Face biorevitalization: beoordelingen, foto's

Face biorevitalization is een procedure voor intracutane toediening van hoge concentraties aan werkzame stoffen, waardoor het uiterlijk van de huid aanzienlijk kan worden verbeterd, de elasticiteit ervan wordt verhoogd, een lifting-effect wordt bereikt en de diepte van rimpels wordt verminderd. Meestal worden hyaluronzuur, vitamines, sporenelementen, aminozuren, peptiden hiervoor en op een meer volwassen leeftijd gebruikt - componenten voor intensieve huidopheffing, bijvoorbeeld DNA-RNA-complexen en DMAE.

De samenstelling van het medicijn voor elke patiënt wordt individueel gekozen. Het houdt rekening met de leeftijd van de patiënt, de conditie van de huid van het gezicht en wat heel belangrijk is - het type huidveroudering. Bijvoorbeeld, met fijne gerimpelde en vervormingstypes van veroudering, zullen totaal verschillende medicijnen worden getoond. Een belangrijk probleem is de training van specialisten. Hoe vaak, bijvoorbeeld, vertellen mesotherapisten aan patiënten dat het vóór de introductie van biorevitalizanten nodig is om een ​​lymfedrainage van de bloedsomloop rond het gezicht te maken? Maar in veel gevallen zullen de ernst en de duur van het biorevitalisatie-effect hiervan afhangen.

Biorevitalization: fotoprocedure

Indicaties voor biorevitalisatie -

 • veroudering van foto's en biologische verouderingstherapie
 • ouderdomspreventie,
 • rimpels, dunner worden, verminderde elasticiteit, droge huid,
 • verslechtering van de huid als gevolg van roken (inclusief het verschijnen van kleine verticale rimpels op de lippen).

Met de biorevitalisatietechniek kunt u de kleur en textuur van de huid verbeteren (vooral bij rokers), de elasticiteit ervan vergroten, de diepte van rimpels verminderen en een huidopheffend effect bereiken. Bijkomende effecten van deze procedure kunnen zijn de correctie van hyperpigmentatie, het verminderen van de ernst van rosacea, evenals inflammatoire elementen op de achtergrond van acne. De ernst van een bepaald effect zal direct afhangen van de samenstelling van het geselecteerde medicijn.

Verschillen van biorevitalisatie van mesotherapie -

Mesotherapie en biorevitalization van het gezicht en de nek zijn zeer vergelijkbare procedures, en worden uitgevoerd door dezelfde specialisten - mesotherapisten. Dus hoe verschillen ze? Als het gaat om intensieve verjonging van het gezicht en de nek (met behulp van hoge concentraties van actieve ingrediënten), wordt de term "biorevitalisatie" gebruikt. In mesotherapie worden lagere concentraties van actieve ingrediënten gebruikt, en deze procedure kan niet alleen op het gezicht, maar ook op het lichaam worden uitgevoerd.

Dus, als het gaat om de correctie van cellulitis of gelokaliseerde vetafzettingen op het lichaam, of procedures worden uitgevoerd om de conditie van het haar en de hoofdhuid te verbeteren, of om de conditie van de huid van gezicht en nek te verbeteren (maar met lage doseringen van actieve stoffen) - dit wordt " mesotherapie. " Als intensieve verjonging en ophijsen van de huid van het gezicht / hals vereist is, worden preparaten met hoge concentraties aan werkzame stoffen gebruikt, in welk geval de term "biorevitalisatie" wordt gebruikt.

De concentratie van hyaluronzuur (HA) in mesopreparaten varieert bijvoorbeeld gewoonlijk van slechts 0,3-0,5%, wat overeenkomt met 3-5 mg / ml, en in biorevitaliseringsmiddelen, gewoonlijk van 1,5 tot 2,0%, die komt overeen met 15-20 mg / ml. Dienovereenkomstig zal in het tweede geval de verzadiging van de dermis met vocht veel intensiever zijn, en dit zal leiden tot een meer merkbaar lifting-effect. Het is ook vermeldenswaard dat HA met laag molecuulgewicht (met een molecuulgewicht van ongeveer 800 kDa) gewoonlijk wordt gebruikt in mesotherapie en hoog moleculair gewicht (ongeveer 1800 kDa) wordt gebruikt in biorevitaliseringsprocedures.

Dergelijke verschillen tussen mesopreparaties en biorevitalizanten beïnvloeden het aantal en de frequentie van procedures. Als bijvoorbeeld onder de leeftijd van 35 jaar meestal vrij eenmalige procedures van een of andere methode zijn, dan kan na deze leeftijd een goed effect alleen worden bereikt met de toediening van het medicijn (24stoma.ru). Voor mesotherapie kunnen dit minicursussen zijn van 4-5 procedures of voltijds 10-12 procedures. Mesotherapieprocedures worden 1 keer per week uitgevoerd, omdat HA met een laag molecuulgewicht wordt sneller vernietigd in weefsels dan hoog molecuulgewicht.

