Skinoren gel - beoordelingen, prijs

Skinoren is een op azelaïnezuur gebaseerde behandeling van acne. Het medicijn is ontwikkeld door het beroemde Duitse bedrijf "Bayer" en heeft twee vormen van afgifte: gel en crème voor uitwendig gebruik. Kan vanaf 12 jaar worden toegepast.

In dit artikel, geschreven door een professionele dermatoloog, geven we uitgebreide informatie over de effectiviteit van dit medicijn voor acne en acne, en geven we ook de klinische situaties weer waarin we het gebruik aanbevelen of niet aanbevelen.

Skinoren: gebruiksaanwijzing

Skinoren: samenstelling en vormen van afgifte

 • Skinoren-gel: samenstelling
  Het belangrijkste actieve bestanddeel is azelaïnezuur. 1 g gel bevat 0,15 g azelaïnezuur. De gel heeft een witte of geelwitte kleur. Skinoren-gel is verkrijgbaar in verpakkingen van 15, 30 en 50 g.
 • Huidorencrème: samenstelling
  Het belangrijkste actieve ingrediënt is ook azelaïnezuur.
  1 g crème bevat 0,2 g azelaïnezuur, evenals extra vochtinbrengende ingrediënten: glycerol, vetzuurglyceriden. Skinoren-crème is verkrijgbaar in verpakkingen van 30 g.

Indicaties voor gebruik -

 • acne huid (acne en acne),
 • behandeling, evenals preventie van het optreden van foci van post-inflammatoire hyperpigmentatie, vaak voorkomend na de genezing van acne.

Applicatie cursus -
Het zichtbare effect treedt ongeveer 3-4 weken na het begin van het gebruik van het geneesmiddel op. De behandelingskuur is echter 3 maanden. Deze periode is nodig om het effect lange tijd te consolideren. Het geneesmiddel moet 2 keer per dag worden aangebracht ('s morgens en' s avonds voor het slapengaan). Voordat u het geneesmiddel gebruikt, moet u uw gezicht wassen met een mild reinigingsmiddel en het afdrogen. Het medicijn wordt aangebracht en licht gewreven in de voor acne gevoelige huid.

Skinoren-gel of -creme: wat te kiezen?

De gel is zeer geschikt voor patiënten met een vette huid en de crème is geschikt voor patiënten met een droge en normale huid. De dosering van azelaïnezuur in de crème is iets hoger dan die van de gel (20% versus 15%), maar dit betekent niet dat de crème effectiever is. Integendeel, een verhoogde concentratie azelaïnezuur in de crème is noodzakelijk om de lagere effectiviteit van de crèmes als zodanig te compenseren (dit komt doordat de actieve ingrediënten uit de crème veel moeilijker in de huid doordringen dan uit de gel).

advertentie

Hoe werkt azelaïnezuur bij acne en acne

Om het werkingsmechanisme van het medicijn te begrijpen, moet u precies weten hoe acne en acne worden gevormd. Acne is in wezen vette congestie. Op de huid van het gezicht zien ze eruit als witte bulten, of als zwarte stippen in de poriën van de huid (Figuur 4-5). Elke huidporie bevat een haarzakje waaruit de haarschacht groeit.

Rond de haarzakjes zijn de talgklieren verspreid, die vetafscheiding produceren in het lumen van de follikel, en van daaruit komt het huidvet het huidoppervlak binnen, waar het zijn beschermende functie uitoefent.

Acne wordt gevormd in de poriën van de huid als gevolg van 2 processen -

 • verhoog de productie van vette afscheidingen talgklieren,
 • schendingen van epithelisatieprocessen in de follikel, resulterend in een groot aantal ontschilferde epitheelcellen in het lumen.

Deze processen leiden tot de blokkering van huidporiën met vet en afgeschilferde epitheliale cellen. Als dergelijke pluggen zich dichter bij het huidoppervlak bevinden, kunnen ze met het blote oog worden gezien (als zwarte stippen). Indien gevormd in de diepte van de poriën, ziet dergelijke acne eruit als witte bultjes op het oppervlak van de huid. Acne kan op zijn beurt veranderen in acne (figuur 6) en dit gebeurt als gevolg van de vermenigvuldiging van pathogene bacteriën in de haarzakjes die worden geblokkeerd door vetproppen.

