Composiet fineer: prijs, beoordelingen

Veneers met composietvulling zijn een goedkoop alternatief voor keramische veneers. Samengestelde fineren worden gemaakt in slechts 1 bezoek aan de tandarts, zonder de afdrukken te verwijderen, direct in de mond van de patiënt. In feite is dit een veel voorkomende vulling, gemaakt in de vorm van een bekleding van het vooroppervlak van de tand.

Hun onbetwistbare voordeel is de lage prijs, de mogelijkheid om een ​​acceptabele esthetiek te krijgen in slechts 1 tandartsbezoek, het vermogen om in sommige situaties het tandglazuur te slijpen, evenals de mogelijkheid om dergelijk fineer snel te verwijderen of te vervangen door een nieuw. In principe eindigen de voordelen van composiet fineren daar en beginnen de nadelen.

Composiet fineer: foto voor en na

Ondanks het feit dat composiet fineren inferieur zijn aan esthetica voor keramische fineren - ze kunnen nog steeds heel mooi worden gemaakt, maar ook onzichtbaar tegen de achtergrond van aangrenzende tanden. Het probleem is dat het niet nodig is om een ​​regelmatige vulling te maken, maar om de tanden een nieuwe mooie vorm te geven, om imitatie van een bloem en transparantie van tandglazuur met verschillende tinten vulmateriaal te bereiken.

Als tandarts kan ik zeggen dat slechts ongeveer 1 op 100 tandartsen goede vaardigheden heeft in het artistieke herstel van tanden. Met andere woorden: een vulling maken is een ambacht en het maken van fineer op de voortanden is een kunst die toegankelijk is voor een zeldzame tandarts. Daarom is de foto van samengestelde veneers voor en na, die we hierboven hebben gepubliceerd, hoogstwaarschijnlijk een uitzondering, en in een typische tandheelkundige kliniek zal de esthetiek van dergelijke veneers veel bescheidener zijn.

Indicaties voor gebruik -

omdat veneers gemaakt van composiet vulmateriaal zijn inferieur qua sterkte en andere kenmerken dan keramische fineer - het is erg belangrijk om ze alleen in de juiste situaties toe te passen. In het bijzonder zijn ze alleen geschikt voor kleine veranderingen in de positie, vorm of kleur van de voortanden.

 • met kleine email-chips,
 • om de kleur van de tandkroon te veranderen,
 • om kleine openingen tussen de tanden te elimineren
 • verhoog indien nodig de hoogte van de tanden (vanwege hun fysiologische slijtage).

Het is belangrijk: De meeste experts raden het gebruik van composiet fineer niet aan als u brede interdentale tussenruimten of een buitensporig groot decolleté van de voortand hebt, of als de tand een sterke kromming heeft of te donker van kleur is. In al deze gevallen wordt de vervaardiging van porseleinen veneers van keramische of al keramische kronen getoond.

Hoe composiet veneers -

Zoals we al hebben gezegd, zijn dergelijke fineren gemaakt van een licht-uitgehard samengesteld vulmateriaal. In wezen is dit materiaal niets anders dan een composiethars (plastic). Bij de vermelding van composiet fineer kan ook de term "recht fineer" worden gevonden. Dit laatste suggereert dat dergelijke fineren door de tandarts direct in de mond van de patiënt worden gemaakt.

Het proces voor het maken van een direct samengesteld fineer is als volgt (Fig. 4-6) ... Nadat de kleur van het toekomstige fineer is geselecteerd, wordt de oude vulling uit de tand verwijderd en de glazuurlaag gedeeltelijk uitgehard (zodat de tanden er niet te zwaar uitzien na het aanbrengen van het vulmateriaal). Maar in sommige gevallen is het mogelijk om te doen zonder het glazuur te slijpen.

Composiet fineer vervaardigen: foto

Eerder werd gedacht dat onder composiet fineer het malen van tandweefsels in veel mindere mate optreedt dan onder keramiek (en dit was hun voordeel). Nu is echter de technologie voor het maken van dunne keramische veneers verschenen, waarbij de tand slechts 0,3 mm is gemalen, en dergelijke dunne fineerlagen blijken niet alleen meer esthetisch, maar ook veel sterker te zijn dan samengestelde veneers (24stoma.ru).

Na een dergelijke voorbereiding van de tand vindt vervolgens laag voor laag een vulmateriaal plaats (dit simuleert de gewenste vorm, kleur en positie van de tand). Bovendien wordt elke laag vulmateriaal belicht door een speciale lamp. Aan het einde van de formatie van composiet fineer, moet het zeer zorgvuldig worden gepolijst, zodat het de glans krijgt van het natuurlijke tandglazuur.

