Mesotherapie voor haar: beoordelingen, foto's

Hoofdhuid mesotherapie wordt gebruikt in trichologie om diffuse telogene haaruitval te behandelen, in complexe therapie van androgene alopecia, evenals om geïrriteerde, droge of vice versa te vette hoofdhuid te verbeteren. Componenten van geneesmiddelen voor de behandeling van haaruitval, het verbeteren van hun groei en conditie zijn: vitamines, sporenelementen, aminozuren, peptiden, DNA-RNA-complexen, evenals hyaluronzuur.

De bovengenoemde componenten normaliseren het metabolisme in de haarzakjes en de hoofdhuid, kunnen de deling van de stamcellen van de haarzakjes stimuleren, slapende haarzakjes opwekken, het aandeel haarzakjes in de anagene fase verhogen en de duur van deze fase verlengen, enz. Mesotherapie voor haar kan dus de kwaliteit ervan verbeteren, verder verlies voorkomen en in de meeste gevallen zelfs hun aantal verhogen (zie foto voor en na).

In dit artikel zullen we niet alleen vertellen over effectieve mesotherapie-preparaten voor het haar en de hoofdhuid, maar ook vertellen welke componenten in de samenstelling van medicijnen verantwoordelijk zijn voor en wat ze kunnen bereiken. Het is bijvoorbeeld onmogelijk om de dikte van het haar te vergroten zonder de aanwezigheid in de samenstelling van sommige aminozuren die betrokken zijn bij de vorming van keratinevezels en de haarschacht. Daarom moet de keuze van het medicijn gebaseerd zijn op de doelen die u wilt bereiken.

Indicaties voor mesotherapie -

 • behandeling van alopecia (alopecia),
 • haargroeistimulatie
 • herstel van beschadigd haar,
 • verhoog hun dikte
 • herstel van een gezonde glans
 • verbetering van de hoofdhuid.

Het is belangrijk: bij het behandelen van alopecia voor mesotherapie voor haar, zijn de beoordelingen niet alleen positief, en patiënten zien vaak ook geen specifiek effect van de procedures. Dit is meestal te wijten aan het feit dat de vorm van alopecia oorspronkelijk verkeerd gediagnosticeerd was, omdat in sommige vormen kan mesotherapie ook als de primaire behandeling worden gebruikt, terwijl in andere gevallen een positief effect alleen met behulp van complexe therapie kan worden bereikt.

Voorbereidingen voor Mesotherapie van de hoofdhuid en het haar -

Mezopreparaty voor haar en hoofdhuid bevat meestal de volgende componenten. Ten eerste zijn dit de B-vitamines (vooral B3, In6, In9, In12, In5 en B7), die metabole processen in cellen activeren. Ten tweede zijn dit micro-elementen zink, ijzer, selenium, koper, kalium, magie, waarvan het gebrek ook kan leiden tot verslechtering van het haar. De derde belangrijke component zijn aminozuren (vooral arginine, cysteïne, glutamine, glycine en ornithine), die betrokken zijn bij de vorming van keratinevezels en de haarschacht, en waarmee je de dikte van het haar kunt vergroten.

De vierde component is hyaluronzuur (meestal 0,3-0,5%), waarmee je de hoofdhuid kunt hydrateren, de haarzakjes versterkt en de haargroei licht stimuleert. Maar de belangrijkste componenten zijn verschillende peptiden en DNA-RNA-complexen, die onmiddellijk bestaan ​​uit ketens die met elkaar zijn verbonden door aminozuren. Unieke combinaties van aminozuren in peptiden en DNA-RNA-complexen programmeren ze om specifieke taken uit te voeren, ze kunnen bijvoorbeeld de deling van stamcellen van de haarzakjes stimuleren, slapende follikels induceren, de anagene fase verlengen en daardoor haarverlies voorkomen.

Voorbeelden van peptiden: kopertripeptide, oligopeptide-110, decapeptide-25, tripeptide haargroeistimulator, octapeptide-2 en enkele andere. Door de gecombineerde samenstelling van deze geneesmiddelen kan niet alleen de conditie van het haar worden verbeterd, de groei worden gestimuleerd, de dikte worden verhoogd, de beschadigde haarstructuur en glans worden hersteld, maar worden ze effectief in zowel diffuse telogene alopecia als in combinatietherapie - bij androgene alopecia.

