Paraffinetherapie voor handen thuis: beoordelingen

Paraffinetherapie voor handen en voeten, gezicht - wordt veel gebruikt door schoonheidsspecialisten om een ​​goede huidbevochtiging te bereiken, de conditie te verbeteren, evenals een aanvulling op procedures voor manicure en pedicure (om de conditie van de nagels te verbeteren). Dit is geen dure service - paraffinebehandeling voor handen, de prijs in de cabine zal slechts ongeveer 500-800 roebel bedragen.

In dit artikel zullen we u vertellen welke resultaten deze geliefde paraffinetherapie mogelijk maakt. Hoe u thuis een gezichtsbehandeling met paraffine kunt uitvoeren, evenals handen en voeten, en hoe u de juiste paraffinewas voor paraffinebaden kiest.

Handbad voor paraffine: foto

Wat is ieders favoriete paraffinetherapie voor cosmetologie?

Vanaf de jaren dertig begon de behandeling met paraffine, aanvankelijk alleen voor de behandeling van ziekten van de spieren en gewrichten. Paraffine heeft een zeer hoge warmtecapaciteit, d.w.z. het is in staat om een ​​grote hoeveelheid warmte gedurende een zeer lange tijd te absorberen en vast te houden. Diepe blootstelling aan warmte zorgt voor bloedtoevoer naar verwarmde gebieden, waardoor gewrichtspijn vermindert en spierspasmen worden verlicht.

Bovendien wordt in de cosmetologie, ter verbetering van de conditie van de huid, geen gewone, maar speciale cosmetische paraffine met de toevoeging van olie-extracten gebruikt. Deze paraffine hydrateert de huid perfect, waardoor deze zacht en soepel wordt. Paraffinetherapie voor benen, handen en gezicht als gevolg van diepe opwarming en verhoogde bloedtoevoer maakt het mogelijk om de volgende effecten te bereiken:

 • hydrateert de huid diep
 • opent poriën en bevordert de eliminatie van toxines,
 • kalmeert en verzacht de huid
 • perfectioneert huidscheuren
 • helpt de gezichtsspieren te kalmeren en te ontspannen,
 • bevordert een diepere penetratie van cosmetische producten in de huid,
 • verbetert de huidconditie bij psoriasis en eczeem.

Soms worden schoonheidssalons of sanatoria aangeboden met paraffine-omhulsels - wanneer het lichaam van de patiënt volledig bedekt is met warme paraffine en vervolgens wordt omwikkeld met een warme doek om hem langer warm te houden. Er wordt aangenomen dat dit soort procedure een zeer gunstig effect heeft op het hele lichaam als geheel en zelfs helpt het uiterlijk van cellulitis te verminderen.

Paraffinebad voor armen en benen - hoe is de procedure

Paraffinebad voor armen en benen is een procedure waarbij de ledematen worden ondergedompeld in een container gevuld met verwarmde paraffine om de huid van de ledematen diep te hydrateren. Handen of voeten vallen meerdere keren in het bad met gesmolten paraffine: elke nieuwe keer nadat de vorige laag uithardt om de volgende paraffinelaag te maken (meestal worden 3-5 lagen gemaakt).

Als je een droge huid op je armen of benen hebt, zijn er scheuren in je huid, dan is een paraffinebad voor armen en benen een uitstekende oplossing voor deze problemen. Cosmetische paraffine in gesmolten toestand creëert op de huid een lucht- en waterbestendige film die de penetratie van de oliën in de cosmetische paraffine zelf bevordert - in de diepere lagen van de huid.

Paraffinetherapie voor handen en voeten: video

Daarom bevestigen paraffinebaden voor handcontroles dit - zeer geschikt voor het kalmeren en genezen van een gebarsten huid, vooral in de herfst-winterperiode, wanneer blootstelling aan weersomstandigheden de conditie van de huid van de handen nadelig beïnvloedt. En het is helemaal niet nodig om hiervoor naar de salon te gaan, want Het is heel gemakkelijk om paraffine-handbaden thuis te maken.

