Zalf Radevit tegen rimpels: beoordelingen, prijs

Radevit zalf is een dermatoprotectief middel. Met andere woorden, Radevit - beoordelingen van schoonheidsspecialisten zijn het erover eens dat dit hulpmiddel de beschermende eigenschappen van de huid verbetert in relatie tot verschillende schadelijke effecten, zoals: zonnestraling of vrije radicalen.

Aangezien het deze bijwerkingen zijn die leiden tot vroegtijdige veroudering van de huid - kan dit hulpmiddel worden beschouwd als een middel tegen huidveroudering. Maar zal de antirimpelzalf van Radev effectief zijn? Hieronder een overzicht van de beoordelingen van specialisten over dit onderwerp.

Op foto 1 - we hebben een nieuw verpakkingsontwerp voor Radevit-zalf gebracht, dat nog niet zo lang geleden verscheen. In de nieuwe editie heeft de fabrikant het woord "Actief" toegevoegd aan de naam van het medicijn, maar in wezen is de samenstelling van het oude en het nieuwe "Radevit" identiek (alleen de vorm van vitamine D3 is veranderd), wat niet relevant is voor de eigenschappen van het medicijn.

Zalf Radevit: prijs

Heel vaak verwarren kopers en vragen in de apotheek geen zalf, maar Radevit-crème (er bestaat geen dergelijke vorm van vrijgave). Zalf Radevit kan in bijna elke apotheek worden gekocht.

Voor Radev zalf - de prijs zal slechts ongeveer 340-380 roebel (35 g per buis) zijn.

Zalf Radevit: samenstelling, afgiftevorm

Radevit Active wordt geproduceerd in de vorm van een zalf die vetoplosbare vitamines A, D, E bevat - in buisjes van 10, 20, 35 g.

Werkzame stoffen in 1 g zalf -

 • vitamine A (retinol palmitate) - 10 mg,
 • vitamine D3 (colecacyferol) - 50 mg,
 • Vitamine E (alfa-tocoferolacetaat) - 5 mg.

Hulpstoffen: butylhydroxyanisol - 1 mg, butylhydroxytolueen - 1 mg, emulsiewax - 80 mg, vaseline-olie - 50 mg, glycerine - 100 mg, ethylalcohol 95% - 100 mg, gezuiverd water - tot 1 g

Samenstelling analyse -
Vitamine A is hier het enige onderdeel dat de veroudering van de huid kan voorkomen, of zelfs een lichte vermindering van de diepte van rimpels tot gevolg kan hebben. Men moet zeggen dat vitamine A in Radevit wordt gepresenteerd in de vorm van retinol-palmitaat, wat niet puur waar is, retinol, maar alleen retinolether. Retinolpalmitaat zal significant minder efficiënt zijn dan andere vormen van vitamine A, bijvoorbeeld: true retinol, retinaldehyde en retinoïnezuur (figuur 3).

Wanneer retinol-palmitaat de huid binnendringt, zal het langzaam eerst worden getransformeerd in zuiver retinol, dan in retinaldehyde, en dan in retinoïnezuur, wat de enige effectieve vorm van vitamine A is. Er moet worden gezegd dat alleen retinoïnezuur (van alle vormen van vitamine A) - er zijn speciale receptoren in de huidcellen. En dat elke vorm van vitamine A, voordat het op de huid kan werken, eerst moet worden omgezet in retinezuur.

Als resultaat van dit omzettingsproces verliest retinolpalmitaat tot 90% van zijn activiteit en effectiviteit, en wordt er slechts een kleine hoeveelheid pure retinol uit geproduceerd, en nog minder retinoïnezuur.

Het is belangrijk: De concentratie van vitamine A in Radevit zalf is 1%. Bijvoorbeeld, de aanbevolen concentratie van echte retinol in de samenstelling van medische cosmetica voor rimpels moet van 0,5 tot 1% zijn. Het grootste deel van het retinolpalmitaat zal bij omzetting in zuiver retinol tijdens transformatie in elkaar klappen. Dit betekent dat om retinol-palmitaat een effect te hebben dat vergelijkbaar is met het effect van 1% zuiver retinol, het noodzakelijk is dat de concentratie enkele ordes van grootte hoger is.

