Holisal-gel: instructies voor gebruik

Cholisal gel is een tandpreparaat in de vorm van een gel met antimicrobiële, ontstekingsremmende en pijnstillende effecten.. Het medicijn is niet opgedeeld in volwassen en kindervormen, en kan zowel bij volwassenen als bij kinderen worden gebruikt - zonder leeftijdsgrens.

Cholisal: een foto van het medicijn in tubes van 10 en 15 g

Er zijn 2 verpakkingsopties met licht verschillende namen. De eerste optie is Dental Holisal Gel. De tweede optie is de Holisal DENTAL Gel voor mondverzorging. Ondanks de enigszins verschillende namen hebben beide geneesmiddelen dezelfde samenstelling en worden ze vervaardigd door dezelfde fabrikant - het bedrijf "Jelfa SA" in fabrieken in Polen of Letland.

Indicaties voor gebruik -

 • bij de behandeling van gingivitis,
 • bij de behandeling van parodontitis,
 • in de ontsteking van de kap over de verstandskies,
 • met ontsteking van het slijmvlies onder de prothese,
 • als tandjes bij kinderen,
 • voor letsels van het slijmvlies (inclusief bij het dragen van beugels),
 • met afteuze stomatitis,
 • met herpetische stomatitis.

Holisal gel - prijs, samenstelling en analogen

Onderstaande prijzen zijn voor 2019. Houd er rekening mee dat de kosten van geneesmiddelen "Cholisal" en "Holisal Dental" heel verschillend zullen zijn - zelfs ondanks dezelfde samenstelling en productiefabriek. Op gel KHOLISAL - de prijs in apotheken begint bij 350 roebel voor een buis van 10 gram, en vanaf 430 roebel voor een buis van 15 gram.

Tegelijkertijd zal de prijs voor een gel KHOLISAL DENTAL slechts ongeveer 200 roebel bedragen voor een buis van 15 gram. Het enige verschil is dat de applicator aanvullend is ingesloten in de verpakking voor het aanbrengen van de gel op het mondslijmvlies. De verandering in prijs en verpakking is waarschijnlijk te wijten aan een daling van de koopkracht in Rusland - waarop de fabrikant reageerde door de prijs van het medicijn te wijzigen. Hoogstwaarschijnlijk zal Holisal in de oude verpakking tegen een hogere prijs geleidelijk uit de apotheek verdwijnen.

Holisal gel: analogen in apotheken ...
Een compleet analoog van dit medicijn is Mundizal Gel, maar de kosten van de laatste zijn hoger dan de kosten van Holisal, en de inhoud van de tube is nog kleiner - slechts 8 gram. Helaas heeft het medicijn geen andere analogen.

Cholisal: samenstelling

Zowel Cholisal Dental als de gebruikelijke Cholisal-samenstelling zijn volledig identiek.

Het gehalte aan werkzame stoffen in 1 g gel -
→ choline salicylaat (87,1 mg),
→ tsetalkoniya chloride (0,1 mg).
Hulpstoffen -
gietelloza, methylparahydroxybenzoaat, propylparahydroxybenzoaat, glycerol, anijszaadolie, ethanol, water.

Samenstelling analyse -
Het actieve ingrediënt choline salicylaat is een derivaat van salicylzuur. Het heeft een ontstekingsremmende werking omdat het inflammatoire mediatoren in de ontstoken mucosa en het tandvlees blokkeert. Het heeft de eigenschap diep in het slijmvlies te dringen, wat erg belangrijk is, omdat de meeste andere tandgels werken slechts op oppervlakkige wijze op ontstoken weefsel. Heeft ook een analgetisch effect.

Het actieve bestanddeel "tsetalkoniya chloride" verwijst naar antiseptica. Het heeft een direct antimicrobieel effect op pathogenen (zowel grampositief als gramnegatief). Het heeft een zwakke activiteit tegen bepaalde schimmels en virussen.

advertentie

Gol Holisal - feedback van experts

Holisale gel reviews van patiënten en specialisten alleen positief. Negatieve beoordelingen, als die er zijn, houden ze verband met fouten tijdens zelfbehandeling. Patiënten met een ontsteking van het tandvlees beginnen bijvoorbeeld het medicijn actief te gebruiken, maar vergeten dat de ontsteking in het tandvlees niet vanzelf optreedt, maar is een gevolg van de opeenhoping van microbiële tandplak en tandsteen op de tanden.

