Face mesotherapy: beoordelingen

Mesotherapie is een methode voor intracutane toediening van de actieve componenten, die kunnen worden gebruikt om de huid van het gezicht en de nek te verjongen, de conditie van het haar te verbeteren, de probleemhuid bij patiënten met acne en seborrhea, en om lokale obesitas en cellulitis te bestrijden. De methode is bedacht door de Franse arts Michel Pistor in de jaren 60 van de vorige eeuw, die voorstelde om het te gebruiken voor cosmetische doeleinden - voor de behandeling van cellulitis.

Er zijn een groot aantal actieve ingrediënten die worden gebruikt in voorbereidingen voor mesotherapie. Hyaluronzuur, vitaminen, mineralen, aminozuren, peptiden maken een gematigde verjonging van de huid van het gezicht en de hals mogelijk. Voor patiënten van 35+ voor express lifting en het verminderen van de diepte van rimpels - DNA-RNA-complexen en DMAE. Bij lokale obesitas en cellulitis worden lipolytica gebruikt (deoxycholaat, fosfatidylcholine, L-carnitine, enz.). Plus een grote groep medicijnen om lymfedrainage en bloedtoevoer naar de huid te activeren.

De klassieke en meest effectieve methode is traditionele injectie mesotherapie met spuiten met zeer dunne naalden (diameter 32G). Volgens sommige indicaties wordt een goede techniek getoond door een hardwaretechniek - de zogenaamde "fractionele mesotherapie van de huid van het gezicht". Minder effectief is niet-injectie mesotherapie van het gezicht met behulp van gepulseerde iontoforese apparaten (hoewel het een uitweg is voor patiënten met de neiging om keloïde littekens te vormen). Nou, de zwakste methode is het gebruik van verschillende opties voor mezorollers.

Indicaties voor mesotherapie van het gezicht en de nek -

 • de noodzaak om de huid van het gezicht en de nek te verjongen (verbetering van de kleur, textuur, elasticiteit, expreslifting, vermindering van de rimpeldiepte),
 • preventie van fotoveroudering en leeftijdsgebonden veranderingen,
 • het elimineren van de effecten van roken en blootstelling aan zonnestraling,
 • rosacea,
 • probleemhuid van het gezicht,
 • met lokale obesitas (tweede kin),
 • voorbereiding voor middelgrote / diepe chemische peelings, plastische operaties en revalidatie na hen.

De rest van de getuigenis -
voor andere delen van het lichaam omvatten de indicaties ook: 1) in trichologie - om de conditie van het haar en de hoofdhuid te verbeteren, androgene alopecia, 2) gebieden van lokale obesitas op het lichaam en cellulitis, 3) littekens en striae. Echter, wat betreft striae en littekens, hoewel het de officiële indicaties voor mesotherapie zijn, is het praktisch niet effectief hiervoor. Wanneer littekens een effectievere methode zijn voor laserresurfacing en dermato-chirurgische peelings, en wat betreft striae bij zwangerschap en borstvoeding, is mesotherapie daarin gecontra-indiceerd en heeft het geen zin om dit later te doen.

Mesotherapie en huidverouderingstypen: belangrijk

Er zijn 2 hoofdtypen veroudering van de huid van gezicht en hals. De eerste optie is een fijne, gerimpelde vorm van veroudering, die wordt gekenmerkt door een dunne, uitgedroogde huid en de vroege verschijning van rimpels, vooral rond de ogen. Het tweede type is deformatie / oedemateus. Het wordt gekenmerkt door een dikke huid, een kleine hoeveelheid rimpels, uitgesproken nasolabiale plooien, vlooien in het onderste derde deel van het gezicht, evenals gravitationele ptosis (weglating) van zachte weefsels, waardoor de gezichtscontouren worden vervormd.

Het belangrijkste actieve bestanddeel van de kleine mesotherapie van het gerimpelde type is hyaluronzuur, maar het gebruik ervan bij het type vervorming zal leiden tot nog meer oedeem van de zachte weefsels en een toename van de vervorming van het gezicht. Daarom begint mesotherapie tijdens het vervormingstype van veroudering uitsluitend met lymfatische drainage van het vasculaire gebied van het gezicht en de hals, waardoor de lymfatische drainage kan worden geactiveerd, de bloedcirculatie van de huid kan worden genormaliseerd, de vaatwanden kunnen worden versterkt en wallen kunnen worden verminderd (24stoma.ru).

