Mesotherapie van het lichaam voor gewichtsverlies: beoordelingen

Mesotherapie wordt veel gebruikt in verjongingsprogramma's voor gezicht en hals, evenals voor de correctie van lokale vetophopingen en cellulitis. Het verloop van injecties van mesopreparaten laat je snel overtollig vetweefsel in de buik, taille, heupen, oksels, en in het onderste derde deel van het gezicht en de tweede kin verwijderen. Tegelijkertijd is de effectiviteit van moderne mesopreparaties redelijk vergelijkbaar met de effectiviteit van duurdere hardwarebehandelingsmethoden.

Lichaamsmesotherapie voor gewichtsverlies omvat het gebruik van 3 groepen geneesmiddelen die in fasen worden toegepast. De eerste groep omvat vasculaire geneesmiddelen waarmee u de bloedtoevoer en lymfedrainage kunt activeren. De tweede hoofdgroep is de zogenaamde "lipolytica", waarvan sommige in staat zijn om de membranen van vetcellen te vernietigen, andere - het legen van de inhoud van vetcellen. In de derde fase worden preparaten met een liftend effect gebruikt om de huidplooien aan te spannen die zijn ontstaan ​​als gevolg van de afname van het volume.

Abdominale mesotherapie voor gewichtsverlies -

Maar voor mesotherapie zijn patiëntenbeoordelingen lang niet altijd positief en uitstekend. In de regel is dit te wijten aan het feit dat de meeste mesotherapisten simpelweg niet voldoen aan de normen van mesotherapie. Bijvoorbeeld, de noodzaak van het uitvoeren van de belangrijkste vasculaire splitsing vóór de introductie van lipolytische middelen, enz. Wordt genegeerd. Mesotherapeuten in schoonheidssalons werken in de regel als verplegend personeel (verpleegsters) die na het voltooien van de geavanceerde opleiding "borstvoeding in de cosmetologie" en een kleine 2-3 daagse cursus mesotherapie het recht krijgen om patiënten te prikken.

De cursus "verpleging in cosmetologie" kan op afstand worden gevolgd, na het behalen van een vastgesteld certificaat, zelfs als er geen praktische training is. Onder deze omstandigheden is het zeldzaam om een ​​specialist te vinden die voldoet aan de normen van spuitkosmetiek. De meeste patiënten die herhaaldelijk een mesotherapiebehandeling hebben ondergaan voor gewichtsverlies, evenals mesotherapie voor het gezicht en de nek (in verjongingsprogramma's) hebben zelfs nooit gehoord van de behoefte aan vasculaire splitsing van lymfedrainage parallel met de hoofdbehandeling.

Het is belangrijk: Alles wat hieronder staat, is letterlijk niet de persoonlijke mening van de auteur - dit zijn de echte elementen van mesotherapie voor gewichtsverlies, geschreven in het handboek, en die elke mesotherapeut gewoon moet uitvoeren. We hopen dat de informatie in dit artikel u zal helpen een bekwame mesotherapeut te vinden (zelfs met een gemiddelde medische opleiding). Onder de laatstgenoemden, kan men ook vrij waardige specialisten ontmoeten, hoewel, helaas, zijn er niet heel veel van hen.

Hoe is mesotherapie voor gewichtsverlies -

De klassieke correctie van vetafzettingen op het lichaam bestaat altijd uit drie fasen: 1) lymfedrainage van het vasculaire gebied - om lymfatische drainage en bloedcirculatie te activeren, 2) het hoofdstadium - het gebruik van lipolytica, 3) huidverstrakking. Het totale aantal procedures is afhankelijk van de hoeveelheid lichaamsvet - meestal zijn het 10-12 procedures die 1 keer per week worden uitgevoerd. Maar voor heel dikke mensen van 100 - 150 kg - een dergelijke cursus zal niet genoeg zijn, en hun procedures zullen 3-4 keer meer duren.

