Zinerit: beoordelingen, prijs

Zineryt (Zineryt) is een antibacterieel medicijn dat wordt gebruikt voor acne. Geproduceerd door het Europese bedrijf "Astellas Pharma" en zonder recept verkocht in de apotheek. Het medicijn kan worden gebruikt bij volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.

Zener: samenstelling en afgiftevorm

De gebruiksaanwijzing van Zinerit vertelt ons dat het medicijn bevat:

 • antibioticum erytromycine - 1,2 g,
 • zinkacetaat - 360 mg
 • andere ingrediënten: diisopropyl en ethanol (als oplosmiddelen voor het poeder), sebacaat.

Erytromycine is een macrolide-antibioticum. Dit antibioticum, dat vooral effectief is tegen de bacteriën Propionibacterium acnes en Streptococcus epidermidis, die etterende haarzakjes (bijv. Acne) veroorzaken. Na toediening komt slechts een zeer klein deel van erytromycine in de systemische circulatie.

Zink helpt de talgproductie van talgklieren te verminderen en verhoogt ook de gevoeligheid van pathogene bacteriën voor erytromycine. Zink heeft ook ontstekingsremmende en bacteriostatische effecten.

Formulier vrijgeven -
gebruik Zener thuis is vrij eenvoudig. Het pakket bevat twee plastic flessen waarvan er één een applicator heeft voor het aanbrengen van het preparaat. De eerste fles bevat een droog mengsel van antibioticum en zinkacetaat. De tweede fles bevat 30 ml oplosmiddeloplossing, die moet worden toegevoegd aan het droge mengsel van de hoofdcomponenten voordat het preparaat wordt gebruikt.

Houd er rekening mee dat na het mengen van de componenten van het geneesmiddel, de kant-en-klare oplossing kan worden bewaard (bij een temperatuur van 15 ° tot 25 ° C) en niet langer dan 5 weken. Als de voorgeschreven behandeling langer is dan deze keer, moet u een tweede pakket van het medicijn kopen.

Zinerit: foto

Zenerit - indicaties voor gebruik

 • gebruikt om acne te behandelen,
 • voor acne (zowel in de vorm van papels als in de vorm van puisten),
 • met een gemengde vorm van acne (wanneer er op hetzelfde moment acne en acne zijn).

Zener - instructies voor gebruik

Het medicijn wordt 2 keer per dag gebruikt: 's ochtends (noodzakelijk voordat make-up wordt aangebracht) en' s avonds na het wassen voor het slapen gaan. Het verloop van de behandeling is 10-12 weken (er wordt echter een goed resultaat bereikt na 2 weken gebruik van het geneesmiddel). De rest van de tijd is nodig om de resultaten van de therapie te consolideren.

Zenerit - dermatologen beoordelingen van het geneesmiddel alleen positief. Bij sommige patiënten kan microflora-resistentie tegen dit antibioticum optreden. Als u tijdens de 2 weken van toepassing het effect van de therapie niet hebt opgemerkt, dan hebben we het waarschijnlijk over de ongevoeligheid van de microflora voor antibiotica van de macrolidegroep. In dit geval zal de dermatoloog u een ander medicijn voorschrijven dat een antibioticum uit een andere groep bevat.

Bereiding en gebruik van het medicijn -

De inhoud van de injectieflacon met oplosmiddel moet volledig met droog poeder in de injectieflacon worden gegoten. Daarna moet de injectieflacon worden geschud totdat het poeder volledig is opgelost in het oplosmiddel. Daarna kan de fles worden gesloten met een dop met een applicator.

Stap voor stap instructies -
1) Het productpakket bevat twee flessen en één applicator.
2) Open eerst de doppen op beide flessen, hou de dop op de fles A met het poeder.
3) Het oplosmiddel uit fles B moet met poeder in fles A worden gegoten.
4) Sluit fles A (met poeder en oplosmiddel) met een dop.
5) Schud fles A gedurende 1 minuut.
6) Verwijder de dop van fles A en bevestig een applicator aan de fles.
7) Duw de dop met de applicator in een volle fles en sluit stevig.
8) Open de dop van de fles en controleer of de applicator goed is bevestigd.
9) Schrijf de datum van het mengen van het geneesmiddel op de fles (de bereide oplossing kan gedurende 5 weken worden gebruikt).

Om het medicijn toe te dienen, moet je de fles kantelen met de applicator naar beneden. De drukkracht reguleert de snelheid waarmee de oplossing op de huid wordt aangebracht. De oplossing is kleurloos en zal daarom na het drogen niet merkbaar zijn. Het medicijn is alleen bedoeld voor uitwendig gebruik (voor toepassing op de huid).

Zinerit: prijs

Zinerit voor acne - de prijs van het medicijn begint vanaf 650 roebel per verpakking.

Zenerit: reviews van dermatologen

Dit is een waardig en zeer effectief medicijn. Echter, naar onze mening is het gebruik ervan gerechtvaardigd met acne, en niet met acne. Om dit te begrijpen, moet u de aard van acne en acne begrijpen, omdat acne en acne niet hetzelfde zijn. Acne is een prop in de poriën van de huid, bestaande uit afscheidingen van de talgklieren en afgeschilferde epitheliale cellen.

