Mesonithi: beoordelingen voor en na

Mesoniti is een laag-traumatische methode voor huidlifting, die in 2011 werd ontwikkeld door een Zuid-Koreaans bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van de beste acupunctuurnaalden. Deze oorsprong is niet toevallig, sinds Oorspronkelijk werden mesothreads uitgevonden om diep in weefsels ingebracht te worden in de projectie van acupunctuurpunten om langetermijnstimulatie van zenuwuiteinden te bereiken. De procedure voor het inbrengen van mesonieten in stof wordt threadlifting genoemd (van het Engels, Thread - the thread).

Mesoniti (synoniem - biostimulerende filamenten) - is slechts een van de vele varianten van filamenten die worden gebruikt in draadimplantologie en niet de meest effectieve. Maar hun installatie is vrij eenvoudig en vereist geen te hoge kwalificaties van een schoonheidsspecialist, die, samen met lage kosten, hen tot een massief commercieel product maakt. Andere soorten draden omvatten de zogenaamde - 1) versterkende, 2) opheffende, 3) vormgevende garens.

Mesothreads: foto

De meeste van de meso-threads zijn gemaakt door fabrikanten van het materiaal "polydioxanone" (PDO). De draden van dit materiaal beginnen al na 1 maand in de weefsels te fragmenteren en hun volledige vernietiging duurt ongeveer 4-6 maanden. Draden worden onder de huid ingevoegd volgens speciale schema's en creëren een soort raamwerk waarrond nieuw collageen in de huid zal worden geproduceerd en rimpels zullen worden gladgemaakt (Figuur 2-3). Maar dit alles ziet er alleen goed uit in theorie, en als ze je vertellen over het uitgesproken opheffen van de mesothreads, die bijna een jaar meegaan, weet dan dat dit allemaal niet waar is.

De auteur van dit artikel is een praktiserend chirurg / schoonheidsspecialist, heeft een certificaat voor het opheffen van de draad. Alles wat in dit artikel wordt geschreven, is niet alleen een persoonlijke mening, maar ook een algemene ervaring van collega's die opinieleiders zijn op het gebied van draadliften in Rusland (bijvoorbeeld Gruzdev, Sulamanidze, Fedorov, Aleksandrov, Kodyakov, enz.). In dit artikel zullen we de verschillende soorten mesothreads en de indicaties voor hen onderzoeken, en ook vertellen over de echte mogelijkheden om mesothreads te gebruiken in esthetische cosmetica.

3D-mesothreads voor facelift: indicaties

Op de sites van cosmetische klinieken zien de indicaties voor facelift met mesonite er erg mooi uit, maar meestal is alles wat daar wordt geschreven meestal niet waar. Het doel van dergelijke promotionele artikelen is om de patiënt aan te moedigen een volledig toegankelijke procedure voor het tillen van de draad te kopen met behulp van mesothreads. De belofte van het onuitvoerbare is precies de reden waarom de meeste mesothreads door de meerderheid van de patiënten worden ontvangen, die vervolgens negatief blijken te zijn. Advertenties vertellen ons dat trending met mazonity bedoeld is voor:

 • het uiterlijk en de elasticiteit van de huid verbeteren,
 • correctie van rimpels op het voorhoofd,
 • wenkbrauw lift,
 • het gebied rond de ogen aanhalen,
 • rimpels en plooien gladmaken,
 • de vorm van het ovale gezicht en het submandibulaire gebied verbeteren.

Als aanvullende effecten, wanneer aangebracht op het lichaam, is het aangewezen om de losse weefsels in de borst, billen, maag, armen en benen aan te spannen, alsook om onregelmatigheden en verzakking van de huid na liposuctie of zwangerschap te verwijderen. Maar in werkelijkheid zijn mesothreads (synoniemen - biostimulerende threads) alleen bedoeld - 1) voor de preventie van leeftijdsgebonden veranderingen van de huid, 2) als de eerste fase van het opheffen van de draad bij patiënten met een losse huid, om de huid te versterken voordat meer serieuze soorten draden worden aangebracht - versterken of opheffen.