Daarom zonder de oorzaak van ontsteking van het tandvlees te verwijderen (tandplak) - behandeling met ontstekingsremmende gel zal slechts een gering effect hebben en zal van korte duur zijn. En om ervoor te zorgen dat Holisal-gelbehandeling het maximale effect heeft, moet u eerst naar de tandarts voor professionele reiniging van de tanden.

Voordelen van Holisal -

 • zeer goede antimicrobiële / ontstekingsremmende activiteit,
 • goed en snel verlicht
 • de gel is goed gefixeerd op het slijmvlies (in tegenstelling tot zalven),
 • De actieve ingrediënten van Chalisal werken niet alleen op het oppervlak van het slijmvlies, maar dringen ook goed door in de ontstoken weefsels.

Nadelen van het medicijn -

 • hoge kosten
 • heeft een uitgesproken anijsaroma en -geur, wat leidt tot een toename van speekselafscheiding (bij volwassenen is het niet kritisch, maar bij zuigelingen kan het talrijke nadelen veroorzaken - kwijlen uit de mond, irritatie van de huid rond de mond, verstikking van speeksel).

Cholisala vergelijken met andere medicijnen -

Tegenwoordig is er een grote selectie van orale gelen die alleen een antimicrobieel effect hebben (d.w.z. ze beïnvloeden alleen de pathogene microben zelf). Dergelijke fondsen worden gemaakt op basis van antiseptica en antibiotica, zoals metronidazol en chloorhexidine. Deze geneesmiddelen omvatten gel "Metrogildent" of "Balm voor tandvlees ASEPTA."

Ook kunt u zonder problemen een gel kopen die alleen een ontstekingsremmend effect heeft (bijvoorbeeld "Parodontotsid"), maar geen antimicrobieel effect heeft. Er zijn uitsluitend geneesmiddelen voor anesthesieslijm (bijvoorbeeld "Kamistad").

Maar tandgels met een gecombineerd antimicrobieel en ontstekingsremmend effect (wanneer het medicijn ook inflammatoire mediatoren in de weefsels blokkeert) + analgetisch effect - behalve voor Holisal, zijn er geen andere dergelijke beschikbare middelen in Russische apotheken.

bevindingen: voor de behandeling van gingivitis bij gingivitis en parodontitis, heeft het geen zin geneesmiddelen te gebruiken die alleen een antimicrobieel effect hebben. Voor de behandeling van tandvlees schrijven tandartsen gels altijd parallel aan antiseptische spoelingen, bijvoorbeeld met een chloorhexidine-oplossing van 0,05%.

Aangezien dergelijke antiseptische spoelingen al een uitgesproken antimicrobieel effect hebben, is het in combinatie met hen beter om het middel met een ontstekingsremmend effect te gebruiken. Een dergelijke combinatie zal veel effectiever zijn in het verminderen van ontstekingen dan bij gebruik van een spoeling + gel, waarvan beide alleen een antimicrobieel effect zullen hebben.

Holisal Dental: instructies voor gebruik

Holisal gel - instructies voor gebruik, gepubliceerd door de fabrikant, is slechts van algemene aard, en daarom hebben we in detail de methode beschreven voor het gebruik van het medicijn in verschillende klinische situaties - met ontsteking van het tandvlees, met stomatitis, met kinderziekten ... Let op dat de medicijnen "Holisal" en "Holisal Tandheelkundig "hebben dezelfde indicaties en gebruiksmethoden.

1. Hoe Holisal gel toe te passen voor ontsteking van het tandvlees -

Holisal-gel voor gingivitis en parodontitis mag alleen in complexe therapie worden gebruikt. Dit laatste moet in de eerste plaats het verwijderen van tandaanslag, een antiseptische spoeling, het gebruik van ontstekingswerende tandpasta's omvatten. Bij ernstige ontstekingen wordt ook antibiotische therapie voorgeschreven.

Als u begint met het aanbrengen van de gel zonder de oorzakelijke factor van ontsteking (supra en subgingivale tandsteen, evenals milde microbiële plaque) te verwijderen, dan zal de ontsteking in het begin natuurlijk iets afnemen, maar dit vertaalt zich alleen in een trage chronische vorm. Dit alles is beladen met versnelde vernietiging van botweefsel rond de tanden en het uiterlijk van hun mobiliteit.