Acne verschijnt als witte bultjes op het huidoppervlak (Fig.4) of als zwarte stippen in de poriën van de huid (Fig.5). Bij acne in de weefsels is er geen ontsteking. Acne wordt gevormd door acne, op het moment dat bacteriën actief beginnen te prolifereren in de gesloten ruimte van de haarzak, waardoor ontsteking ontstaat (figuur 6).

Elk antibioticum is nodig voor ontstekingen en daarom moet het worden gebruikt voor acne. En met acne is de standaard van de behandeling het voorschrijven van retinoïden. Lees meer over deze groep geneesmiddelen en de juiste behandeling van acne - lees het artikel:
→ "Moderne aspecten van acnebehandeling"

advertentie

Zener: analogen

Het medicijn heeft geen directe analogen. De dichtstbijzijnde samenstelling is het geneesmiddel Eriderm (vervaardigd in de VS), dat een erytromycine-oplossing bevat, maar geen zink bevat. Er is ook een benzamycine-acnebehandelinggel die een combinatie van erytromycine en benzoylperoxide bevat.

Vaak gevraagd om de effectiviteit van Zenerit te vergelijken met andere medicijnen -

 • Zener of Baziron is beter -
  Basiron bevat zo'n zeer effectieve component voor de behandeling van acne als benzoylperoxide. Het is optimaal om een ​​acnebehandeling met benzoylperoxide te starten, en alleen als het effect van de laatste onvoldoende is om antibiotica aan te sluiten (bijvoorbeeld Zenerit).
 • Wat is beter Skinoren of Zener -
  huidoren behoort tot de groep geneesmiddelen op basis van azelaïnezuur, die iets minder effectief is dan benzoylperoxide, maar veroorzaakt aanzienlijk minder huidirritatie. ie Azelaïnezuur is een alternatief voor benzoylperoxide en het is het beste om de behandeling met een van deze geneesmiddelen te starten. Een antibioticum dat Zenerite bevat, kan het beste alleen opnieuw worden gebruikt in het geval van onvoldoende effect van benzoylperoxide of azelaïnezuur.

Bijwerkingen -

In sommige gevallen kan een lichte roodheid, droogheid en schilfering van de huid, een tintelend of branderig gevoel op de plaats van gebruik van het geneesmiddel optreden. Dergelijke effecten zijn normaal en vereisen geen stopzetting van het medicijn.

Contra-indicaties om te gebruiken -

U kunt Zener niet gebruiken als u overgevoelig (allergisch) bent voor erytromycine of andere macrolide-antibiotica, evenals voor zink of andere bestanddelen van het geneesmiddel.

Gebruik tijdens zwangerschap en borstvoeding -

Het gebruik van het geneesmiddel tijdens de borstvoeding en tijdens de zwangerschap is mogelijk als de aanbevolen dosering wordt waargenomen (niet meer dan 0,5 ml per toediening). De veiligheid van het geneesmiddel is te wijten aan het feit dat erythromycine vrijwel niet in het bloed wordt opgenomen en dat slechts een kleine dosis van het geneesmiddel de systemische circulatie binnenkomt. Studies hebben het negatieve effect van het medicijn op de foetus niet onthuld.

Samenvatting -

 • Toepassing voor acne -
  Het medicijn kan met succes worden gebruikt om acne te behandelen. Als u echter voor het eerst met hun behandeling begint, is het het beste om de behandeling niet met antibiotica te starten, maar met geneesmiddelen op basis van benzoylperoxide. Het is benzoylperoxide, de gouden standaard voor basale acnebehandeling.

  Antibiotica worden meestal voorgeschreven als het effect van benzoylperoxide onvoldoende is, of als onderdeel van een complexe therapie voor ernstige vormen van de ziekte. Lees meer over alle groepen medicijnen die worden gebruikt bij de behandeling van acne - lees het artikel:
  → "Moderne aspecten van acnebehandeling"

 • Het gebruik van Zinerit met acne -
  zoals we hierboven al zeiden: we zien geen nut in deze remedie, als je acne hebt en geen acne. Dit komt door het feit dat antibiotica nodig zijn om ontstekingen te verlichten. En acne ontwikkelt zich als een gevolg van een toename in de productie van talg door de talgklieren en vormt "vettige stoppen" in de poriën van de huid zonder ontsteking in de weefsels.
 • Houd er rekening mee dat als u eerder macrolide-antibiotica hebt gebruikt, evenals lincosamiden (zoals Lincomycin 0,25 of Clindamycin-capsules) en de bacteriën die acne veroorzaken, niet erg gevoelig zijn voor deze antibiotica, het is beter om niet Zenerite voor te schrijven, maar een andere drug.

We hopen dat ons artikel over het onderwerp: Zenerit helpt bij acne - nuttig voor u is gebleken!

Auteur: editors van de portal.

Bekijk de video: How I Cured My Acne with Zineryt (Februari 2020).

Loading...

Laat Een Reactie Achter