Op zijn beurt wordt HA met hoog molecuulgewicht (in het bijzonder onderworpen aan chemische modificatie, dwz verknoopt of gestabiliseerd) - veel trager in de huid vernietigd, en daarom duurt de biorevitalisatie, zelfs als het een kuur met 4-5 procedures wordt voorgeschreven, gewoonlijk 2-3 weken daartussen. Maar tegelijkertijd, als de patiënt ook parallel werd voorgeschreven, meer vasculaire preparaten om de lymfedrainage en de bloedtoevoer naar de huid te stimuleren, dan kan een bloedvatooglapje met deze preparaten aanvankelijk elke week worden uitgevoerd.

Biorevitalization met hyaluronic zuur: een reden voor doeltreffendheid

Leeftijd, ultraviolette straling, roken en enkele andere factoren - leiden tot een geleidelijke veroudering van de huid. Dit alles leidt tot een geleidelijke afname van de activiteit van fibroblasten en het gehalte aan hyaluronzuur (HA) in de huid. De afname van de activiteit van fibroblasten leidt tot een afname van de productie van collageen en elastine, waardoor de huid elastisch en elastisch kan worden, en door een afname in het niveau van HA in de huid neemt het vochtgehalte af. Dientengevolge wordt de huid meer droog en dunner, minder elastisch en verschijnen rimpels.

Volgens de ontwikkelaars van de biorevitalisatiemethode treedt verjonging van de gezichtshuid op vanwege de stimulatie van de activiteit van fibroblasten die collageen en elastine produceren. Bovendien hangt de ontwikkeling van de huid van zijn eigen HA af van de activiteit van fibroblasten, waardoor deze meer gehydrateerd kan zijn. Als op 25-jarige leeftijd fibroblasten bijvoorbeeld 100% werken, neemt hun activiteit bij mensen van 25-35 jaar af tot 75% en in 35-45 jaar - tot 50% en na 45 jaar - is hun activiteit ongeveer 25 jaar. % (vergeleken met jonge leeftijd).

Biorevitalisatie met hyaluronzuur (zijn mono-preparaten) is niet in staat het gehalte aan collageen in de huid te verhogen, maar het verbetert de bloedtoevoer naar de huid aanzienlijk, waardoor het zijn kleur en textuur kan verbeteren. Ten tweede neemt gedurende een bepaalde periode het gehalte aan HA in de huid aanzienlijk toe, hetgeen bijdraagt ​​aan de verzadiging van de dermis met water en een toename in de dikte ervan. In veel opzichten is dit het gevolg van het feit dat rimpels worden verzacht en het lifteffect optreedt. HA is echter niet altijd goed, en met het oedemateuze type veroudering kan het de vervorming van het gezicht alleen maar verergeren. Hieronder beschrijven we de combinatiepreparaten die de synthese van collageen in de huid kunnen beïnvloeden.

advertentie

Techniek van biorevitalisatie -

Als u besluit biorevitalisatie uit te voeren, is de klassieke injectietechniek het meest effectief. Er is echter ook een niet-invasieve methode uitgevoerd zonder huidpuncties met behulp van gepulseerde ionoforese, evenals een beetje invasieve techniek met behulp van mesoscoolers. Maar de effectiviteit van alle alternatieve methoden bestaat alleen in advertenties (expliciet of verborgen), en het is onwaarschijnlijk dat u meer dan een beetje verbetering in huidskleur kunt bereiken.

De techniek van het uitvoeren van injecties, zoals met gezichts-mesotherapie en met biorevitalisatie van het gezicht, is volledig hetzelfde. In totaal zijn de drie technieken napaz, papules en ook lineair-retrograde techniek. Vóór de ingreep wordt oppervlakte-anesthesie van de huid noodzakelijkerwijs uitgevoerd met behulp van gels en crèmes die 5 tot 12% lidocaïne-anestheticum bevatten. De crème wordt gedurende 15-20 minuten op het gezicht aangebracht.

1. Napage (oppervlakkig, medium of diep) -

De aanval is oppervlakkig, medium en diep. De techniek van oppervlakte-aanslag impliceert dat de naaldpunt niet dieper doordringt dan het basismembraan (vcol-diepte niet groter dan 0,5-1,0 mm), wat noodzakelijkerwijs de afwezigheid van uitscheiding van bloed uit de injectieplaats betekent. Deze techniek onderscheidt zich door een hoge consumptie van het medicijn en niet te hoge efficiëntie. Tegelijkertijd moet het preparaat onafhankelijk op het huidoppervlak drogen.