En ten derde (met betrekking tot het corrigeren van veranderingen die al zijn opgetreden) - in sommige gevallen kunnen mesothreads het uiterlijk van de huid verbeteren en de elasticiteit enigszins verhogen. Het effect van de procedure zal alleen merkbaar zijn bij patiënten met een ouderwets gerimpeld type, die een dunne huid hebben en die in slechte conditie zouden moeten zijn. Als je een relatief goed verzorgde huid hebt, zul je het effect waarschijnlijk helemaal niet opmerken. Ook zult u waarschijnlijk geen enkel effect van de procedure opmerken als u een dikke huid heeft of een ptosis voor zacht weefsel heeft.

Met betrekking tot het effect van het gladstrijken van rimpels, moet u daarop vertrouwen bij het aanbrengen van mesdraden - vooral niet de moeite waard. Natuurlijk zal de schoonheidsspecialiste onmiddellijk u naar de spiegel leiden en de veranderingen tonen. Sommige veranderingen kunnen meteen na de ingreep merkbaar zijn - door oedeem, waardoor het volume van de weefsels toeneemt en rimpels worden gladgestreken. Dat is de reden waarom, voor promotiedoeleinden, foto's worden getoond voor en na de installatie van mesoniths - de "foto na" wordt vrijwel altijd direct na de procedure gedaan, wanneer het weefseloedeem nog steeds aanwezig is en er een kenmerkende blos is (rood worden). Als u precies het lifting-effect nodig hebt, hoeft u geen meso-, maar opheffende of versterkende draden te maken.

Belangrijk: de chemische samenstelling van mesothreads

Zoals we hierboven al zeiden - momenteel maken bijna alle Koreaanse, Russische en Europese fabrikanten van mesothreads ze van goedkoop chirurgisch hechtmateriaal "Polydioxanone" (PDO). Een dergelijke keuze is te wijten aan de hoge biologische compatibiliteit van dit materiaal, maar het belangrijkste, de extreem lage kosten. De draden van PDO zijn sneller dan de draden van andere materialen in de weefsels worden vernietigd, en om dit proces te vertragen - sommige fabrikanten passen een goudlaag of een laag polyglycolzuur (PGA) toe op het oppervlak van de PDO-meso-draden.

De tweede optie is zuiver caprolacton (PLC), maar net als polydioxanone heeft dit materiaal ook slechts een minimaal bio-stimulerend effect. De derde optie kan worden toegeschreven aan de draden van caprolacton, op het oppervlak waarvan L-polymelkzuur is aangebracht. Een dergelijk combinatiemateriaal wordt de term "L-lactidecopolymeer met caprolacton" (PLLA + PLC) genoemd. Dit type filamenten door polymelkzuur heeft een sterk bio-stimulerend effect en beïnvloedt de productie van collageen in de huid. Hetzelfde effect wordt bijvoorbeeld gerealiseerd in de vulstof Sculptra, die ook uit polymelkzuur bestaat.

Ook maakt een Russische fabrikant mesothreads van 100% polymelkzuur. Het lijkt erop dat het beter zou kunnen zijn, echter, deze garens zijn structureel van een "glad lineair type" en dergelijke garens hebben de neiging om in weefsels te migreren. ie U kunt dergelijke draden bijvoorbeeld in het gebied van de wang plaatsen en binnen een maand kunnen ze in een chaotische volgorde in de mond, in de buurt van de ogen of in de nek worden gedetecteerd. Dit gebeurt vanwege mimische bewegingen en de afwezigheid van inkepingen (haken) op dit type draad, die ze op betrouwbare wijze op de plaats van injectie zouden kunnen fixeren.

Wat is de effectiviteit van mesothreads? -

Mesothreads zijn de dunste van alle soorten draden die worden gebruikt voor het opheffen van draad. Ze kunnen niet dienen als een versterkingskooi of het verplaatste weefsel vasthouden (d.w.z. een liftend effect creëren). De mesothreads hebben alleen biostimulating effect op de huid, die wordt gemedieerd door de invloed van 2 factoren - mechanisch en chemisch. Mechanische biostimulatie van weefsels wordt geassocieerd met letsel van weefsels met naalden, met behulp waarvan de draden in de huidlaag van de huid worden ingebracht. Dit letsel leidt automatisch tot verhoogde regeneratieve processen en bloedmicrocirculatie.

