Whitening Zoom 4: beoordelingen

Tanden bleken ZOOM 4 is een van de methoden voor professioneel bleken, die wordt uitgevoerd in een tandartspraktijk. Als een actieve stof wordt 25% waterstofperoxidegel gebruikt - in combinatie met een speciale lamp "Zoom WhiteSpeed" (Fig. 1-2), die volgens de fabrikant de sterkte en snelheid van bleken verhoogt.

Zoom whitening is ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf DISCUS DENTAL, maar LED-LED-lampen worden door Philips (Nederland) geproduceerd. Zoom 4 is al de vierde generatie van dit systeem en vóór deze Zoom werden Zoom 2 en Zoom 3 afwisselend geproduceerd. Op dit moment worden alleen de 3e en 4e generatie van dit systeem gebruikt, die (in vergelijking met de vorige) veel veiliger zijn geworden voor tanden.

Lamp- en bleekset Zoom-4 -

Over het algemeen zijn blinde Zoom 4-beoordelingen bij ongeveer 55% van de patiënten positief, en hieronder zullen we ons concentreren op de redenen voor negatieve beoordelingen. De bliksem die door de fabrikant wordt aangegeven met 8 tonen per 1 procedure, die 3-5 jaar duurt, is meer een reclamebeweging. Het feit is dat de mate van bleken van de tanden onmiddellijk na het bleken door de tandarts wordt beoordeeld, en niet enkele dagen later.

Maar door de impact van een intense lichtstroom, evenals langdurige isolatie van de tanden uit de vochtige omgeving van de mondholte tijdens de procedure, verliest het tandglazuur vocht en door het uitbranden van het glazuur zien de tanden er eerst veel witter uit. Binnen 24 uur is de emailverzadiging met water volledig hersteld, en u kunt opmerken dat de kleur van de tanden niet zo wit zal zijn als onmiddellijk na de procedure. Maar dit is niet het enige probleem met Zoom 3 en 4 systemen ...

Hoe tanden bleken werkt Zoom 4 -

Het bleken van tanden met het Zoom 4-systeem wordt bereikt bij gelijktijdige blootstelling aan 2 componenten. Het hoofdbestanddeel van het systeem is een bleekgel, die een 25% concentratie waterstofperoxide bevat, evenals een speciale lichtgevoelige activator. De laatste versnelt de ontleding van waterstofperoxide in vrije radicalen bij blootstelling aan een lichtstroom van een bepaalde golflengte.

Het tweede onderdeel van het Zoom 4-systeem is de Zoom WhiteSpeed-lamp. Dit is een LED-lamp die licht uitstraalt van een lange golf in het bereik van 400-505 nanometer. De lichtstroom, die werkt op de bleekgel aangebracht op het voorvlak van de tanden, versnelt de ontleding van waterstofperoxide erin. Als een resultaat van dit proces worden vrije radicalen gevormd, die de weefsels van de tanden binnendringen, waarbij de moleculen van pigmenten daar worden vernietigd.

Een hoge concentratie van 25% van de bleekgel + extra blootstelling aan een lichtbron stelt u in staat om een ​​blekend resultaat van maximaal 6-8 tonen * te bereiken in slechts 1 procedure. De duur van de procedure is slechts 60 minuten. Drie keer op een rij worden gedurende 15 minuten bleekstadia uitgevoerd, waarbij nieuwe delen van de bleekgel worden aangebracht en de LED-lamp aangaat. En helemaal aan het eind wordt u een remineraliserende gel toegediend om het nadelige effect van bleken op tandweefsel te verminderen.

Kort en volledig video whitening-proces Zoom -

Tanden bleken Zoom 3 en 4: verschillen

Tandheelkundige klinieken bieden nu Zoom whitening, wat kan worden uitgevoerd met behulp van zowel de 3e als de 4e generatie LED-lampen. Tanden bleken In Zoom 3 wordt het Zoom Advanced Power-lampje gebruikt (Fig. 5) en wordt Zoom 4 verkleind - met behulp van de Zoom WhiteSpeed-lamp (Afb.4). De laatste heeft een hogere intensiteit van de lichtstroom, evenals het vermogen om de intensiteit van het licht tijdens de procedure aan te passen.