Dus, elke procedure van mesotherapie (de cursus bestaat uit 10-12 procedures) - moet beginnen met lymfatische drainage van het vasculaire gebied van het gezicht, nek en nek gebied. Voor dit doel worden speciale mesotherapeutische geneesmiddelen met vasculaire werking gebruikt - "Gingko Biloba", "Artichoke", "Rutin + Meliloto-extract", "GAG Complexe DVL Capyl-formule". En pas nadat een dergelijke vasculaire obkola in de tweede helft van elke ingreep moet worden geïnjecteerd met geneesmiddelen die gericht zijn op verjonging en aanscherping van de huid van het gezicht en de nek.

Het is belangrijk: Is het nodig om een ​​vasculaire ronde van het gezicht en de hals uit te voeren bij patiënten met fijngerimpelde veroudering? Vasculaire geneesmiddelen en in dit geval moet worden gebruikt voor ten minste 1-2 procedures. Als de patiënt klaagt over frequent oedeem of als er sprake is van couperose, of als de patiënt 45+ is, moet een vasculaire obkol worden gedaan in de eerste 5 procedures. Pas daarna kunt u echte resultaten van mesotherapie bereiken. Hieronder zullen we in detail praten over de keuze van geneesmiddelen voor verschillende leeftijden en verschillende soorten veroudering.

Kenmerken van de keuze van geneesmiddelen voor mesotherapie -

 • Patiënten jonger dan 25 jaar, 25-35 jaar oud
  op deze leeftijd worden meestal alleen eenmalige mesotherapie-procedures uitgevoerd, maar met een bepaalde frequentie. De behoefte aan een hele reeks procedures komt meestal pas na 35 jaar op, hoewel deze behoefte bij rokers mogelijk iets eerder optreedt. Voor deze leeftijdscategorieën wordt het gebruik van de volgende actieve ingrediënten in de samenstelling van mesotherapeutische geneesmiddelen als optimaal beschouwd: 1) vitamines, 2) micromineralen, 3) vasculaire bereidingen, 4) hyaluronzuur (HA).

  Aminozuren, peptiden en andere vergelijkbare componenten zijn op deze leeftijd niet nodig. Nogmaals, we merken op dat HA een van de belangrijkste componenten is voor patiënten met fijngerimpelde veroudering, maar niet geschikt is voor veroudering door vervorming (oedemateus). GC kan bij dergelijke patiënten alleen in de kleinste concentraties worden gebruikt, en alleen wanneer lymfedrainage met vasculaire preparaten vooraf wordt genormaliseerd.

 • Patiënten van de categorieën 35+ en 45+ -
  moet worden uitgevoerd natuurlijk toepassing van drugs. Het kunnen mini-cursussen zijn voor 4-5 procedures of volwaardige cursussen voor 10-12 procedures, waarvan de keuze afhankelijk is van de huidconditie van de patiënt. Bovendien zijn periodieke onderhoudsprocedures nodig. Bij patiënten van 35+ kan hun frequentie 1 keer per maand, zes maanden of een jaar zijn en voor patiënten 45+ minstens 1 keer binnen 1-2 maanden.

  Nog steeds gebruikte vasculaire preparaten, vitamines, micromineralen, hyaluronzuur. Onthoud dat HA wordt voorgeschreven als een van de belangrijkste medicijnen alleen voor fijne gerimpelde soorten veroudering. Met het deformatie / oedemateus type - het kan alleen in de kleinste concentraties worden gebruikt tijdens de meest definitieve procedures van het beloop van mesotherapie, wanneer lymfedrainage genormaliseerd zal zijn. Voor leeftijdscategorieën 35+ en 45+ is intensieve verjonging een prioriteit, d.w.z. express lifting en verminderen van rimpels.

  Alle bovenstaande componenten zijn natuurlijk goed voor de huid, maar ze geven geen merkbaar opheffen of verminderen de diepte van rimpels. Daarom zijn de belangrijkste componenten van intensieve verjonging dimethylamino-ethanol (DMAE) en DNA-RNA-complexen, die in staat zijn om de functie van fibroblasten en de productie van collageen te activeren. Sommige peptiden, bijvoorbeeld Tripeptide-29 en Tripeptide-GHK, zijn ook in mindere mate werkzaam. Er zijn peptiden die de huid opvrolijken en kunnen daarom worden gebruikt voor hyperpigmentatie. Kopertripeptide heeft een goed ontstekingsremmend effect en is daarom vooral effectief bij patiënten met acne.