Als we praten over napazh, dan is biorevitalisatie beter om de techniek van gemiddelde napazha te gebruiken. In dit geval wordt slechts 1 druppel van het geneesmiddel (ongeveer 0,01-0,03 ml) verwijderd op de plaats van elke naaldpunctie, die niet de vorming van een tuberkel veroorzaakt, d.w.z. papules. De inbrengdiepte van de naald is slechts 1-1,5 mm, en er zal absoluut bloeddauw zijn van de plaatsen waar de naald is geprikt. Bij diep napazhe wordt de naald al 2 mm ingebracht (deze techniek wordt gebruikt bij patiënten met een dikkere dikke huid).

Druk: oppervlak (video 1) en medium (video 2)

2. Papules (oppervlakkig of gemiddeld) -

Deze techniek omvat injecties in de bovenste lagen van de dermis, zodat samen met elk injectievolume van het geneesmiddel wordt geïnjecteerd van ongeveer 0,03 tot 0,1 ml. De introductie van een dergelijk volume van het medicijn suggereert dat op de plaats van elke injectie de zogenaamde "papule" zal worden gevormd, die eruitziet als een verhoging boven het huidoppervlak. Als een patiënt een dunne huid heeft, wat vooral vaak wordt waargenomen in het gebied rond de ogen en in de nek, worden de pukkels oppervlakkig gemaakt, 2,0 mm groot (0,03-0,05 ml wordt geïnjecteerd) en de afstand tussen papels ligt tussen 0,5 en 1 cm.

Bij patiënten met een dikke huid zijn papels van gemiddelde grootte - 2 - 4 mm in diameter en injecteren ze 0,05 - 0,1 ml oplossing bij elke injectie. De naald zal doordringen in iets diepere lagen van de lederhuid en de afstand tussen de papels moet van 1 tot 1,5 cm zijn, er moet worden opgemerkt dat hoe groter de papels zijn, hoe langzamer ze zullen oplossen. Typisch verdwijnen papels binnen maximaal 3 dagen en in zeldzame gevallen tot 5-7 dagen.

Oppervlakkige papels: video

3. Lineaire retrograde technologie -

Deze techniek kwam van het contouren van kunststoffen, en de meeste mesotherapisten vinden het niet leuk, omdat technisch gezien is het het moeilijkst. Het wordt ook gebruikt voor bioversterking van het gezicht. Als voor de vorige technieken naalden van 2-4 mm worden gebruikt, dan is hier - lang 12 - 13 mm. Na de injectie krijgt de naald een horizontale positie en beweegt deze zich over de gehele lengte in de bovenste / middelste laag van de leder parallel aan het huidoppervlak. Het medicijn wordt geïnjecteerd met een retrograde beweging van de naaldrug.

Deze techniek wordt met succes gebruikt in het middelste en onderste derde deel van het gezicht - in het gebied van de jukbeenderen, wangen, kin, mondhoeken, gezichtscontouren (strikt langs de massagelijnen), in de nek en ook in de buitenste ooghoeken. Hiermee kunt u het aantal injecties van de naald verschillende keren verminderen en zo het trauma van de huid verminderen, de genezingsperiode verkorten. Dit is waarschijnlijk de meest effectieve techniek.

Lineaire retrograde techniek: video

Het is belangrijk: De biorevitaliseringsprocedure zelf duurt ongeveer 15 minuten (zonder rekening te houden met de tijd die nodig kan zijn om lymfatische drainage van vasculaire decollete van het gezicht en halsgebied uit te voeren). Na de ingreep wordt de huid behandeld met chloorhexidine en wordt een speciaal masker op het gezicht aangebracht met een kalmerende, ontstekingsremmende en regenererende werking op de huid. Met dit masker ligt de patiënt ongeveer 15-20 minuten in de stoel.

Belangrijk: de keuze van geneesmiddelen voor biorevitalisatie

Er zijn 2 hoofdtypen veroudering. Allereerst het fijngerimpelde type veroudering, wat tot uiting komt op 30-jarige leeftijd en zelfs nog eerder in het gebied rond de ogen. Dit type wordt gekenmerkt door een dunne, uitgedroogde huid, een groot aantal rimpels in het gezicht, vooral in de ogen. Voor dit type veroudering is het gebruik van hyaluronzuur een prioriteit. Bij patiënten tot 35 jaar oud, naast HA, kan biorevitalizant vitamines en micromineralen bevatten, maar vasculaire preparaten kunnen ook worden gebruikt (zie hieronder).