Dergelijke eigenschappen van de WhiteSpeed-lamp kunnen het risico op pijn bij de patiënt (tandgevoeligheid) verminderen of de intensiteit ervan verminderen. Overigens moet worden opgemerkt dat een bleekgel met dezelfde samenstelling en kenmerken wordt gebruikt om zoom 3 en 4 uit te voeren. Het verschil tussen hen ligt dus alleen in de functionaliteit van de lamp zelf.

Beide lampen zien er bijna hetzelfde uit -

Het is belangrijk: Een interessant punt is dat in tegenstelling tot alle andere bleeksystemen - Zoomlampen licht uitstralen in het ultraviolette bereik. Het feit is dat ultraviolet zelf een licht blekend effect heeft. Andere fabrikanten van dergelijke bleeksystemen benadrukken echter dat hun bleeklampen zijn uitgerust met een 100% ultraviolet filtratiesysteem om een ​​negatief effect op de orale mucosa (24stoma.ru) te voorkomen.

De fabrikant Zoom beweert dat zijn lampen filters hebben die het gehele negatieve deel van het ultraviolette spectrum verwijderen en alleen een veilig ultraviolet verspreiden. Maar hoe waar is dit en of het kan leiden tot de ontwikkeling of verergering van ziekten van het slijmvlies (bijvoorbeeld leukoplakie) - dat is alleen te raden. En daarom, naar onze mening, kan het gebruik van Zoom gevaarlijk zijn voor rokers, die al risico lopen op het optreden van precancereuze ziekten van het mondslijmvlies en de rode rand van de lippen.

advertentie

Tanden bleken Zoom: prijs

Voor tanden bleken Zoom kosten voor 2019 zullen in klinieken van de gemiddelde prijscategorie - ongeveer 15.000 roebel. Bovendien zullen de kosten niet afhankelijk zijn van het genereren van de bleeklamp. En in elk geval zullen de Zoom 3-4-generaties dezelfde versie van de kit gebruiken voor klinisch bleken, die 25% bleekgel en veel verschillende apparaten zal bevatten.

Er zijn 2 varianten van de sets (Fig.6). De eerste optie is de Zoom CH Single Kit, een individuele set voor 1 patiënt; zijn kosten zijn ongeveer 10.000 roebel. De tweede optie is een set voor 2 patiënten waarvan de kosten ongeveer 17.000 roebel bedragen. Daarom, wanneer je een blinkende Zoom krijgt ter waarde van 8.000 roebel - het zal zeker een grap zijn. In dit geval is het waarschijnlijk dat whitening gel en verbruiksartikelen van een goedkopere fabrikant zullen worden gebruikt, of zelfs nep Zoom-kits van Chinese fabrikanten.

De maximale prijs voor het witten van zoomen in Moskou bereikt 30.000 roebel. Wanneer u beslist om deze procedure te kopen of niet om te kopen, houd er dan rekening mee dat u na de procedure in de kliniek nog steeds extra tanden moet bleken in het huis (Afb.7). Deze kit is ontworpen ter ondersteuning van de resultaten en is verkrijgbaar in twee versies: Zoom "Nite White" of "Day White".

Dergelijke kits bevatten een bleekgel voor thuisgebruik. Alleen de aankoopprijs (kostprijs) van dergelijke kits voor onderhoudstherapie zal ongeveer 8.500 roebel bedragen, maar in de kliniek kunt u ze alleen kopen met de juiste extra markup. Dus overweeg - wat zal de prijs zijn voor bleken Zoom in the end ...

Voordelen van professioneel bleken Zoom 4 -

Het belangrijkste voordeel van professionele witmakersystemen bij de tandarts is een hoge snelheid om resultaten te bereiken. Maar met betrekking tot de effectiviteit van whitening, veel moderne producten voor thuisgebruik (whitening strips, evenals speciale home kits bestaande uit kapp en gel) - op dit moment hebben niet minder efficiëntie, maar toch vereisen een aanzienlijk langere gebruiksduur.

Volgens de fabrikant heeft het bleken van Zoom 4 de volgende voordelen (sommige daarvan zijn nogal controversieel en we zullen hieronder ook commentaar geven) ...

