Fractional Fractional Laser: beoordelingen

Met het Fraxel-laserapparaat kunt u de ernst van rimpels verminderen, de diepte van littekens na acne verminderen, ouderdomsvlekken verwijderen en behandelt u ook veel andere huidproblemen. De Fraxel Cosmetology Laser is een laser van het fractionele type en is verkrijgbaar in drie versies: "Fraxel re'fine", "Fraxel re'store" en "Fraxel re'pair".

Het kenmerk van fractionele lasers is dat ze de laserstraal opsplitsen in duizenden microscopische delen (kleine stralen die elk een afmeting hebben van een tiende van de diameter van het haar) en deze fracties tegelijkertijd naar een specifiek huidgebied richten. Zoals u hieronder zult zien, heeft deze huidbehandelingstechnologie wereldwijde voordelen.

Fractionele laser kan ablatief en niet-ablatief zijn. Fraxel herstellen en Fraxel verfijnen - zijn niet-ablatief. Deze lasers werken in de diepte van de huid, zonder de integriteit van het stratum corneum van de epidermis te schaden. Maar "Fraxel-reparatie" is ablatief en de impact ervan treedt op bij schending van de integriteit van het stratum corneum van de epidermis. Dit laatste lijkt minder veilig te zijn, maar de efficiëntie van Fraxel-reparatie is veel hoger dan bij andere Fraxel-machines.

Fraxel: indicaties voor het gebruik van een fractionele laser

De Fraxel worden, net als vele andere fractionele lasers (vervaardigd onder andere handelsmerken), vaak gebruikt om de volgende problemen te behandelen:

 • om rimpels en diepe lijnen in het gezicht en de nek te verminderen (Fig.4-5),
 • voor algemene verjonging van de huid en verhoging van de elasticiteit,
 • striae (striae) na de zwangerschap (Fig.6),
 • littekens en littekens na een operatie (Fig.7),
 • acne littekens (fig.8)
 • vergrote poriën
 • ouderdomsvlekken, melasma (Fig.9),
 • spataderen,
 • huid keratose behandeling.

Fraksel: foto voor en na

advertentie

Drie aanpassingen van de Fraksel-laser -

Er zijn drie originele originele Fraxel-apparaten die worden gebruikt in verschillende klinische situaties en afhankelijk van de ernst van het probleem.

1. Fraxel Re'fine -

Deze fractionele niet-ablatieve erbium laser, met een golflengte van 1410 nm en een enkele pulsenergie van 5 tot 20 mJ (figuur 10). Deze laser werkt op een diepte van 0,7 mm en het stratum corneum van de epidermis blijft intact. Dit is het zachtste type Fraksel-laser, waarna de snelste genezing plaatsvindt, en de procedure zelf is zo pijnloos mogelijk en duurt slechts 20 minuten.

Fraxel refine wordt gebruikt om fijne rimpels rondom de ogen glad te strijken, de huid van het ooglid gladder te maken, ouderdomsvlekken en andere pigmentvlekken op de huid te verwijderen en melasma te behandelen. Ook verbetert dit type laser in het algemeen de conditie van de huid en kan deze in de eerste plaats worden gebruikt voor het voorkomen van veroudering.

Aldus zijn de indicaties voor het gebruik van Fraxel-raffinage hetzelfde als voor IPL-photorejuvenation-technieken. Deze laatste zijn in de regel veel goedkoper dan de Fraxel-laserbehandeling. Fraxel kan echter worden gebruikt bij mensen met elke huidskleur en IPL-apparaten worden niet aanbevolen voor mensen met een donkere huid.

2. Fraxel Re'store -

Deze fractionele niet-ablatieve erbium laser, met een golflengte van 1550 nm en een enkele pulsenergie van 4 tot 70 mJ (figuur 11). De diepte van de belichting hangt af van de instellingen van 0,4 tot 1,4 mm. Dit type laser wordt gebruikt om soortgelijke problemen te behandelen, waardoor u Fraxel-verfijnen kunt elimineren, maar alleen meer uitgesproken. Bijvoorbeeld om meer uitgesproken rimpels glad te strijken.

