Tandprothetiek: soorten en prijzen in Moskou

Prothetiek in de tandheelkunde kan verwijderbaar en niet-verwijderbaar zijn. Vaste tandprothesen worden meestal uitgevoerd met kunstmatige kronen of bruggen, die stevig zijn bevestigd aan abutmenttanden of implantaten die onder de kronen zijn geslepen.

Prothetiek bij afwezigheid van tanden of bij afwezigheid van een groot aantal van hen is vaak verwijderbaar. Dit betekent dat u uw prothese kunt verwijderen voor hygiënische zorg en deze dan terug kunt plaatsen. Zelfs bij afwezigheid van tanden kan de patiënt altijd kiezen voor een vaste prothese op implantaten.

Vaste en verwijderbare prothetische tanden -

Hieronder zullen we in detail de vaste en verwijderbare prothetische tanden analyseren - de soorten en prijzen in Moskou voor elk type prothese. Houd er rekening mee dat het altijd de moeite waard is om, waar mogelijk, precies vaststaande versies van protheses te kiezen, sindsdien hoe goed een uitneembare prothese ook is, het vermindert altijd de levenskwaliteit van de patiënt, waardoor kauwen en communiceren niet helemaal comfortabel is.

Soorten vaste gebitsprothetiek -

Dit type protheses wordt niet alleen gebruikt om met behulp van bruggen ontbrekende tanden te herstellen. Als een tandkrans bijvoorbeeld zwaar is beschadigd, dan moet deze niet met een vulling worden hersteld, maar met behulp van een herstellende lip of een enkele kunstmatige kroon. Als de patiënt niet tevreden is met de kleur of vorm van de voortanden, kan esthetische prothese van de voortanden met fineer worden voorgesteld.

1. Prothetiek met kunstmatige kronen -

Voor de vervaardiging van kronen gebruikte een verscheidenheid van verschillende materialen, verschillend in sterkte en esthetische eigenschappen. Daarom, als u besluit om uw tanden in te voegen, zal de prijs voor kronen gemaakt van verschillende materialen merkbaar van elkaar verschillen. Meestal zijn kronen gemaakt van een kobalt-chroomlegering, metaalvrije keramiek en ook metaal bekleed met keramiek (metaalkeramiek).

Niet-verwijderbare tandprothesen - alle prijzen worden genoteerd voor 2019 (het eerste cijfer komt overeen met de kosten - in een kliniek in de economy class, de tweede - in een gemiddelde en hogere prijskliniek) ...

 • Prothetiek met metaalkeramische kronen (fig. 1.3-5) -kan worden gebruikt voor protheses van alle groepen tanden, zowel aan de voorkant als aan het kauwen. Ze hebben een betaalbare prijs en een acceptabele esthetiek, zelfs met prothetische voortanden, hoewel esthetiek zeker inferieur zal zijn aan kronen gemaakt van metaalvrije keramiek. Het is een feit dat bij sommige mensen het glazuur van de voortanden een hoge transparantiecoëfficiënt heeft, in andere is het bijna ondoorzichtig.

  Metaalkeramische kroon onder een laag keramiek heeft een metalen frame dat de doorgang van licht voorkomt, wat betekent dat dergelijke kronen volledig transparant zijn. Daarom, als u een hoge transparantie van het glazuur heeft en als u slechts één voortand moet herstellen, kan dit ertoe leiden dat de herstelde tand heel anders zal zijn dan de aangrenzende gezonde tanden. Maar wanneer prothetiek kauwtanden altijd vrij kunnen kiezen om het metaalkeramiek te kiezen.

  Prothetiek van tanden metalen keramiek: foto

  Metaalkeramiek tandprothesen: prijzen ...
  → prijzen voor gebitsprothetiek zijn aangegeven voor 1 kroon, d.w.z. als je geen enkele kroon hoeft te maken, maar om de ontbrekende tand te herstellen met een brugachtige prothese, vermenigvuldig dan de kosten van één kroon met het aantal tanden in de brugachtige prothese (dat wil zeggen, met 3 of 4).

  1) De kosten van één metaalkeramische eenheid op een gegoten metalen frame van een traditionele kobalt-chroomlegering met behulp van hoogwaardig geïmporteerd keramisch materiaal ("Vita" of "Ivoclar") is van 6.500 tot 15.000 roebel voor 1 eenheid (1 kroon).

  2) Als het metalen frame niet door gieten is gemaakt, maar door een machine te frezen met softwarebesturing (CAD / CAM-technologie), dan bedragen de kosten van 1 kroon 15.000 tot 20.000 roebel. Met deze methode om het frame te maken, past de kroon zo dicht mogelijk bij de tandweefsels in het gebied van zijn nek. Dit is een garantie dat de kroon zo lang mogelijk meegaat.

  3) De kosten van één metaal-keramische eenheid op een goud-platinalegering zijn van 18.000 roebel. Het gebruik van edelmetaallegeringen is voor sommige patiënten noodzakelijk om niet alleen hun eigen belang te benadrukken, maar ook als ze allergisch zijn voor traditionele metaallegeringen.