Een ander nadeel van retinolpalmitaat vergeleken met andere vormen van vitamine A (zoals retinoïnezuur of zuiver retinol) is dat retinolpalmitaat de huid binnendringt tot een ondiepe diepte en voornamelijk de epidermis beïnvloedt. ie het dringt praktisch niet door de dermis, waar fibroblasten worden geproduceerd die collageen en elastine produceren.

Voordelen van de zalf Radevit -
Retinol-palmitaat werkt dus alleen goed in de opperhuid, wat bijdraagt ​​aan de regeneratie van de cellen, het vochtgehalte en de hydrofobe eigenschappen van de huid. De resterende vitaminen die deel uitmaken van Radevit kunnen ook alleen op de oppervlaktelaag van de huid werken, omdat ze niet dieper kunnen doordringen.

Maar ondanks dit geneest Radevit heel goed de droge en geïrriteerde huid en kan het dienen als een uitstekende beschermende crème voor de droge huid, waardoor het zijn beschermende eigenschappen onder ongunstige omgevingsomstandigheden verbetert.

advertentie

Radevit: farmacologische werking

De werking van het geneesmiddel wordt bepaald door de samenstellende actieve ingrediënten ervan. Vitamine D verbetert de huid immuniteit, vermindert de droogheid en ontsteking. Vitamine E is een natuurlijke antioxidant en als gevolg daarvan beschermt het de huid tegen de werking van vrije radicalen en voorkomt zo vroegtijdige veroudering. Bovendien kan vitamine E zich ophopen in de epidermis, waardoor de hydrofobe eigenschappen van de huid worden verhoogd (voorkomt verdamping van vocht van het huidoppervlak).

De belangrijkste component in de samenstelling van het product is echter vitamine A. Bij langdurige toediening kan dit de volgende effecten hebben:

 • versnellen de regeneratie van huidcellen,
 • de dikte van de oppervlaktelaag van de huid verminderen (bestaande uit dode cellen), wat leidt tot een verbeterde huidtint en textuur,
 • de dikte van de diepere lagen van de huid vergroten,
 • stimuleert de activiteit van fibroblasten, wat leidt tot de stimulatie van de synthese van collageen en elastine, evenals hyaluronzuur zelf,
 • voorkomt dat collageen wordt vernietigd door zonnestraling,
 • helpt de diepte van rimpels te verminderen,
 • verhoogt de elasticiteit van de huid.

Om deze effecten echter volledig te bereiken, is een adequaat lang gebruikstijd nodig, een effectieve concentratie van vitamine A, een effectieve vorm van vitamine A.

Indicaties voor gebruik van zalf Radevit -

Zalf Radevit - beoordelingen van talrijke patiënten bevestigen dit - heeft een aantal therapeutische en profylactische eigenschappen die u in staat stellen om het actief toe te passen bij de volgende ziekten:

 • verhoogde droge huid
 • dermatose, dermatitis,
 • eczeem, psoriasis, ichthyosis,
 • scheuren, erosie,
 • neurodermitis,
 • huid brandt
 • geen geïnfecteerde wonden en zweren,
 • allergische manifestaties op de huid.

Helpt Radevit's anti-rimpelzalf?

Veel patiënten probeerden Radevit-zalf voor rimpels te gebruiken - beoordelingen van dergelijke patiënten toonden de ondoeltreffendheid ervan in de strijd tegen fijne rimpels op het gezicht. Zelfs na zes maanden dagelijks gebruik van dit hulpmiddel, rapporteerden patiëntenrecensies dat er geen significante vermindering van rimpels en fijne lijntjes in het gezicht was.

Hoewel dezelfde beoordelingen aantonen dat na langdurig gebruik de droge huid zachter en minder geïrriteerd werd, minder vaak werd gedroogd en gepeld en er gezonder uitzag. Daarom raden we aan om Radevit alleen te gebruiken voor de preventie van huidverkleuringen, maar niet om rimpels of fijne lijntjes in het gezicht die al zijn ontstaan ​​te verminderen.

Effectieve alternatieven voor zalven Radev voor rimpels -

Radevit-vorm van vitamine A (retinol palmitate), die de zalf binnendringt, kan niet doordringen in de diepere lagen van de huid en effectief interageren met fibroblasten die collageen en elastine produceren. Bedenk dat alleen de zure vormen van vitamine A, waartoe Tretinoïne en Isotretinoïne behoren, beter zijn dan andere vormen van vitamine A en in de diepste lagen van de dermis kunnen doordringen, waardoor de productie van collageen en elastine door fibroblasten daar wordt gestimuleerd.

