Epilatie was thuis

Ontharen met was thuis is een vrij eenvoudige procedure, die in principe alleen de juiste keuze van wasvlekken of wasstroken vereist. Het is een uitstekende optie voor het langdurig verwijderen van ongewenst haar, tenzij je natuurlijk problemen hebt met ingegroeide haartjes of een ontsteking van de haarzakjes.

Manieren om ongewenst haar met was te verwijderen -

 • met warme of hete was,
 • Epilatie met was in patronen en stoffen strips,
 • wasstrips gebruiken (de was is al aangebracht op de basis van papier of stof en wordt aangebracht zonder verwarming).

We zullen in detail de technieken en producten voor elk type waxen bekijken. Deze gedetailleerde beoordeling zal u helpen veel van de problemen van beginners te vermijden, en uw eerste procedure vergemakkelijken, en u helpen bij het kiezen van de beste hot wax- of waxstrips voor ontharing.

Ontharingswas: technieken

Meestal zijn de meisjes geïnteresseerd in: hoe de ontharing thuis precies wordt uitgevoerd, en vooral - het ontharen van de bikinizone thuis. Omdat het haar in de bikinizone vaak meer hard en dik is (dan op andere plaatsen), kan alleen hete was dit effectief aan. Houd in gedachten dat hete was, in tegenstelling tot koude en warme was, het best geschikt is voor het ontharen van hard haar.

Warme was verschilt van hete was doordat, door toevoeging van speciale additieven in de samenstelling, de was plastisch wordt bij een lagere temperatuur. Dit vermindert het risico op huidverbranding, maar verslechtert de kleefkracht van de was met de haartjes enigszins. Waxepilatie thuis kan ook worden uitgevoerd met behulp van speciale waspatronen, die we hieronder ook beschrijven.

1. Hot wax ontharing -

Om hete was te gebruiken voor ontharing thuis, hebt u mogelijk een speciale wassmelt nodig, die de hele procedure zal vergemakkelijken (Afb.4-7). Aangezien bijna alle modellen wasmeltsensoren beschikken over ingebouwde sensoren voor het verwarmen en onderhouden van de temperatuur van de verwarmde was, hoeft u de afgekoelde was niet constant te verwarmen en te controleren naar welke temperatuur deze is verwarmd. Dit alles maakt waxen voor je.

De temperatuur waartoe de was moet worden verwarmd, wordt aangegeven op de verpakking van de fabrikant (meestal 40-50 graden). Als er geen wassmelt is, wordt de was verhit in een magnetron of in een waterbad. Afhankelijk van de fabrikant, evenals de hoeveelheid was - de tijd dat het in de magnetron wordt verwarmd kan variëren (van 1 tot 3 minuten). Hete was moet viskeus worden, maar niet erg heet, om niet verbrand te worden.

De belangrijkste stadia van ontharing met hete was -
1) de was moet op de gewenste temperatuur worden verwarmd
2) breng hete was aan op de huid met een speciale spatel-spatel (Fig.8),
3) wacht een beetje - van 20 seconden tot 1 minuut (afhankelijk van het merk was),
4) en een scherpe beweging om de verharde cake van was van de huid te scheuren (Fig.9).

2. Was voor ontharing in patronen -

Warme was voor epilatie in patronen is een nieuwe vorm van was, die vrij recent verscheen (Fig. 10). Dergelijke patronen worden ingebracht in een speciale inrichting, die tegelijkertijd fungeert als wassmelt, en heeft ook een roterende roller voor het aanbrengen van gesmolten was op de huid (fig. 11). Was in patronen is het beste voor het ontharen van gezicht of huid met dun, zacht haar.

Wax voor ontharing in cartridges: gebruik van ...
Terwijl u de roller op de huid steunt, moet u ze op het gewenste gebied houden, wat zal leiden tot het gelijkmatig dun aanbrengen van was op de huid. Onmiddellijk daarna moet je een tissueservet op dit deel van de huid hechten (ze komen in een set met patronen) en maak het voorzichtig glad. Vervolgens moet u een beetje wachten tot de was is uitgehard en vervolgens een scherpe beweging tegen de haargroei - scheur de weefselstrip af (fig. 12).

advertentie

Ontharingswas: video

Hot Wax Ontharing: Handige tips

1. Maak een peeling voor elke wax procedure.

Peeling is primair nodig om het verschijnen van ingegroeide haartjes te voorkomen. Nadat je het haar uit de haarzakjes hebt getrokken, kunnen de huidporiën waar het haar doorheen dringt zich sluiten en het haar zal subcutaan groeien. Dit probleem wordt dan geconfronteerd met bijna de helft van de vrouwen die hun haar in de was zetten.