Aanbevolen medicijnen (in fasen) -

Hieronder beschrijven we in detail de inhoud van elke fase, en welke producten voor mesotherapie worden gebruikt in elk van de fasen. Deze standaard therapie is echter van toepassing voor de correctie van lokale vetafzettingen op het lichaam, d.w.z. en voor mesotherapie van de buik en dijen en andere zones. We geven opzettelijk geen technische details over de injectie, omdat Dit artikel is uitsluitend bedoeld om de patiënt bewust te maken van wat mesotherapie van hoge kwaliteit is voor het lichaam.

1) Stadium - Lymfedrainage Vasculaire Obkol

De eerste fase kan het woord "voorbereiding" worden genoemd. Het bestaat meestal uit 3 procedures voor lymfedrainage van het vasculaire gebied, maar voor zeer volledige mensen moet deze fase worden uitgebreid naar 10 procedures. Het gebruik van speciale vasculaire preparaten in dit stadium zal ons in staat stellen de lymfatische drainage te activeren, congestie te elimineren, de tonus van de capillaire wanden te verhogen, de trofische weefsels te verbeteren. Deze fase is erg belangrijk, niet alleen voor programma's voor gewichtsverlies, maar vooral ook voor de behandeling van cellulitis en spataderen.

Lymfatische vasculaire obkol is de belangrijkste en lokale (voor probleemgebieden), en we moeten beide behandelen. Aan het begin van elke procedure van de 1e fase, voeren we een lichaam uit met een rompvasculaire obkol, waarvoor je de kant-en-klare combinatie GAG ​​Complex "DVL Capyl" -formule kunt gebruiken - gebaseerd op het extract van Gingo Biloba en troxerutin. Of we kunnen zelf een vasculaire cocktail bereiden van de bereidingen "Artichoke", "Gingko Biloba" of "Rutin + meloto-extract" verdund in een 1,0% -oplossing van organisch silicium.

De zones voor de belangrijkste vasculaire omtrek van het lichaam zijn 2 rijen injecties aan elke zijde van de wervelkolom (2 cm uit elkaar), evenals een aantal injecties langs de buitenste en binnenste oppervlakken van de dijen en onderbenen, evenals in de kuitspieren. Afhankelijk van het type figuur, is het mogelijk om wijzigingen in deze zones aan te brengen, bijvoorbeeld in het geval van het lagere type figuur, kunnen de oneven genummerde procedures worden gedaan - rug / benen en even - lendenen / benen. We moeten niet meer dan 5,0 ml van het preparaat uitgeven voor de belangrijkste vasculaire obkol.

Werk met zones -
Het tweede deel van elke procedure van fase 1 omvat het werken met een van de lokale zones (bijvoorbeeld met de maag). Als het volume van het lichaamsvet klein is, kunt u meteen werken met 2 zones, bijvoorbeeld met de maag en het binnenste deel van de dijen. Naar onze mening is de optimale drug voor het werken met zones in fase 1 de GAG-complex "DVL E" -formule, bestaande uit troxerutine, plantenextracten van Ginkgo Biloba, Artichoke en Yohimbin. Dit medicijn behoort ook tot de vasculaire, maar dankzij yohimbine krijgt het ook een matig lipolytisch effect.

We kunnen nog eens 10 ml van het preparaat uitgeven om met 1 lokale zone te werken, of we kunnen 2 lokale zones van elk 5,0 ml verwerken. De procedures van de voorbereidende fase worden één keer per week uitgevoerd, maar vergeet sport en dieet niet. Geloof me, na 2-3 van dergelijke procedures, lymfedrainage van het vasculaire gebied, zelfs zonder het gebruik van lipolytica, en je zult al positieve veranderingen opmerken. In video 1 en 2 hieronder - zie je een vasculaire splitsing van de lymfedrainage op de rug (capillaire therapie) + werk met lokale gebieden:

advertentie

2) Stage - het gebruik van lipolitikov

Deze fase bestaat meestal uit 6 procedures. Afhankelijk van de ernst van vetafzettingen, kunnen we in dit stadium alleen zachte lipolytica gebruiken - fosfatidylcholine, L-carnitine, yohimbine, cafeïne, of combineren met een agressief lipolytisch deoxycholaat (als er aanzienlijke plaatselijke vetophopingen zijn). In overeenstemming hiermee is het mogelijk om milde en agressieve lipolytische methoden te onderscheiden. Hieronder zullen we beide bekijken.