Het zijn deze vormen van vitamine A (behorend tot de groep van lokale retinoïden) die de diepte van rimpels kunnen verminderen, wat wordt bevestigd door klinische onderzoeken. Tot geneesmiddelen op basis van Tretinoïne en Isotretinoïne behoren -

→ crème "Retin-A" (Fig.4),
→ geneesmiddel "Retinoïne zalf" (Fig.5).

Er zijn andere vormen van vitamine A die zwakker zijn dan Tretinoïne en Isotretinoïne, maar significant sterker dan retinol-palmitaat. We hebben het hier over anti-aging cosmetica met pure retinol of retinaldehyde (figuur 6). Hun voordeel is dat ze minder droogheid en roodheid van de huid veroorzaken dan producten op basis van retinezuur.

Radevit zalf - instructies voor gebruik

Zalf Radevit - gebruiksaanwijzing voor huidziekten wijst erop dat de zalf onmiddellijk na het verwijderen van het acute ontstekingsproces kan worden aangebracht. Breng Radev zalf op de aangetaste huid moet een dunne laag 2 keer per dag. Met een sterke peeling, kunt u een zalf met een occlusief verband gebruiken. Als er wonden of scheuren in de huid zijn, moeten deze eerst worden behandeld met antiseptica. Behandeling van huidziekten met zalven Radevit kan enkele weken duren.

De eerste paar weken zijn mogelijke bijwerkingen zoals droogheid en roodheid van de huid. Deze effecten zijn volledig normaal en vereisen geen stopzetting van het medicijn. Ze zullen overgaan na het wennen aan de huid vitamine A. Opgemerkt moet worden dat als je de zalf op het gezicht aanbrengt tegen de achtergrond van acne, het ook mogelijk is dat de huid van het gezicht in een paar weken achteruitgaat.

Contra-indicaties en bijwerkingen -

Zalf Radevit heeft een aantal contra-indicaties, omdat het vitaminen bevat die ongewenste reacties op de huid kunnen veroorzaken. Radevit zalf, ingesloten in de verpakking, gebruiksaanwijzing vermeldt dat dit medicijn gecontra-indiceerd is in de volgende omstandigheden ...

 • zwangerschap,
 • tijdens borstvoeding,
 • overgevoeligheid
 • hypervitaminose A, D, E,
 • acute inflammatoire huidziekten.

Mogelijke bijwerkingen -

 • jeuk, brandende huid,
 • schilferen van de huid (Fig.7),
 • roodheid van de huid (Fig. 8),
 • allergische reacties
 • verergering van acne (acne en acne),
 • hyperpigmentatie van de huid (om dit te voorkomen, is het noodzakelijk om zonnebrandcrème van ten minste SPF30 te gebruiken gedurende de volledige periode van gebruik van de zalf).

Het wordt ook niet aanbevolen om Radevit toe te passen op uitgebreide huidgebieden (meer dan 80%) om de ontwikkeling van hypervitaminose A, D, E te voorkomen. Volgens de instructies wordt het ook niet aanbevolen om het medicijn langer dan 6 weken te gebruiken.

Het moet gezegd worden dat het medicijn niet specifiek is gemaakt om de huid van het gezicht te verjongen en daarom heeft het geen dergelijke indicatie in de instructies. De standaard aanbevolen duur van een beloop van retinoïden (vitamine A) om de diepte van rimpels te verminderen, is minimaal 24 weken en optimaal - 36 weken.

Zalf Radevit: analogen

Velen zijn geïnteresseerd in de vraag of Radevit-zalf analogen heeft die niet inferieur zijn qua samenstelling en effectiviteit. Radevit zalf - analogen met exact dezelfde samenstelling hebben dit niet. Er zijn echter vergelijkbare medicijnen -

 • "Retinol palmitat" (vitamine A in olie) - 170 roebel per fles van 50 ml.
 • "Tocoferolacetaat" (vitamine E in olie) - 80 roebel een fles van 50 ml.
 • "Videstim-crème" (vitamine A in de vorm van retinol-palmitaat) - 190 roebel.
 • "Vitapranol-crème" (vitamine A, E ...) - 175 roebel.

Auteur: editors van de portal.

Bekijk de video: Black Latte, ervaringen, prijs, review, kopen (April 2020).

Loading...

Laat Een Reactie Achter