  • er is slechts 1 bezoek aan de tandarts nodig,
  • whitening tot 8 kleuren,
  • whitening resultaat duurt 3-5 jaar,
  • duur van de procedure is slechts 1 uur
  • de concentratie van waterstofperoxide is slechts 25%, wat 10% lager is dan in vergelijkbare producten voor professioneel bleken door andere fabrikanten (dit vermindert de ernst van bijwerkingen),
  • bleekgel heeft een pH van 7,5 tot 8,5 (veroorzaakt geen uitgesproken demineralisatie van de tandweefsels),
  • De samenstelling van de bleekgel bevat componenten die het glazuur versterken en de gevoeligheid van de tanden verminderen.

Hieronder laten we u een foto zien van patiënten 'voor en na' en vertellen u ook waarom de beoordelingen (met alle hierboven genoemde voordelen) op het bleken van tanden met het Zoom-systeem slechts bij ongeveer 55% van de patiënten positief zijn.

Zoom: foto voor en na

Bij het lezen over tanden bleken zoom-beoordelingen (die we ook later in dit artikel geven) - u zult zien dat veel patiënten een goed effect van de procedure alleen merken wanneer de tanden aanvankelijk vrij geel waren. In dit geval is het effect van "voor en na" bleken redelijk goed zichtbaar. Als je wittere tanden al voldoende helder wilt maken, zal het effect praktisch niet merkbaar zijn.

Zoom-4 tanden bleken: voor en na foto's

Tanden bleken Zoom 4: beoordelingen

Zoals we aan het begin van het artikel al zeiden, was slechts ongeveer 55% van de patiënten tevreden over Zoom whitening vanwege het snelle en goede resultaat. De overgebleven patiënten hadden echter spijt van hun keuze en zeiden dat ze deze procedure nooit meer zouden ondergaan en niet zouden kunnen aanbevelen aan wie dan ook. Laten we eens kijken - wat was de reden hiervoor (alle beoordelingen zijn uniek en zijn afkomstig van de site Realself).

1. Ernstige schietpijn in de tanden -

Zoombeoordelingen bij mensen met gevoelige tanden bevatten meestal klachten over scherpe pijnscheuten in de tanden, die zowel tijdens de whitening-procedure als binnen enkele dagen na voltooiing kunnen optreden. Veel patiënten die nooit een overgevoeligheid hebben gehad, hebben echter ook gesproken over het optreden van ernstige pijn.

De beoordelingen beschreven veel gevallen waarin patiënten de arts moesten vragen om de procedure te onderbreken vanwege ondraaglijke pijn. In dit geval werd de lamp uitgeschakeld en werd de bleekgel onmiddellijk van de tanden gewassen. Patiënten kregen sterke pijnstillende middelen en toepassingen met geëmailleerde versterkende gels voorgeschreven. Ondanks het feit dat hieronder we precies negatieve feedback geven (omdat dit je zal helpen te begrijpen - wat je tegen kunt komen) - geven we objectief toe dat 55% van de patiënten tevreden was met Zoom.

Feedback voorbeelden -

  • Beoordeeld op 26 januari 2017
    "Na een uur begon ik verschrikkelijke schietpijnen te ervaren die tot 30 seconden per keer duurden." Ik moest stoppen met werken. "Tegen de tijd dat ik thuiskwam had ik constant pijn in al mijn tanden." Ik kreunde en rolde helemaal op de bank 's Avonds, en' s avonds ging ik naar het kantoor van de tandarts, de arts wreef wat anesthetische gel in mijn tanden en schreef een sterke verdoving voor, maar de pijn verdween niet, ik sliep niet de hele nacht, de pijn pas na 16 uur.