En in de cabine en thuis zal de procedure absoluut hetzelfde zijn. In salons, paraffinebehandeling voor handen varieert de prijs tussen 500-800 roebel per procedure. Het enige wat u nodig hebt, is een paraffinebad kopen en regelmatig uw cosmetische paraffine bijvullen. Hieronder beschrijven we in detail hoe je paraffinebaden voor handen of voeten kunt maken.

advertentie

Paraffinetherapie thuis - wat is hiervoor nodig

Als je de procedure van de paraffinetherapie in principe leuk vindt, maar je hebt geen tijd om voortdurend naar schoonheidssalons te gaan, dan kun je thuis een salon regelen. Paraffinebehandeling voor handen thuis vereist slechts een paar dingen:

 • Paraffinetherapiebad voor armen en benen - u kunt voor relatief weinig geld (vanaf 2500 roebel) op internet kopen.
 • Cosmetische paraffine - u kunt ook online of een apotheek kopen. De prijs van een apotheek voor cosmetische paraffine begint vanaf 220 roebel voor 450 ml. Om een ​​paraffinebad te gaan gebruiken - eerst moet je het vullen met 1,5 kg paraffine en dan toevoegen als je het gebruikt.
  In de regel is 450 gram paraffine voldoende voor 4-6 procedures voor handen of 2-4 procedures voor benen.

1. Paraffinebad voor armen en benen - waarvan men beter kan kiezen

Velen kunnen heel redelijke vragen hebben - hoe je een paraffinebad moet kiezen, waar je op moet letten bij het kopen, hoe een comfortabel bad met paraffinetherapie eruit zou moeten zien. Dus een goed en comfortabel paraffinebad voor armen en benen zou -

 • Heb voldoende volume en grootte -
  zodat je je armen, elleboog of voet vrij kunt laten zakken. Het volume van 1500-2000 ml is dus meestal voldoende, als u van plan bent om het bad alleen voor handen te gebruiken. Voor de benen is al volume nodig, maar nogmaals, het hangt allemaal af van je build.
 • Heb een snelle verwarmingsfunctie -
  verschillende baden hebben verschillende paraffine verwarmingstijden (van 1,5 tot 4 uur). Natuurlijk, hoe sneller de paraffine opwarmt, hoe comfortabeler en beter voor u.
 • Heb een paraffineverwarmingsindicator -
  evenals een thermostaat om hun gewenste temperatuur te behouden.
 • Heb een filter onderaan -
  om de ongewenste deeltjes te verzamelen en het schoonmaken van het bad zelf te vergemakkelijken, evenals het deksel voor het bad, zodat u de gekoelde cosmetische paraffine er direct in kunt bewaren.
 • Tipping bestendig -
  Het is het beste om het te bevestigen aan het oppervlak van de tafel of vloer met behulp van zuignappen.
 • Een betaalbare prijs hebben -
  op het internet kunnen paraffinebaden voor armen en benen worden gekocht in het bereik van 2500 tot 4500 roebel.

Welke paraffinebaden adviseren wij -
op de Russische markt is de keuze van paraffinebaden voor gebruik thuis (en niet voor salon) klein en wordt deze vertegenwoordigd door slechts enkele fabrikanten, waarvan de meeste van onbekende oorsprong zijn. We hebben zelf 2 modellen genoteerd, waarvan de fabrikanten min of meer volledige specificaties leveren, en die redelijk handig zijn voor thuisgebruik -

 • Bad "Gezatone WW3500" (Fig. 4) -
  Dit is een paraffinebad van een Franse fabrikant tegen een prijs van ongeveer 4.000 roebel).
 • Bad voor paraffinetherapie "Harizma" (fig.5) -
  van de Chinese fabrikant, voor een prijs van 2500 roebel.