Maar ongeacht de manier waarop lipolitica werken in stadium 2, zijn we nog steeds aan het begin van elke procedure die eerst verplicht is om een ​​"hoofdvasculaire decollete" (rug / benen) te doen. Gebruik of gebruik de gecombineerde preparaat-GAG-complex "DVL Capyl" -formule of vasculaire cocktails van de bereidingen "Artichoke", "Gingko Biloba" of "Rutin + Meliloto-extract" verdund in een 1,0% -oplossing van organisch silicium. We moeten een dergelijke round-up doen tijdens alle 6 de procedures van de tweede fase.

  • De zachte manier om lipolytisch te werken -
    nadat we de belangrijkste vasculaire obkol hebben voltooid - nemen we 5,0 ml van de preparaten "Mezostabil" en "Phyto Slim" en werken in lokale zones. Mezostabil bevat fosfatidylcholine-lipolytisch, terwijl Phyto Slim L-carnitine en cafeïne-lipolytica (+ rutine vasculaire componenten en meloto-extract) bevat. Met deze voorbereidingen doorboren we het gebied op een gespreide manier. Gewoonlijk wordt 1 lokale zone doorboord, maar als het probleem klein is, kunnen 10 ml preparaten worden verdeeld, bijvoorbeeld in 2 lokale zones.

    In principe kan de combinatie van geneesmiddelen "Mezostabil" en "Phyto Slim" worden vervangen door één geneesmiddel - "Dermaheal LL", dat onmiddellijk zowel fosfatidylcholine als L-carnitine bevat. Het is best handig. Overigens zijn deze zachte lipolytica ook geschikt voor het corrigeren van vetafzettingen in het onderste derde deel van het gezicht, evenals de tweede kin. Het is ook handig om te weten, omdat veel mesotherapeuten die zich meedogenloos op complicaties haasten - ze gebruiken deoxycholate lipolitica, die voor deze doeleinden verboden zijn, op het gezicht en in de nek. Lees hier meer over in het artikel: Dubbele kinclipcorrectie

  • Agressieve manier van lipolytisch werken -
    deze methode gaat ervan uit dat we in sommige procedures van de tweede fase een zeer agressief lipolytisch deoxycholaat zullen gebruiken, dat niet alleen vetzuren uit de vetcellen verwijdert (legen), maar de membranen van de vetcellen zelf vernietigt. Nadat we de belangrijkste vasculaire obkol in 1 procedure van de tweede fase hebben voltooid (dit is in totaal 4 procedures) - gebruiken we een van de preparaten die het agressieve lipo-lytische "deoxycholaat" bevatten.

    De beste voorbereiding hiervoor is PHDC Forte (5-10 ml), dat onmiddellijk deoxycholaat, fosfatidylcholine, L-carnitine, cafeïne, rutine en organisch silicium bevat. Preparaten met deoxycholaat in de tweede fase kunnen niet elke procedure worden gebruikt, maar alleen bijvoorbeeld in de 4 en 7 procedures van de tweede fase. En 5.6, 8.9 procedures - we zullen de zachtere lipolytische "Phyto Slim" of "Lipo Stop" gebruiken in een volume van 5-10 ml. Deze combinatie is belangrijk omdat na het gebruik van deoxycholaat zal er een aseptische ontsteking in de weefsels worden waargenomen.

3) Stage - Aanscherping

In de regel duurt deze fase 3 procedures - met een interval van 1 week ertussen. De taak van deze fase is om de huid strakker te maken, enigszins door te buigen na het verminderen van het volume van vetafzettingen (24stoma.ru). Goed expresheffen kan worden verkregen met geneesmiddelen met 3% DMAE (bijvoorbeeld "Silor DM"). Bovendien kunt u aminozuren, peptiden, vitamines gebruiken. Het uitvoeren van de belangrijkste vasculaire obkol wordt in dit stadium naar wens en behoefte uitgevoerd.