  Het peptide "acetylhexapeptide-8" heeft een botulinumachtig effect, d.w.z. het is een zwakker analoog van Botox®. Dit peptide vermindert de activiteit van gezichtsspieren, waardoor de oorzaak van kraaienpootjes in de ooghoeken wordt geëlimineerd. Maar de belangrijkste componenten van mesotherapie bij leeftijdspatiënten zijn nog steeds DNA-RNA-complexen en DMAE, die leiden tot een vrij snelle afname van de zwaartekracht ptosis van zachte weefsels (vooral in het onderste derde deel van het gezicht en in de nek), een afname van de diepte van rimpels en een toename van huidelasticiteit.

advertentie

Mesotherapie van de nek en het gezicht: methoden

De belangrijkste factoren voor huidveroudering zijn leeftijdsgebonden veranderingen, ultraviolette straling en roken. Al deze factoren beïnvloeden de activiteit van huidcellen, fibroblasten genaamd, en het zijn deze cellen die collageen, elastine en hyaluronzuur in de huid synthetiseren. Onder invloed van de bovengenoemde factoren treedt een geleidelijke afname van de activiteit van fibroblasten op en dienovereenkomstig neemt het gehalte aan collageen, elastine en hyaluronzuur in de huid af. Een afname in de concentratie van de laatste leidt tot dehydratie en een afname van de dikte van de dermis.

Op 25-jarige leeftijd werken fibroblasten bijvoorbeeld nog steeds op 100%. Maar bij mensen van 25-35 jaar, daalt hun activiteit al tot 75%, in de periode van 35-45 jaar oud - al tot 50%, en bij patiënten van de categorie 45+ is hun activiteit slechts 25%. Daarom kan, afhankelijk van de leeftijd en de conditie van de huid, het doel van mesotherapie van het gezicht en de nek anders zijn. Bijvoorbeeld het voorkomen van veroudering of verbetering van het uiterlijk van de huid (dit kan worden bereikt zonder de functie van fibroblasten te activeren), of express lifting en het verminderen van de diepte van rimpels, waar deze activatie nodig is.

Klassieke Mesotherapie -

Mesopreparation Injections: foto

Zoals we hierboven zeiden, worden injecties van oplossingen gemaakt met een spuit en zeer dunne naalden (meestal 32G). In mesotherapie zijn er 3 injectietechnieken: 1) napa, 2) papels, 3) lineair retrograde techniek. Anesthesie zal voorafgaand aan de procedure noodzakelijk zijn. Mesotherapie voor mesotherapie van het gezicht en de nek wordt uitgevoerd met behulp van speciale crèmes of gels die lidocaïne-anesthetica bevatten. In verschillende media kan de inhoud variëren van 5 tot 12%. Deze crème wordt gedurende 20 minuten op het gezicht aangebracht.

Hierboven hebben we u al verteld over lymfedrainage rond het gezicht en de nek, die nodig is voor de activering van lymfedrainage en bloedtoevoer naar de huid. Dit is noodzakelijk voor zowel patiënten met fijngerimpelde huidveroudering, en met name voor de vervorming / oedemateuze ouderdom. Maar als voor het eerste type veroudering vasculaire obol alleen in de eerste 1-3-5-procedures wordt gedaan (we kijken naar de conditie van de huid en de leeftijd), dan moet bij het vervormingstype vasculaire obol worden gedaan in elk van de 10-12 procedures, en daarna pas naar de injecties mesopreparaties voor verjonging.

Techniek lymfedrainage vasculaire obkol -

Mesotherapie tijdens het gezicht en de nek zal het mogelijk maken om regionale lymfeklieren in dit gebied te activeren, de lymfatische drainage te verbeteren, weefselzwelling te versterken, de wanden van bloedvaten te versterken en de hoeveelheid vetverpakkingen op het gezicht en de nek te verminderen. Uw vliegen of dubbele kin zullen bijvoorbeeld ook afnemen. Voor vasculaire obkol worden geneesmiddelen gebruikt zoals - "GAG Complexe DVL Capyl-formule", "Gingko Biloba", "Artichoke", "Rutin + Meliloto-extract" en enkele andere.

Kleine injecties worden gemaakt in bepaalde gebieden: het gehele cervicale halsgebied (tot het niveau van de schouderbladen), op het gezicht en de nek - in het gebied van de oorlellen, het submandibulaire gebied, sternocleidomastoïde spieren, sleutelbeen en halsader. Als de patiënt een verzoek heeft om het volume van vetverpakkingen in het onderste derde deel van het gezicht en de "tweede kin" te verminderen, doorprikken we het onderste derde deel van het gezicht langs de massagelijnen en de gehele tweede kin. Het volume van vasculaire geneesmiddelen voor 1 procedure - 5 ml. En pas daarna (in het tweede deel van elke procedure) - maken we injecties van mesopreparaties gericht op verjonging.