Cholisal-regime voor tandvleesaandoeningen -

De standaardbehandeling is meestal 10 dagen. Het aanbrengen van de gel moet 2 keer per dag worden uitgevoerd - 's ochtends en' s avonds (voor het slapengaan). Eerst ontbijten, daarna moet je je tanden goed poetsen. Daarna is het binnen een minuut noodzakelijk om de mond te spoelen met een antiseptische oplossing van chloorhexidine 0,05%. Dit zal de effectiviteit van de therapie verbeteren en het verwijderen van ontstekingen versnellen. Vervolgens moet u direct doorgaan met het aanbrengen van de gel zelf.

Houd er rekening mee dat vóór het aanbrengen van de gel het slijmvlies van het tandvlees droog moet zijn met een droog gaasje. Dit is noodzakelijk omdat gel is beter gefixeerd op het slijmvlies. Ga voor de spiegel staan, knijp een beetje gel op je vinger en breng het aan op het marginale deel van het tandvlees (gingivale tepels en het deel van het tandvlees direct naast de tanden). Voor het aanbrengen van de gel kunt u ook gereedschappen zoals een spatel gebruiken, wat veel handiger is.

De nadruk moet worden gelegd op de verwerking van het voorste oppervlak van de dentitie, maar het is niettemin ook noodzakelijk om de gel vanaf het linguale oppervlak aan te brengen. Na de behandeling, eet niet gedurende 2-3 uur en drink niet gedurende 30 minuten. Na verwerking zal speeksel vrijkomen - bewaar het niet en spuug het niet, maar slik het zoals het wordt uitgescheiden, net als in het dagelijks leven. Herhaal de behandeling 's avonds (voor het slapen gaan), ook na mondhygiëne en antiseptisch spoelen.

2. Holisal met stomatitis -

Holisal met stomatitis is zinvol om alleen toe te passen om de pijn van erosie te verminderen, maar niet voor de behandeling van stomatitis. Wat is de reden ... Bij kinderen en volwassenen komen 2 vormen van stomatitis het meest voor - herpes (Fig.3-4), veroorzaakt door het herpesvirus, en aften (Fig.5). Cholisal heeft geen uitgesproken effect op virussen, hoewel de fabrikant in de instructies heeft aangegeven dat het medicijn op sommige van hen inwerkt.

De afteuze vorm van stomatitis heeft in de meeste gevallen een allergische oorsprong en daarom is het over het algemeen zinloos om deze gel hier toe te passen. Het is mogelijk om Holisal-gel te gebruiken voor stomatitis alleen voor symptomatische therapie - om de pijn van erosies te verminderen. En de belangrijkste behandeling voor virale stomatitis is antivirale middelen en voor aften - desensibiliserende (anti-allergische) medicijnen.

Hoe zien verschillende vormen van stomatitis eruit?

Over de keuze van geneesmiddelen, lees de artikelen -

3. Holisal wanneer tandjes krijgen: beoordelingen

Holisal kan worden gebruikt bij kinderen en adolescenten. Maar bij tandjes bij baby's - dit is het niet waard, want vanwege de inhoud van anijs stimuleert het medicijn sterk speekselproductie. Dit zal ertoe leiden dat de baby stikt van speeksel (en daardoor ook hoest), en dat er ook speeksel uit de mond stroomt, waardoor irritatie van de huid ontstaat.

Alvorens de gel aan te brengen, is het de moeite waard om het gebied van het slijmvlies vooraf te drogen met een droge gaaspampon, waarna u de gel zachtjes in het slijmvlies moet wrijven met masserende bewegingen. Breng de gel aan voor deze doeleinden kan 3-4 keer per dag worden. Om de symptomen bij jonge kinderen te verlichten, zijn er ook speciale medicijnen om de symptomen van uitbarsting te verlichten. Deze medicijnen hebben de vorm van kaarsen en tabletten en siropen.

4. Met moeite kinderziektes -

Wanneer kinderwens wijsheid bij volwassenen Holisal kan worden gebruikt, maar hier moet je rekening houden met een aantal punten. Het is veilig om cholisala te gebruiken als je pijn hebt bij het krijgen van tandjes, maar er moet geen ettering zijn van de kap over de verstandskies.

Als de patiënt al dergelijke symptomen heeft als tandjes bij verstandskiezen: ettering van onder de kap, wallen aan de wang of het slijmvlies, pijnlijk slikken, pijnlijke opening of moeilijk openen van de mond, temperatuur, stank van pus uit de mond - moet u onmiddellijk naar de chirurg gaan tandarts op de dissectie van de kap. Dit zal een snelle afvoer van pus en vermindering van ontsteking helpen.