Na 35 jaar met een klein-gerimpeld type, moet biorevitalizant (naast de hierboven genoemde componenten) - aminozuren, peptiden, DNA-RNA-complexen en met name DMAE bevatten. Bovendien is het, om een ​​goed effect te bereiken, in feite verplicht om verscheidene procedures van lymfatische drainage van het vasculaire gebied van het gezicht, nek en nekgebied te gebruiken met behulp van vasculaire preparaten om lymfatische drainage en bloedtoevoer naar de huid te stimuleren.

Het tweede belangrijkste type veroudering is vervorming (oedemateus). Zulke patiënten hebben meestal een dichte huid, weinig rimpels, een grote hoeveelheid zachte weefsels door onderhuids vet, er zijn uitgesproken nasolabiale plooien, bobbels. Bij dergelijke patiënten zal het gebruik van hyaluronzuur de zwelling van het gezicht verder vergroten. Daarom gaat "lymfedrainage, vasculaire gezichtsobstructie" naar de 1e plaats bij dergelijke patiënten - met parallel gebruik van biorevitalizanten die DNA-RNA-complexen, aminozuren, DMAE, vitamine C bevatten.

Waarom heb je een "lymfatische drainage obkol" nodig -

Het is onmogelijk om een ​​uitgesproken effect van biorevitalisatie te bereiken zonder de bloedtoevoer naar de huid te stimuleren en de lymfatische drainage te activeren. Zo'n obkol wordt uitgevoerd door vasculaire bereidingen "Artichoke", "Gingko Biloba", "Rutin + Meliloto-extract", "GAG Complexe DVL Capyl-formule" - vóór de injectie van biorevitalizanten. Dit geldt met name voor patiënten met ouderdomsvervorming van de vervorming, patiënten met rosacea of ​​met klachten over zwelling van het gezicht. Ze hebben lymfedrainage rond het gezicht, bij voorkeur 4-5 keer.

Het volume van vasculaire preparaten voor 1 procedure mag niet meer zijn dan 5 ml. Eerst wordt de cervicale kraagzone verwerkt, vervolgens het gezichts- en nekgebied (speciale punten in de oorlellen, sternocleidomastoïde spier, in de halsader van de fossa en het sleutelbeen, evenals de submandibulaire lymfeklieren). Bij jonge patiënten met fijngerimpelde veroudering van dergelijke procedures van vasculaire splitsing, is het wenselijk om 1-2 te doen, maar bij patiënten met veroudering van de vervormingstype of patiënten ouder dan 45 jaar oud - kunnen 5 procedures veilig worden uitgevoerd.

De procedure van de vasculaire obkol wordt uitgevoerd met een spuit en een dunne naald 32 G / 4 mm. De naald is zo dun en klein dat er geen anesthesie voor nodig is. Als een patiënt een cursus met meerdere biorevitaliseringsprocedures wordt voorgeschreven, begint elke procedure eerst met een dergelijke vasculaire splitsing en pas daarna worden injecties van de biorevitalizant in de huid van het gezicht gemaakt. Als slechts 1 biorevitaliseringsprocedure is voorgeschreven, kunnen de procedures voor lymfedrainage vasculaire obkol niet één maar meerdere (met een interval van 1 keer per week) worden uitgevoerd.

Hoe een medicijn kiezen voor biorevitalisatie -

De voorbereidingen voor biorevitalisatie worden momenteel door ontelbare bedrijven geproduceerd. Een van de belangrijkste componenten voor deze doeleinden zijn hyaluronzuur (HA) -moleculen. De levensduur van de moleculen van de gebruikelijke chemisch niet-gemodificeerde natieve HA is slechts 24 tot 48 uur. Bovendien geldt dat hoe kleiner het molecuulgewicht van hyaluronzuur dat wordt gebruikt bij de bereiding, hoe sneller het na toediening in de weefsels zal worden vernietigd. En bovendien zullen moleculen met een kleine massa water in de dermis veel erger houden.

Daarom, als de voorbereiding voor biorevitalisatie de gebruikelijke natieve HA bevat, dan is het belangrijk dat de grootte van zijn moleculen minstens zo groot mogelijk is (bijvoorbeeld vanaf 1800 kDa). Het effect van de gebruikelijke natieve GC ontwikkelt zich snel, maar het is extreem kort en om een ​​goed resultaat te bereiken, moeten dergelijke preparaten alleen door een cursus worden gebruikt, bijvoorbeeld 4-5 procedures eenmaal per week. Procedures zullen veel effectiever zijn als chemisch gemodificeerd HA (verknoopt of gestabiliseerd) wordt gebruikt in de bereiding, niet inheems.