De aard van chemische biostimulatie hangt af van de chemische samenstelling van de draden, en de laatste bepaalt 2 punten. Ten eerste, de snelheid van biologische afbraak van de draden in de weefsels, die de totale duur van hun biostimulerende effecten zal bepalen. Over de biodegradatie van draden gesproken, twee parameters zijn meestal van belang - 1) de tijd waarna hun fragmentatie begint, 2) complete vernietiging. In strengen van gewone PDO treedt fragmentatie op in 30 dagen en volledige vernietiging duurt slechts 4-6 maanden. Iets langer - met L-lactide-caprolacton-copolymeerdraden, en zelfs langer met vergulde PDO-garens (tot 6-8 maanden).

Maar het tweede en belangrijkste is dat de draden van verschillende samenstelling verschillende expressiviteit hebben van het stimulerende effect op het weefsel. De biologische afbraak van strengen van L-lactidecopolymeer met caprolacton vindt plaats met de afgifte van actieve polymelkzuurmoleculen, die de functie van fibroblasten direct stimuleren, wat leidt tot een toename van de productie van collageen. Wat betreft de draden van PDO, PGA of zuiver caprolacton, in reactie op hun introductie, ontwikkelt zich een aseptische ontstekingsreactie (reactie op een vreemd lichaam) in de weefsels, die voortgaat met de ontwikkeling van infiltratie van leukocyten en migratie van macrofagen.

De meeste auteurs merken op dat na het installeren van de meso-threads van PDO, de huid elastischer wordt en er wordt geconcludeerd dat dit te wijten is aan de stimulatie van de productie van collageen. Inflammatoire infiltratie van weefsels gaat echter altijd gepaard met hun verdichting (waarschijnlijk onthoudt u dat de gezwollen ontstekingsweefsels altijd vergroot en gespannen zijn). Daarom is het naar onze mening beter om mesothreads te kiezen uit een copolymeer van L-lactide met caprolacton, en in de tweede plaats - mesothreads van een vergulde PDO.

advertentie

Soorten mesothreads - Mono, Screw, CoG, etc.

Als we niet het materiaal van de fabricage van draden analyseren, maar hun ontwerp (technologische) kenmerken, dan kunnen op dit moment alle mesothreads voor face-lifting worden onderverdeeld in 4 types.

1. Glad lineair draadtype ("Mono") -

Om aan te geven dat dit type draad thuishoort, voegen sommige fabrikanten het woord "Mono" toe aan de naam. Een glad lineair type betekent dat de mesos absoluut glad zijn, zonder inkepingen. Het eindgedeelte van een dergelijke draad wordt in het gat aan de zijkant van de scherpe rand van de naald geplaatst en het grootste deel van de draad bevindt zich buiten (Figuur 4-5). Dit is de goedkoopste versie van de mesonieten. De kosten van 1 streng polydioxanon, ongeacht de grootte, bedragen ongeveer 110 roebel. Het is voor deze prijs dat schoonheidsspecialisten ze kopen.

Zoals we hierboven zeiden, is het grootste nadeel van een glad lineair type draad dat vanwege de afwezigheid van inkepingen (die zijn ontworpen om de draad in de diepte van de stof te bevestigen), dergelijke draden de neiging hebben om naar de weefsels te migreren in de richting van hun laterale uiteinden. En dit gebeurt onder invloed van mimische belasting. Theoretisch kunnen ze in vaste zones worden geplaatst, maar vertel me - waar op het gezicht en de nek zijn er vaste zones? Bovendien vindt de installatie van dit type filament altijd plaats met een naald in plaats van een canule, en daarom is de meest voorkomende complicatie de vorming van hematomen (24stoma).

2. Twisted draadtype ("Mono Twin" of "pigtail") -

Gedraaide typen mesonieten worden aangeduid met de termen "Mono Twin", "pigtail". Dit type verschilt van het vorige doordat niet één maar twee gladde draden zonder inkepingen in het gat aan de zijkant van de scherpe rand van de naald zijn gefixeerd en ze over de hele lengte in de vorm van een "draadstaart" ten opzichte van elkaar worden gedraaid (Fig. 6-7). Dit type draad is enigszins efficiënter dan het vorige gedraaid ten opzichte van elkaar in de vorm van een draadantenne, de draden (ongeveer 2 weken na installatie) beginnen zich te ontrafelen, waardoor het volume van de weefsels iets toeneemt.

