Op de bovenstaande link kunt u het artikel over het gebruik van mesotherapie bij patiënten met alopecia lezen.

Als je het gemerkt hebt, met androgene alopecia, wordt het haar in delen van de hoofdhuid die bijzonder gevoelig zijn voor androgenen geleidelijk aan dunner en verkleurt het. Als u een dermaroller zonder Minoxidil gebruikt, kunt u nog steeds de volgende effecten verwachten: vermindering van haaruitval, toename van de haardikte, verlenging van de anagene fase, herstel van de haarkleur. Dit proces zal meer uitgesproken zijn wanneer speciale mezokokteyli voor haar met peptiden, vitamines, aminozuren worden gebruikt tijdens de procedures.

Mesoscooler voor lichaam van cellulitis: beoordelingen

Patiënten zijn dol op goedkope huismiddeltjes, maar hieronder leggen we uit waarom de cellulitisvrije body mezoroller je niet zal helpen. Cellulitisbehandeling vindt plaats in 3 fasen. In de eerste fase is het noodzakelijk om de veneuze uitstroom, lymfatische drainage, intercellulair oedeem te verminderen, en dit kan alleen worden gedaan door injectie (met behulp van preparaten voor lymfedrainage vasculaire obkol). Het gebruik van deze geneesmiddelen met een mezorolor en niet door injectie zal geen effect hebben.

In de tweede fase is het noodzakelijk medicijnen te gebruiken die lipolyse activeren en lipogenese remmen (lipolytica). Deze geneesmiddelen worden alleen geïntroduceerd in het onderhuidse vetweefsel, bijvoorbeeld deoxycholaat, L-carnitine, fosfatidylcholine, enz., En ze kunnen niet worden gebruikt met mezorollerami.

De derde fase is het herstel van de huidtint, het ophogen van de huid, het versterken van het huidskelet. In dit stadium worden vaak injecties van mesopreparaties met DMAE, organisch silicium gebruikt. En alleen in dit stadium kan de mezoroller een extra effect hebben in de vorm van een facelift. Maar nogmaals, in dit geval is het beter om het te gebruiken in combinatietherapie en niet als een mono-procedure.

→ Mesotherapie voor de correctie van lichaamsvet

Voor- en nadelen van mezorollers -

Hierboven hebben we al geschreven over de voordelen, en zoals je begrijpt, laten mezorollers echt toe om de hoeveelheid collageen in de huid te verhogen en de elasticiteit te vergroten. Ze zijn veel goedkoper dan professionele anti-verouderingsprocedures, die het principe van fractionele effecten op de huid gebruiken, bijvoorbeeld fractionele lasers (Fraxel) of fractionele RF-lifting.

Op de Russische markt worden mezorollers gepositioneerd als een goedkoop alternatief voor professionele mesotherapie of andere salonverjongingsprocedures die zijn ontworpen voor thuisgebruik. In het buitenland worden dergelijke mezorollers ook gebruikt in salonprocedures, en voor elke nieuwe procedure wordt alleen een nieuwe mezoroller gebruikt. Ten eerste, ongeacht welke mezorollers je koopt, de naalden worden hoe dan ook bot en bij elke volgende procedure doen ze meer en meer pijn aan de weefsels, vooral voor mesoscalers met naalden uit gewoon chirurgisch staal.

Ten tweede kunt u geen 100% desinfectie van de gebruikte mezoroller uitvoeren, zelfs niet met de middelen die de verkopers van deze producten in de kit aanbieden, zodat het risico op bacteriële huidontsteking bij herhaald gebruik blijft bestaan. Bovendien heeft staal na behandeling met desinfecterende middelen de neiging te oxideren, wat kan leiden tot de ontwikkeling van contactdermatitis. Tegelijkertijd vestigen we de aandacht op het feit dat het het beste is om alleen die mezorollers te kopen die steriel worden geleverd (meestal komen ze in steriele tubes).