Een dergelijke chemische modificatie maakt het mogelijk om de levensduur van HA-moleculen verder te verlengen (bijvoorbeeld door enkele HA-ketens met elkaar te stikken of door het te stabiliseren met mannitol). De levensduur van de gemodificeerde HA-moleculen hangt af van de mate van "verknoping", bijvoorbeeld, voor sommige geneesmiddelen blijft het gemodificeerde HA gedurende 10 dagen in de weefsels, gedurende andere dagen - 2-3 of 4 weken. Dat is de reden waarom biorevitalisatie met geneesmiddelen met natuurlijk GK wordt uitgevoerd door een kuur 1 keer per week, en met geneesmiddelen met een verknoopt / gestabiliseerd GK - slechts 1 keer in 2-3 of 4 weken.

Bovendien is het wenselijk dat de GC van niet-dierlijke oorsprong is - dit zal het risico op allergieën verminderen. Een belangrijk punt is de concentratie van HA in de samenstelling biorevitalizant. Voor een uitgesproken lifting- en verjongingseffect bij patiënten ouder dan 35 jaar is een hoge HA-concentratie van ongeveer 1,7-2,0% nodig (wat overeenkomt met 17-20 mg / ml). Maar voor een jongere huid kunnen lagere concentraties worden gebruikt - ongeveer 1,2-1,3% (= 12-13 mg / ml). Maar voor de procedures van gezichts-mesotherapie, zijn de concentraties van HA's slechts 0,3-0,5%, maar dit kan effectief zijn als een kuur van 10-12 procedures één keer per week wordt toegepast.

1. Mono-preparaten met gestabiliseerd HA -

Hieronder geven we een voorbeeld van de populairste medicijnen die alleen GK bevatten. We zijn ervan overtuigd dat dergelijke voorbereidingen in ieder geval pas op de leeftijd van 35 jaar zinvol zijn. Na deze leeftijd is het met GK alleen niet mogelijk om een ​​goede huidopheffing en intensieve verjonging te bereiken, hoewel je huidconditie zeker beter zal worden (en dan meestal pas na een cursus van 4-5 procedures). Hier zijn DMAE en DNA-RNA-complexen nodig. Bovendien zijn de geneesmiddelen in dit deel gecontra-indiceerd voor oedemateus (vervormingstype van veroudering van de huid).

 • Restylane Vital en Restylane Vital Light -
  productie Zweden. Biorevitalizant Restylane Vital bevat 2% hyaluronzuur en wordt gebruikt om de rijpe huid te verjongen. Restylane Vital Light is iets zwakker - het bevat 1,2% hyaluronzuur en wordt gebruikt om veroudering van de jongere huid te voorkomen. Beide versies van het medicijn zijn beschikbaar in injectiespuiten van 1,0 ml, of in injectiespuitinjectors van 2 ml (beide versies kunnen 0,3% anesthesie lidocaïne bevatten, of zonder zijn).

  Restylane Vital и Vital Light являются первыми биоревитализантами, в которых была применена технология химической модификации ГК (сшивания цепочек ГК). Благодаря этому препарат молекулы ГК длительно не разрушаются в коже, оказывая свой эффект в течение не менее 3-х недель. Для омоложения зрелой кожи обычно применяется курсовое введение из 3-4 процедур. Отзывы: т.к. это моно-препараты - их по нашему мнению оптимально все же использовать у пациентов не старше 35 лет - с мелко-морщинистым типом старения лица.

 • Juvederm Hydrate и Juvederm Volite -
  производство США. Ювидерм Гидрейт содержит 1,35% гиалуроновую кислоту, а также антиоксидант маннитол, который ее стабилизирует. Если назначается курс инъекций, то перерыв между ними составляет также 3-4 недели. Beoordelingen: naar onze mening moet dit medicijn alleen worden gebruikt voor de preventie van veroudering bij patiënten die niet ouder zijn dan 30 jaar, maar niet voor intensieve verjonging.

  Wat de onlangs verschenen Yuviderm Volayt betreft, het is een gecombineerd preparaat dat, volgens de instructies, zowel als vulmiddel als als biorevitalizant kan fungeren. Dit medicijn heeft een hoge mate van verknoping van HA-moleculen, dus het kan slechts één keer in 9 maanden worden geplaatst. Beoordelingen: naar onze mening is het gebruik van een filler als biorevitalizant een marketingtrofee. De afbraaksnelheid van gestikte HA-ketens zal erg laag zijn, wat betekent dat de dermis te zwak is.