Azelaic acid doet het volgende voor acne. -

 • Normaliseert epithelisatieprocessen in de haarzakjes, wat leidt tot een afname van het aantal afgeschilferde epitheelcellen,
 • Onderdrukt de activiteit van pathogene bacteriën, die actief beginnen te prolifereren in het lumen van de haarzakjes nadat ze zijn geblokkeerd door acne, wat de omzetting van acne in acne voorkomt.
 • Onderdrukt de activiteit van melanocytcellen, die het uiterlijk van focale hyperpigmentatie op de huid bepalen na genezing van acne.

Helpt Skinoren gel en Skinoren crème bij acne - dermatoloog beoordelingen

Voordelen ten opzichte van andere acnebehandelingen -

 • het veroorzaakt minder uitdroging en irritatie van de huid,
 • verhoogt de gevoeligheid van de huid voor de zon niet en vereist daarom geen parallel gebruik van zonnebrandcrème tijdens periodes met verhoogde zonneactiviteit,
 • de toepassing ervan helpt ouderdomsvlekken na acne te voorkomen.

Met het volgende moet echter rekening worden gehouden bij het voorschrijven van het medicijn:

1. Huidorenaaltjes - beoordelingen

Houd er rekening mee dat het effect van de applicatie na ongeveer 3-4 weken vanaf het begin van het gebruik zichtbaar is. Ondanks de effectiviteit van het medicijn, zouden we het nog steeds niet aanbevelen voor basistherapie. Bij acne wordt een veel groter en sneller effect veroorzaakt door geneesmiddelen van de klasse van retinoïden.

Maar er zijn situaties waarin het zinvol is om de combinatietherapie "retinoïde + azelaïnezuur" te gebruiken. Bijvoorbeeld met zeer ernstige acne, of wanneer de effectiviteit van retinoïden alleen onvoldoende is.

2. Skinoren acne - beoordelingen

Het gebruik van azelainezuurpreparaten voor acne is mogelijk, maar nogmaals, we raden niet aan om ze als basistherapie te gebruiken. Benzoylperoxidepreparaten worden beschouwd als de gouden standaard voor acnebehandeling. Eerlijk gezegd, azelaïnezuur is inferieur aan hen in efficiëntie.

Maar we raden aan om een ​​combinatie van benzoylperoxide en azelaïnezuur te gebruiken als u tegelijkertijd acne en acne op uw gezicht hebt!

Skinoren: prijs

Skinoren-gel en -crème: prijs in de apotheek (gemiddeld) ...

 • gel in tubes van 15 g - van 550 roebel.
 • gel in tubes van 30 g - van 950 roebel.
 • gel in tubes van 50 g - van 1250 roebel.
 • crème in tubes van 30 g - ongeveer 900 roebel.

Analogues Skinoren gel en crème -

Skinoren-gel: analogen

 • Azogel - 15% gel van azelaïnezuur (geproduceerd in tubes van 15 en 30 g).
 • Azelik (Rusland) - 15% gel in tubes van 30 g.

Huidorencrème: analogen

 • Azix-derm (India) - 20% crème in tubes van 30 g elk.
 • Acne derm (Polen) - 20% crème in tubes van 20 g.

De vermelde analogen van Skinoren-gel en -crème zijn ongeveer 30% goedkoper dan het oorspronkelijke medicijn.

Huidoren tijdens zwangerschap -

De adsorptie van actieve ingrediënten is zo klein dat het geneesmiddel niet gecontra-indiceerd is tijdens zwangerschap en borstvoeding. Het gebruik van het geneesmiddel moet echter worden gemeld aan uw arts. Het wordt niet aanbevolen om het geneesmiddel op de borst te gebruiken voordat het wordt gevoerd.

We hopen dat ons artikel over het onderwerp: Huidoren gel en Skinoren crème beoordelingen - nuttig voor u is gebleken!

Auteur: editors van de portal.

Bekijk de video: Azelaic acid for acne, rosacea, melasma, hyperpigmentation. Dr Dray (Februari 2020).

Loading...

Laat Een Reactie Achter