Bij patiënten met een fijngerimpelde veroudering en een dunne huid kunnen ze in feite enige tijd toestaan ​​om de ernst van kleine rimpels en fijne lijntjes in het installatiegebied te verminderen. Mono Twin garens van PDO worden geproduceerd door een zeer groot aantal Koreaanse bedrijven en hebben een inkoopprijs van slechts ongeveer 200 roebel. Mono-twin-type mesothreads van L-lactide-copolymeer met caprolacton worden geproduceerd door slechts een paar bedrijven, en hun kosten zullen veel hoger zijn. Een voorbeeld van dergelijke threads is

 • Aptos® Nano Vitis-4,
 • Aptos® Nano Vitis-7.

Dus, bij het kiezen van dit type draad, geven we de voorkeur aan de Russische fabrikant Aptos. Bovendien is het vermeldenswaard dat als een naald wordt gebruikt als de geleider van de Vitis-4 draad, de Vitis-7 een veilige canule heeft. Als je kijkt naar Koreaanse fabrikanten van het Mono Twin-type, dan worden alleen naalden gebruikt om ze te installeren (zonder uitzondering). Het installeren van 1 thread Aptos Nano Vitis-4 kost ongeveer 1500 roebel in de kliniek.

3. Schroefdraadtype ("Schroef" en "Dubbele schroef") -

De naam van de threads van dit type bevat vaak het woord "Screw", wat "screw" betekent. Het schroeftype betekent dat de gladde draad vanaf de buitenkant spiraalvormig op een holle, scherpe naald wordt gewikkeld en dat het eindgedeelte ook in het gat aan de zijkant van de scherpe rand van de naald wordt bevestigd (fig. 8). Dit type draad kan worden onderverdeeld in - 1) Mono-schroef, 2) dubbele schroef. In het eerste geval wordt slechts één gladde draad spiraalgewonden op de naald en in het tweede geval twee draden tegelijkertijd. De kosten van dergelijke threads liggen tussen 200 en 250 roebel per 1 thread.

4. Getand filamenttype (CoG, 2D, 3D, 4D) -

In de naam van de threads van dit type threads zie je vaak het woord "COG", wat vertaald "tand" betekent (Fig.11). Patiënten noemen ze vaak - Kogi-snaren. Het gekartelde type betekent dus dat de draden incisies hebben die de migratie van draden in de weefsels verhinderen, en volgens de fabrikanten is het uitstekend om de huid strakker te maken. Vergeleken met andere soorten mesonieten zijn ze waarschijnlijk de beste, maar je moet niet gehinderd worden door de illusie van tillen wanneer je ze gebruikt, omdat De mesothreads zijn in principe te dun en kunnen de te verplaatsen stoffen niet vasthouden, zelfs niet met incisies.

Mesothreads van het tandwiel kunnen erg van elkaar verschillen (Fig.12). Allereerst hebben we het over inkepingen, die eenzijdig, tweezijdig, multidirectioneel kunnen zijn. De eerste Cog-threads hadden eenzijdige inkepingen en na verloop van tijd werden ze vervangen door 2D- en 3D-inkepingen (de laatste verschillen van elkaar doordat de tweezijdige inkepingen zich in hetzelfde vlak of driedimensionaal bevinden.) Er is ook een modernere 4D-lay-out van de inkepingen, maar deze is Het is in de eerste plaats van groot belang voor het versterken en optillen van draden, waarmee u de stof in de verplaatste staat kunt uitrekken en vasthouden.

Voor mesothreads, die in principe te dun zijn om te dienen voor opheffing of versterking, zal het al erg goed zijn als de inkepingen alleen 3D zijn. Het tweede verschil in COG-threads van verschillende fabrikanten is dat zowel de naald als de canule als draadgeleider kunnen worden gebruikt. Als een naald wordt gebruikt, zijn er 2 opties voor het plaatsen van de draad met een naald - standaard lineair (zoals voor gladde draden zoals "Mono") en schroeftype "Cog Screw" (fig. 13). De introductie van de canule is minder traumatisch en veroorzaakt minder complicaties.

Het is belangrijk: hierboven hadden we het over mazonieten van het COG-type, maar er zijn andere soorten ingekeepte draden: versterkende en opheffende garens, die veel dikker zijn (vergeleken met dunne mono-garens). Door de grote dikte kunnen de draden niet te snel oplossen, en kunt u ook de lading vasthouden en het getransporteerde weefsel vasthouden. Deze threads bevatten - Resorblift-threads®Beaute Til V-Line-draden op® (modellen - Rose-2D, Rose-3D en Cog-2D), Aptos-threads® Excellence Visage en anderen. We hebben hier alleen versterkende draden vermeld, maar als ze ook met een extra bevestigingslus worden geïnstalleerd, geven ze ze niet alleen een versterkend, maar ook een liftend effect.