De zwakste medicijnen zijn dus gebaseerd op slechts enkele vitamines, iets sterker - vitamines en mineralen, een beetje sterker - vitamines, mineralen + hyaluronzuur. En natuurlijk bevatten de beste complexen van geneesmiddelen een reeks peptiden, evenals DNA-RNA-complexen. Het schema van de effectiviteit van componenten van kleiner tot groter: vitamines + mineralen → hyaluronzuur → aminozuren → peptiden en DNA-RNA-complexen.

Mesotherapie voor haar: videoprocedures

Techniek van -
Merk op dat de mesotherapeut in het filmpje het haar consequent van elkaar scheidt, waardoor in elk een reeks injecties in de oppervlakkige lagen van de dermis wordt gemaakt. De afstand tussen de scheidingen is 1,0 cm. Als haarverlies wordt waargenomen bij beperkte haarpunten, worden injecties voornamelijk in probleemgebieden uitgevoerd. Verschillende artsen geven de voorkeur aan verschillende injectietechnieken - het kan oppervlakkige of medium napazh, techniek van oppervlakkige of medium papels zijn. Maar het verdient naar onze mening de voorkeur de techniek van gemiddelde aanval of de techniek van oppervlaktepulpulen te gebruiken.

Gewoonlijk is 1,3-2,0 ml van het preparaat voldoende voor 1 procedure (het verbruik van het preparaat zal afhangen van de injectietechniek). Lees de beschrijving en videodemonstratie van injectietechnieken - je kunt in het artikel over biorevitalisatie op de link hierboven, omdat Dezelfde injectietechnieken worden gebruikt voor mesotherapie en biorevitalisatie. Er zijn ook 2 opties voor mesotherapieprocedures die u thuis zelf kunt doen. De eerste eenvoudigste optie is het gebruik van mezorollers - samen met serums voor haargroei (u kunt hier de effectiviteit van deze methode lezen).

Een andere techniek die een meer perfecte analogie van mezorollers kan worden genoemd, is de apparaattechniek van fractionele mesotherapie (met behulp van het DermaPen-apparaat). Dit apparaat is geschikt voor thuisgebruik en de prijs begint vanaf 6500 roebel. Breng een dergelijk apparaat aan op de hoofdhuid om de haargroei te stimuleren, evenals op het gezicht en lichaam - om het uiterlijk te verbeteren en de elasticiteit van de huid te vergroten. Desalniettemin beschouwen we de klassieke injectietechniek als effectiever, hoewel het aan de andere kant heel goed mogelijk is om deze te combineren.

advertentie

Voorbeelden van drugs -

Bijna alle onderstaande medicijnen zijn vervaardigd door Mesopharm®. We verkopen deze medicijnen niet en dit artikel is geen reclame, maar dit artikel is geschreven door een mesotherapiebehandelaar die deze hulpmiddelen in zijn werk gebruikt. U kunt een ander medicijn kiezen, en het belangrijkste hier is om de samenstelling van de componenten te analyseren. De samenstelling van de hieronder vermelde geneesmiddelen is zeer goed, d.w.z. Dit zijn niet alleen banale vitaminecomplexen.

Houd er rekening mee dat elke procedure voor haar mesotherapie bestaat uit 2 delen: aan het begin van elke procedure wordt capillaire mesotherapie uitgevoerd met vasculaire preparaten (in het gebied van de nek) en pas daarna worden de injecties van het belangrijkste therapeutische medicijn direct gegeven.

1) Het gebruik van vasculaire geneesmiddelen -

Vasculaire medicijnen zijn inbegrepen in de basisbehandeling van alopecia en andere problemen met het haar en de hoofdhuid. Ze verbeteren de microcirculatie, verbeteren de trofie van het weefsel, activeren de lymfatische drainage. Voor capillaire mesotherapie in trichologie zijn de gebruikte geneesmiddelen "Artichoke", "Gingko Biloba", "Rutin + Meliloto-extract" of de gecombineerde bereiding "GAG Complex DVL Capyl". Ook kan een nieuwigheid worden gebruikt als een vasculair medicijn - een geneesmiddel op basis van recombinant angiogenine "MAIN". De effectiviteit van de behandeling zonder het gebruik van capillaire therapie zal aanzienlijk lager zijn.

