Tinctuur van calendula acne - beoordelingen

Veel patiënten vragen: kan calendula-tinctuur door acne helpen? We hebben besloten om een ​​kleine recensie aan dit onderwerp te wijden, zodat je kunt zien hoe effectief deze folk remedie tegen acne is.

Calendula-tinctuur is een ...
een infusie van calendula bloemen in 70% alcohol (in een hoeveelheid van 100 gram plantaardige grondstoffen per 1 liter alcohol). Verkrijgbaar in flessen van 50 ml. Het is een doorschijnende geelachtige vloeistof die de volgende componenten bevat: kalenders, flavonoïden, carotenoïden, tannines, acetylsalicylzuur.

Deze componenten hebben ongetwijfeld een matige anti-inflammatoire werking, maar hoe effectief kan het zijn met acne? Hieronder publiceren we het commentaar van de dermatoloog op deze tool.

Calendula voor acne: beoordelingen van dermatologen

De meeste professionele lotions voor acnebehandeling bevatten alcohol in lage concentraties, die nodig is als oplosmiddel en voor het ontvetten van de huid. Regelmatig gebruik van tinctuur met 70% alcohol veroorzaakt uitdroging en keratose van de huid.

Onder keratose moet worden begrepen - een toename van de dikte van de oppervlakkige dode huidlaag, die ongetwijfeld zal leiden tot een nog grotere verstopping van de poriën met geëxfolieerde epitheelcellen. Het is niet ongebruikelijk wanneer acne en acne vrij vaak voorgeschreven schillen procedures. Schillen is precies nodig om de dikte van dode huidlagen en open poriën te verminderen.

Het gebruik van een geconcentreerde alcoholoplossing zal het tegenovergestelde effect veroorzaken: de poriën zullen sneller verstopt raken, er zal meer acne op de huid zijn en als resultaat zal acne veranderen in acne. Natuurlijk kan calendula tinctuur op 70% alcohol worden verdund met water 1:10, maar het gebruik van zelfs zwakke alcoholoplossingen is gecontra-indiceerd als je een droge (of verdunde) huid hebt.

Bovendien zal de verdunning leiden tot een afname van de concentratie van actieve ingrediënten, die al op zijn zachtst gezegd geen sterk ontstekingsremmend effect hebben. Daarom zal het gebruik van deze remedie in de vorm van verdund - zinloos en onverdund - in feite leiden tot een toename van het aantal acne en acne als gevolg van keratose van de bovenste lagen van de huid onder invloed van alcohol.

Wat helpt echt met acne -

  • Eerst moet je je gezicht 2 keer per dag ('s morgens en' s avonds) schoonmaken met milde detergentia (bijvoorbeeld Dove of Neutrogena).
  • Ten tweede - om cosmetica volledig te elimineren en huidverzorgingsproducten op vetbasis te behandelen dergelijke middelen verstoppen de poriën van de huid, wat het startpunt is voor de vorming van acne en puistjes. De middelen die u gebruikt, moeten uitsluitend op waterbasis zijn.
  • In geen geval niet zelf behandelen met behulp van verschillende zalven. Elke zalf gemaakt op een vette basis, en dan hebben ze gewoon de poriën verstopt en dit zal de verschijning van acne en puistjes veroorzaken.

Verschillende behandelingen van acne en acne -

U zult in staat zijn om erachter te komen welke remedies effectief kunnen zijn als u het mechanisme en de oorzaken van acne en acne op de huid begrijpt. Acne en acne zijn niet hetzelfde, en ze vereisen verschillende behandelingen.

Acne verschijnt als witte bultjes op het huidoppervlak, of als zwarte puntjes in de poriën van de huid (Figuur 4-5). Acne, om het simpel te zeggen, zijn proppen in de poriën van de huid, bestaande uit afgeschilferde dode huidcellen en afscheidingen van de talgklieren (talg). Wanneer acne volledig afwezig is ontsteking.

Acne is een gevolg van de aanwezigheid van acne en treedt op wanneer bacteriën worden vermenigvuldigd onder de kurk (paling) in het haarzakje. Als een resultaat treedt ontsteking en pusvorming op (figuur 6). Acne ziet eruit als ontstoken, felrode bultjes op het oppervlak van de huid.

advertentie

Acnebehandeling en acne zullen compleet anders zijn, omdat in één geval zijn er alleen vetpluggen in de poriën in de afwezigheid van enige ontsteking, en in het andere geval heeft het lokaal etterige ontsteking van de haarzakjes.

  • Als je acne hebt -
    Deze behandeling zal bestaan ​​uit het voorschrijven van retinoïde geneesmiddelen, evenals mogelijk geneesmiddelen op basis van azelaïne en salicylzuur.
  • Als je acne hebt -
    dan eerst voorgeschreven medicijnen met benzoylperoxide, dat is de gouden standaard voor de behandeling van acne.

Samenvatting -

Calendula tinctuur - het gebruik van acne is onpraktisch en zelfs schadelijk, omdat alcoholoplossing zal verhoogde keratinisatie van de oppervlaktelaag van de huid veroorzaken (keratose). De laatste zal het verstoppen van de poriën van de huid versnellen door de afscheiding van de talgklieren en de gedroogde dode huidcellen.

Het gebruik van verdunde calendula tinctuuroplossing kan alleen effectief zijn voor het ontvetten van de huid, door het op wattenschijfjes aan te brengen en de huid te reinigen. Echter, zoals bij elk gebruik van alcoholoplossingen, zal het de verschijning of de droogheid van de huid veroorzaken, met bijna geen ontstekingsremmend effect.

We hopen dat ons artikel over het onderwerp: Calendula voor beoordelingen van acne - nuttig voor u is gebleken!

Auteur: editors van de portal.

Bekijk de video: Healing Propolis Ointment for Burns & Cuts by (Februari 2020).

Loading...

Laat Een Reactie Achter