Maar het strijken van stoffen met standaard mesothreads van het COG-type is nutteloos. Zoals we al hebben gezegd - vanwege de kleine dikte en de afwezigheid van een rigide fixatie aan de ligamenten en aponeurosen - kunnen ze in principe geen liftend of versterkend effect hebben. En proberen iets eraan te trekken, bijvoorbeeld met behulp van de "lus" -techniek, die met succes wordt gebruikt bij het implanteren van versterkende filamenten, is onmogelijk omdat Dit zal een lading creëren die dunne mesolieten gewoon niet zullen laten staan ​​en scheuren. Wat betreft het lifteffect van dit type filament, kan het ongeveer worden uitgedrukt op het niveau van de statistische fout (dat wil zeggen, het lijkt er waarschijnlijk te zijn, maar het lijkt erop dat het dit niet is).

Fabrikanten van mesothreads (garenkarakteristieken) -

* waar PDO polydioxanon is, is PLLA polymelkzuur, PLLA + PLC is een copolymeer van polymelkzuur en caprolacton, PGA is polyglycolzuur.

Hoe gaat de facelift met mesothreads -

Veel cosmetologen staan ​​klaar om de patiënt naar het proces van het trapliften te slepen, precies tijdens het eerste consult, dat u onmiddellijk moet waarschuwen. Voordat de procedure een voorbereidende periode moet zijn. Om bijvoorbeeld de verslechtering van herpes te voorkomen, bij voorkeur 1 dag voor de ingreep, start u met het nemen van antivirale middelen, bijvoorbeeld Acyclovir of Valaciclovir (een totale kuur van 3-4 dagen). Omdat mesothreads het vaakst worden geïnjecteerd met behulp van scherpe naalden en niet met een stompe canule, is er bovendien een zeer hoog risico op hematomen.

Daarom raden veel artsen de patiënten 2 dagen vóór de procedure van redlifting aan om te beginnen met het nemen van een middel dat de bloedstolling versnelt (als er geen contra-indicaties voor zijn), bijvoorbeeld het medicijn Ditsinon - 1 tabblad. 2 keer per dag. Voor de preventie van infecties vóór de procedure is het belangrijk om een ​​grondige make-up verwijderaar te maken. De installatie van mesothreads kan alleen worden uitgevoerd in de omstandigheden van de behandelkamer, respectievelijk moet er een steriele tafel zijn. De procedure zelf moet worden uitgevoerd door een arts in steriele handschoenen en niet in het gebruikelijke "onderzoek".

Antiseptische huidbehandeling wordt alleen uitgevoerd met alcoholbevattende oplossingen en niet met de gebruikelijke chloorhexidine-oplossing. Wat betreft anesthesie, gebruiken de meeste cosmetologists lokale anesthesie in de vorm van anesthetische crème of gel op basis van lidocaïne, die gedurende 20 minuten wordt aangebracht. Dit is natuurlijk niet het beste type anesthesie, maar cosmetologen weten zelden hoe verschillend. Для пациентов с высоким порогом болевой чувствительности - желательно делать уже канюльную анестезию, когда через 1 точку вкола вводится раствор анестетика при помощи канюли (в области всей зоны вмешательства).

Voortgang van de procedure -

Обычно мезонити вводятся под кожу специальными тонкими острыми иглами, и только нити типа COG некоторых производителей вводятся не иглами, а при помощи тупоконечной канюли. Последние намного более безопасны, т.к. они имеют тупой конец, который раздвигает ткани, а не разрезает (в отличие от остроконечной иглы). Как следствие - канюли не травмируют сосуды и нервы, как правило, после них не бывает гематом или отека. Длина мезонитей и их количество подбирается индивидуально.

Техника введения мезонитей -

Gewone dunne mesothreads worden strikt subdermaal geïntroduceerd (tot een diepte van 1-2 mm). De ideale diepte komt overeen met de grens tussen de reticulaire en papillaire dermis. Naalden worden voor een gegeven lengte evenwijdig aan het oppervlak van de huid geplaatst. Als het de bedoeling is dat de draden evenwijdig aan elkaar zijn, is de afstand tussen de draden meestal 0,5 tot 1,0 cm, maar de draden kunnen ook worden geïmplanteerd met kruisende trajecten. Nadat alle naalden in de weefsels zijn gestoken, drukt de arts afwisselend op de huid in het gebied van de punt van elke naald, waardoor u het mesoniteitssegment in de weefsels kunt fixeren en de naald kunt verwijderen. De mesothreads blijven in de huid.