    Serieus, als je tanden zelfs een beetje gevoelig zijn, zou ik het nooit aanraden. Het was de meest pijnlijke procedure in mijn leven. Mijn ervaring is misschien geen ervaring voor iedereen, maar voor mij was het verschrikkelijk. Dus ik wilde mensen waarschuwen om niet hetzelfde te ervaren als ik. "

  • Beoordeeld op 10 juni 2016
    "Laat ik beginnen met te zeggen dat je je niet eens de pijn kunt voorstellen die uit de zoom komt.Voordat de procedure begon, waren de exacte woorden van de tandarts:" je kunt je een beetje gevoelig voelen in 1-2 tanden. "Het stoorde me niet omdat ik het niet deed Ik heb last van gevoelige tanden.De eerste 10 minuten van de procedure verliepen zonder zorgen, maar in de volgende 30 minuten kwamen er vreselijke scherpe pijnjes in elke tand voor.Het lijkt erop dat zenuwen werden blootgesteld aan elektrische stroom. Ja, mijn tanden zijn een paar tinten witter, maar ik herhaal het nooit ryu deze procedure en zal het niemand aanraden. "
  • Beoordeeld op 18 februari 2016
    "Na 6 uur voel ik nog steeds hevige pijn en de pijnstiller Advil helpt niet eens, ik kan niets eten, een slokje water drinken of zelfs praten." Het is vreselijk, ik zal nooit zo'n procedure doen. Ja, mijn tanden zien er witter uit, maar de pijn niet waard die ik ervaar. "
  • Beoordeeld op 3 oktober 2016
    "De pijn verscheen ongeveer 10 minuten na het einde van de sessie.In eerste instantie was het licht, maar na een paar uur na een paar ging ik naar bed, dronken met een sterke pijnstiller.Ik kan niet werken omdat ik niet eens kan spreken.De lucht kwam door mijn mond, als ik zeg dat het acute pijn veroorzaakt, probeerde ik brood te zuigen, en het veroorzaakte zelfs pijn, ik ben zo van streek, het doodt! Ik zou het niemand aanbevelen! Ik kan me voorstellen hoe schadelijk deze procedure voor mijn tanden is als ze op deze manier reageren. geld en jezelf! "
  • Beoordeeld 30 januari 2014
    "Ik ging voor een nieuwe controle en de tandarts zei dat ik perfecte tanden had om te bleken. Ik merkte eerder gele tanden op, maar ging nooit door professioneel witten, ze vertelden me dat" enige gevoeligheid van tanden zal worden gevoeld ", maar ik was niet voorbereid tot de absolute ondraaglijke pijn die ik al tegenkwam tijdens de procedure, en toen de situatie verslechterde. 10 minuten na het begin van de procedure, ervoer ik de eerste ernstige schietpijnen. Aan het einde van de hele procedure waren er tranen in mijn ogen.

    De dokter bedekte mijn tanden met fluoride en gaf ibuprofen, maar geen van deze dingen werkte. Ik kan niet eten en zelfs mijn mond bewegen, omdat het aanraken van tanden veroorzaakt ondraaglijke pijn. Ik stop niet met huilen, hoewel ik twee uur geleden de kliniek verliet. Mijn tanden zijn nog nooit zo gevoelig geweest, dus dit is niet alleen een overreactie van mijn lichaam. Ik wou dat ik bleekstrips of iets anders gebruikte. Als je denkt dat je zelfs maar de kleinste gevoeligheid van je tanden kunt hebben, werken de strips oneindig veel beter en veroorzaken ze veel minder pijn dan de Zoom-procedure. "

conclusies: U moet de professionele witmakingsprocedure in principe niet uitvoeren als u periodiek pijn in de tanden hebt voor thermische en mechanische stimuli (dat wil zeggen er is sprake van overgevoeligheid van de tanden). In andere gevallen zal het risico op het ontwikkelen van acute pijn aanzienlijk lager zijn. Zoom-4 maakt gebruik van de nieuwste generatie van de WhiteSpeed-lamp, die tijdens de procedure, indien nodig, de intensiteit van de lichtstroom vermindert, wat de pijn enigszins vermindert.

2. De mate van bleken kan lager zijn dan verwacht.

Zoals we hierboven al hebben gezegd: tandenverlichting met 6-8 tinten voor 1 Zoomprocedure is een beetje waar. Een tandarts zal de kleur van uw tanden meten op een speciale schaal (bijvoorbeeld Vita of anderen) - voor en onmiddellijk na de bleekprocedure. Het probleem is dat tanden tijdens het bleken veel vocht verliezen en dat gedroogde tanden er altijd witter uitzien.