 • Voorbereidingen "Ial-systeem" (Fig. 11-12) -
  Dit is een lijn van twee biorevitalizanten gemaakt in Italië. Ze worden geproduceerd uit HA met laag molecuulgewicht met een molecuulgrootte van 200 kDa. Het eerste medicijn is "Ial-systeem". Het bevat 1,8% natuurlijk hyaluronzuur (niet chemisch gemodificeerd), dus het effect treedt snel op, maar zal niet te lang zijn, omdat Het natuurlijke HA wordt in weefsels bewaard gedurende een totaal van ongeveer 48 uur. Verkrijgbaar in spuiten met een volume van 0,6 of 1,1 ml.

  Het tweede medicijn is "IAL-systeem ACP". Het bevat 2% hyaluronzuur, dat een reticulaire structuur heeft (gestabiliseerd door de technologie van "Auto-Cross Link" -technologie) en is verkrijgbaar in spuiten van 1,0 ml. Zo'n HA duurt ongeveer 10 dagen in de huid, dus de introductie van de cursus zou 1 keer in 2 weken moeten zijn. Beoordelingen: naar onze mening is de biorevitalisatie van het systeem optimaal voor kleine gerimpelde types bij patiënten die niet ouder zijn dan 35 jaar. Na deze leeftijd zijn krachtiger combinatiemedicijnen nodig.

2. Combinatiepreparaten met HA (cocktails) -

De groep van deze medicijnen is zo talrijk dat we slechts één van de vele opties presenteren - de lijn van betaalbare geneesmiddelen Revofil Aquashine (gemaakt in Korea). Verkrijgbaar in spuiten van 2,0 ml.

 • Biorevitalizants Revofil Aquashine -
  de eerste variant is "Aquashine", die natief hoogmoleculair 1,5% HA, peptiden en aminozuren, vitaminen en mineralen, co-enzymen (56 componenten in totaal) bevat. Naar onze mening is het beter om te gebruiken bij patiënten van 35+, het geeft geen slecht lifteffect bij het aanbrengen van de cursus. Het tweede medicijn is "Aquashine BR", waaraan peptiden worden toegevoegd die de huid fleuren, en daarom is het goed geschikt voor hyperpigmentatie, bijvoorbeeld voor huiden die ouder zijn dan 45 jaar.

  "Aquashine BTX" - heeft ook een vergelijkbare samenstelling, maar er worden ook peptiden aan toegevoegd, waarvan de werking vergelijkbaar is met Botox.®. Daarom is dit medicijn geschikt voor patiënten met fijngerimpelde huidverouderingstypen ouder dan 30 jaar. Aquashain biorevitalization beoordelingen: deze medicijnen hebben matige werkzaamheid, bevatten alleen native HA, dat snel in elkaar klapt in de weefsels (daarom is het voornamelijk effectief alleen bij gebruik van de cursus). Niet geschikt voor patiënten met een verouderings- / oedemateus type.

3. Biorevitalizanten met DNA-RNA en DMAE -

Als je ouder bent dan 35 jaar en je hebt een merkbaar lifting-effect en een vermindering van de diepte van rimpels nodig, dan zijn hyaluronzuur, vitamines en mineralen alleen niet genoeg. Vanaf de leeftijd van 35 jaar moet DMAE worden gebruikt (de optimale concentratie is niet minder dan 2%), evenals DNA-RNA-complexen, peptiden en aminozuren. Een van de beste en niet te dure medicijnen voor deze doeleinden -

 • Het medicijn "NucleoSpire DNA-RNA" -
  dit is een farmaceutisch bedrijf Mesopharm®, van wie de producten bijna zonder uitzondering alle mesotherapeuten werken. Bevat Deoxyribonucleotide 2%, is verkrijgbaar in spuiten van 1,3 en 2,0 ml. Beoordelingen: het medicijn geeft een uitgesproken lifting-effect, stimuleert de aanmaak van collageen. Geschikt voor intensieve verjonging, daarom aanbevolen voor patiënten van 35 jaar en ouder. Geschikt voor patiënten met vervorming (oedemateus) type huidveroudering.

 • NucleoSpire DNA-RNA 1% "DM Peptide-formule" -
  dezelfde fabrikant. Bevat een hoge concentratie DMAE 2,5%, deoxyribonucleotide 1%, natuurlijk hyaluronzuur, ongeveer 8% (1800 kDa in grootte), Tripeptide-39 en GHK-peptide, die de vernieuwing van het collageen, + meer dan 20 aminozuren, antioxidantcomplex activeren. Recensies: geeft direct een liftend effect en vermindert de diepte van rimpels. Vanwege de niet-hoge concentraties HA is het ook geschikt voor patiënten met oedemateuze huidveroudering. Leeftijd is meestal 45+, maar indien nodig is 35+ ook mogelijk.