Aanbevelingen voor gebruik: Injecties van vasculaire preparaten worden gemaakt aan het begin van elke procedure, d.w.z. voor het gebruik van het hoofdgeneesmiddel. Het toepassingsgebied van deze preparaten is "halsband" - het achteroppervlak van de nek en de bovenrug (tot aan de bovenkant van de schouderbladen). Een dergelijke vasculaire obkol wordt aan het begin van elke procedure gedaan en pas in de tweede helft van de procedure wordt het hoofdgeneesmiddel gebruikt, bijvoorbeeld "Hair X DNA Peptide-formule", die al direct in en nabij probleemgebieden wordt geduwd.

2) Hair X "DNA Peptide" -formule (2,0 ml) -

Dit preparaat zal een DNA-RNA-complex bevatten, een complex van 5 peptiden, 21 aminozuren, 0,5% hyaluronzuur (met een moleculaire massa van 1800 kDa), alle B-groepsvitaminen, 0,5% organisch silicium, een buffersysteem. Het wordt gebruikt voor de behandeling van diffuse telogene haaruitval, evenals voor de behandeling van androgene alopecia. Het medicijn is goed gehydrateerde droge hoofdhuid.

Aanbevelingen voor gebruik: intensieve cursus bestaat uit 4-6 procedures - met een interval van 1 week tussen de procedures. Vervolgens heeft u een ondersteunende cursus van 3-4 procedures nodig (1 procedure in 2 weken), waarvoor ofwel dezelfde preparaat- of mesotherapeutische cocktails met vitaminen, aminozuren, peptiden, DNA-RNA-complexen kunnen worden gebruikt. Over het algemeen is dit een van de krachtigste geneesmiddelen, maar de behandeling moet beginnen met vasculaire geneesmiddelen die gericht zijn op het verbeteren van de microcirculatie.

3) Hair X "Peptide" -formule (1,3 ml) -

Dit medicijn is vergelijkbaar met het vorige. Het bevat een complex van 5 peptiden, 21 aminozuren, laagmoleculair 0,3% hyaluronzuur (met een molecuulgewicht van 300 kDa), alle B + vitamine B-vitamines A, C, E, K, PP, micro-elementen, een buffersysteem, evenals in een kleine - het volume van het DNA-RNA-complex. Het wordt gebruikt voor de behandeling van diffuse telogene haaruitval, evenals voor de behandeling van androgene alopecia.

Aanbevelingen voor gebruik: behandeling en onderhoudstherapie zijn identiek aan het vorige medicijn. De behandeling moet ook beginnen met het gebruik van vasculaire geneesmiddelen die gericht zijn op het verbeteren van de microcirculatie. Overigens draagt ​​het HA met laag molecuulgewicht dat in het complex aanwezig is bij aan de activering van angiogenese, d.w.z. verbetert de bloedtoevoer naar follikels.

4) Dermahil voor haar (5,0 ml) -

Dit medicijn is niet langer in het bezit van Mesopharm.®en we geven het als een alternatief. In de lijn van medicijnen die Dermahil produceert in Zuid-Korea is er zo'n mezopreparaat als "Dermaheal HL", dat wordt gebruikt om alopecia te behandelen en de conditie van dun verzwakt haar te herstellen. Dit medicijn heeft een zeer complexe samenstelling en daardoor een hoge allergene lading. Het kan alleen worden gebruikt na een allergische test op de dunne huid van de onderarm (met controle na 2-3 uur).

De samenstelling is
1) Peptiden - Decapeptide-4, Acetyl Decapeptide-3, Oligopeptide-41, Tripeptide Koper-1. 2) Vitamins - tocoferol, retinol, nicotinamide, calcium pantothenaat, cyanocobalamine, folinezuur, inotsitol, pyridoxine, riboflavine, thiamine nitraat, aminobenzoëzuur, biotine, menadion, vitamine C. 3) Aminozuren - arginine, cysteïne, alanine, asparagine, glutamine histidine, hydroxyproline, isoleucine, leucine, lysine, methionine, ornithine, fenylalanine, proline, serine, taurine, threonine, tryptofaan, tyrosine, valine.