Daarom moet u, wanneer de tandarts u de verkleuring van de tanden onmiddellijk na de procedure laat zien, weten dat de resulterende kleur van de tanden binnen 1-2 dagen zal veranderen. Dit zal gebeuren omdat de harde weefsels van de tanden uitgedroogd tijdens de procedure geleidelijk verzadigd raken met vocht, wat zal leiden tot een afname in de mate van witheid van de tanden onmiddellijk na de Zoom-witprocedure.

Bepaling van de tint van tanden op een speciale schaal -

Als uw tandarts u voortdurend tandenverlichting voor 6 of 8 tonen garandeert, vraag hem dan om de kleur van de tanden niet direct na de procedure te meten, maar de volgende dag, en vraag om dit artikel in het contract te plaatsen voor de mogelijkheid van terugbetaling. Geloof me, de stemming van de tandarts zal onmiddellijk veranderen ... Je kunt alleen een resultaat behalen als je echt gele tanden hebt. Als de tanden al vrij licht zijn, maar je wilt ze nog witter maken, dan is dat het zichtbare effect dat direct na de procedure is verkregen na 1-2 dagen bijna onzichtbaar.

Feedback voorbeelden -

  • Beoordeeld 27 december 2016
    "Ik ben twee keer door de tanden geknapt, omdat ik voor het eerst mijn tanden niet beter kon maken. Mijn tanden leken niet op zoomadvertenties. Mijn" voor "en" na "foto's zien er bijna identiek uit (het was na de eerste keer, maar zelfs nadat ik het een tweede keer had gedaan - de resultaten waren ongeveer hetzelfde). Het is de kosten niet waard en de moeite niet waard die ik heb doorstaan. "
  • Beoordeeld 11 juni 2015
    "Als je geen supergele tanden hebt, merk je geen significant verschil. Tenzij de blekende arts slechts de helft van al je tanden doet, kun je het verschil vergelijken. Laat je niet misleiden door de artsen die je superresultaten zullen garanderen, .k. Ze kunnen zelf niet voorspellen wat het effect van bleken voor elke individuele patiënt zal zijn. "

3. Waarom is het effect mogelijk van korte duur -

Hoewel tandartsen beweren dat het tanden bleken van Zoom het mogelijk maakt om resultaten te geven gedurende 3-5 jaar - dit is over het algemeen weer een advertentie. Het probleem van snelle tandenverlichting voor 1 procedure is de hoge snelheid van de "rebound" van de tandkleur terug. En hier is er een afhankelijkheid: hoe korter de procedure, hoe sneller je geboortekleur terugkeert. Dat is de reden waarom de bleeksystemen, die betrekking hebben op dagelijkse procedures gedurende 30-60 minuten gedurende 10-20 dagen - het bereikte effect duurt langer.

En daarom produceert de fabrikant Zoom ook thuisbleeksystemen, waarvan regelmatig periodiek gebruik nodig is om het resultaat te handhaven. En onmiddellijk na de procedure zal de tandarts u altijd aanraden om zo'n thuiszoom-ondersteuningssysteem te kopen. В результате конечная стоимость на отбеливание Zoom получится в 5-6 раз выше, если сравнивать с качественными системами домашнего отбеливания типа "Opalescens".

В публикации Basson 2013 г., где были рассмотрены результаты 49 клинических исследований, проведенных с 1998 по 2011 год, утверждается, что профессиональное отбеливание позволяет достичь первоначального улучшения цвета зубов - только немногим лучше по сравнению с системами для домашнего отбеливания. Причем, при измерении цвета зубов через 4 недели после окончания процедуры отбеливания - профессиональное отбеливание показало значительно больший рецидив цвета зубов (по сравнению с домашним).

Примеры отзывов -

  • Отзыв от 27 августа 2013 г.
    "За несколько недель перед протезированием винирами я прошел отбеливание зубов Zoom, как и рекомендовал мой дантист. Ik voelde niets tijdens de behandeling, maar een uur na het verlaten van de kliniek begon ik ondraaglijke pijnen te ervaren die ongeveer acht uur duurden. Hoewel mijn tanden veel witter zijn geworden, is deze witheid gedurende 1 maand vertroebeld. Nu zijn er meer dan 4 maanden verstreken sinds het moment van behandeling, en ik kan nauwelijks het verschil zien tussen "voor" en nu. Ik zal deze procedure niet meer doorlopen, omdat ik geloof dat het de pijn en die prijs niet waard is. "
  • Beoordeeld op 20 april 2014
    "Het resultaat is geen cent waard, dus het bijna onzichtbare effect van Zoom verdween na 2 dagen.Ik had betere resultaten zelfs na het gebruik van gewone bleekstrips voor thuisgebruik.In het algemeen nooit meer een verspilling van geld."

