Glister Amway Tandpasta - beoordelingen van tandartsen

Analyseren van de nieuwigheden onder de tandpasta's - we vingen de Glister-tandpasta van het Amway-bedrijf (VS) in de gaten. In dit artikel zullen we de samenstelling analyseren, evenals informatie die verkopers van netwerkmarketing geven over deze pasta ...

Tandpasta Glister: samenstelling

Werkzaam bestanddeel: natriumfluoride 0,1% (950 ppm).
Inactieve Ingrediënten: Sorbitol, Water, Gehydrateerde Silica, Glycerine, Propyleenglycol, Natriumlauryl, Xylitol, Cellulosegom, PEG-8, Smaak, Titaandioxide, Xanthaangom, Natriumsaccharine, Methylparaben, Propylparaben, FD & C 1.

vertaling:
Actieve ingrediënten: natriumfluoride 0,1% (950 ppm).
Inactieve ingrediënten: sorbitol, water, gehydrateerd siliciumdioxide, glycerol, propyleenglycol, natriumlaurylsulfaat, xylitol, cellulosegom, PEG-8, aroma's, titaniumdioxide, xanthaangom, natriumsacharine, methylparabeen, propylparabeen, synthetische blauwe kleurstof nr. 1.

 

In principe een zeer banale compositie die niets bijzonders heeft -

  • Amway Tandpasta bevat schurende polijstingrediënten -
    deze omvatten gehydrateerd silica en titaandioxide. Overigens, op de site //satyen.com/toothpastes.shtml - met verwijzing naar de patentgegevens, leren we dat de agressiviteit van deze pasta RDA 110 is.

    Deze indicator van schurend vermogen heeft bleekpasta's om pigment te kunnen verwijderen. Overigens moet opgemerkt worden dat de schuurpolijstcomponenten zelf van hoge kwaliteit zijn, maar vanwege de abrasiviteitsindex is de pasta helemaal niet geschikt voor permanent gebruik (kan niet langer dan 1 maand worden gebruikt).

  • Amway Tandpasta bevat xylitol en fluoride.
    xylitol normaliseert de zuurgraad in de mondholte en fluor (als onderdeel van natriumfluoride) versterkt het tandglazuur. Bovendien bevat fluoride slechts een lage profylactische dosis van 950 ppm (therapeutische dosering begint bij 1450 ppm). Dit laatste betekent dat deze tandpasta een nogal zwak anti-cariës effect heeft.
  • Alle andere componenten zijn schuimmiddelen, verdikkingsmiddelen, stabilisatoren en synthetische kleurstoffen, d.w.z. niets interessants.

advertentie

Informatie die wordt verspreid door verkopers -

Daarna besloot ik om recensies op internet te lezen. Ik kwam op verschillende sites van dealers van Amway-producten en wat ik daar las, veroorzaakte een echte schok voor mij (als tandarts).

  • de blauwe kleur markeert de tekst die we hebben gekopieerd van de site van de verkoper,
  • overgenomen van de site - //allway.biz/kompany/amway/glister.php
  • desktopscherm met pagina-inhoud - hier

1. GLISTER multifunctionele tandpasta: samenstelling

"Samenstelling: Bewegingsformule met pentavalent aluminiumsilicaat, glycerine, soda, titaniumdioxide, kalium, mineralen, micro- en macronutriënten, vitamines, gechelateerd calcium. De pasta bevat ook: gedestilleerd water, co-fluoride, co-natriumcitraat, magnesiumsilicaat , gealuminiseerde zoetstof, propylparaben, methylparaben, calciumkleurstof (blauw), enz. "

Een reactie op de compositie, die is geschreven door de verkoper. -
we zien dat in de samenstelling van de pasta vitamines onverwacht uit het niets verschenen. Welke charme))) En ook "gecheleerd calcium." De laatstgenoemde verbinding zou een verbinding van aminozuur en calcium moeten zijn, die nuttig kan zijn voor de absorptie van calcium in de darm, maar niet voor de tanden, aangezien Calcium dat is geassocieerd met het aminozuur kan nooit in het tandglazuur doordringen. Maar als we naar de echte samenstelling op de verpakking kijken, zullen we zien dat noch calcium noch chelaat in de pasta zit, d.w.z. de verkoper liegt gewoon.