Bovendien kunt u in dit stadium thuis een huidverstrakking gebruiken: een DermaPen-apparaat of een speciale body-mesoscaler met 2,5 mm lange naalden. Dit zal het effect van het injecteren van huidverstrakking mesopreparaties in de derde fase verder vergroten.

De hele cursus duurt dus 12 procedures: in de eerste fase doen we 3 procedures, + 6 procedures van de tweede fase, + 3 procedures in de derde fase. Maar zoals we hierboven al zeiden - voor zeer dikke mensen zullen 12 procedures zeker niet genoeg zijn, en mensen met een massa van meer dan 100 kg kunnen 3-4 keer meer procedures nodig hebben dan in de standaard lipo-correctiecursus die we hebben beschreven. Bij dergelijke patiënten zou alleen de eerste fase, waarin we alleen lymfatische drainage obkol uitvoeren zonder het gebruik van lipolytica, normaal 5 tot 10 procedures moeten duren.

Mesotherapie: de kosten van één procedure

Voor mesotherapie is de prijs van de procedure afhankelijk van het volume en de kosten van de toegediende geneesmiddelen, evenals van het prijsbeleid. De goedkoopste van alle injecteerbare mesotherapie-diensten zal in de gebruikelijke schoonheidssalon zijn, waar ze mesotherapeuten zijn met een secundaire medische opleiding (soms niet volledig wettelijk). Een hogere prijsopdracht zal afkomstig zijn van gespecialiseerde dermatologische klinieken, maar in dit geval kunnen we praten over procedures van hogere kwaliteit en veiligheid, sindsdien Er zijn artsen met een hogere medische opleiding.

Hoeveel kost het lichaam mesotherapie in gespecialiseerde klinieken: in de prijslijst ziet u bijvoorbeeld dat de prijs van één procedure van 3500 roebel zal zijn (voor 10,0 ml van het geneesmiddel). Gewoonlijk wordt 15,0 ml van het preparaat geplaatst voor 1 procedure van lichaamsmesotherapie voor afvallen. Ongeveer 5,0 ml gaat naar de belangrijkste vasculaire obkol en nog eens 10,0 ml gaat werken met lokale zones. Dus, de uiteindelijke prijs van 1 procedure in de kliniek zal ongeveer 5.000-6.000 roebel bedragen, en het gehele traject van 12 procedures, bijvoorbeeld mesotherapie van de buik, kan 60.000 roebel kosten.

Maar als u naar een mesotherapist in een schoonheidssalon gaat, zal de volgorde van prijzen in deze instellingen lager zijn en 1 procedure kost 2500 tot 3500 roebel (afhankelijk van de gebruikte medicijnen). Maar deze percentages komen alleen overeen met de realiteit voor de behandeling van cellulitis en procedures voor het verliezen van gewicht, d.w.z. bij het werken met het lichaam. Als we het hebben over mesotherapie van het gezicht, de nek, de hoofdhuid, evenals procedures voor intensieve biorevitalization van het gezicht - de kosten van de procedures zullen anders zijn (zie onderstaande links).

→ Kosten van gezichtsbehandeling met mesotherapie
→ Kosten van biorevitaliseringsprocedures
→ Kosten van haar mesotherapie procedures

Mesotherapie van het lichaamsvet: procedure en resultaat (video)

Mesotherapie: foto voor en na

In dit gedeelte kunt u voorbeelden zien van wat kan worden bereikt door injectie-mesotherapie. Merk bovendien op dat mesopreparaties injecties niet alleen worden gebruikt voor het corrigeren van lokale vetafzettingen, maar ook als een van de belangrijkste methoden voor behandeling van cellulitis (let op de onderstaande foto op veranderingen in de huidconditie van patiënten met cellulitis).