Holisal tijdens zwangerschap en borstvoeding -

Holisal gel tijdens zwangerschap en borstvoeding heeft geen contra-indicaties. De fabrikant schrijft echter dat u voorzichtig moet zijn. De uitdrukking "met voorzichtigheid" betekent dat het medicijn niet ongecontroleerd moet worden gebruikt en dat u uw arts moet informeren over het begin van het medicijn. Een alternatief voor cholisala in dit geval kan de gel "MetogilDent" zijn, wat veiliger is in termen van het effect op de foetus, evenals borstvoeding.

De samenstelling van dit medicijn is een kleine concentratie van het antibioticum "metronidazol", dat, in overeenstemming met de aanbevelingen van een dergelijke bekende organisatie als de "FDA" (US Department of Drug Control), mogelijk is voor zwangere vrouwen en ook veilig is tijdens het geven van borstvoeding. In Rusland wordt MetrogylDent echter niet aanbevolen voor gebruik in het eerste trimester van de zwangerschap, maar ook tijdens borstvoeding, wat enigszins in strijd is met de aanbevelingen van de FDA.

Andere sterke gels voor ontsteking in de mond -

Hieronder geven we als voorbeeld 2 andere meest krachtige medicatie die kan worden gebruikt om alle bovengenoemde tandheelkundige ziekten te behandelen. Deze geneesmiddelen bevatten zeer hoge concentraties aan actieve ingrediënten - vanwege wat ze niet wenselijk zijn om de cursus langer dan 10 dagen te gebruiken. Deze hulpmiddelen zijn niet minder effectief voor de behandeling van ontstekingen in de mondholte dan het geneesmiddel Holisal.

1. Gel voor mondholte VOORZITTER Effect -

 • instructies voor gebruik
 • fabrikant: Italië,
 • werkzame stoffen - 0,25% chloorhexidine, extracten van kamille, kaasjeskruid,
 • prijs vanaf 230 roebel. voor een tube van 30 ml.

Opmerkingen: deze gel bevat een zeer hoge concentratie aan actieve ingrediënten. Extracten van kamille en kaasjeskruid in dergelijke concentraties hebben een uitgesproken ontstekingsremmend effect en de concentratie van chloorhexidine antisepticum in 0,25% - heeft een uitgesproken antiseptisch / bacteriedodend effect op pathogene bacteriën die ontstekingen veroorzaken.

In de chloorhexidine-oplossing voor spoelen is de concentratie ervan bijvoorbeeld slechts 0,05%. De aanbevolen gebruiksduur is niet meer dan 10 dagen (2-3 keer per dag). De regels voor het aanbrengen op het slijmvlies zijn vergelijkbaar met het toepassen van holisal-gel. Na het aanbrengen moet u de gel ongeveer 10-15 minuten laten staan, gedurende welke u niet kunt drinken.

2. Antiseptische gel Perio-Aid 0,12% -

 • instructies voor gebruik
 • Fabrikant: Spanje,
 • actieve stoffen: chloorhexidine - 0,12%, cetylpyridine - 0,05%, xylitol,
 • De prijs voor een tube van 75 ml is 270 roebel.

Opmerking: Perio-Aid-gel bevat zeer hoge concentraties van twee antiseptica - chloorhexidine en cetylpyridine, die een uitgesproken antiseptisch / bacteriedodend effect hebben, dat tot 9 uur na eenmalig gebruik aanhoudt. Het onmiskenbare voordeel is het gehalte aan xylitol om de zuurgraad in de mondholte te verminderen. De aanbevolen behandelingsmethode is 2 keer per dag (ochtend en avond) gedurende 10 dagen.

Het toedieningsschema is vergelijkbaar met Holisal-gel: na het poetsen van uw tanden en vervolgens het spoelen van de mondholte met een antiseptische oplossing - is het noodzakelijk het slijmvlies van het tandvlees te drogen met een droog gaasje. Knijp vervolgens een kleine hoeveelheid gel op je vinger en breng aan op het ontstoken tandvlees. Na het aanbrengen is het raadzaam om 1 uur niet te drinken of te eten. We hopen dat ons artikel over het onderwerp: Gel Holisal-instructies voor gebruik, prijs, analogen - voor u van pas is gekomen!

Auteur: tandarts Kamensky K.V., 19 jaar ervaring.

Bekijk de video: Mit Kamistad Gel Zahnfleischentzündungen behandeln (Februari 2020).

Loading...

Laat Een Reactie Achter