Mesothreads: video

Het aantal gebruikte threads -
het aantal mesonieten is afhankelijk van de leeftijd en conditie van de huid, van het aantal probleemgebieden dat in 1 procedure is behandeld. Gemiddeld worden er 10 lange draden geplaatst aan elke kant van de nasolabiale plooien en 5-10 op de vouwen van de mondhoeken tot de kin - aan elke kant. In het gebied van de buitenste ooghoeken - 6-8 draden aan elke kant. In het voorhoofd of submandibulair gebied - in totaal ongeveer 16-20 filamenten. Maar het betreden van de facelift vereist ongeveer 30-40 draden.

Mesothreads: prijs voor 2019

Voor mesoniti voor facelift is de prijs afhankelijk van het type draad en de hoeveelheid ervan. Zoals we hierboven al hebben gezegd, heeft de goedkoopste kostprijs een glad lineair type draden gemaakt van PDO (ongeveer 110 roebel en 1 draad). Maar in de kliniek is de prijs voor het installeren van een dergelijke thread ongeveer 900 roebel, maar als de patiënt van plan is een groot aantal threads te installeren, kan de prijs voor mesonity op basis van hun aantal worden verlaagd tot ongeveer 600 roebel voor 1 thread.

De garens van het copolymeer van L-lactide met caprolacton zullen altijd a priori duurder zijn dan de garens van PDO, daarom zullen de kosten van 1 garen van het type "Aptos Nano Vitis-4" ongeveer 1500 roebel bedragen. Bij het installeren van threads zoals Screw en Double Screw van PDO, is het de moeite waard om je te richten op dezelfde 1500 roebels voor 1 thread. Wat de GOG-achtige threads betreft, zullen de meest kwalitatieve exemplaren een hogere kostprijs hebben en, bijgevolg, begint hun prijs meestal van 2.300 roebel per 1 thread. Hieronder kun je de reviews lezen over het verraad door de mazonity.

Mesothreads voor facelift: recensies, foto's, onderzoeksresultaten

Zoals we hierboven al zeiden, zijn mesothreads slechts een van de varianten van threads voor procedures voor het tillen van draden, en meestal zijn ze gemaakt van polydioxanone (PDO), een algemeen goedkoop chirurgisch hechtmateriaal. U kunt zich afvragen waarom de meeste fabrikanten PDO-garens maken - terwijl het beste materiaal voor een draadlift 90% of 100% polymelkzuur is, en in de tweede plaats een combinatie van polymelkzuur en caprolacton is?

Immers, polymelkzuur heeft het sterkste biostimulerende effect op weefsels en stimuleert de aanmaak van collageen. Echter, alleen de kosten van 1 set polyol melkzuur versterkende garens van Resorblift® (Frankrijk) - schoonheidsspecialist kost 24.000 tot 35.000 roebel en dus bedragen de uiteindelijke kosten van de procedure voor 1 patiënt 40.000 tot 60.000 roebel. Gebruik van Italiaanse versterkende draden Darvin® van het copolymeer van L-lactide met caprolacton - het zal ongeveer 30% goedkoper zijn, maar zelfs een dergelijke kosten van redlifting - maakt het ontoegankelijk voor een brede kring van mensen.

Daarom zijn polydioxanone (PDO) garens een alternatief dat beschikbaar is voor de meesten. Desondanks moet je PDO-mesolieten niet verwarren - met PDO-versterkingsdraden, omdat ze hebben verschillende eigenschappen vanwege de verschillende dikte van de draden. Dunne mesothreads worden te snel vernietigd in de weefsels in fragmenten (ongeveer in 30 dagen), d.w.z. kan niet lang in de vorm van ribben handelen. Het laatste punt is ook van toepassing op de mesonieten van polymelkzuur met caprolacton, maar ze hebben tenminste een meer uitgesproken biostimulerend effect op het weefsel.