Het beste is om de peeling te doen met speciale handschoenen om te schillen of een body scrub te gebruiken. Over het algemeen moet het schillen met scrubs of speciale handschoenen constant worden gedaan (minimaal 2-3 keer per week). Het zal dan het probleem van ingegroeide haartjes na het epileren met was voorkomen, en het zal je huid gladder maken.

2. Gebruik altijd babypoeder of talkpoeder voordat u gaat waxen.

Nadat je de oppervlaktelaag van de dode huid hebt geschild met peeling - poedereer het met babypoeder of talkpoeder. Het zal overtollig vocht en vet absorberen, en dit zal de hechting van de was aan de huid en haren verbeteren.

3. Zorg ervoor dat ongewenst haar de juiste lengte heeft.

Opdat alle haren met was zouden worden ingevangen - ze zouden niet te lang of te kort moeten zijn. De optimale lengte, waardoor je goed kunt blijven plakken en dan makkelijk uit de wortel kunt komen - van 5 mm tot 1,5 cm .Als de haartjes te lang zijn, moeten ze worden gesneden en als ze te kort zijn, wacht dan een beetje totdat ze groeien.

4. Controleer altijd de temperatuur van de was bij het gebruik van de ontharingsmethode voor hete was.

Als we het hebben over vaste wassoorten voor het ontharen van hete was die moeten worden opgewarmd voor de procedure, dan is het noodzakelijk om de temperatuur van de was te controleren voordat deze op de huid wordt aangebracht. Als de verwarmde was te heet blijkt te zijn, zult u verbrand raken. Als de was niet heet genoeg is, verwijdert het ontharen van wax eenvoudigweg niet het haar, maar kleurt het alleen de huid. Maar als u gewone wasstrips gebruikt, dan zijn er hier natuurlijk geen risico's.

5. Scheur altijd de was in de tegenovergestelde richting van de haargroei af.

Dit is erg belangrijk! Onthoud dat wax altijd in de richting van de haargroei wordt aangebracht en wordt verwijderd - altijd tegen de haargroei (je moet de huid nog steeds met je vrije hand aantrekken). Beweging scheuren moet zeer scherp en snel zijn. De waskoek moet in één beweging worden afgescheurd, anders komen niet alle haren los.

Maar om de procedure te herhalen wordt niet aanbevolen, omdat het herhaaldelijk aanbrengen van hete was en het daaropvolgende afscheuren noodzakelijkerwijs tot huidletsel zal leiden. Als er na het ontharen nog steeds dunne haren achterblijven, is het beter om ze met een pincet te verwijderen.

6. Bevochtig de huid altijd na de ingreep.

Deze tip is geschikt voor elke vorm van ongewenste haarverwijdering. Na de ingreep is het nodig om de huid te hydrateren en te kalmeren. Dit is vooral belangrijk als je een dunne, gevoelige huid hebt. Elk middel dat je leuk vindt, zal doen.

Ontharingsmiddelenwas: reviews, welke te kiezen

Was voor thuisepilatie geproduceerd door verschillende bedrijven van verschillende vormen: briketten, tabletten, schijven, korrels, blikjes, patronen. De vorm van release doet er niet toe. Was voor ontharing is goedkoop om te kopen - het is niet moeilijk, maar het is veel moeilijker om de beste fabrikant te kiezen, waarmee ontharen met was minder pijnlijk en effectiever zal worden.

De volgende hete wassoorten zijn het populairst voor ontharing:

 • Warme was voor ontharing "Veet" -
  Het Franse bedrijf "Veet" is het meest bekend in de Russische markt. Biedt warme was voor ontharen in blikken van 250 ml. In de regel is één blik genoeg om 1 keer het haar uit alle hoofdgebieden van het lichaam te verwijderen: de benen, de bikinilijnen, de oksels en het gezicht.

  Warme was voor het ontharen van Veet vereist slechts 40 seconden verwarming in een magnetron en belooft om het haar de eerste keer te verwijderen en kan gemakkelijk worden afgewassen met water. Verkrijgbaar in twee versies: warme was met de geur van jasmijn en warme was met essentiële oliën (ze kosten 550 roebel).

 • Wax "Beauty Image" -
  was voor ontharing schoonheid beeld is een spaans wasmerk. Beauty image wax kan worden gekocht in schijven, metalen verpakkingen, in korrels of cartridges. Ze hebben een grote verscheidenheid aan kleuren, geuren en additieven - van plantaardige oliën tot fruitextracten, en staan ​​u toe om het perfecte resultaat te bereiken - fluweelzachte, gehydrateerde, gladde huid.

  Wax Beauty afbeelding: prijs
  → Beauty image wax in disks (300 gr.) - van 800 roebel,
  → in metalen blikjes van 100 g. - van 350 roebel,
  → In patronen op 80 gram. - vanaf 145 roebel.