Mesopreparation Injection Techniques -

Er zijn slechts drie van dergelijke technieken. Aan de beschrijving van elke techniek hebben we video's toegevoegd die deze technieken duidelijk demonstreren. Houd er rekening mee dat de injectietechnieken in mesotherapie en biorevitalisatie volledig hetzelfde zijn, dus schaam u niet als de term biorevitalization soms op de onderstaande video's knippert. De procedure duurt gewoonlijk 15-20 minuten (exclusief de tijd voor lymfedrainage van de vasculaire obkol, anesthesie, evenals een regenererend masker na de procedure).

1) Techniek "Napage" (oppervlakkig, medium, diep) -
in het geval van een oppervlakaanval dringt de naaldpunt niet door de dermis, d.w.z. de arts werkt alleen op de diepte van de opperhuid, wat betekent dat er geen bloed uit de punten van de naald komt. Deze techniek onderscheidt zich door te veel consumptie van het medicijn, dat op het oppervlak van de huid wordt verdeeld en op zichzelf moet drogen. De efficiëntie is extreem laag en vergelijkbaar met de efficiëntie van mezorollers.

De gemiddelde napazha-techniek zal veel effectiever zijn, waarbij het medicijn wordt geïnjecteerd in de bovenste lagen van de dermis tot een diepte van 1-1,5 mm, daarom zal bloeddauw vanuit de injectieplaatsen er noodzakelijkerwijs zijn. Bij elke injectie van een naald wordt slechts 1 druppel van het medicijn verdreven, hetgeen gewoonlijk niet de vorming van knobbeltjes veroorzaakt, d.w.z. papels (of ze verdwijnen snel). Maar de techniek van diepe aanval wordt gebruikt bij patiënten met een dikke huid en onderscheidt zich doordat de naald al 2-3 mm wordt ingebracht.

Druk: oppervlak (video 1) en medium (video 2)

2)  Techniek "Papules" (oppervlak of medium) -
Deze techniek omvat injecties in de bovenste of middelste lagen van de dermis. Op de plaats van elke injectie wordt van 0,03 tot 0,1 ml van het preparaat geïnjecteerd, wat zal leiden tot het tijdelijk verschijnen van papels (knobbeltjes) op het huidoppervlak. Voor dunne huid, vooral in het gebied van de ogen en de nek, worden papels oppervlakkig gemaakt met een grootte van 2,0 mm. In dit geval wordt 0,03-0,05 ml van het preparaat geïnjecteerd op elk punt van de injectie en de afstand tussen de papels zou van 0,5 tot 1 cm moeten zijn.

Als de patiënt een dikke huid heeft, zijn de papels gemaakt van gemiddelde grootte (0,05-0,1 ml oplossing wordt geïnjecteerd met elke injectie, de diameter van de papels moet 2-4 mm zijn). De naald zal in de diepere lagen van de dermis dringen en de afstand tussen de papels moet van 1 tot 1,5 cm zijn Houd er rekening mee dat hoe groter de papels zijn, hoe langzamer ze zullen oplossen. Typisch verdwijnen papels binnen maximaal 3 dagen, ten minste - tot 5-7 dagen, zeer zelden tot 2 weken. Dit is meestal te wijten aan de fouten van de arts in het systeem - de keuze van het geneesmiddel / de keuze van de injectietechniek (bijvoorbeeld wanneer viskeuze, op lange termijn opneembare geneesmiddelen niet door een gemiddeld napad worden toegediend, maar door papels).

Oppervlakkige papels: video

3)  Lineaire retrograde techniek -
technisch gezien is deze techniek het moeilijkst, en het kwam tot mesotherapie van contourplastics. Als voor alle voorgaande technieken meestal 4 mm naalden worden gebruikt, dan is hier - 12-13 mm lang. De techniek is als volgt: nadat een naald onder een hoek van 45 graden met het huidoppervlak is doorboord tot een diepte van 2-3 mm, wordt de naald in een horizontale positie geplaatst en beweegt deze zich in de dermis evenwijdig aan het huidoppervlak tot zijn volledige lengte. Het medicijn wordt al weergegeven als de naald retrograde is.

Deze techniek is behoorlijk gevaarlijk in de handen van mesotherapeuten met secundaire medische opleiding. De toepassingsgebieden bevinden zich in het middelste en onderste derde deel van het gezicht (op het gebied van de jukbeenderen, wangen, kin, mondhoeken, gezichtscontouren, waar het medicijn strikt langs de massagelijnen moet worden toegediend), evenals in de nek of in de buitenste ooghoeken. Het maakt het meerdere keren mogelijk om het aantal naalden te verminderen, waardoor het trauma aan de huid aanzienlijk vermindert en de genezingsperiode afneemt.