 • NucleoSpire DNA-RNA 1% "DM Anti-aging formule" -
  Het is ook een medicijn voor express lifting en rimpelcorrectie. Het bevat DMAE 2,0%, deoxyribonucleotide 1%, natieve hyaluronzuur ongeveer, 5% (1800 kDa in grootte), meer dan 20 aminozuren, groep B-vitaminen, peptidecomplex. Recensies: een uitstekend en niet erg duur complex voor patiënten van 35 jaar en ouder. Geschikt voor patiënten met oedemateuze ouder wordende huid.

Biorevitalization: prijs voor 1 procedure

Hoeveel biorevitalisatie van de kosten van gezicht en hals zal afhangen van de kosten van het geselecteerde medicijn, evenals de waarde van de kliniektoeslag. In de meeste klinieken bedraagt ​​de marge + 150-200% van de kosten van het medicijn. Bij privé cosmetologen is de marge meestal + 100%. Voor de biorevitalisatiemethode zijn de kosten van 1 procedure in klinieken van de gemiddelde prijscategorie (voor 2019) -

Biorevitalisatieprocedure: prijswrijven.
Restylane Vital - 1,0 ml
Restylane Vital (in de injector) - 2,0 ml
11 000
17 000
Restylane Vital Light - 1,0 ml
Restylane Vital Light (in de injector) - 2,0 ml
10 000
16 000
Juvederm Hydraat - 1,0 ml9000
IAL-systeem - 1,1 ml
IAL-systeem ACP - 1,0 ml
9000
10 000
Regel "NucleoSpire DNA-RNA" - 2,0 ml10 000
Aquashine - 2,0 ml
Aquashine BR - 2,0 ml
Aquashine BTX - 2,0 ml
9 500
9 500
11 000

De aankoopprijs voor cosmetische klinieken bij Restylane Vital en Vital Light is ongeveer 5.000 roebel (voor 1.0 ml), voor Juvederm Hydraat - 4.000 roebel (voor 1.0 ml), voor Aquashine - ongeveer 3.500 roebel (voor 2.0 ml) en ga zo maar door Maar u moet begrijpen dat de kosten van de service zowel anesthesie als verbruiksartikelen omvatten, evenals de kosten van een speciaal regenererend masker dat na de procedure op het gezicht moet worden aangebracht. Vergeet niet over het huren van een kantoor, salarissen van werknemers, belastingen, onkostenvergoeding voor gespecialiseerde training, etc.

→ Kosten van gezichtsbehandeling met mesotherapie
→ Kosten van haar mesotherapie

Face biorevitalization: foto voor en na, effect

Je kunt echte foto's met veel moeite voor en na biorevitalisatie vinden, omdat Cosmetische klinieken plaatsen alleen gevallen van de meest succesvolle procedures of nemen eenvoudig foto's van patiënten na hardwareverjongingstechnieken en geven deze door als biorevitaliseringsprocedures. De volgende 2 foto's zijn afkomstig van een onafhankelijke klinische studie. Aan elke patiënt voor 1 procedure werd 2,0 ml Restylane Vital toegediend, gemengd met 3,0 ml zoutoplossing. De loop van de behandeling bestond uit drie procedures met een interval van 4 weken.

Biorevitalization: foto voor en na (natuurlijk monodrug GK)

Zoals u ziet: het effect van behandeling met hyaluronzuur als monotherapie in patiënten van 35 en 46 jaar is minimaal of helemaal niet merkbaar. Zoals we hierboven zeiden, zijn bij patiënten ouder dan 35 jaar andere geneesmiddelen nodig die DMAE en DNA-RNA-complexen bevatten. Wat denk je: is de feedback van de patiënt positief voor een dergelijke biorevitalisatie in het gezicht? Het is onwaarschijnlijk dat dergelijke foto's cosmetische klinieken zullen voorstellen.

Voorbeeld nummer 2 -

De volgende foto's zijn gemaakt door schoonheidsspecialist Petrovskaya Victoria. De patiënt onderging een kuur van 4 procedures, met een frequentie van 1 elke 2 weken. Aan het begin van elke procedure werd de lymfodrainafvoer eerst uitgevoerd met de voorbereiding "GAG Complex DVL Capyl-formule", vervolgens "Hydro Line P-Anti-rimpelformule" - voor het periorbitale gebied en "Hydro Line Peptide-formule" - voor alle andere gezichtszones. Foto's gemaakt na de tweede procedure. ie elke procedure gebruikte hetzelfde schema van 3 geneesmiddelen.