 • Filmwas "White Line Natura" -
  waskorrels gemaakt in Italië. Het wordt vaak filmwas genoemd voor ontharing, omdat het smelt al bij 42 graden en vormt op de huid snel een film, die dan gemakkelijk te verwijderen is.

  Hete filmwas in korrels van de White Line bevat rubberen componenten die, vanwege hun plasticiteit, gemakkelijk het reliëf van het lichaam nabootsen en uitstekend werk verrichten met strakke en korte haren, dus ontharen van de bikinilijn wordt een normale en gemakkelijke procedure thuis.

  White Line Wax: prijs
  → White Line korrelwas (pakje 500 gr.) - vanaf 600 roebel,
  → was in een pot van 400 ml kosten - van 400 roebel,
  → hete was in patronen (pak van 100 g) - van 155 roebel.

 • Wax "Depilflax" (Spanje) -
  de fabrikant beweert dat ontharen waxen thuis met zijn producten een prettige en eenvoudige procedure voor vrouwen zal zijn. Hot wax van Depilflax is geschikt voor elk type haar, inclusief hard. Het heeft een plastic textuur. Geschikt voor het epileren van alle huidgebieden, inclusief het gezicht. Het ontharen in intieme delen met Depilflax-was is minder pijnlijk.

  De fabrikant heeft een grote verscheidenheid aan verschillende wassen voor elk huidtype met een verscheidenheid aan geuren, kleuren en eigenschappen: voor de gevoelige huid, voor de allergische huid, voor de droge, normale huid, met ontstekingsremmende effecten, met verbeterde microcirculatie, enz.

  Wax Depilflax: kosten
  → hete was in tegels (volume 110 g) - kosten vanaf 140 roebel,
  → hete was in patronen (100 ml.) - van 150 roebel,
  → hete was in metalen blikken (elk 800 ml) - van 750 roebel,
  → een economisch groot waspakket (1 kg) - van 1000 roebel.

 • Wax "DAEN" (Spanje) -
  Daen produceert hete was in korrels, tabletten, patronen en steelpannenblikken met een pen. DAEN-wassen smelten bij een temperatuur van 55-60 graden, daarom worden de poriën van de huid goed aangebracht en worden haren gemakkelijker verwijderd. Als onderdeel van een groot percentage natuurlijke harsen grenen. Ze doen uitstekend werk met een dergelijke procedure als ontharing van de intieme zone, epilatie van bikini, oksels en andere gevoelige delen van het lichaam.

  WAS DAEN: prijs
  → hete was in tabletten (pakje 260 gr.) - van 400 roebel,
  → hete romige was in granules (pakje 225 gr.) - van 200 roebel,
  → roomwax in een metalen steelpan (pakje 90 gr.) - van 190 roebel.

 • Italiaanse was "RO.ial" -
  Ro.ial wax heeft een basis van natuurlijke plantaardige harsen met verschillende additieven, is beschikbaar in patronen en korrels. Het bedrijf is ook trots op de ontwikkeling van een speciale gel wax voor de huid, die een synthetische basis heeft. Deze wax is geschikt voor allergieën voor natuurlijke hars.

  Wax Ro.ial - prijs
  → gegranuleerde was in zakken (pak van 1 kg) - van 900 roebel,
  → was in cartridges (unitaire onderneming. 110 gr.) - van 110 roebel.

Strips voor ontharing thuis -

Met betrekking tot koude was wax, dan is hier in wasstrips voor haarverwijdering. De was wordt al in een dunne laag op een speciale ondergrond aangebracht en in stroken gesneden die handig in gebruik zijn.

Hoe wasstrips te gebruiken voor ontharing -

Het gebruik van wasstrips voor ontharing is heel eenvoudig en vereist geen speciale vaardigheden.
Dit product is helemaal klaar voor gebruik. Zijn enige behoefte om op te warmen in de handen, wrijven tussen de handpalmen. Daarna wordt de strip strikt in de richting van de haargroei op de huid geplakt. Daarna moet de strip voorzichtig worden rechtgetrokken en op de huid worden gedrukt. Vervolgens komen wasstrips voor ontharing uit, maar het is belangrijk om dit strikt tegen de haargroei te doen.

Wat sets betreft, kunnen ontharingsstrips in elke supermarkt worden gekocht. Alle fabrikanten, gemiddeld in een doos van 10 tot 24 strips, plus natte doekjes voor gebruik na de procedure. Doekjes zijn nodig om de huid van wasresten te reinigen, en tegelijkertijd kalmeren en hydrateren ze de huid.

