Novocain: instructies voor gebruik

Novocain is een verdovingsmiddel dat op grote schaal werd gebruikt in de USSR voor lokale anesthesie, zowel bij het verwijderen van tanden, het openen van etterende abcessen en voor het uitvoeren van operaties onder lokale anesthesie.

Novocain: belangrijke functies

Novocain - instructies voor het gebruik van dit medicijn bevatten de volgende hoofdkenmerken, die het niet toelaten om dit lokale anestheticum in grote hoeveelheden toe te passen, vanwege de tekortkomingen ervan en de opkomst van veel modernere anesthesiedrugs.

Nadelen van Novocain -

  • zwak analgetisch effect
  • geen analgetisch effect in ontstoken weefsels,
  • korte duur van anesthesie
  • hoge allergie en toxiciteit voor het lichaam
  • Gebruik Novocaine niet tijdens de zwangerschap of voer niet per categorie!

Novocain: prijs en vrijgaveformulier
Novocaine-ampullen kunnen een oplossing van 0,5% of een oplossing van 2% bevatten. De kosten van 1 pakket novocaine (10 flacons van 5 ml) zullen ongeveer 30-50 roebel bedragen.

In de jaren 90 kwam de verdoving Lidocaine ter vervanging van Novocain, dat nu veel wordt gebruikt in de geneeskunde en de tandheelkunde in het bijzonder. Lidocaïne is 2 keer sterker dan novocaïne wat betreft de diepte van de anesthesie en de duur van het effect, en het werkt ook goed in ontstoken weefsels. Veel minder allergisch en toxisch voor het medicijn.

Moderne analogen van novocaïne in de tandheelkunde -

Ondanks het nog steeds wijdverspreide gebruik van lidocaïne in de medische praktijk, in de tandheelkunde, is het al lang geleden uit deze verdoving teruggetrokken. Het meest effectief op dit moment zijn op articaïne gebaseerde anesthetica. Dergelijke anesthetica omvatten: Ultracain, Ubuteszin, Septanest en anderen.

Deze geneesmiddelen voor lokale anesthesie zijn niet langer verkrijgbaar in ampullen, zoals novocaine of lidocaïne, maar in speciale patronen (figuur 2). Kapula-anesthesie is klaar voor gebruik, het hoeft niet te worden geopend; het wordt ingebracht in een speciale carpool-spuit (Fig. 1) en de naald wordt verder in de spuit geschroefd met de carpool (Fig. 3).

Lees meer over moderne anesthesie in de tandheelkunde in het artikel:
→ "Alles wat een patiënt moet weten over tandanesthesie"

Het gebruik van novocaïne voor elektroforese, compressen en verdunning van antibiotica -

Elektroforese met novocaïne is niet erg effectief. Het is het beste om Lidocaine 2% te gebruiken voor elektroforese-anesthesie (verkocht in ampullen van 2 ml).

Comprimeren met Dimexidum en Novocain -

Compressen met dimexide worden heel vaak voorgeschreven door maxillofaciale chirurgen, vooral voor traumatische letsels aan het gelaat (fracturen van de gezichtsbeenderen, zonder open wonden). Compressen hebben een zeer goed effect en kunnen bijvoorbeeld zwelling en ontsteking van de zachte weefsels verminderen in het geval van een fractuur van de kaak na verschillende procedures.

Dimexide Novocain-compressie: verhoudingen
Een kompres met Dimexidum en Novocain wordt alleen extern gebruikt. Bij het aanbrengen van het kompres op het gezicht moet u 20-25% concentratie Dimexidum gebruiken. Verdun het dimexide om dit te doen in verhouding: tot 1 deel dimexide - drie delen warm, gekookt water. Wanneer toegepast op minder gevoelige delen van het lichaam, kunnen meer geconcentreerde oplossingen worden gebruikt (30, 35, 40%).

Om gaasdoekjes te bevochtigen met de oplossing verdund met water. Breng de inhoud van 1 ampul novocaine (5 ml oplossing) rechtstreeks op vochtige doekjes. Bevestig de servetten aan het gewenste gebied. Op het servet moet een plastic folie worden aangebracht, die het gebied van het aangebrachte gaasservet volledig met de oplossing blokkeert. Breng een laag stof aan op polyethyleen (hoe dikker de stof, hoe sterker het thermische effect zal zijn - houd hier rekening mee!) En verbind het.

De tijd van één kompres is 20-30 minuten. De loop van de behandeling is 10-12 procedures (1 procedure per dag). Uit ervaring kan gezegd worden dat om het analgetische effect te verbeteren, het beter is om lidocaïne te gebruiken in plaats van Novocain (2-4 ml lidocaïne voor 1 kompres). Lidocaine dringt beter door de huid, is minder allergisch en het analgetische effect is 2 keer sterker.

Dimexide: hoe een kompres toe te passen (foto 4-6)

advertentie

Hoe ceftriaxon novocaine te kweken -

Ceftriaxon is niet wenselijk om te worden verdund met Novocain, sindsdien Het antibioticum zelf is behoorlijk allergisch en Novocain verhoogt het risico van anafylactische shock vele malen (in vergelijking met lidocaïne). Verdun ceftriaxon optimaal met lidocaïneoplossing (dit wordt ook aanbevolen door de WHO). Deze verdoving is veel minder allergisch en heeft een sterker analgetisch effect.

Verdunnen 500 mg ceftriaxon is nodig in 2-2,5 ml oplosmiddel. Voor verdunning van 1000 mg ceftriaxon - 3,5-4 ml oplosmiddel. Als laatste kan zowel water voor injectie als een 0,5-1% oplossing van novocaïne worden gebruikt, maar het beste is een lidocaïne-oplossing van 1%. Maar om ceftriaxon in lidocaïne op te lossen, moet u nog steeds water voor injectie gebruiken, omdat lidocaïneconcentratie in ampullen is 2%.

Als u bijvoorbeeld 1% lidocaïneoplossing voor verdunning van 500 mg ceftriaxon wilt verkrijgen, moet u 1,0 ml lidocaïne in een spuit nemen en vervolgens 1,0 ml water voor injectie in dezelfde spuit. Voer vervolgens de resulterende oplossing in een injectieflacon in met Ceftriaxon en schud.

Cefazolin: hoe Novocain te planten

We zeggen meteen dat cefazoline ongewenst is om te worden verdund met novocaïne, evenals ceftriaxon (om dezelfde redenen). Het is ook het beste om 1% lidocaïne-oplossing te gebruiken. Om 1000 mg cefazoline op te lossen, is 4 ml 1% lidocaïne-oplossing nodig. Om een ​​lidocaine-oplossing van 1% te krijgen, moet u 2 ml lidocaïne en 2 ml water voor injectie in een spuit mengen door om beurten in beide spuiten te doen. De resulterende oplossing wordt in een cefazolineflesje gebracht. We hopen dat ons artikel over het onderwerp: Novocaine-gebruiksaanwijzing - nuttig voor u was!

Auteur: kaakchirurg Kamensky KV, 19 jaar ervaring.

Bekijk de video: How to numb skin before Laser Hair reduction or for Electrolysis (Februari 2020).

Loading...

Laat Een Reactie Achter