Beide schotels verwarmen de paraffine in 1,5 - 2 uur, hebben een volume van ongeveer 2000 ml, met een minimumgehalte van 1500 ml paraffine. Ook zijn deze paraffinebaden uitgerust met thermostaten, waardoor de temperatuur van paraffine binnen 52-70 graden kan worden verwarmd en gehandhaafd.

2. Welke cosmetische paraffine om uit te kiezen -

Cosmetische paraffine wordt gemaakt met de toevoeging van olie-essences, verschillende geuren, kleurstoffen. Daarom, om te kiezen welke cosmetische paraffine te kopen, hangt af van uw persoonlijke smaak, esthetische en olfactorische voorkeuren. Vaak worden extra aroma-oliën toegevoegd aan cosmetische paraffine: citroen, jasmijn, perzik, aloë vera, roos, groene thee, lavendel en anderen.

Meestal wordt cosmetische paraffine verkocht in een verpakking van 450 ml. Dit volume is genoeg voor 4-6 procedures. Houd echter in gedachten: om de eerste procedure uit te voeren - het paraffinebad moet onmiddellijk worden gevuld met ongeveer 1500 ml paraffine.

Het is belangrijk: Als u alleen thuis paraffinebaden voor handen thuis gaat maken, dan kan na de procedure paraffinewas worden toegevoegd aan het bad en opnieuw worden gebruikt. En als iemand anders (behalve jij) een paraffinebad gebruikt, dan moet paraffine verwijderd van de huid weggegooid worden. Soms schrijft een cosmetische paraffinefabrikant of dit type paraffine geschikt is voor hergebruik (24stoma.ru).

Paraffinetherapie thuis - de methode van

Verwarm, om te beginnen, de cosmetische paraffine in het bad tot het gewenste smeltpunt (50-65 graden). Moderne paraffinebaden zijn uitgerust met speciale sensoren die de was op de gewenste temperatuur verwarmen en het vuur uitzetten. Cosmetische paraffine van verschillende fabrikanten kan verschillende warmtecapaciteiten hebben, en daarom kan de temperatuur van de verwarming enigszins verschillen (de aanbevolen temperatuur wordt door de fabrikant in de instructies aangegeven).

Oververhit paraffine zal dus niet werken. Maar voor het geval, controleer de temperatuur van de verwarmde paraffine op de rug van uw hand - u zou de hitte moeten voelen, maar niet branden. De volgorde van je verdere acties -

 1. Verwijder alle sieraden en juwelen van je vingers.
 2. Was en droog de huid op het behandelde gebied grondig. Houd er rekening mee dat hoe schoner de huid is, hoe langer u dezelfde paraffine kunt gebruiken voor de daaropvolgende procedures.
 3. Oppervlaktebehandeling van de huid met crème. Over het algemeen wordt deze fase alleen uitgevoerd op uw verzoek en is deze niet verplicht, omdat cosmetische paraffine bevat al vochtinbrengende huidoliën. Plus van voorbehandelingscrème meer is dat geharde paraffine dan gemakkelijker te verwijderen is.
 4. Ontspan je hand of voet en dompel hem langzaam onder in een paraffinebad met verwarmde paraffinewas gedurende 10 seconden. Laat de hand langzaam en voorzichtig zakken, zonder de muren en de bodem van het bad aan te raken, zodat u uzelf niet verbrandt (fig. 11-12).
 5. Haal de hand / voet uit het bad en wacht een paar seconden totdat de was uithardt en niet meer druipt.
 6. Laat de ledematen opnieuw in het bad zakken en verwijder het na een paar seconden.
 7. Herhaal totdat de arm / been is bedekt met verschillende lagen paraffine (meestal 3-5 lagen).
 8. Wikkel daarna de ledemaat met plastic folie of plaats er een plastic zak op (fig.13).
 9. Wikkel een ledemaat in een badstof handdoek om de duur van het warmte-effect te verlengen.
 10. Rust ongeveer 15-30 minuten, waarbij je je voorstelt hoe de huid van je handen (of benen) zacht, zacht en gehydrateerd wordt.
 11. Na 15-30 minuten verwijdert u eenvoudig de bevroren paraffine uit uw hand of voet. U kunt het de volgende keer weer in het bad doen (afb. 14). Geniet vervolgens van de vochtige en gevoelige huid van uw handen of voeten.

