Basale implantaten Ihde Dental

Basale implantaten worden gebruikt om een ​​basale tandimplantatietechniek uit te voeren, waarbij prothesen met een vaste brug worden uitgevoerd 3 dagen nadat de implantaten zijn geïnstalleerd. Bovendien maakt deze techniek het mogelijk om verplichte bottransplantatie met een onvoldoende hoeveelheid bot op de plaats van implantatie te vermijden.

Een van de grootste en meest bekende fabrikanten van basale implantaten is het bedrijf Ihde Dental AG (Zwitserland), dat ze al meer dan 50 jaar produceert. De meest interessante modellen van basale implantaten van dit bedrijf worden geproduceerd onder de BCS-merken.® en kos®. Opgemerkt moet worden dat in Rusland de implantaten van deze fabrikant ook aanwezig zijn onder het merk - "Oneway Biomed®".

Basale implantaten: foto

Het ontwerp van basale implantaten verschilt sterk van het ontwerp van klassieke implantaten. Deze implantaten gebruiken een heel ander principe van fixatie in het botweefsel, zodat ze onmiddellijk na de installatie een uitstekende primaire stabiliteit krijgen en ook in een kleine hoeveelheid botweefsel kunnen worden geïnstalleerd.

Functies van basale implantaten -

Het botweefsel van de kaken is heterogeen in zijn dichtheid. De implantaten van het traditionele type worden hoofdzakelijk gefixeerd in het poreuze bot, dat het zachtste is en gemakkelijk atrofieert (figuur 3). Dat is de reden waarom, direct na het verwijderen van de tand, snelle atrofie van het bovenste deel van de alveolaire kaak optreedt, hetgeen leidt tot problemen voor daaropvolgende implantatie.

De meest dichte en niet-atrofische lagen van het bot zijn: ten eerste, het basale bot dieper ligt, ten tweede, de dunne corticale laag van het bot dat de kaak van alle kanten omringt. Basale implantaten gebruiken deze 2 soorten bot voor fixatie.

Daarnaast zijn er 2 hoofdconfiguraties (ontwerpen) van basale implantaten, die enigszins van elkaar verschillen door de kenmerken van fixatie in het botweefsel. Merk op dat hoewel de implantaten van het tweede type "compressie" worden genoemd, ze toch ook tot het basale behoren.

 • Eigenlijk "basaal implantaat" (figuur 4) -
  Het werkende deel van deze implantaten bevindt zich diep in het basale bot, maar vanwege de uitgesproken diameter van de draad worden deze implantaten niet alleen in het basale bot zelf gefixeerd, maar kunnen ze ook bicorticale fixatie hebben. Dit laatste betekent dat de randen van de draden heel dicht bij de zeer harde corticale lagen van het bot van binnenuit komen te liggen.

  De combinatie van basale en bicorticale fixatie maakt het mogelijk dat deze implantaten superieure primaire stabiliteit bereiken onmiddellijk nadat ze in het bot zijn geschroefd. Deze implantaten kunnen worden gebruikt in omstandigheden met significante botdeficiëntie - zonder de noodzaak van bottransplantatie. Een voorbeeld van zo'n implantaat is BCS®.

 • Compressie-implantaten (foto 5) -
  dit type implantaat wordt tegelijkertijd geïnstalleerd in het sponsachtige en basale bot. Het ontwerpkenmerk van deze implantaten is hun kleinere diameter in combinatie met een compressiedraad die, wanneer het implantaat wordt ingeschroefd, resulteert in een verdichting van de botlaag grenzend aan het implantaatoppervlak. Dit laatste draagt ​​bij aan hun hoge primaire stabiliteit.

  Compressie-implantaten kunnen worden gebruikt in omstandigheden van matige botweefseldeficiëntie - zonder de noodzaak van bottransplantatie. Kan worden geïnstalleerd in een dun, nauw alveolair proces van de kaak. Een voorbeeld van een dergelijk implantaat is KOS®.

Het is belangrijk: In de regel gebruikt de arts tijdens de operatie van basale implantatie een combinatie van basale en compressie-implantaten (de keuze wordt gemaakt afhankelijk van het volume en de kwaliteit van het bot in specifieke delen van de kaak).

KOS-implantatiepresentatie® + videobewerkingen -

advertentie

De belangrijkste voordelen van basale implantaten -

 • vaste prothese binnen 3 dagen na de operatie,
 • er is geen behoefte aan bottransplantatie of sinusheffen,
 • installatie van implantaten zonder het tandvlees en de hechtingen te snijden,
 • er is bijna geen risico op peri-implantitis,
 • geschikt voor rokers
 • kunnen patiënten met gecompenseerde diabetes, osteoporose, hepatitis, evenals oudere patiënten.

Lees meer over de voordelen en methoden van chirurgische installatie van basale implantaten (met voorbeelden van hun klinisch gebruik bij echte patiënten) - lees het artikel: "Feedback over de basale implantatietechniek"

Basale implantaten: beoordelingen en specificaties

Basale implantaten "Ihde Dental" worden geproduceerd onder de merknamen BCS® en kos® - gemaakt van hoogwaardig medisch kwaliteit 5 titanium (Ti-6Al-4V) met de toevoeging van aluminium en vanadium. In de lijn van implantaten van dit bedrijf is er ook een basale implantaat BOI.®, maar de installatie ervan is zeer traumatisch en in feite is dit model slechts een verouderde vorm van basale implantaten.