4. Het risico van chemische verbranding van tandvlees -

Vóór het bleken procedure, de tandarts zet altijd op uw tandvlees de zogenaamde "vloeibare kofferdam", die het tandvlees moet isoleren van 25% waterstofperoxide. Soms isoleren tandartsen het tandvlees en de lippen slecht tegen contact met de bleekgel, wat leidt tot de ontwikkeling van een chemische verbranding. Het probleem is dat er littekens aan het tandvlees kunnen ontstaan ​​en dat het niveau ervan kan worden verlaagd door blootstelling van het oppervlak van de tandwortel.

Hoe ziet een tandvleesverbranding er uit na Zoom -

Voorbeeldbeoordeling -

  • Beoordeeld op 3 februari 2017
    "De dag na de ingreep werd het hele binnenste deel van mijn onderlip wit en erg pijnlijk, het lijkt erop dat mijn hele onderlip is verbrand met waterstofperoxide, ik kan geen warme dranken drinken, iets pittigs eten of mijn tanden poetsen, omdat dit alles veroorzaakt acute pijn wanneer het mijn lippen en tandvlees raakt, omdat ik mijn tanden niet kan poetsen - ze zijn niet meer zo wit, ik wou dat ik dit nooit gedaan heb. "

5. Negatief effect op tandweefsel -

Als u wordt verteld dat professioneel bleken niet leidt tot demineralisatie van de tandweefsels (calciumverlies), moet u het niet geloven. Klinische studies "SighiandDenry" (1992), "McCracken et al." (1996) toonde aan dat chemisch bleken leidt tot een afname van de sterkte van glazuur en zijn slijtvastheid tegen schurende en chemische stoffen. En hoe hoger de concentratie waterstofperoxide wordt gebruikt - hoe hoger de mate van demineralisatie van glazuur en dentine.

Daarom adviseert de fabrikant Zoom dat alle patiënten remineralisatietherapie nodig hebben, niet alleen na het bleken, maar ook voordat het begint. Bovendien omvatten contra-indicaties voor Zoom duidelijk een groep patiënten met een lage weerstand van tandglazuur tegen zuren en mechanische stress (d.w.z. patiënten met zwakke mineralisatie van tandglazuur), die reeds de aanwezigheid van een negatief effect op harde dentale weefsels bevestigen.

Voorbeeldbeoordeling -

  • Beoordeeld 16 oktober 2014
    "Ik had altijd witte tanden, maar ik wilde dat ze nog witter werden." Dus ik deed een zoomlens Het was de slechtste ervaring Ik heb nog nooit last van cariës of tandvleesaandoeningen Ik had ernstige pijn na de ingreep. een andere ... Ik begon op te merken dat het glazuur begon af te breken (loslaten) van de voorkant van mijn tanden. "

Recensiecommentaar -
als de tandarts een blekingsprocedure aanbeveelt voor een patiënt met een zwakke mineralisatie van het glazuur, dan is de vernietiging van de oppervlaktelaag echt mogelijk. Om het risico op tandbederf te verminderen, worden de tanden behandeld met Relief Gel op basis van amorf calciumfosfaat voor en na Zoom. Het gebruik van gel is een poging om het negatieve effect van bleken op tandweefsel te compenseren, wat zeker de negatieve effecten van blootstelling aan hoge concentraties waterstofperoxide op tandweefsel zal verminderen.

Let op de volgende foto voor en na (Fig. 17). Als u goed kijkt - de eerste foto gemaakt voordat de zoomprocedure begint, zijn er witte krijtachtige vlekken op de tanden. Zulke vlekken duiden op onvoldoende mineralisatie van het tandglazuur en bijgevolg op een zwakke weerstand tegen chemische en mechanische factoren. omdat de tandarts verwaarloosde de regels voor het selecteren van patiënten voor deze procedure - de patiënt kreeg niet alleen een ongelijke tandkleur, maar ook een aanleg voor de ontwikkeling van cariës en verhoogde slijtage van het glazuur.