Bijzonder opmerkelijk is de formulering "formule voor de beweging van een molecuul dat pentavalent aluminiumsilicaat bevat". Blijkbaar is dergelijke onzin nodig om mensen in een stupor te introduceren (cognitieve dissonantie). Evenzo kan worden gezegd dat de pasta een kosmisch zwart gat bevat dat aluminiumsilicaat bevat. En probeer te bewijzen dat zij er niet is)

2. Beschrijving van Glister-tandpasta op de website van de verkoper -

Onderstreep, we hebben de meest interessante plaatsen gemarkeerd (lees - false).

"Tandpasta bevat unieke biochemische componenten die een gunstig effect hebben op het tandglazuur en bijdragen aan de regeneratie van dentine.De bewegingsmolecule in de pasta zorgt voor langdurige bescherming tot 36 uur.De pasta maakt het minder waarschijnlijk om de tandarts te bezoeken voor het verwijderen van tandsteen en tandplak.

Door de pasta regelmatig toe te passen, kunt u verbluffende resultaten bereiken door kleine gaatjes af te dichten. Plakken behoort tot de categorie polijstende tandpasta's met een coëfficiënt van tandglazuurcoëfficiënt gelijk aan 0,00. Hieruit volgt dat de pasta een helende, reinigende, blekende, polijstende en cementerende werking heeft. De genezende eigenschappen omvatten een uitgesproken werkzaamheid in gevallen van parodontose, cariës, stomatitis, gingivitis, enz. (Tot 90%).

De rest van de effecten omvatten het effect van een Hollywood-glimlach, verblindende schittering en een speciale vlakheid van het glazuuroppervlak. Gewoon plakken is een voedingssupplement dat de geheugenfuncties van de hersenen kan verbeteren vanwege de inhoud van sporenelementen. Een van de grote voordelen van pasta is dat het geen schurende componenten bevat die het zicht verminderen en leiden tot negatieve gevolgen, zoals kanker. "

Reageren op de beschrijving van de plak van de website van de verkoper -

  • Allereerst is er niets unieks in pasta, de meest voorkomende componenten die te vinden zijn in de meeste pasta's van het midden en soms zelfs onder de gemiddelde prijscategorie. Ik heb het over schurende polijstingrediënten, xylitol en natriumfluoride.
  • Ten tweede, de bewering dat een bewegingsmolecuul dat de wetenschap niet kent, een soort van langdurige bescherming tot 36 uur kan garanderen, volstrekte onzin, omdat ik als tandarts volledig onbegrijpelijk ben.
  • Ten derde - de bewering dat de pasta kleine gaatjes afdicht, is een bewuste leugen. Er zijn pasta's met synthetisch ultrafijn hydroxyapatiet, dat een analogon is van tandglazuur. Maar zelfs deze substantie kan het tandglazuur alleen met calcium verzadigen, maar is op geen enkele manier in staat om de onregelmatigheden en defecten van het glazuur (dat wil zeggen gaten) op te vullen. Trouwens, in de pasta ontbreekt het))
  • Ten vierde is de bewering dat de pasta niet-schurend is en een emailverwijderingscoëfficiënt van 0,00 heeft, niet waar. De gespecificeerde slijtcoëfficiënt van glazuur in de tandheelkunde bestaat niet - deze keer. Er is een indicator voor de agressiviteit van de RDA-pasta. Tandpasta Glister heeft RDA 110, wat het mogelijk maakt om de pasta te classificeren naar tandpasta's die witter maken met een bovengemiddelde agressiviteit - dit zijn er twee.
  • Ten vijfde wordt het woord "ParAdontosis" geschreven door de letter "O", d.w.z. het zal kloppen - ParOdontoz. Dit is een aanwijzing dat de tekst niet eens door een tandarts is samengesteld.
  • Ten zesde, de bewering van de verkoper dat de tandpasta van Amway een voedingssupplement is dat ook de geheugenfuncties van de hersenen kan verbeteren - dit vereist eigenlijk de tussenkomst van het parket. Want dit moet echt beoordeeld worden. Trouwens, de instructies voor de pasta Glister zegt: "Niet doorslikken!".

    De pasta bevat slechts één chemie, wat onschadelijk is als je je tanden poetst, omdat de componenten zijn volledig inert en kunnen niet door het slijmvlies van de mondholte in het bloed worden opgenomen. Maar het is moeilijk om aan te nemen wat er met het lichaam zal gebeuren als je zo'n pasta begint te eten. Ik veronderstel dat de persoon die deze onzin schreef over het voedseladditief en de hersenactiviteit - hij slikte deze pasta in en zijn hersenactiviteit kwam volledig in verval ...