Welk effect kan je verwachten van mesonieten? -

Het effect van gewone mesonieten zal waarschijnlijk alleen merkbaar zijn bij die patiënten die niet gewend zijn om voor hun huid te zorgen, d.w.z. het moet in een relatief slechte staat zijn. En ten tweede is het effect alleen zichtbaar bij patiënten met een fijne rimpelachtige veroudering (dunne huid). Als je een relatief goed verzorgde huid hebt, een dikke huid, is er een ptosis van zachte weefsels - je zult geen effect merken van bepaalde mesonieten. Gemiddeld ziet slechts 5% van de patiënten het effect van mesothreads. Mesoniti wordt, naar onze mening, optimaal alleen gebruikt voor het voorkomen van veroudering, maar niet voor het corrigeren van overtredingen die al zijn opgetreden.

Als u desondanks besluit om de betreffende mesothreads te implanteren, is het beter om de draden te kiezen uit een copolymeer van polymelkzuur en caprolacton, aangezien in dit geval zal het effect iets meer uitgesproken zijn. Als je stopt bij de mesonieten, word je gedwongen door de hoge kosten van polymelkzuur versterkende filamenten (zoals Resorblift® of darvin®), raden we aan dat u discussies uit PDO kiest. Maar niet op mesonieten, maar op dikkere versterkende draden.

Een voorbeeld van redelijk betaalbare wapeningsdraden van PDO is de Beaute Lift V-line draad.® (modellen - Rose, Rose-2D, Rose-3D, Cog-2D). Deze garens zijn veel dikker dan conventionele PDO mono-garens en daarom zullen dikke versterkingsgarens, ondanks de goedkope eigenschappen van dit materiaal, een significant anti-aging effect hebben. En ze kunnen niet alleen voor versterking worden gebruikt, omdat in het geval dat de arts de techniek van het bevestigen van de draad "lus" bezit - niet alleen versterking, maar ook een duidelijk liftend effect zal worden bereikt.

De resultaten van klinische onderzoeken -

We zeggen meteen dat er zeer weinig onafhankelijke onderzoeken zijn en dat ze bijna allemaal alleen maar samenhangen met PDO. Bij het interpreteren van de resultaten van klinische onderzoeken, is het zeer belangrijk om te kijken naar de dikte van de filamenten, d.w.z. welke draden werden gebruikt in de studie - dunne mesothreads of dikkere wapening. Hieronder kunt u uzelf vertrouwd maken met een onafhankelijke klinische studie van dunne mesos nitiums uit PDO, waarbij er geen toename was in de collageenproductie in de huidmonsters genomen voor en na trending.

In andere onderzoeken waarbij dikkere versterkende draden van PDO werden gebruikt, toonde een huidbiopt overtuigend een toename in de hoeveelheid collageen (hoewel deze toename vrij snel verdween zodra de volledige resorptie van de filamenten optrad).

Het effect van filamenten op de productie van collageen -
In 2013 werd het artikel "Draadlift met absorbeerbare monofilamentdraden" gepubliceerd in het tijdschrift van de Japanse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie (Shimizu Y., Terase K.), gepubliceerd in de Journal of Aesthetic Plastic Surgery, deel 35. Nee. 2) - met de resultaten van de studie van de effectiviteit van tredlifting met opneembare mesonieten van PDO. Histologisch onderzoek van huidmonsters na 3 maanden na de procedure toonde aan dat het niveau van collageen en elastine in het gebied van injectie van mesonieten en in het controlegebied waar de draden niet werden geïnjecteerd - niet van elkaar verschillen. De onderstaande foto's zijn ook afkomstig uit deze klinische studie (Figuur 17-18).

Mesothreads: foto voor en na de procedure
a) vóór de procedure, b) onmiddellijk na de procedure, c) en d) 1 en 6 maanden na de procedure, respectievelijk. Zoals je hieronder zult zien, zijn visuele veranderingen alleen zichtbaar op de foto direct na de procedure, waarbij de weefsels worden vergroot door traumatische zwelling. Behaalde alleen verbetering in het uiterlijk van de huid - er moet rekening mee worden gehouden dat de patiënt niet 30-40 werd geïntroduceerd, maar 118 mesothreads!

Als u foto's van patiënten ziet voor en na het installeren van mesoniths, die een merkbaar lifting-effect vertonen, betekent dit dat deze foto's in feite zijn genomen na het installeren van versterkende of opheffende draden. Alleen de laatste soorten draden kunnen een zichtbaar lifting-effect geven (fig. 19-21).