Indirect samengesteld fineerhout -
Samengestelde fineren kunnen niet alleen in de mond van de patiënt worden gemaakt, maar ook in het tandtechnisch laboratorium. Dergelijke fineren worden "indirect" genoemd. ie de methode van hun vervaardiging zal volledig voldoen aan de methode voor het vervaardigen van keramische fineer, alleen keramiek wordt gebruikt, maar samengesteld vulmateriaal. Dergelijke indirecte composiet fineren zijn van een orde van grootte betere kwaliteit, maar zullen meer kosten dan directe samengestelde fineren.

Installatie van composiet fineer: video

advertentie

Composiet fineer: prijs 2019

Voor composietfineermaterialen zal de prijs in Moskou en St. Petersburg in klinieken van de gemiddelde prijscategorie in 2019 ongeveer 8.000-9.000 roebel (per eenheid) bedragen. De minimumprijs in Moskou in de klinieken van de economy class bedraagt ​​4.500 roebel en de maximumprijs - ongeveer 15.000 roebel.

Zoals we al eerder hebben gezegd, vereist het maken van composietfineerers artistiek talent en hebben maar weinig tandartsen de vaardigheden van het artistieke restaureren van het voortanden. Meestal nemen getalenteerde artsen altijd deel aan verschillende regionale tandheelkundige wedstrijden, waarbij ze echte patiënten behandelen en de jury er punten voor geeft ... En hoe meer artsen allerlei certificaten hebben, vooral als hij een winnaar of een prijswinnaar was in de nominatie "artistieke restauratie" - meer zal de kans zijn om echt goede samengestelde veneers te krijgen.

Composiet fineer: reviews

Bij het kiezen van veneers uit composiet, moet u begrijpen dat de optische eigenschappen van het composiet vulmateriaal verre van keramiek zijn, waarvan de structuur en optische eigenschappen zo dicht mogelijk bij het natuurlijke tandglazuur liggen. Hieronder vatten we de belangrijkste voor- en nadelen samen van composiet fineren ...

1. Wat zijn de voordelen van composietfineer?

 • kan worden gemaakt in 1 bezoek,
 • acceptabele esthetiek
 • lage kosten
 • meestal een kleinere hoeveelheid tandweefsel nodig hebben,
 • ze kunnen eenvoudig worden verwijderd door ze zonder nieuwe te vervangen door nieuwe.

2. Wat zijn de nadelen van composiet fineren?

 • niet zo duurzaam als keramiek,
 • niet zo esthetisch als keramiek,
 • regelmatig poetsen vereisen (eenmaal per 3-4 maanden),
 • vaak afgebroken
 • absorbeer kleurstoffen en verander hun kleur
 • er zal slijtage zijn op de snijkant van de snijtanden,
 • je kunt nauwelijks een goede tandarts vinden die de restauratie van de voortanden met fineer kan maken, zodat ze eruitzien als echte tanden en niet opvallen tussen de naburige tanden.

De gebruikelijke "kwaliteit" van composiet fineren zal ongeveer hetzelfde zijn als in de foto voor en eronder (laten we maar zeggen dat patiënten die hoge eisen stellen aan esthetiek - dergelijke fineer zullen hoogstwaarschijnlijk alleen teleurstellen) -

Het is belangrijk: als je naar foto 7 kijkt, zul je zien dat na het installeren van composiet fineren, de bovenste voortanden hun natuurlijke translucentie van glazuur verloren, volledig ondoorzichtig werden en ook een onnatuurlijke melkachtige tint kregen (niet typerend voor natuurlijk tandglazuur). We willen zeggen dat je bij het kiezen van composiet fineren, je op zijn best moet oriënteren op zoiets als dit.

3. Levensduur -

Idealiter zou ik willen zeggen dat composietfineer je 5-6 jaar van dienst zal zijn, maar wanneer het wordt aangepast voor de slechte kwaliteit van tandheelkundige diensten in Rusland, kost het 3-4 jaar om georiënteerd te zijn. Tegelijkertijd zal het zelfs een kortere periode zijn om u te behagen met een goede esthetiek, die wordt geassocieerd met de kenmerken van composiet vulmaterialen (deze verliezen geleidelijk hun glans, absorberen kleurstoffen en veranderen daardoor hun kleur).

Vanwege de laatste omstandigheid, als je rookt, zoals wijn, sterke thee / koffie drinkt, zoals kruiden zoals curry en andere kleurstoffen en -dranken, zul je absoluut niet van samengestelde fineren houden. In deze situatie is het beter om porseleinen veneers te maken (ze absorberen geen kleurstoffen en veranderen hun kleur niet). Composietfineerproducten vereisen ook zorgvuldige verzorging. Het wordt aanbevolen om eens per 3-4 maanden de tandarts te bezoeken voor professioneel polijsten om hun glans en kleur te behouden.

Composiet fineer: foto na 5 jaar -

Het is belangrijk: Tandartsbeoordelingen voor composietvineren zijn meestal alleen goed bij die artsen die ze zelf doen, d.w.z. onder tandartsen therapeuten. Artsen willen patiënten niet missen, dus een zeldzame tandarts-therapeut zal een echt keramisch fineer of indirect composietfineer aanraden (gemaakt in een tandtechnisch laboratorium) - dit betekent dat een orthopedisch en tandtechnicus geld voor werk ontvangt.