4) Mineralen - samengesteld uit calciumchloride, magnesiumsulfaat, kaliumchloride, natriumchloride, natriumfosfaat. 5) Coënzymen - thiamine difosfaat, co-enzym A, flavine-adenine dinucleotide, adenine-nicotinamide dinucleotide. 6) Nucleïnezuren - adenosine cyclofosfaat, cytosine, guanosine, thymine. 7) Antioxidanten - ascorbinezuur, glutathion. ie Zoals we kunnen zien, een zeer brede samenstelling die waarschijnlijk ongewenst is voor gebruik bij patiënten met frequente allergische reacties (vooral met huiduitslag), met verschillende dermatosen van welke oorsprong dan ook, bij patiënten met bronchiale astma en diabetes.

Haar mesotherapie: foto's voor en na

Op mesotherapie voor haar beoordelingen van vrouwen en mannen zal niet alleen afhangen van de samenstelling van het geneesmiddel, maar ook op het moment van de behandeling. Het feit is dat als we het hebben over alopecia, de meest effectieve mesotherapiebehandeling de eerste fase van haaruitval is, een goed effect kan in het middenstadium worden bereikt. Maar in vergevorderde gevallen, toen de dood van haarzakjes al lang geleden plaatsvond, zal het te laat zijn om iets te stimuleren met mesotherapie. Hieronder zullen we 2 gevallen van effectieve behandeling van alopecia laten zien.

Mesotherapie voor haar voor en na: foto's van echte patiënten

Voorbeeld №1 -

Het verloop van de behandeling van de patiënt (Fig. 8) werd uitgevoerd door de schoonheidsspecialist Bystrova Angelica. Gebruikt geneesmiddel "Hair X DNA Peptide-formule". Een kuur van 3 behandelingen werd uitgevoerd met een interval van 1 week. Aan het begin van elke procedure werd lymfatische drainage vasculaire obkol (capillaire mesotherapie) uitgevoerd.

Voorbeeld nummer 2 -

Het verloop van de behandeling van de patiënt (fig. 9) werd uitgevoerd door de schoonheidsspecialist Khrolovich Tatyana. Heeft ook het medicijn "Hair X DNA Peptide-formule" gebruikt. Een kuur van 4 behandelingen werd uitgevoerd met een interval van 1 week, plus ondersteunende therapie. Aan het begin van elke procedure werd lymfatische drainage chirp ook uitgevoerd, d.w.z. capillaire mesotherapie met vasculaire preparaten.

Haar Mesotherapie: prijs 2019

Voor mesotherapie voor haar kosten wordt berekend op basis van de kosten van het vereiste aantal medicijnen. Zonder rekening te houden met een groot aantal verbruiksartikelen, worden de kosten van de geneesmiddelen zelf als volgt verkregen: bijvoorbeeld "GAG Complex DVL Capyl" - van 300 roebel en de bereiding "Hair X DNA Peptide-formule" (voor een spuit 2,0 ml) - vanaf 1200 roebel. Ongeveer 400 roebel accumuleert verschillende verbruiksartikelen, waaronder anesthesie, verschillende dure cosmetologische naalden 32G, enz ...

Alleen de kosten van de procedure (exclusief huurruimte, afschrijving van apparatuur, compensatie voor trainingskosten) zijn dus ongeveer 2.000 roebel. De gebruikelijke marge voor vaak-praktiserende cosmetologists is ongeveer 100-150%, in klinieken ongeveer 150-200%. Zo kan de prijs voor het bovengenoemde complex van geneesmiddelen voor mesotherapie voor haar niet minder zijn dan 4.000 roebel.