  • Ten zevende is de informatie dat er geen schurend component in de pasta zit dat leidt tot verlies van gezichtsvermogen en kanker een sluwe poging van verkopers om de mening te zaaien dat in andere pasta's dergelijke additieven kunnen zijn, en in Glister-pasta niet. De schurende componenten die nu in tandpasta's worden gebruikt, zijn volledig inert en kunnen nergens last van hebben, omdat ze kunnen gewoon geen bloed zuigen.

Glister Tandpasta: prijs

Tandpasta Amway - de prijs begint vanaf 200 roebel.

By the way, bijvoorbeeld, de tandpasta "Colgate Comprehensive Whitening" heeft een vergelijkbare samenstelling. Het bevat schurende polijstcomponenten (gehydrateerd silica en titaniumdioxide), evenals natriumfluoride - net als in de Glister-pasta. Het is echter zo'n Colgate waard van 90 roebel. Dit is geen advertentie voor Colgate (ik vind Colgate persoonlijk niet leuk). Alleen al voor 200 roebel kun je pasta vinden met een interessantere samenstelling.

Samenvatting -

  • Geloof geen tandheelkundige reclame -
    Een levendig voorbeeld van valse reclame is Glister-tandpasta. Trouwens, je moet hulde brengen aan de fabrikant, want Ik vond dergelijke onzin niet op zijn eigen website. Claimt volledig voor diegenen die handelen in Amway-producten en praten over de niet-bestaande voordelen ervan. De samenstelling van Amway-tandpasta is niet slecht, maar eerder bescheiden in vergelijking met veel andere wittende tandpasta's.

    Een ander voorbeeld van gewetenloze reclame: er is bijvoorbeeld een heel goede pasta van bloedend tandvlees (Parodontax). Pasta is geweldig, maar kijk goed naar de advertentie: zegt de advertentie ergens dat dentale afzettingen de oorzaak zijn van een bloeding? De fabrikant biedt aan om met de symptomen om te gaan, niet de oorzaak van de ziekte. En dit leidt tot het feit dat de ontsteking van het tandvlees onmerkbaar voortschrijdt, en ten tweede, als je stopt met het gebruik van een dergelijke pasta, zal het bloeden nog sterker worden.

    Trouwens, als u geïnteresseerd bent in tandpasta voor het bleken van tanden - lees dan het artikel:
    → "Tandpastarating voor bleken, tips voor gebruik"

  • Fabrikanten manipuleren vaak feiten -
    ze bedenken bijvoorbeeld verbindingen die in de natuur niet bestaan. Er is bijvoorbeeld een prachtige tandpasta "REMBRANDT anti-tabak en koffie met Alumisil®"De pasta zelf is echt goed.

    Alyumisil® - Dit is een niet-bestaand product uitgevonden door de fabrikant van de stof, die eenvoudigweg een combinatie is van twee fijne polijstmiddelen (aluminiumoxide en siliciumoxide). Maar dergelijke componenten zijn te vinden in veel andere tandpasta's! Het is echter erg belangrijk voor een producent om te adverteren dat zijn pasta heel anders is dan andere, dat er iets in zit dat anderen niet hebben. Nu in de advertentie van Rembrandt klinkt het alsof de pasta "Alumisil" bevat®"Het is mooi en onbegrijpelijk voor de consument, maar het onderscheidt de pasta van alle anderen.
    En in de verkoop werkt het trouwens.

    Trouwens, op de verpakking van de pasta Glister is er ook een vergelijkbare manipulatie van feiten, d.w.z. Er staat geschreven dat de Glister-pasta het actieve bestanddeel SYLODENT bevat®. Dit laatste bestaat ook niet in de natuur, zoals alumisil® van Rembrandt pasta. Sylodent is een combinatie van schurende polijstcomponenten, zoals gehydrateerd silica en titaniumdioxide, die overigens (hier heeft de fabrikant opnieuw gelogen) volledig inactief zijn.

Auteur: tandarts Kamensky K.V., 19 jaar ervaring.

Bekijk de video: Oral-B 3D White Luxe Perfection Toothpaste Review (Februari 2020).

Loading...

Laat Een Reactie Achter