Mesothreads: negatieve recensies, foto's

Ervaren schoonheidsspecialisten en plastisch chirurgen met de vaardigheden van het implanteren van versterkende en opheffende draden, gebruiken praktisch nooit gewone dunne mesothreads in hun praktijk. Deze laatste worden veelvuldig gebruikt in de cosmetologie vanwege de eenvoud van de procedure, terwijl de installatie van versterkende en opheffende draden te gecompliceerd is en idealiter een chirurgisch verleden van een arts vereist.

Daarom doen de meeste cosmetologists wat ze kunnen doen (zonder dat complexe handvaardigheden vereist zijn), namelijk mesothreads. Daarom, als u niet-meso- maar hefdraden wilt installeren, moet u dit alleen voor klinieken voor plastische chirurgie toepassen. Wat de versterkingsdraden betreft, kan de installatie ervan op traditionele wijze of met de "lus" -techniek worden uitgevoerd, die dit type draden en opheffende eigenschappen kan geven. In het laatste geval is het waarschijnlijk ook beter als de installatie van de draden wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg en niet door de gebruikelijke dermatocosmetologist.

Mesothreads: voors en tegens ...
op basis van ervaring blijven slechts minder dan 10% van de patiënten tevreden met de resultaten. Meestal moet je de volgende afbeelding zien: als je probeert het resultaat van de implantatie van de filamenten te zien, kijkt de patiënt met een twijfel op zijn gezicht naar zichzelf in de spiegel, terwijl de arts zich blijvend herhaalt: "Wel, je ziet hoe goed het is geworden." De meeste patiënten beweren dat het effect van lifting en verjonging ofwel volledig afwezig was ofwel zo impliciet werd uitgesproken dat het het uitgegeven geld niet waard was.

Alles waar u op kunt rekenen bij het implanteren van mesonieten, is een verbetering van de huidskleur, turgor en huidhydratatie (en alleen als u een fijne, gerimpelde vorm van veroudering hebt). Ter vergelijking hieronder plaatsten we een foto van patiënten voor en na de installatie van versterkende / opheffende draden -

Complicaties van de procedure -

De meeste soorten mesonieten worden geplaatst met puntnaalden, die de weefsels snijden en schepen en zenuwen kunnen beschadigen wanneer ze te diep in de dermis worden geïnjecteerd. Bijgevolg zijn bloedingen en hematomen de meest voorkomende complicaties. Gevoelloosheid van de huid door verwonding van de zenuwstammen is vrij zeldzaam. Als de draad in de weefsels wordt ingebracht met behulp van een botte canule (door een huidpunctie), dan is het optreden van de bovengenoemde complicaties praktisch onmogelijk, inclusief geen zwelling..

Vergelijk naald- en canuletips -

Andere veel voorkomende complicaties zijn verergering van herpes en infectieuze ontsteking van de huid op plaatsen waar de naald wordt geprikt. Dit laatste is meestal te wijten aan schendingen van de regels voor asepsis en antisepsis, evenals aan de postoperatieve verzorging van de patiënt door de patiënt op plaatsen waar de naald wordt geprikt. Bovendien, als bij een te diepe inbrenging van de draden bloeding en hematomen optreden, dan met een te oppervlakkige injectie - de draden kunnen contouren door de huid maken. Met het gebruik van mesothreads van het gladde lineaire type is filamentmigratie mogelijk.

Wel, de meest voorkomende complicatie is de afwezigheid van enig esthetisch resultaat. Zoals we hierboven hebben gezegd, is het effect van mesothreads alleen te zien bij patiënten met een fijne, gerimpelde veroudering. Maar zelfs bij dit type patiënt kan het effect afwezig zijn, bijvoorbeeld vanwege de individuele kenmerken van de patiënt, die te langzame biologische afbraak van weefselfilamenten veroorzaken. Het effect zal dus niet alleen ontbreken als de mesothreads te snel in de weefsels worden vernietigd, maar ook in het geval dat ze te langzaam afbreken.

Mesothreads: contra-indicaties

Contra-indicaties voor mesothreads zijn in principe hetzelfde als voor andere anti-aging procedures in de cosmetologie. Absolute contra-indicaties -

 • zwangerschap en borstvoeding,
 • auto-immuunziekten
 • in de periode van exacerbatie van chronische ziekten,
 • de bres

  Bekijk de video: Ozzy Man Reviews: Slippery Stairs (Februari 2020).

  Loading...

Laat Een Reactie Achter