U kunt alleen geld besparen op preparaten, bijvoorbeeld niet met behulp van de "Hair X DNA Peptide-formule", maar goedkope en veel eenvoudigere cocktails die de mesotherapeut uit verschillende budgetmono-preparaten met u mengt. Bovendien zullen de diensten van mesotherapeuten met secundaire medische opleiding, die in schoonheidssalons werken, aanzienlijk lager zijn dan wanneer u naar een professionele kliniek gaat om een ​​dermatoloog of tricholoog te raadplegen. Onder de link hieronder kunt u ook de tarieven voor mesotherapie in het gezicht en de nek vinden.

→ Kosten van mesotherapie in gezicht en hals
→ Kosten van biorevitalisatieprocedure

Het gebruik van mesotherapie voor kaalheid -

Het gebruik van mesotherapie kan effectief zijn bij de volgende vormen van alopecia - 1) diffuse telogene haaruitval, 2) androgene alopecia. Bovendien is volgens de statistieken androgene alopecia verantwoordelijk voor ongeveer 95% van alle gevallen van kaalheid bij mannen en bij vrouwen - 90% van alle gevallen. Maar hieronder zullen we ook de algemene oorzaken van haarverslechtering onderzoeken (bijvoorbeeld in verband met onjuiste verzorging ervan), waarbij mesotherapie ook zal helpen om hun toestand te verbeteren.

1. Androgene vorm van alopecia -

Dit is de meest voorkomende vorm van kaalheid (zowel bij mannen als bij vrouwen). Androgenen worden mannelijke geslachtshormonen genoemd, maar in kleine concentraties zijn ze aanwezig in vrouwen. De opkomst van androgene alopecia gaat gepaard met een verhoogde gevoeligheid van de haarzakjescellen voor androgenen, wat te wijten is aan genetica. In dit geval verandert het mannelijke geslachtshormoon "testosteron" onder de werking van het enzym "5-alpha-reductase" in de cellen van de haarzakjes - in "5-alpha dihydrotestosterone". Dit leidt tot verstoring van het proces van eiwitsynthese in de follikel, vermindering van de diameter van de follikel en haarschacht, verkort de duur van het anagene stadium (24stoma.ru).

Bovendien kan dit mechanisme bij vrouwen zowel op een normaal fysiologisch niveau van androgeenspiegels in het bloed, en in het bijzonder met een verhoogde concentratie van androgenen, ontwikkelen. Daarom moeten vrouwen vóór de start van de behandeling op zijn minst een bloedtest ondergaan voor androgeen (testosteron) en oestrogeen. Met een lichte toename van het aantal androgenen in het bloed - de androgene alopecia ontwikkelt zich in het vrouwelijke type (in de vorm van een ovaal haar dat dunner wordt in de pariëtale regio), en met een significant niveau van testosteron - bij het mannelijke type.

Pathologie van de eierstokken, bijnieren, evenals een merkbare afname van het niveau van vrouwelijke geslachtshormonen (oestrogenen) na de bevalling of tijdens het gebruik van bepaalde anticonceptiva, waaronder stoffen die het testosteronniveau in het bloed van een vrouw verhogen, kunnen vaak leiden tot kaalheid bij vrouwen. Aanzienlijk haarverlies kan ook optreden bij pre- en postmenopauzale vrouwen. Kaalheid bij vrouwen kan dus voorkomen, niet alleen vanwege een toename van de concentratie van androgenen in het bloed, maar ook eenvoudigweg door een verandering in de verhouding tussen androgenen en oestrogenen.

Behandeling -

Op de mesotherapie voor haar, beoordelingen van trichologists komt neer op het feit dat, met androgene alopecia, het optimaal alleen in combinatie met geneesmiddelen wordt gebruikt die de werking van dihydrotestosteron blokkeren. Deze omvatten een medicijn zoals Pantopin van Merto, dat 17-alfa-oestradiol bevat (een enzym dat dihydrotestosteron omzet in regulier testosteron en oestrogeen). Dit leidt tot een afname van de concentratie van dihydrotestosteron in het gebied van de haarzakjes, waardoor verder haarverlies wordt voorkomen.