Lineaire retrograde techniek: video

Mesotherapeutische medicijnen voor express lifting -

Zoals we hierboven al zeiden, is de keuze aan geneesmiddelen voor mesotherapie enorm, en het is niet onze bedoeling u te overtuigen van de keuze voor een bepaald merk, hoewel de auteur van het artikel meer met Mesopharm-producten werkt.®. Ons doel is om u het optimale principe te laten zien van het kiezen van de actieve ingrediënten in de samenstelling van geneesmiddelen van welk merk dan ook. Hieronder zullen we alleen de categorie patiënten analyseren die behoefte hebben aan express lifting en het verminderen van de diepte van rimpels.

Als u bijvoorbeeld een oedemateus type veroudering heeft, is er een zwaartekracht ptosis (weglating) van zachte weefsels in het onderste derde deel van het gezicht en nek gebied, dan heeft u DMAE en DNA-RNA-complexen nodig. Vergeet tegelijkertijd niet de verplichte vasculaire breuk in de lymfedrainage. Een van de voorbereidingen voor tillen, bijvoorbeeld:

 • "ADN Opnieuw opstarten" -
  bevat 2% DNA-RNA-complex.
 • "Nucleospire DNA-RNA 2% ADN herstart HA-formule" -
  bevat 2% complex DNA-RNA + 0,3% hyaluronzuur.
 • "NucleoSpire DNA-RNA 1% DM Peptide-formule" -
  bevat DMAE 2,5%, DNA-RNA-complex 1%, hyaluronzuur 0,8%, peptiden, aminozuren, vitamines. Dit is de meest effectieve drug die wordt vermeld (zie onderstaande foto). Het geeft een uitgesproken lifting-effect, maar het is wenselijk om het niet in de periorbitale zone te gebruiken. In dit opzicht wordt het optimaal gecombineerd met de voorbereidingen van de serie "Hydro Line", die ook geschikt zijn voor de periorbitale zone.

Fotopakketten met medicijnen -

Het is belangrijk: als je snel en efficiënt snel tillen wilt, kies dan voor "NucleoSpire DNA-RNA 1% DM Peptide-formule". Het is geschikt voor zowel monotherapie als combinatietherapie. In het laatste geval is het erg cool om het te combineren met een biorevitalizant-gerelateerd medicijn - "Nucleospire DNA-RNA 2%". Bij het kiezen van geneesmiddelen is het de moeite waard om niet alleen naar de percentages van de input van actieve componenten te kijken - dit is een kwestie van een keuze tussen biorevitalizanten en klassieke mesopreparaties. Het is namelijk zo dat biorevitalizanten met hun identieke concentratie 2-3 keer langer werken en minder vaak moeten worden gebruikt.

Als je een fijne rimpel hebt van veroudering, dan heb je naast DMAE en DNA-RNA hyaluronzuur nodig. Daarom moeten geneesmiddelen met de bovengenoemde componenten worden gecombineerd in combinatietherapie - met mesopreparaties die hyaluronzuur, vitamines, aminozuren, peptiden bevatten. Для своих пациентов, которым требуется экспресс-лифтинг я обычно работаю препаратами серии "Hydro Line" в верхней трети лица, включая зону вокруг глаз. А в средней, и особенно нижней трети лица и области шеи (где особенно сильны явления гравитационного птоза тканей) - препаратами с ДМАЭ.

В области глаз препаратами с ДМАЭ работать нельзя. Мезопрепараты серии "Hydro Line" отлично подходят для лица, включая периорбитальную зону - это "Hydro Line Peptide formula", "Hydro Line P-Anti-wrinkles" и другие. Комплексами ДНК-РНК можно работать в любых зонах. В любом случае важно понимать, что правильный выбор препарата возможен только после анализа морфотипа и состояния вашей кожи специалистом.

Mesotherapie gezicht voor en na: foto's, beoordelingen

Op de sites van schoonheidsklinieken vind je bijna nooit een foto voor en na gezichtsbehandeling met mesotherapie om de procedures van de kliniek te verkopen, plaatsen ze alleen foto's van succesvolle gevallen van behandeling, of nog vaker geven ze foto's van patiënten uit na verjongingstechnieken - alsof ze een mesotherapiebehandeling hadden ondergaan. Hieronder presenteren we gevallen van klinische behandeling bij patiënten van de categorieën 35+ en 45+.

Voorbeeld nummer 1 -

Toont de effectiviteit van mesotherapie op het gezicht met hyaluronzuur bij patiënten van categorie 35+. De volgende foto's zijn afkomstig van een onafhankelijke klinische studie. Aan elke patiënt voor 1 procedure werd 2,0 ml Restylane Vital toegediend (dit is een monodrug van 2% hyaluronzuur), gemengd met 3,0 ml zoutoplossing. De loop van de behandeling bestond uit drie procedures met een interval van 4 weken.