Ontharende wasstrips - merkoverzicht

 • "Lady Caramel" (16 strips + 4 servetten) - van 140 roebel
  meisjes prijzen de waxstrips van Lady Caramel - vanwege hun prijs, een groot aantal strips in een verpakking, de aanwezigheid van 4 servetten. Deze waxset onderscheidt zich ook door een breed scala aan aroma's van vanille, chocolade, aardbei, groene thee ...

  De fabrikant belooft een langdurig effect dankzij het extract van de wortels van narcissus, dat deel uitmaakt van de wasstrips. Narcissuswortelextract remt de haargroei.

 • "Shary " (12 strips + 2 servetten) - van 250 roebel
  Shary wax strips hebben de volgende variëteiten: strips voor de gevoelige huid, strips voor de droge huid en speciale strips voor hard haar. Het pakket heeft ook een speciale koelgel, die ook de haargroei remt.
 • "Markell" (20 strips + 3 pads met boter) - van 240 roebel. Markell wasstrips zijn ontworpen voor het gezicht, de oksels en de bikinilevels. Hypoallergeen. Ze worden geprezen om een ​​handige maat.
 • "Deep Depil" (20 strips + balsem) - van 160 roebel
  Deep Depil wasstrips - beoordelingen beweren dat deze strips gemakkelijk uitrekken en de rondingen van het lichaam perfect herhalen (dankzij stretch-based). Ze worden ook geprezen voor zachte zorg na de ingreep, omdat het een verzachtende balsem bevat, en de was zelf bevat kamille-olie-extract, dat ontsteking en irritatie van de huid voorkomt.
 • "Veet" (10-12 strips en 2 servetten) - van 380 roebel
  Veet waxstrips - beoordelingen beweren dat ondanks de effectiviteit van strips, veel meisjes klagen over een klein serviesje in een verpakking, en ook dat de prijs van veet waxstrips - de prijs (blijkbaar als gevolg van actieve reclame) sterk wordt overschat.

  Veet waxstrips hebben vele opties: voor de gevoelige huid, voor droge, voor normale, evenals strips met sheaboter, rozengeuren, essentiële oliën. Veet "Suprem Essence" -serie - wasstrips voor bikini, gezicht en oksels.

 • "Byly" (12 strips + 2 servetten) - van 350 roebel
  Byly strips bevatten natuurlijke ingrediënten in de samenstelling van de wax. Er zijn verschillende soorten strepen speciaal voor kort haar, met aroma's van chocolade, perzik-papaya, mintgroene thee en aloë vera. Voor een zeer gevoelige huid heeft de fabrikant de "Gold" -serie uitgebracht, die speciale huidverzorging, zachtheid en uitstraling belooft.
 • "Cliven" (20-24 strips) - vanaf 325 roebel
  Cliven strips zijn van twee soorten: ten eerste - voor het gezicht en de bikini zone, en ten tweede - voor het lichaam (met een natuurlijke samenstelling, aangenaam aroma en zachte zorg).
 • "Tanita" (10/24 strips + 3/5 servetten) - van 280 roebel
  Tanita-wasstrips bevatten natuurlijke honingwas. De strips hebben een papieren basis, er zijn twee soorten: afzonderlijk voor het gezicht en afzonderlijk voor het lichaam. De samenstelling bestaat uit een extract van geurig hout, dat de huid verzacht en ontstekingen voorkomt. Sommige meisjes klagen dat deze stroken geen korte haren nemen.

Hoe wax verwijderen na ontharing -

Over het algemeen is waxen thuis een beetje lastig en vereist bepaalde vaardigheden. Veel voorkomende problemen zijn:

 • problemen met het verwijderen van was uit de huid na ontharing,
 • moeilijkheden bij het reinigen van de werkplek na ontharing (bij gebruik van hete was).

Na ontharen kan was worden verwijderd van de huid met speciale doekjes, die samen met was worden verkocht, of wattenstaafjes die in olijfolie of een andere plantaardige olie zijn gedoopt. Olieachtige vloeistoffen kunnen gemakkelijk wasresten op de huid aan.

Maar om de was te wassen voor ontharing van andere oppervlakken (reiniging van de werkplek) kan alcohol, terpentijn of speciale gereedschappen zijn die in gespecialiseerde ijzerhandel worden verkocht. Natuurlijk kun je de huid proberen te reinigen met alcohol, maar onthoud dat alcohol een sterk uitdrogend effect op de huid heeft, en je zou het toch niet moeten doen.

We hopen dat ons artikel over het onderwerp: Wat is het beste om wax voor ontharing thuis te kopen - nuttig voor u bleek te zijn!

Auteur: editors van de portal.

Bekijk de video: MIJN ERVARING MET DE PHILIPS LUMEA. IPL ONTHARING VOOR THUIS (Februari 2020).

Loading...

Laat Een Reactie Achter