Fraxel-herstelbeoordelingen beweren ook dat het omgaat met het verwijderen van kleine atrofische littekens na acne, hypertrofische littekens en wordt ook gebruikt om striae na zwangerschap, pigmentatie en keratose van de huid te behandelen.

3. Fraxel Re'pair -

Dit is een fractionele ablatieve laser, behoort tot de groep van CO2 (koolstofdioxide) lasers met een golflengte van 10.600 nm en een energie van één puls tot 225 mJ (figuur 12). In tegenstelling tot klassieke ablatieve lasers die alleen werken op de diepte van de epidermis, werkt Fraxel Repair zowel in de epidermis als in de dermis. De belichtingsdiepte is van 0,4 tot 1,6 mm en kan worden aangepast door de instellingen van het apparaat, die geselecteerde modi kunnen zijn: "gemiddelde ablatie" of "diepe ablatie".

In de modus van middelmatige ablatie, is het effect voornamelijk op de onderste lagen van de opperhuid en de bovenste lagen van de dermis, die geschikt is voor het gladstrijken van ondiepe rimpels (bijvoorbeeld rond de ogen), voor het verminderen van de poriegrootte en het verbeteren van de huidtextuur.

Fraxel-reparatie in de "diepe ablatie" -modus treft voornamelijk de middenlagen van de dermis, wat uitstekend is voor het gladmaken van diepe rimpels. Wanneer u deze modus gebruikt, is er ook een uitgesproken huidopheffend effect, dat u direct na de procedure zult opmerken. Ook wordt het apparaat met succes gebruikt om pigmentvlekken en spataderen te verwijderen, evenals om hypertrofische littekens en littekens te verwijderen.

Analogen van de Fraxel Repair-laser, geproduceerd door andere fabrikanten -

 • Actieve en diepe FX (Lumenis),
 • Quadralase (Candela),
 • Pearl Fractional (Cutera), enz ...

Fraxel refine en Fraxel restore vergelijken - met Fraxel-reparatie ...

De fractionele ablatieve CO2-laser van Fraxel is agressiever dan de Fraxel-refine en Fraxel herstelt erbium-nonablatieve lasers, wat leidt tot een grotere synthese in weefsels van ontstekingsmediatoren, eiwitten en factoren die stamcellen en de functie van fibroblasten stimuleren. Dienovereenkomstig zal de effectiviteit van de procedure bij een ablatieve CO2 Fraksellaser 2 keer hoger zijn, hoewel de genezing 2-3 keer langer duurt. Bovendien is het "Fraxel-reparatie" dat het beste huidopheffend effect geeft.

Werkproces van fractionele CO2-laser: video

Hoe Fraxel Fractional Laser werkt -

Om te begrijpen hoe dit allemaal werkt, is het noodzakelijk om de structuur van de huid te kennen (Fig. 13). De huid bestaat uit 3 lagen:
→ epidermis (oppervlaktelaag),
→ dermis (middelste laag),
→ onderhuids vetweefsel.


De opperhuid bestaat uit talrijke lagen keratinocyten, verschillende graden van differentiatie. De epidermis bevat ook melanocyten (de zogenaamde pigmentcellen), die verantwoordelijk zijn voor de huidskleur.
De dermis bestaat uit collageen- en elastinevezels, fibroblasten, die de huid sterkte, elasticiteit en elasticiteit verschaffen (24stoma.ru).

Met de veroudering van ons lichaam - het uiterlijk en de algemene kenmerken van de huid veranderen. De epidermis wordt dunner, de verschillende plekken op de huid worden zichtbaarder, het collageengehalte in de dermis tot 45 jaar neemt bijna twee af. Zichtbaar verminderd huidvocht door een afname van het gehalte aan hyaluronzuur. Dit alles leidt tot een geleidelijke verschijning van rimpels, de vorming van diepe lijnen op het gezicht, de huid wordt slap.