De derde minpunt is dat het moeilijk is om de diepte van de naalden in de huid te regelen, omdat Veel hangt af van de drukkracht op de mezoroller. Het vierde nadeel is dat het onmogelijk is om met één mezoroller te werken, bijvoorbeeld alle delen van het gezicht. Bijvoorbeeld rond de ogen, mond, neus - het is noodzakelijk om smallere trommels te gebruiken (met minder rijen naalden) dan voor andere oppervlakken. Bovendien is in de bovengenoemde gebieden de naaldlengte 0,3-0,5 mm, terwijl voor andere gebieden van het gezicht en de hals gewoonlijk 1,0 mm is. ie je moet een paar of mezorollers kopen, of een set met verschillende nozzles vinden.

Welnu, het laatste punt met betrekking tot de blessure procedure opnieuw. De trommel van de mezoroller draait rond een as - daarom gaan de naalden de huid niet strikt verticaal in en uit, maar in een kleine hoek. Tijdens beweging lijken ze een beetje weefsel diep in de huid uit te pakken (in de vorm van een driehoek). Tegelijkertijd correspondeert de top van de driehoek met een punctie van de huid op het oppervlak, terwijl een bredere basis zich in de diepere lagen van de huid bevindt. Je kunt dit moment zien in de video, waarin het werk van mezorollers wordt vergeleken met het werk van het apparaat voor fractionele mesotherapie DermaPen.

Vergelijking van mesoscooter en apparaat Dermapen -

Het DermaPen-apparaat is een evolutie van handmatige mezorollers en lost tegen de vrij kleine prijs de problemen op die het gebruik van mezorollers heeft. De kosten van het apparaat beginnen vanaf 6500 roebel, en het kan werken vanuit het netwerk of vanuit batterijen. Het apparaat is uitgerust met steriele spuitmonden voor eenmalig gebruik (1 spuitmond voor 1 procedure) met micronaalden. Wanneer de machine in bedrijf is, maakt het mondstuk heen en weer bewegingen en kiest u de diepte van de micronaald die zichzelf onderdompelt met behulp van een regelaar - van 0,5 tot 2,5 mm.

Er worden dus alleen steriele mondstukken gebruikt, de naalden zijn nieuw en telkens scherp, de penetratie van micronaalden in de huid gebeurt strikt verticaal, d.w.z. met minimale verwonding. Bovendien kan dezelfde bevestiging op alle delen van het gezicht worden gebruikt - u kiest de diepte van de onderdompeling van de naalden met behulp van de regelaar. Welnu, de kosten van 1 nieuw mondstuk zijn ongeveer 100 roebel, en u hoeft geen geld te besteden aan oplossingen voor desinfectie.

Contra-indicaties en bijwerkingen -

Onder de complicaties en bijwerkingen zijn exacerbatie van acne, verergering van herpes, evenals bacteriële infecties van de huid (in geval van herhaald gebruik van dezelfde mezoroller). Zelden zijn er gevallen van allergische reacties op de gebruikte mesopreparatie. Een van de zeldzame, maar zeer onaangename complicaties: allergische granulomateuze reacties, die gepaard gaan met het verschijnen van formaties op de huid, die lijken op "ontstoken blaasjes". Soms zijn er gevallen van allergische contactdermatitis, typisch voor mezorollers met naalden gemaakt van chirurgisch staal (als een dergelijke mezoroller herhaaldelijk wordt gebruikt na desinfectie).

Sommige patiënten ontwikkelen hyperpigmentatie, maar dit is zeldzaam. Over het algemeen leiden mezorollers zelden tot hyperpigmentatie van de huid (in tegenstelling tot veel cosmetische hardwareprocedures, gepaard gaand met beschadiging van de epidermis). Integendeel, mezorollers worden als relatief veilig beschouwd bij mensen, zelfs met donkere huidtinten, hoewel moet worden erkend dat bij dergelijke patiënten het risico op dyspegmentatie hoger zal zijn.

Contra-indicaties voor mesoscalers -

 • actieve acne

  Bekijk de video: Dermaroller Microneedling op de beurs (Februari 2020).

  Loading...

Laat Een Reactie Achter