Mesotherapie gezicht: voor en na foto (cursus monomedicijn GK)

Zoals u kunt zien, is het effect van het gebruik van het monodrug hyaluronzuur bij patiënten van 35 en 46 jaar praktisch niet merkbaar. Hieronder in het artikel vindt u ook een gedeelte waarin u kennis kunt maken met onderzoeken die bevestigen dat noch monodrugs van HA, noch gecombineerde HA-preparaten met vitamines - niet leiden tot de activering van de fibroblastfunctie en verhoogde collageenproductie, en het effect van Express niet kunnen geven tillen. Hiervoor zijn componenten zoals DMAE, DNA-RNA-complexen en sommige peptiden al nodig.

Voorbeeld nummer 2 -

De volgende foto's zijn gemaakt door schoonheidsspecialist Petrovskaya Victoria. De patiënt onderging een kuur van 4 procedures, met een frequentie van 1 elke 2 weken. Aan het begin van elke procedure werd lymfodrain-drainage eerst uitgevoerd met de bereiding "GAG Complex DVL Capyl-formule". Vervolgens werd voor elke procedure voor het periorbitale gebied mesopreparatie "Hydro Line P-anti-rimpelformule" en voor alle andere delen van het gezicht gebruikt - "Hydro Line Peptide-formule". Foto's gemaakt na de tweede procedure.

Voorbeeld nummer 3 -

De onderstaande foto's zijn gemaakt door schoonheidsspecialist Voropaeva A.Yu. De patiënt onderging een kuur van 4 procedures (met een frequentie van 1 keer - in 10-14 dagen). Aan het begin van elke procedure werd lymfodrain-drainage eerst uitgevoerd met de bereiding "GAG Complex DVL Capyl-formule". Al na de vasculaire obkol werden direct medicijnen geïnjecteerd voor verjonging. Wij vestigen uw aandacht op het feit dat hier zeer geconcentreerde bereidingen werden gebruikt, die al kunnen worden toegeschreven aan biorevitalizanten. Hieronder hebben we een lijst van deze medicijnen (per procedure) -

 1. "Nucleospire Revitalizing Complex A",
 2. "Nucleospire DNA-RNA 2%",
 3. "Nucleospire Revitalizing Complex A",
 4. "Nucleospire DNA-RNA 2%."

Voorbeeld nummer 4 -

De onderstaande foto is gemaakt door schoonheidsspecialiste Pygay Irina. De patiënt onderging een reeks van acht procedures (met een frequentie van 1 elke 10 dagen). Aan het begin van elke procedure werd lymfodrain-drainage eerst uitgevoerd met de bereiding "GAG Complex DVL Capyl-formule". Daarna werden verjongingspreparaten gebruikt in elk van de acht procedures. Houd er rekening mee dat in deze loop van de behandeling zowel mesopreparaties als biorevitalizanten werden gebruikt (de laatste verschillen van de eerste door een hogere concentratie van actieve ingrediënten).

 1. "Nucleospire Revitalizing Complex A",
 2. "Hydro Line Revitalizing Complex B-formule",
 3. "Nucleospire DNA-RNA 2%",
 4. "Hydro Line Revitalizing Complex B-formule",
 5. "Nucleospire DNA-RNA 2%",
 6. 7. 8. procedures - "Nucleospire DNA-RNA 1% DM Peptide-formule".

Onderzoek naar de effectiviteit van mesotherapie met hyaluronzuur monodrugs -

Ik moet meteen zeggen dat mesotherapie niet wordt aanbevolen door de FDA (de grootste medische organisatie in de Verenigde Staten om de kwaliteit van geneesmiddelen te controleren en de effectiviteit van behandelmethoden) als een methode die geen geloofwaardig onderzoek naar de effectiviteit ervan doet. Integendeel, er zijn studies die aantonen dat de effectiviteit van mesotherapie, als deze bestaat, op het niveau van statistische fouten ligt.

Het analyseren van veranderingen in uiterlijk voor en na mesotherapie is zinloos, omdat Dit is een zeer subjectieve beoordelingsmethode. Herinner je, het belangrijkste doel van mesotherapie is het activeren van huidcellen die fibroblasten worden genoemd. Het zijn fibroblasten die elastine en collageen produceren, met een afname in het niveau dat geassocieerd is met het leeftijdsgerelateerde voorkomen van rimpels. Daarom besloten de onderzoekers om de activiteit van fibroblasten in de huid van een persoon onderworpen aan de introductie van mesotherapeutische geneesmiddelen direct te meten.