Werkingsprincipe -

De laserstraal is verdeeld in duizenden microbundels met behulp van een speciale technologie, die elk een tiende van de grootte van een menselijke haar is. Dat is de reden waarom dergelijke lasers fractioneel worden genoemd. De betekenis van zo'n fragmentarisme is dat de gebieden van weefsel die worden vernietigd vervolgens worden omringd door gebieden van intacte, levensvatbare weefsels, waarvan de cellen zorgen voor het snel herstel van beschadigde gebieden.

Wanneer niet-ablatieve Fraxel-lasers (Fraxel-raffinage en Fraxel-herstel) worden gebruikt, worden talrijke microsecties van weefselcoagulatie (microthermale zones MTZ) gevormd - in de vorm van kolommen loodrecht op het huidoppervlak (fig. 14). En met het gebruik van de Fraxel-reparatie ablatieve laser, en niet alleen trauma optreedt, maar ook een bepaald percentage van het weefsel wordt verwijderd, wat leidt tot een uitgesproken huid lifting effect.

Als reactie op dergelijke schade begint het lichaam een ​​groter aantal eiwitten, bemiddelaars en signaalmoleculen te synthetiseren, die huidstamcellen activeren en de snelheid van hun deling verhogen. Een groot aantal nieuwe cellen begint geleidelijk de structurele elementen van de huid te synthetiseren, zoals collageen en elastine. En na de toepassing van de ablatieve laser van Fraxel, zijn deze processen duidelijker.

Wanneer niet-ablatieve Fraxel-lasers (Fraxel-refine en Fraxel-herstel) worden gebruikt, komen stollingsplaatsen voornamelijk in de dermis voor zonder de integriteit van het stratum corneum van de epidermis te schaden. En bij gebruik van de ablatieve laser van Fraxel, treedt coagulatie al in overtreding van de integriteit van het stratum corneum, wat leidt tot de vorming van micro-gaten tot 200 micron, volledig hersteld in ongeveer 24-45 uur (figuur 17). De beschadiging van de dermis wordt hersteld binnen 4-7 dagen.

De stappen van de procedure met Fraxel -

1. Vooropleiding

Het probleemgebied wordt bepaald en aangepast aan de sjabloon om het doelcorrectiegebied te bepalen. Zorg ervoor dat je een frakselfoto maakt vóór de procedure. De patiënt moet alle sieraden verwijderen en het gezicht grondig met water en zeep wassen voor de procedure.

Voor patiënten met huidpigmentatieproblemen is een behandeling met een bleekwater nodig (bijvoorbeeld hydrochinon) of kan het vooraf chemisch pellen nodig zijn. Bij patiënten met een hoog risico op het ontwikkelen van herpes, kan Acyclovir worden gebruikt als profylactisch middel tegen herpes.

Vervolgens wordt op het behandelde gebied verdoving toegepast. Het is noodzakelijk om 45-60 minuten te wachten voordat het volledige anesthetische effect optreedt. Vervolgens wordt het verdovingsmiddel verwijderd en wordt een speciale gel aangebracht op het behandelingsgebied, wat ervoor zorgt dat de Fraxel-lasergreep gemakkelijk op het huidoppervlak glijdt.

2. Fractionele laserbehandelingsprocedure

De behandeltijd is afhankelijk van het behandelingsgebied. Het volledige gezicht duurt bijvoorbeeld meestal ongeveer 30 minuten, de nek ongeveer 20 minuten. De mate van pijn tijdens de procedure zal afhangen van de kracht van de laserlichtpulsenergie (van 4 tot 70 mJ, deze wordt ingesteld op de apparatuur). Soms wordt een koelapparaat gebruikt om ongemak tijdens de procedure te verminderen (bijvoorbeeld Zimmer).

Meestal zijn 4-5 behandelingen met fraxel vereist, afhankelijk van het gebruikte energieniveau en de conditie van de behandelde huid. Deze procedures worden binnen een maand uitgevoerd.

3. Fraksel: beoordelingen en consequenties

Gedurende ongeveer 1 uur na de procedure kunnen patiënten een gevoel krijgen als na het zonnen in de zon. Tijdens de genezing en enkele maanden na de ingreep wordt een vochtinbrengende zonnebrandcrème met een beschermingsniveau van minstens 50 SPF aanbevolen. Het is noodzakelijk om de huid te beschermen tegen blootstelling aan de zon en met behulp van kleding en breedgerande hoeden.