Een ander vergelijkbaar medicijn is Minoxidil (Amineksil). Het heeft ook de mogelijkheid om dihydrotestosteron te blokkeren, maar daarnaast stimuleert het ook de bloedsomloop en DNA-synthese in de haarzakjes.Minoxidil is effectiever dan Pantostin, maar als je besluit het te gebruiken - zul je het je hele leven moeten doen, omdat na de afschaffing wordt haaruitval niet alleen hervat, maar zal ze zelfs sterker worden. Daarom is de combinatie van Pantostin + mesotherapie optimaler dan Minoxidil + mesotherapie.

Maar er zijn andere opties, bijvoorbeeld het medicijn Kromakalin (ook een analoog van Minoxidil). Afzonderlijk voor vrouwen - de combinatie van "cyproteronacetaat + ethinylestradiol" kan worden gebruikt, evenals het anticonceptieve hormonale middel "Diane-35" (na afloop van de toediening verdwijnt het effect echter ook). Vruchten van een dwergpalm, Prostaplant-preparaat, brandnetelextract, fyto-oestrogenen kunnen ook een matig effect geven.

2. Diffuse telogene alopecia -

In dit artikel zullen we niet stilstaan ​​bij de beschrijving van de levenscyclus van haarzakjes - anagen, telogen en anderen. In de meeste gevallen is diffuus telogeen haarverlies de allereerste fase van androgene alopecia, die we hierboven hebben besproken. Er zijn echter opties die verband houden met normale fysiologie, bijvoorbeeld dunner wordend haar tijdens de zwangerschap of na de bevalling, bij meisjes van 16 tot 19 jaar, en ook op oudere leeftijd. En mesopreparations zullen hier erg effectief zijn als primaire behandeling.

3. De nestvorm van alopecia -

Maar houd er rekening mee dat er nog steeds een vorm van de zogenaamde "alopecia areata" is, waarbij patiënten plotseling één of meer kaalheid-laesies kunnen hebben met volledige afwezigheid van haar. Dit kan in verband worden gebracht met nerveuze stress, hypertensie, auto-immuunziekten, allergische reacties, aandoeningen van de schildklier. Mesotherapie kan hier niet worden gebruikt als de hoofdbehandeling, die primair gericht zou moeten zijn op het identificeren en elimineren van de oorzaak van deze vorm van kaalheid. Maar alsjeblieft om revalidatie te versnellen.

Factoren die bijdragen aan haarverlies -

 • veelvuldig gebruik van een föhn (zonder het gebruik van speciale beschermingsmiddelen),
 • het gebruik van haarkleurmiddelen van slechte kwaliteit, of eenvoudigweg hun frequent gebruik,
 • "ontwenningssyndroom" na inname van hormonale anticonceptiva,
 • vitamine A-hypervitaminose,
 • frequent / langdurig gebruik van antibiotica,
 • het gebruik van thyreostatische en antiherpetica,
 • langdurig gebruik van Nizoral (of vergelijkbaar),
 • slecht / ongezond voedingspatroon
 • tekort aan vitamines en micro-elementen,
 • nerveuze stress
 • als je vaak zonder hoed in de winter gaat,
 • ernstige chronische ziekten.

Haar mesotherapie: contra-indicaties

Hieronder een opsomming van alle absolute en relatieve contra-indicaties waarvoor Mesotherapie van de hoofdhuid en het haar niet mag worden uitgevoerd. Besteed speciale aandacht aan oncologie, auto-immuunziekten, schildklieraandoeningen. Lijst van contra-indicaties -

 • tijdens zwangerschap en borstvoeding,
 • elke oncologie (zelfs in het verleden)
 • schildklier ziekte,
 • met allergieën voor de componenten van het medicijn,
 • in de acute periode van ziekte,
 • dermatose in de acute fase,
 • met psoriasis, hepatitis en HIV,
 • met epilepsie of psychose,
 • met een neiging tot keloïde littekens,
 • eventuele auto-immuunziekten
 • diabetes mellitus (elk type),
 • Het is ook onwenselijk in de aanwezigheid van hoge / lage druk, evenals tegen de achtergrond van antibiotica en anticoagulantia.

Auteur: maxillofaciale chirurg Kamensky KV, die vergevorderde staatskwalificaties heeft behaald op mesotherapie, biorevitalisatie en contourplastics.

Loading...

Laat Een Reactie Achter