Patiënten ondergingen een mesotherapie van 3 maanden. Gedurende deze periode werden 6 sessies met injecterende medicijnen uitgevoerd. Aan de patiënten werd een steriele oplossing van hyaluronzuur toegediend, gemengd met vitamines. Vóór de behandeling, in het midden van de loop van de behandeling, evenals na beëindiging ervan, werden huidmonsters genomen van patiënten die een biopsie gebruikten. Met behulp van histologische en immunohistochemische methoden werden de niveaus van collageen en elastine bepaald.

Verwijzing naar een onderzoek naar de effectiviteit van mesotherapie.

De bevindingen van de onderzoekers: mesotherapie met monoverbindingen van hyaluronzuur (of de combinatie ervan met vitamines) - leidt niet tot activatie van de functie van fibroblasten; stimulatie van de vorming van elastine en collageen wordt niet waargenomen en hun gehalte in de huid was hetzelfde, zowel vóór als na de behandeling. Medewerkers van de afdeling Dermatologie, die de studie hebben uitgevoerd, hebben geen visuele verschillen in de huidconditie van patiënten vóór en na de behandeling ontdekt, hoewel voor objectiviteit moet worden gezegd dat twee patiënten van mening waren dat hun huidconditie was verbeterd.

De eindconclusie is dat mesotherapie met mono-preparaten van hyaluronzuur geen significant positief effect heeft op het veranderen van de toestand van de huid, klinisch of histologisch. Daarom is het gebruik van mesotherapie bij categorieën van patiënten van 35+ en 45+ (zonder componenten zoals DMAE of DNA-RNA-complexen, zelfs met een groot aantal aminozuren en peptiden) een ineffectieve oefening.

Mesotherapie en biorevitalisatie: wat is het verschil

Veel patiënten begrijpen het verschil tussen mesotherapie en biorevitalisatie niet, als we specifiek praten over het gezicht en de nek. In principe zijn dit zeer vergelijkbare procedures en worden dezelfde injectietechnieken gebruikt. Bij mesotherapieprocedures worden lagere concentraties van actieve ingrediënten gebruikt, maar tegelijkertijd is de loop van de behandeling zelf langer. Bijvoorbeeld, de concentratie van hyaluronzuur (HA) in mesotherapeutische geneesmiddelen is gewoonlijk 0,3-0,5% (zelden tot 0,8%), en in biorevitalizanten is het gewoonlijk 1,8-2,0%.

Bovendien wordt in mesotherapie vaak aanvaard om HA (200-800 kDa) met laag molecuulgewicht en voor biorevitalisatie, hoog molecuulgewicht, met een grootte van 1800 tot 3000 kDa te gebruiken. HA met laag molecuulgewicht wordt sneller in weefsels vernietigd, maar het stimuleert angiogenese beter. Hoog moleculair gewicht wordt langzamer vernietigd en kan dus een groter volume water binden, en dus is het beter om de dermis te bevochtigen. Naast het gebruik van HA met hoog molecuulgewicht in biorevitalizanten, is het ook onderhevig aan een chemische modificatie (dit HA wordt verknoopt of gestabiliseerd genoemd).

Als een normaal, niet-gestabiliseerd HA in ongeveer 48 uur in de huid afbreekt, blijft het gestabiliseerde ongeveer 2-3 weken in de huid. Dit vermindert de frequentie van procedures. Als het volledige verloop van mesotherapie bijvoorbeeld gewoonlijk 10-12 procedures is - met een frequentie van 1 keer per week, dan worden injecties van biorevitalizanten gedaan met een frequentie van 2 of 3 weken (afhankelijk van het geneesmiddel), en bovendien is de duur van de cursus hier meestal lager - alleen van 4 tot 7 behandelingen. Tegelijkertijd vereist biorevitalisatie nog steeds lymfedrainage, vasculair oculair van het gezicht en de nek, evenals voor mesotherapie.

We kunnen dus concluderen dat voor biorevitalisatie geneesmiddelen worden gebruikt die een intensere verjonging mogelijk maken. Maar er moet worden opgemerkt dat alle nieuwe productiebedrijven nu elke dag nieuwe producten voor mesotherapie en biorevitalisatie op de markt brengen en de lijn tussen deze laatste wordt geleidelijk aan steeds dunner. Zo zijn er bijvoorbeeld nu al mesopreparaties, die van oudsher lagere concentraties HA of vitamines bevatten, terwijl ze tegelijkertijd vrij hoge concentraties van componenten kunnen bevatten voor express lifting (bijvoorbeeld 2-3% DMAE).