Voorbeeld nummer 3 -

De volgende foto's zijn gemaakt door schoonheidsspecialist Voropaeva A.Yu. De patiënt onderging een kuur van 4 procedures, met een frequentie van 1 keer in 10-14 dagen. Aan het begin van elke procedure werd lymfodrain-drainage eerst uitgevoerd met de bereiding "GAG Complex DVL Capyl-formule". Vervolgens gebruikte in elke procedure verschillende biorevitalizanten -

 1. "Nucleospire Revitalizing Complex A",
 2. "Nucleospire DNA-RNA 2%",
 3. "Nucleospire Revitalizing Complex A",
 4. "Nucleospire DNA-RNA 2%."

Voorbeeld nummer 4 -

De volgende foto's zijn gemaakt door schoonheidsspecialist Pyagay Irina. De patiënt onderging een kuur van 8 procedures, met een frequentie van 1 elke 10 dagen. Aan het begin van elke procedure werd lymfodrain-drainage eerst uitgevoerd met de bereiding "GAG Complex DVL Capyl-formule". Verschillende biorevitalizanten werden in verschillende procedures gebruikt.

 1. "Nucleospire Revitalizing Complex A",
 2. "Hydro Line Revitalizing Complex B-formule",
 3. "Nucleospire DNA-RNA 2%",
 4. "Hydro Line Revitalizing Complex B-formule",
 5. "Nucleospire DNA-RNA 2%",
 6. 7. 8. procedures - "Nucleospire DNA-RNA 1% DM Peptide-formule".

Face biorevitalization: beoordelingen van artsen en patiënten

In de afgelopen 10 jaar is de samenstelling van geneesmiddelen voor mesotherapie en faciale biorevitalisatie drastisch veranderd, en als het vroeger onmogelijk was om express lifting te bereiken, de diepte van rimpels te verminderen, de collageenproductie te verhogen, is het nu realiteit geworden. Natuurlijk kunnen monopreparaten van hyaluronzuur of extra vitaminen / mineralen al worden beschouwd als de laatste eeuw van cosmetologie. Ze kunnen het best worden gebruikt bij patiënten met fijn gerimpelde ouderdom onder de leeftijd van 25-35 jaar die nog geen intensieve verjonging nodig hebben.

Een belangrijk punt - bij patiënten met een verouderingsvorm (oedemateus) van het ouder worden, zal het gebruik van HA, in het bijzonder van de hoge concentraties ervan, alleen de vervorming van het gezicht verergeren. Bij dergelijke patiënten is het erg belangrijk om lymfatische drainage van vasculaire obkol uit te voeren in de hoeveelheid van 4-5 procedures, en biorevitalizanten te gebruiken met preparaten met peptiden, aminozuren, vitamines en na 35 jaar - bovendien met DNA-RNA en DMAE. Het gebruik van HA bij deze patiënten is alleen mogelijk in kleine concentraties van 0,3-0,5% en alleen in het laatste stadium van de behandeling.

We zeggen meteen dat er maar weinig gekwalificeerde mesotherapisten zijn. De meeste mensen willen de patiënt gewoon injecteren met 1,0-2,0 ml biorevitalizant en geld verdienen. Bijna niemand is bezig met de activering van lymfedrainage en bloedtoevoer naar de huid van het gezicht. Dat is de reden waarom de biorevitaliseringsbeoordelingen van veel patiënten negatief zijn. Ze zeggen dat het duur is, en het effect is niet blijvend. Vergeet niet dat het na 35 jaar oud mogelijk is om express-lifting en langdurige vermindering van de diepte van rimpels te bereiken door alleen DNA-RNA-complexen, dimethylamino-ethanol (DMAE) en ook enkele peptiden te gebruiken.

Injecties van natieve of gecrosslinkte / gestabiliseerde hyaluronzuur activeren de fibroblastfunctie en collageenproductie niet. Met GK-injecties kunt u de dermis met vocht verzadigen en de dikte ervan verhogen. ie als de rimpels worden gladgestreken, is dit te wijten aan een toename van de dikte van de dermis en als het gebruik van het medicijn geen wisselkoers is, is het effect van korte duur. Gebrek aan productie van collageen na biorevitalisatie van HA-huid - bevestigd door een aantal klinische onderzoeken.

Klinische studies -

 • Onderzoek "Restylane Vital", VS (lees bron)
  korte conclusies: bij gebruik van dit medicijn (een cursus van 3 procedures, 2,0 ml per 1 procedure), vonden onderzoekers ongelijke accumulatie van collageen, evenals een lichte toename van de elasticiteit van de huid. De onderzoekers merkten dat een lichte toename van het collageengehalte alleen werd waargenomen op de plaatsen waar de naald de huid verwondde tijdens injecties.

 • studie

  Loading...

Laat Een Reactie Achter