 • implantaten BCS® (foto.6) -
  deze implantaten hebben een glad, elektrochemisch behandeld, No-Itis-oppervlak.®. Dit oppervlak heeft een hoog vermogen om bacteriën af te weren, wat de migratie van bacteriën van het mucosale oppervlak langs de nek van het implantaat naar de osseointegratiezone voorkomt. Dit is erg belangrijk om het risico op peri-implantitis te verminderen.
 • implantaten KOS® (foto.7) -
  Dit is een implantaat van het compressietype, dat is gefixeerd in de basale en sponsachtige lagen van het bot. Het oppervlak van deze implantaten wordt onderworpen aan dubbel zandstralen en zuuretsen bij hoge temperatuur gevolgd door het aanbrengen van een speciale coating Osmoactive®die bijdraagt ​​aan de versnelde osseointegratie van implantaten.

Voorbeelden van klinisch gebruik -

1) Klinisch geval -
vaste protheses met een volledig edentate bovenkaak op BCS-implantaten®

2) Klinisch geval -
vaste protheses met een volledig edentate bovenkaak op BCS-implantaten® en kos®

3) Klinisch geval -
installatie van 3 Ihde-implantaten en metaal-keramische brug bij afwezigheid van 5-6-7-8 tanden in de onderkaak ...

Hoe effectief zijn de basale implantaten - patiëntbeoordelingen (vooral degenen die eerder een kunstgebit hebben gebruikt) zijn in de meeste gevallen positief. Volgens onderzoek is de overlevingskans van dit type implantaat bij patiënten: 98% van het succes in de onderkaak en ongeveer 95% in de bovenkaak.

Opgemerkt moet worden dat op de onderkaak de slagingskans altijd hoger is, wat geassocieerd is met een meer dicht type botweefsel (de meer dichte soorten bot D1 en D2 zijn kenmerkend voor de onderkaak). In de bovenkaak is het bot altijd zachter, wat in principe niet erg goed is voor implantatie. De bovenkaak wordt gekenmerkt door zachtere soorten bot D3 en de zachtste - D4 (voornamelijk te vinden in de laterale delen van de bovenkaak).

cons -
op de basale implantaten zijn de reviews van patiënten soms negatief. Dit komt met name door de contouren van het tandvlees rond de implantaten, als ze in het gebied van de voortanden zijn geplaatst en tegelijkertijd een hoge glimlach heeft (dat wil zeggen, met blootgelegd tandvlees).

 • Dit type implantaat is niet erg geschikt om enkele ontbrekende tanden aan te vullen. De indicaties voor het gebruik ervan zijn meer uitgebreide defecten van het gebit, bijvoorbeeld: de afwezigheid van 2-3 of meer tanden op een rij, evenals volledig tandeloze kaken.
 • Als u slechts een kleine groep voortanden mist en tegelijkertijd een hoge glimlach hebt met blote tandvlees, dan is het het beste om traditionele soorten implantaten te gebruiken. Dit komt door het belang van het verkrijgen van een goede esthetiek van de gingivarand, die met een glimlach zichtbaar zal zijn, en klassieke implantaatmodellen doen het werk beter.

Basale implantaten: prijzen voor 2019

We analyseerden de prijzen van implantaten van Ihde Dental in klinieken in Moskou en Sint-Petersburg. Opgemerkt moet worden dat er maar heel weinig klinieken zijn die in het algemeen basale implantatieservice bieden.

 • Basale implantaten: prijs in Moskou
  chirurgische installatie van 1 BCS implantaat® of KOS® - vanaf 32.000 roebel. En de turn-key prijs van het eerste implantaat samen met een keramiek-metaal kroon zal ongeveer 46.000 roebel bedragen (de constructie van meerdere implantaten wordt berekend in verhouding tot het aantal implantaten en kronen daarop).

  Prothetiek volledig edentate kaak kost u ongeveer 300.000 roebel. Deze prijs omvat al het vereiste aantal BCS- of KOS-implantaten (van 8 tot 10), evenals een vaste hoefijzervormige brug van metaalplastic.

 • Basale implantaten: prijs in St. Petersburg
  chirurgische installatie van 1 BCS implantaat® of KOS® - van 22.000 roebel (plus een extra kost van de kroon is ongeveer 12.000 roebel). In St. Petersburg wordt het implantaat van Ihde Dental geïnstalleerd in de Swiss Implant Clinic (swissimplant.ru).

Het is belangrijk: in Moskou omvatten klinieken meestal het gebruik van ROOTT-implantaten (Zwitserland), die bijna 100% consistent zijn met implantaten van Ihde Dental en die exact dezelfde kenmerken hebben.

Auteur: implantoloog chirurg Kamensky K.V., 19 jaar ervaring. We hopen dat ons artikel over het onderwerp: basale implantatenbeoordelingen nuttig voor u zijn gebleken!

Bekijk de video: Implant dentaire basal #1 : Sans greffe osseuse avec 1 mm d'os (Februari 2020).

Loading...

Laat Een Reactie Achter