Metrogil voor acne: beoordelingen

Onlangs vroegen steeds meer patiënten: kan Metrogil-tandgel acne helpen of kan het alleen worden gebruikt voor ontsteking van het tandvlees? Dit artikel is geschreven door een professionele dermatoloog en we zullen deze vraag hieronder in detail beantwoorden.

Metrogil is een middel voor uitwendig gebruik in de vorm van een gel met antimicrobiële (antibacteriële) werking. Het medicijn wordt vervaardigd door het Indiase bedrijf "Unic Pharmaceutical Laboratories". Er is een hele reeks Metrogil-preparaten - waarbij, naast 1% gel voor uitwendig gebruik, nog 2 bereidingen zijn inbegrepen.

Het tweede medicijn is het bekendste medicijn van het bedrijf, dat Metrogildent wordt genoemd. Het is bedoeld voor de behandeling van ontsteking van de orale mucosa en tandvlees. Nou, het derde medicijn is Metrogil in de vorm van een vaginale gel, die wordt voorgeschreven voor de behandeling van bacteriële infecties bij vrouwen.

Metrogil-gel: samenstelling

Het gehalte aan werkzame stoffen in 1 g gel -
→ Metronidazol 10 mg,
Hulpstoffen -
methyl parahydroxybenzoaat, propyl parahydroxybenzoaat, carbomeer 940, dinatriumedetaat, natriumhydroxide, propyleenglycol, gezuiverd water.

Samenstelling analyse -
antibioticum metronidazol is het meest effectief tegen sommige anaerobe micro-organismen, evenals protozoa. Bovendien wordt het vaak samen met het antibioticum Amoxicilline voorgeschreven voor maagzweren en darmzweren, omdat het effectief is tegen de bacterie Helicobacter pylori (die een grote rol speelt in de ontwikkeling van deze ziekten). Maar is het mogelijk om metronidazol in pillen of in de vorm van gels te gebruiken voor uitwendig gebruik - ook voor de behandeling van acne? Het antwoord op deze vraag is heel eenvoudig en duidelijk.

Metrogil acne gel: beoordelingen

Niet alle antibiotica en antiseptica kunnen effectief zijn bij de behandeling van acne. Dit is te wijten aan het feit dat elke groep van antibiotica met verschillende effectiviteit verschillende subspecies van micro-organismen beïnvloedt.

De ontwikkeling van acne is voornamelijk geassocieerd met twee soorten bacteriën:

 • Propionibacterium acnes (P.acnes),
 • Staphylococcus epidermidis.

Het antibioticum Metronidazol voor acne, dat deel uitmaakt van Metrogyl-gel, helpt niet om twee redenen: ten eerste is metronidazol aanvankelijk niet effectief met de aangegeven soorten bacteriën en ten tweede is de concentratie van het antibioticum in de samenstelling van de gel vrij laag (hierdoor wordt het antibacteriële geneesmiddel zonder recept verkocht). Conclusies - Metrogil acne gel is een zeer ineffectieve remedie.

Welke antibiotica zijn effectief voor acne -

Antibiotica van de volgende groepen worden meestal gebruikt voor de behandeling van acne: lincosamiden en macroliden. Voorbeelden zijn antibiotica Clindamycine en erytromycine. Meestal worden ze geproduceerd in de vorm van gels voor lokaal gebruik (minder vaak in de vorm van vloeistoffen), die rechtstreeks op de aangetaste huid worden aangebracht.

1. Monocomponent antibacteriële gels -

Monocomponentenpreparaten bevatten slechts één actief bestanddeel (antibioticum). Dergelijke gels worden voorgeschreven als u alleen gewone acne op uw huid hebt en er geen acne of cystische acne is.

Voorbeelden van monocomponent-geneesmiddelen -

 • Op clindamycine gebaseerde gels - Dalacin, Klindatop, Clindovit ...
 • op basis van erytromycine - het medicijn "Zenerit" (dit medicijn wordt geproduceerd in de vorm van een vloeistof die op de huid wordt aangebracht met behulp van een applicator).

2. Gecombineerde antibacteriële gels -

Gecombineerde geneesmiddelen zullen naast het antibioticum een ​​ander actief bestanddeel bevatten, dat hun effectiviteit en toepassingsmogelijkheden vergroot. Gewoonlijk wordt bij de samenstelling van dergelijke gels een antibioticum gecombineerd met benzoylperoxide of retinoïden.

De combinatie van antibioticum met benzoylperoxide verhoogt de effectiviteit van de gel en de snelheid van het begin van het effect dramatisch. Deze combinatie wordt ook voorgeschreven voor acne, maar bij afwezigheid van acne en cysten op de huid. De combinatie van een antibioticum en een preparaat van een groep retinoïden zal vooral effectief zijn als u acne en acne op de huid van uw gezicht hebt, evenals in de cysteuze vorm van acne.

 • Duac-gel (clindamycine antibioticum + benzoylperoxide),
 • Deriva-S, Klenzit-S (antibioticum clindamycine + retinoïde Adapalen),
 • Isotrexin-gel (antibioticum erytromycine + retinoïde isotretinoïne).

advertentie

Belangrijke informatie over acne en acnebehandeling -

 • Ondanks de hoge effectiviteit van antibacteriële gels, zijn ze niet het beste medicijn voor acnebehandeling. De gouden standaard voor acnebehandeling zijn lotions op basis van benzoylperoxide, crèmes en gels. Alle noodzakelijke informatie over behandelingsregimes en medicijnen, lees het artikel:
  → "Aanbevelingen voor de behandeling van acne dermatologen"
 • Vergeet niet dat acne en acne compleet verschillende dingen zijn die anders worden behandeld. Acne kan verschijnen als witte bulten op het huidoppervlak, of als zwarte stippen in de poriën van de huid (Fig. X). Acne wordt niet geassocieerd met ontsteking en antibacteriële gelen met hen zullen volledig nutteloos zijn.

  Wanneer acne voornamelijk geneesmiddelen van de retinoïdengroep is voorgeschreven. Lees meer over de behandeling van acne, lees het artikel:
  → "Aanbevelingen van een dermatoloog voor acnebehandeling"

 • Behandeling met antibacteriële gels is vrij lang (meestal niet minder dan 3 maanden), ondanks het feit dat een goed effect kan worden verkregen binnen 3-4 weken na het begin van het gebruik. Het is belangrijk om het effect van therapie te consolideren.
 • Als u na 2-3 weken na het begin van de toepassing geen verbeteringen ziet, geeft dit de weerstand van bacteriën tegen dit antibioticum aan. Dit betekent dat andere geneesmiddelen moeten worden geselecteerd voor behandeling.
 • Houd er rekening mee dat huidziekten het best worden behandeld door een dermatoloog. In dit geval kunt u fouten van zelfbehandeling voorkomen, waaronder:
  → vlekken en littekens op acne,
  → de opkomst van de vorm van acne, resistent tegen antibiotica en andere medicijnen.

We hopen dat ons artikel over het onderwerp: Metrogil van acne-reviews, nuttig voor u is gebleken!

Auteur: editors van de portal.

Bekijk de video: इसस हग पपलस खतम. Clear Acne Pimples once and for all - best solution for acne RabiaSkincare (Februari 2020).

Loading...

Laat Een Reactie Achter