Mesotherapieprocedures: foto's voor en na

Risico's en complicaties van mesotherapie -

Lokale complicaties bij het omgaan met agressieve deoxycholaat lipolytische - de vorming van zachte infiltraten in zachte weefsels, lokale vezelachtige zeehonden, en in ernstige gevallen zelfs weefselnecrose op de plaats van injectie van dit lipolyticum. Al deze complicaties zijn gemakkelijk te verkrijgen als de mesotherapeut het volume van het geneesmiddel correct heeft berekend en / of als de injectietechniek is verstoord. Welnu, als de mesotherapeut alleen met plaatselijke vetophopingen werkt (zonder de belangrijkste en lokale lymfedrainage vasculaire obkol uit te voeren) - zal het effect van de cursus ook alleen lokaal zichtbaar zijn.

Lymfedrainage obkol beïnvloedt het hele lichaam, activeert lymfedrainage, bloedcirculatie en metabolisme, verbetert de reologische eigenschappen van bloed, vasculaire tonus, enz. Deze procedure kan de omstandigheden waaronder vetophopingen en het verschijnen van cellulitis optreden veranderen, en zonder dit zal het beloop van mesotherapie niet langer zo effectief zijn en zal de duur van het effect niet zo lang zijn. Daarom is het erg belangrijk om te begrijpen - aan welke specialist u een afspraak krijgt.

Mesotherapeut Onderwijsvereisten -

Voordat u met de behandeling begint, moet u bepalen of de specialist bij wie u een afspraak hebt, in aanmerking komt voor injectie met mesotherapie. Dit is erg belangrijk omdat sinds kort worden dergelijke diensten ook door personen zonder behoorlijke opleiding aangeboden. Zoals we hierboven zeiden, werken de mesotherapisten in de salons van schoonheid als verpleegsters, die twee soorten documenten moeten hebben. Ten eerste, het certificaat van voltooiing van geavanceerde opleiding "Nursing in cosmetologie", en ten tweede - het certificaat van de gevestigde steekproef van de cursus "Mesotherapie".

Beide soorten documenten moeten worden afgedrukt op papier met een watermerk, elk document heeft zijn eigen unieke nummer en reeks (zoals op strikte rapportageformulieren). Uitreikende dergelijke certificaten kunnen alleen die opleidingscentra zijn die: ten eerste - een vergunning hebben van het Ministerie van Onderwijs, en ten tweede - of de inhoud van de training overeenkomt met het programma dat is goedgekeurd door het Ministerie van Onderwijs van de Russische Federatie. Als u certificaten zonder watermerk ziet, zijn dit gewone handelscertificaten die op elke printer in elke kelder kunnen worden afgedrukt.

Commerciële certificaten geven niet het recht om activiteiten met betrekking tot mesotherapie en injectie cosmetica te verrichten. Heel vaak beginnen gewone verpleegkundigen, massagetherapeuten, kappers en ook schoonheidsspecialiste cosmetologen illegaal mesotherapie in te gaan - zonder de juiste documenten en opleiding. Zij, in overtreding van alle regels, injecteren botulinumtoxine vaak rechtstreeks in kapsalons (bedriegen patiënten dat niet alleen artsen met een hogere medische opleiding dit kunnen).

In de regel tonen dergelijke illegale specialisten hun patiënten commerciële certificaten, die geen juridische waarde hebben. Trouwens, wat betreft esthetische schoonheidsspecialisten, hebben deze specialisten het recht om u alleen maskers, schillen, massage en niet-invasieve procedures te maken. Een iets hoger niveau van dienstverlening in privé dermatologische centra, waar u in de regel een afspraak krijgt voor specialisten met een hogere medische opleiding. Ten minste in klinieken wordt het verlenen van diensten hoofdzakelijk uitgevoerd in overeenstemming met de standaarden van mesotherapie / injectiekosmetica.

Auteur: maxillofaciale chirurg Kamensky KV, die vergevorderde staatskwalificaties heeft behaald op mesotherapie, biorevitalisatie en contourplastics.

Bekijk de video: Kalkoennek of verslapte huid hals liften, All About Beauty Turnhout (Februari 2020).

Loading...

Laat Een Reactie Achter