6. Verhoogt het risico van uitval van zeehonden -

Klinische studies Della Bona et al. 1992, Tiunsakeretall 1990, Titleyetall "1991 - toonde aan dat chemisch bleken met waterstofperoxide de verbinding tussen dentine en vulmaterialen (zowel lichte composieten als glasionomeercementen) verstoort, met als gevolg dat de marginale adhesie van de vulling verslechtert. naar de tandweefsels, wat kan leiden tot de ontwikkeling van cariës op het grensvlak van de vulling / tand, verlies van vullingen.

Hoe beïnvloedt licht de efficiëntie van het bleken?

Niet alle, maar veel professionele systemen voor het bleken van tanden bevelen het gebruik van een lichtstroom tijdens de procedure aan en Zoom is geen uitzondering. Jarenlang heeft de tandheelkundige gemeenschap ruzie gemaakt over het al dan niet versnellen en verbeteren van het bleken van tanden door lichtactivering. Dus waarom hebben we nu licht nodig?

Volgens de technologie - activeert de lichtstroom een ​​chemische fotokatalysator in de bleekgel, die helpt waterstofperoxide af te breken tot actieve componenten (vrije radicalen). Dit verhoogt de concentratie van actieve radicalen die tegelijkertijd inwerken op het tandweefsel, wat in theorie de wittesterkte zou moeten verhogen. De meeste wetenschappelijke publicaties over dit onderwerp zijn niet onafhankelijk en worden zelf gefinancierd door de fabrikanten van dergelijke systemen.

Maar er zijn verschillende onafhankelijke studies waarin het meest objectieve bij het evalueren van de resultaten wordt gebruikt, de "gespleten boog" (gedeelde boog). Met behulp van deze methode worden de tanden van elke patiënt in twee helften verdeeld: in de linker helft van de kaken wordt hetzelfde type bleking uitgevoerd met licht en op de rechter helft - zonder licht. Vervolgens worden de resultaten vergeleken. Deze methode is de gouden standaard voor het evalueren van bleekmethoden hier worden verschillende methoden vergeleken op de tanden van één persoon, en niet op verschillende mensen (waarvan de tanden anders reageren op bleken).

Lijst met wetenschappelijke studies (aantonen dat het gebruik van licht de bleekefficiëntie niet beïnvloedt) -

  • Hein 2003
    deze studie gebruikte de split-arch-methode om de effectiviteit van 3 professionele bleekmiddelsystemen (LumaArch, Optilux 500 en zoom!) - met en zonder het gebruik van bleeklicht. Conclusie: het extra gebruik van licht maakte tanden niet beter dan alleen het aanbrengen van een bleekgel.
  • CRA 2003
    De split-arch-methode werd ook gebruikt in deze klinische studie om 7 professionele witmakersystemen te bestuderen - LaserSmile, Luma Arch, Niveous, Opalescence Xtra Boost, PolaOffice, Rembrandt en zoom! Conclusie: het gebruik van bleeklicht verbeterde het bleekproces niet - in vergelijking met het gebruik van alleen de bleekgel die in de kits voor deze systemen was opgenomen.
  • Kugel 2006
    Conclusies: een klinisch onderzoek uitgevoerd met behulp van de split-arch-methode toonde aan dat witteresultaten met behulp van lichtactivering iets beter waren, maar slechts in het begin. Toen de tanden van de proefpersonen 2 weken na de behandeling opnieuw werden geëvalueerd, waar het bleeklicht werd gebruikt en waar het niet werd gebruikt, werden geen verschillen gevonden.

→ Een voorbeeld van een klinische proef (over de ineffectiviteit van licht bij het bleken van tanden).

Waarom adviseren tandartsen dan om te bleken met licht?

Het draait allemaal om marketing. Het gebruik van een lichtgevende lamp tijdens het bleken voegt een "buitenste glans" -procedure toe, waardoor het bleekproces indrukwekkender wordt. En deze indruk van iets bijzonders heeft de neiging om consumenten aan te trekken en stimuleert de vraag naar een dergelijke dienst. Op hun beurt bieden thuisbleeksystemen geen extra blootstelling aan licht, hoewel ze niet minder effectief zijn.