Daarom zijn tandartsen-therapeuten heel vaak, zelfs als ze zien dat de tand niet met een vulling hersteld hoeft te worden, maar met een kroon of ceramische veneers - hoe dan ook, iedereen zal worden aanbevolen om de tand te herstellen met een vulmateriaal. Precies dezelfde situatie ontwikkelt zich met de restauratie van ernstig beschadigde tanden, waarbij in plaats van de stronklippen en kronen een pen en een vulling worden aanbevolen.

Keramische veneers -

Ceramische veneers zijn een van de mooiste tandheelkundige restauraties beschikbaar in cosmetische tandheelkunde. Ze worden alleen gemaakt in het tandtechnisch laboratorium, nadat de orthopedisch chirurg de afgietsels verwijdert van de tanden die zijn voorbereid op fineer. De dikte van standaard keramische fineren is meestal van 0,5 tot 0,7 mm, en die van dun geperste porseleinen veneers is slechts 0,3 mm.

Keramische veneers - foto voor en na

Veneers worden met een speciale lijm op de tanden geplakt, waarna ze één worden met de tanden (deze hechting zal zo sterk zijn). Bij de vervaardiging van keramische fineren worden schilfers praktisch geëlimineerd, ze absorberen helemaal geen kleurstoffen en zullen daarom nooit van kleur veranderen. Bovendien hoeven ze de tandarts niet regelmatig te bezoeken voor het polijsten, en is hun levensduur 15 tot 20 jaar.

Bovendien zijn het keramische fineren die het mogelijk maken om eersteklas esthetiek te verkrijgen Keramiek is een materiaal dat qua structuur en optische eigenschappen zoveel mogelijk overeenkomt met natuurlijk tandglazuur. Maar hun nadeel is de hoge prijs (zie hier de volledige prijs), die een aantal keer hoger zal zijn dan de kosten van composietfineer. Het tweede nadeel is hun onvermogen om te repareren. Ondanks het feit dat keramiek een zeer hoge sterkte heeft - met onzorgvuldig gebruik is chippen nog steeds mogelijk en in dit geval moet het fineer worden vervangen.

De keuze tussen composiet en keramische veneers -

Nu weet je een beetje over keramiek en composiet fineer. Dus wat is de beste keuze? Het antwoord is dat uw beslissing gebaseerd moet zijn op een aantal factoren. Laten we eens kijken naar enkele belangrijke punten -

 1. Keramische veneers zijn erg esthetisch, maar toch kan een uitstekende tandarts een mooie esthetiek bereiken, zelfs met behulp van composietfineer. Een belangrijke rol is het kiezen van composiet fineren alleen voor de juiste situaties.
 2. Het eerste dat u moet weten, is of u een goede kandidaat bent voor composietfineer. Als je niet van de kleur van je tanden houdt, dan is de procedure van professioneel bleken van tanden voldoende om hun uiterlijk te verbeteren.
 3. Als u de positie / vorm van de tand wilt wijzigen of de opening tussen de tanden wilt verwijderen, is het fineer uit de composiet alleen geschikt als u een kleine wijziging nodig hebt. Als je grote openingen hebt tussen de tanden, een sterke kromming van de tanden of vanwege een hoge schuring, heb je hele lage tanden en wil je ze langer maken - ceramische veneers zijn de beste optie.
 4. Composiet fineren zijn meer betaalbaar en kunnen worden gemaakt in slechts 1 bezoek aan de tandarts-therapeut. Hun nadeel is dat deze fineer dan meer onderhoud nodig hebben, omdat ze moeten regelmatig worden gepolijst vanwege hun neiging tot vlekken. Bovendien hebben ze een vrij korte levensduur - slechts ongeveer 3-5 jaar.
 5. Keramische fineren zijn duurder dan composiet fineer en vereisen tegelijkertijd meerdere bezoeken aan de tandarts. Keramiek is beter bestand tegen chips, verandert niet van kleur, slijt niet onder kauwdruk - als resultaat is de levensduur 15 tot 20 jaar.

Heel belangrijk: Als u nog steeds kiest voor composietfineer, moet u het volgende weten. Het is het beste om een ​​afspraak te maken met een arts in de ochtend, op een zonnige dag. Hierdoor kan de tandarts de tinten vulmateriaal zo correct mogelijk kiezen. Een goede arts selecteert de materiaalkleuren op een speciale schaal precies in natuurlijk licht (soms suggereert dit om naar het raam te gaan). We hopen dat ons artikel over het onderwerp: Composietfineer prijs, recensies - nuttig voor u is gebleken!

Auteur: tandarts Kamensky K.V., 19 jaar ervaring.

Bekijk de video: Composiet facing Tandartspraktijk de Vaan (Februari 2020).

Loading...

Laat Een Reactie Achter