Er kan oedeem zijn, dat meestal binnen 2-3 dagen verdwijnt. Maak je huid klaar voor een roze tint gedurende 3-5 dagen. Bovendien wordt binnen maximaal 40 uur de epidermis hersteld, die in het begin een kleurtje kan hebben (dit duurt 3-14 dagen). In de regel wordt het schilferen van de huid waargenomen, maar dit probleem wordt gemakkelijk opgelost door het aanbrengen van een vochtinbrengende crème. Volgens de indicaties van een schoonheidsspecialist na laserbehandeling met Fraxel-reparatie kan 1-2 keer per dag peeling van de huid met water, vaseline en gaas worden gebruikt.

Fraksel: foto direct na de procedure en in de dynamiek

Fractional laser: beoordelingen

Resultaten na Fraxel - beoordelingen bevestigen dat het begin van het effect progressief is. Het meest zichtbare resultaat treedt op binnen 3-4 maanden na de procedure. Gedurende deze periode vindt volledige genezing en vervanging van weefsels plaats met de vorming van nieuwe cellen met nieuw collageen en elastine. Na het aanbrengen van Fraxel-reparatie is het tileffect direct zichtbaar na de procedure.

Studies tonen aan dat na de procedure van gemakkelijke verjonging 20-40% van de algehele verbetering van fijne rimpels en lijnen werd bereikt. Meer agressieve procedures (met hoge energie van de lichtbundel), uitgevoerd door de fractionele laserreviews, toonden 30 tot 70% van de zichtbare verbetering.

Fractionele laser kan worden gecombineerd met chirurgische verjongingsmethoden, evenals niet-invasieve procedures, zoals het opheffen van plasma. In het laatste geval kan het gewenste resultaat sneller en met minder procedures worden bereikt. Laser skin resurfacing is geen goedkoop genot, dus het aantal behandelingen kan er ook toe doen.

Bijwerkingen en complicaties -

Laser Fraksel-reviews bevestigen dat de procedure doorgaans redelijk goed wordt verdragen door patiënten. In de nabije toekomst is het na de procedure mogelijk om make-up te scheren en toe te passen. In de meeste gevallen kunnen patiënten onmiddellijk na de behandeling of de volgende dag weer aan het werk gaan, wat afhankelijk is van de door de schoonheidsspecialist gekozen laserpulsenergie.

Bijwerkingen en effecten na Fraxel -

 • overmatig schilferen van de huid (soms het uiterlijk van korstjes),
 • contactdermatitis,
 • acute herpes, acne,
 • infectieuze huidletsels,
 • tijdelijke post-inflammatoire huidpigmentatie,
 • zwelling binnen 1 week na de behandeling (in dergelijke gevallen helpt het gebruik van ijs en antihistaminica).

Het is belangrijk: Ondanks het feit dat fractionele laser het vaakst wordt gebruikt om verschillende pigmentatiestoornissen te behandelen, kan de behandeling zelf in sommige gevallen leiden tot post-inflammatoire pigmentatie.

Fractional laser: prijs

Fraksel-prijs voor procedures in Moskou verschilt afhankelijk van het behandelingsgebied en het type fractionele laser zelf. Hieronder gaven we de kosten van de procedure op het Fraxel-herstelapparaat aan. Afhankelijk van de ernst van huidveranderingen kunnen 3-5 procedures nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken.

Fractional laser: de prijs van de procedure

 • het hele gezicht, inclusief de oogleden, zal gemiddeld 25.000 - 30.000 roebel bedragen,
 • alleen kraaienpootjes bij de ogen - ongeveer 4.500-6.000 roebel,
 • nasolabiale driehoek - ongeveer 6000 - 8000 roebel.

Auteur: editors van de portal.

Bekijk de video: CO2 Fractional Laser by Beauty Empire First Session Honest Review (Februari 2020).

Loading...

Laat Een Reactie Achter