Met bleeklampen kun je dus 2 problemen tegelijk oplossen. Ten eerste motiveren ze patiënten om professionele, in plaats van op het huis gebaseerde, bleeksystemen te kiezen (omdat ze er in de ogen van patiënten beter uitzien). Ten tweede - het staat je toe om professionele whitening-diensten ter waarde van 15.000 tot 20.000 roebel te verkopen - veel duurder dan systemen voor thuisbleken, die ongeveer 3.500-5.000 roebel kosten.

Hier, en het hele geheim. Bovendien verdienen fabrikanten van bleeksystemen nu niet alleen geld aan het bleken van gelsets, maar ook aan de verkoop van bleekgebitlampen aan tandheelkundige klinieken. Daarom is het logisch dat fabrikanten van bleeksystemen met schuim aan de mond verklaren dat hun lamp een belangrijk onderdeel is van het witproces. Zo kost de prijs van de Zoom WhiteSpeed-lamp de kliniek ongeveer 180.000 roebel, wat van nature wordt verschoven naar de schouders van patiënten.

Zoom whitening: contra-indicaties

Er is een lijst van absolute en relatieve contra-indicaties voor professioneel bleken. Absolute contra-indicaties betekenen "onder geen enkele omstandigheid", en relatieve contra-indicaties zijn mogelijk, maar alleen na eliminatie van de negatieve factor / situatie in de gezondheidstoestand van de patiënt

1) De lijst met absolute contra-indicaties -

  • oncologische ziekten
  • diabetes mellitus
  • leeftijd tot 18 jaar
  • zwangerschap en borstvoeding,
  • overgevoeligheid voor ultraviolet,
  • het nemen van bepaalde medicijnen die weefselgevoeligheid voor ultraviolette straling veroorzaken (zie onderstaande medicijnen).

De naam van de medicijnen voor INN (internationale generieke benaming): Ciprofloxacine, Chlorthiazide, Chlopthaldon, Demodocylin, Nabumeton, Hydrochloorthiazide, Norfloxacine, Ofloxacine, Naprosyn, Oxaprozin, Sparfloxacine, Piroxicam, Tetrathrac, Aprosyn, Oxaprozin, Sparfloxacin, Piroxicam, Tetrathracine, Oxrosis, Oxaprozin

2)  De lijst met relatieve contra-indicaties -

  • met tandvleesontsteking,
  • in aanwezigheid van niet-genezen cariës,
  • in aanwezigheid van diepe wigvormige defecten met dentine-stripping,
  • met vullingen, kronen of veneers op de voortanden *

* Houd er rekening mee dat chemisch bleken alleen tandweefsel beïnvloedt, maar de kleur van kronen, veneers en vullingen die op de voortanden kunnen staan ​​niet kan veranderen. Daarom, als je geen geld gaat uitgeven aan het vervangen van vullingen en kronen, zou je niet moeten bleken, want Je krijgt een scherp contrast tussen de gebleekte tandweefsels en vullingen en kronen van dezelfde tint.

Bleaching Zoom omvat het gebruik van de volgende gloeilampen ... De Zoom-3 gebruikt de Advanced Power-lamp - met een lichtgolfbereik van 350 tot 400 nanometer, en de Zoom-4 gebruikt een WhiteSpeed-lamp met lichtgolven in het bereik van 400-505 nanometer. Aldus emitteert een lamp lichtgolven niet van een bepaalde enkele golflengte, maar een hele reeks golven van verschillende lengten.

De laatste, trouwens, laat je Zoom een ​​methode van fotoblekende tanden noemen. De diodelasers die worden gebruikt voor laserbleken zenden op hun beurt slechts één strikt gedefinieerde golflengte uit, bijvoorbeeld 810 nanometer. Tegelijkertijd wordt in beide methoden een soortgelijke bleekgel gebruikt. We hopen dat ons artikel over het onderwerp Zoom-4 tanden bleken nuttig voor je is!

Auteur: tandarts Kamensky K.V., 19 jaar ervaring.

Bekijk de video: I got my teeth whitened! Zoom whitening process & review! (Februari 2020).

Loading...

Laat Een Reactie Achter