Hoe maak je een paraffinemasker voor het gezicht -

Het is belangrijk: voor de procedure wordt alleen speciale cosmetische was voor het gezicht gebruikt, specifiek voor thuisgebruik. U moet de instructies voor het harsen zorgvuldig lezen en speciale aandacht besteden aan de temperatuur waartoe het moet worden verwarmd.

Paraffinegezicht: video

Hoe is de procedure -

 1. De huid van gezicht en hals moet worden gereinigd met een speciaal reinigingsmiddel. Zorgvuldig wassen zorgt ervoor dat vuil, stof, sporen van cosmetica de poriën niet verstoppen en ontstekingen veroorzaken.
 2. Voordat u een paraffinemasker voor het gezicht aanbrengt, raden enkele cosmetologists aan om een ​​cosmetische crème of lotion op de huid aan te brengen, die de huid verder helpt voeden met nuttige stoffen. Je kunt ook je favoriete cosmetische en essentiële oliën aan je eigen paraffine toevoegen, wat extra effecten heeft op de procedure.
 3. Verwarm de was in een paraffinebad op de gewenste temperatuur. Controleer de temperatuur van de paraffine voordat u het gezicht aanbrengt. Het wordt aanbevolen om de verwarmde paraffine op de rug van de hand aan te brengen - deze moet aangenaam warm zijn, maar niet heet.
 4. Warme paraffine wordt aangebracht op het gezicht met een speciale borstel, langs de massagelijnen, vermijd de oogzone, de mond en rond de neus, zodat u vrij kunt ademen tijdens de procedure. Begin met het aanbrengen van paraffine vanuit het midden van de kin, oplopend tot de wangen en oren. Chin beslaat de meest recente.
 5. Gewoonlijk worden 3-4 lagen paraffine aangebracht, en dientengevolge moet het paraffinegezichtmasker ongeveer 5 mm dik zijn. Paraffine kan te dun en druipend zijn, dus gebruik oude of onnodige T-shirts tijdens de procedure.
 6. In de regel moet het paraffine-gezichtsmasker gedurende 10-15 minuten op uw huid blijven of totdat het volledig hard wordt. Daarna wordt het zorgvuldig geheel of gedeeltelijk van het gezicht verwijderd, beginnend bij de kin.
 7. Na de procedure wordt aanbevolen om een ​​vochtinbrengende crème op de huid aan te brengen. In de winter na de procedure wordt het niet aanbevolen om een ​​uur uit te gaan.

Paraffinetherapie: indicaties en contra-indicaties

Wat het gebruik van paraffinetherapie in de cosmetologie mogelijk maakt, hebben we hierboven besproken. Deze methode wordt ook gebruikt om de volgende ziekten te behandelen:

 • ontsteking van de gewrichten (artritis, bursitis),
 • verstuikingen van gewrichten
 • spierspasmen, spierverstuikingen, fibromyalgie,
 • reuma,
 • om het littekenweefsel te verzachten
 • eczeem, psoriasis,
 • ziekten van de ligamenten en pezen met pijncomponent.

Contra-indicaties voor paraffine -

 • infectie en ontsteking van de behandelde huid,
 • open wonden, snijwonden,
 • voor ziekten die de gevoeligheid van de huid verminderen of verhogen.

Paraffinetherapie wordt ook niet aanbevolen. -

 • met hypertensie,
 • met diabetes,
 • met spataderen.

Auteur: editors van de portal.

Bekijk de video: Paraffine-behandeling voor uw handen (Februari 2020).

Loading...

Laat Een Reactie Achter