→ Effectieve geneesmiddelen voor biorevitalisatie

Wat is Bioreparatie -

Maar al het bovenstaande is al verouderd. Geloof me, vandaag is het niet genoeg om te weten wat het verschil is tussen mesotherapie en biorevitalisatie. Nu is er een nieuw, prachtig marketingwoord "bioreparation" verschenen in de cosmetologie. Vroeger werden bijna alle geneesmiddelen geclassificeerd als biorevitalizants. Nu raden marketeers van cosmetische bedrijven aan om ze alleen hyaluronzuur mono-preparaten te noemen die helpen het uiterlijk van de huid te verbeteren, maar praktisch geen liftend effect hebben en de collageenproductie door fibroblasten niet beïnvloeden.

Nu wordt gesuggereerd dat alle serieuze preparaten die zeer actieve bestanddelen bevatten voor express lifting en het verminderen van de diepte van rimpels (zoals DMAE, DNA-RNA-complexen, peptiden) worden aangeduid als preparaten voor huidbioreparatie. Met "bioreparatie" wordt bedoeld dat deze componenten helpen om de pool van fibroblasten bij te werken, hun activiteit te stimuleren en hun productie van collageen te verhogen. Hieronder kunt u lezen over klinische onderzoeken die aantonen dat conventionele monodrugs van HA, zelfs met een hoog gehalte, vrijwel geen effect hebben op fibroblasten of op de productie van collageen.

Hoeveel is gezichts mesotherapie - prijs 2019

Als u besluit mesotherapie te doen, is de prijs voor één procedure afhankelijk van de kosten van de geneesmiddelen die worden toegediend en van het prijsbeleid van de kliniek. In advertenties is het vaak mogelijk om te zien dat voor gezichtsmasotherapie de kosten van 1 procedure vaak beginnen bij slechts 2500 roebel, maar als we het hebben over geneesmiddelen van goede kwaliteit, dan is dit bedrag slechts de minimumwaarde van verbruiksartikelen.

We hebben bijvoorbeeld besloten om lymfatisch vasculair obkol-medicijn "GAG Complex DVL Capyl-formule" te maken. Alleen de kostprijs begin 2019 bedraagt ​​300 roebel. Dan nemen we de kosten van het hoofdgeneesmiddel, bijvoorbeeld "NucleoSpire DNA-RNA 1% DM Peptide-formule" - dit is nog eens 1.400 roebel. Regenererend masker voor het voltooien van invasieve procedures "Revital ActiveEnother" - 200 roebel. Nog eens 500 roebel kost allerlei verbruiksartikelen (verschillende speciale dunne cosmetologische naalden voor injectie, steriele vellen, handschoenen, de kosten van anesthesie en vele andere kleinigheden).

Dus 2500 wordt alleen de materiaalkosten bekomen. Maar de prijzen moeten rekening houden met de kosten van het trainen van een mesotherapeut, en huur en afschrijving van apparatuur en salaris. Meestal, voor het vaak praktiseren van schoonheidsspecialisten, is de marge + 100-150%, en in particuliere cosmetische klinieken gaat de marge + 200-250% (ten koste van alle verbruiksartikelen). Zo moet de normale prijs, bijvoorbeeld voor het bovenstaande complex met vasculaire obkolom en geneesmiddel "NucleoSpire DNA-RNA 1% DM Peptide-formule" - ten minste 6000 roebel zijn.

Het is belangrijk: maar als we al duurdere geneesmiddelen uit de reeks biorevitalizanten nemen, bijvoorbeeld "Nucleospire DNA-RNA 2%" (2,0 ml), die slechts 4000 roebel kost, dan zouden de uiteindelijke kosten van de service, samen met de vasculaire regio, niet minder dan 9.000 roebel moeten kosten . En hier komen we soepel tot het punt - waarom sommige patiënten negatieve beoordelingen hebben over mesotherapie, en zij zeggen dat het niet werkt.

→ Kosten van faciale biorevitaliseringsprocedures
→ Kosten van haar mesotherapie procedures

Wanneer werkt mesotherapie niet?

Mesopreparaties zijn in ampullen en flesjes van 4-5 ml of meer, of in de vorm van voorgevulde injectiespuiten van 1,0, 1,3 of 2,0 ml, die in afzonderlijke containers zijn verpakt. Gewoonlijk kopen mesotherapeuten individuele componenten in verschillende flesjes en mengen ze vervolgens

Bekijk de video: Review of Mesotherapy treatment at Medicetics clinic (Januari- 2020).

Loading...

Laat Een Reactie Achter