  4) Bij de vervaardiging van tijdelijke kronen gemaakt van plastic (ze zijn gemaakt zodat de patiënt niet gaat met tanden 1-2 weken gedraaid terwijl permanente kronen worden gemaakt) - de kosten van het werk zullen toenemen met nog eens 1.500 roebel (voor elke plastic kroon). Natuurlijk, als je niet geïnteresseerd bent in esthetiek, dan kun je er op besparen en het gewoon niet doen, maar dan beginnen de geslepen tanden geleidelijk in te storten uit de agressieve omgeving van de mondholte.

  Het is belangrijk: voor dergelijke tandprothetes zijn de prijzen lager. Je zult zeker in staat zijn om de prijs en 4500 roebel te ontmoeten. Bij zulke lage prijzen worden kronen in een tandtechnisch laboratorium alleen gemaakt door de meest onervaren tandtechnici en de kronen zelf zullen gemaakt zijn van Wit-Russische of Russische materialen (metaal, keramische massa), die vol zit met

  → niet erg goede esthetiek (figuur 3) of ronduit slechte esthetiek (figuur 5),
  → gebarsten metalen frame,
  → afgebroken keramiek.

  Als je wilt dat kronen je 8-10 jaar dienen, dan zou je niet naar de laagste prijs moeten zoeken, anders zien dergelijke kronen er niet beter uit dan in Fig.3 en 5. Bijvoorbeeld, de kronen in Figuur 3 kunnen objectief niet meer dan 6500 kosten roebels voor 1 kroon, omdat hun kleur is ronduit slecht, en er is geen transparantie, zelfs langs de snijkant (waar geen metalen frame is). Maar helaas is dit slechts de bevredigende esthetiek van kronen - alomtegenwoordig voor 90% van de klinieken. Maar een veel meer esthetische kronen uit Fig. 4 zouden minstens 10.000 roebel per eenheid moeten kosten.

  Meer details over de voors en tegens van metaalkeramiek in ons artikel -
  → "Metaalkeramiek: prijs en recensies tandprothetici"

 • Keramische kroonprothesen-
  Voor de vervaardiging van dergelijke kronen worden hoofdzakelijk 2 soorten keramiek gebruikt - dit is ofwel zirkoniumoxide ofwel glaskeramiek IPS E.max. Voor de vervaardiging van keramische bruggen uit keramiek kan alleen zirkoniumdioxide worden gebruikt Binnenin heeft het een frame van zirkonium, waarvan de sterkte vergelijkbaar is met metaal. Maar enkele kronen kunnen worden gemaakt van elke vorm van keramiek.

  Het is belangrijk: Als je kronen moet herstellen met enkelgebroken voortanden, dan is het het beste om E.max-keramiek te kiezen. Dit materiaal is beter omdat het de transparantie en schaduw van het glazuur van echte tanden maximaal kan overbrengen. En in kronen met een frame van zirkonium - de laatste (evenals het metalen frame in metaalkeramische kronen) geeft zeer weinig licht door, waardoor de kronen volledig ondoorzichtig en enigszins onnatuurlijk zijn.

  Tandenprothetiek: foto voor en na

  Hoeveel kost het om een ​​tand uit keramiek te plaatsen: PRIJZEN ...
  → voor gebitsprothetiek zijn de kosten aangegeven voor 1 kroon, d.w.z. als je opnieuw geen enkele kroon hoeft te maken, maar om de ontbrekende tand te herstellen met een keramische brug, vermenigvuldig dan de kosten van één kroon met het aantal tanden in de brug (dat is tenminste 3), maar onthoud dat keramische bruggen alleen gemaakt zijn van kooldioxide zirkonium, niet porselein.

  1) Eén kroon van zirkoniumdioxide kost van 22.000 tot 31.000 roebel + 1500 roebel moet worden betaald voor elke tijdelijke kroon van plastic.

  2)  Eén kroon van glaskeramiek "IPS E.max" kost 16.000 tot 22.000 roebel + 1500 roebel zal moeten betalen voor elke tijdelijke plastic kroon.

  Het is belangrijk: Soms zie je in advertenties de prijzen voor keramische kronen ongeveer 10.000 roebel. Dit kan alleen maar betekenen dat dergelijke kronen waarschijnlijk gemaakt zullen zijn van goedkoop keramisch materiaal van Chinese of Russische oorsprong. Maar als de prijs van 10.000 roebel voor porseleinkronen nog steeds op de een of andere manier in uw hoofd past, dan kunnen zirkoniumkronen in principe niet goedkoper zijn dan 18.000 roebel, en als u een lage prijs wordt aangeboden, dan bent u misleid (dit zal zeker geen zirkonium zijn, maar porselein ).

 • Tandenprothetiek met metalen kronen-
  deze kronen zijn anders omdat ze volledig van hun metaal zijn gemaakt en hun uiterlijk zal dus nihil zijn. In principe is dit niet zo belangrijk als je protheses hebt van de lange kauwtanden, die niet zichtbaar zijn met een glimlach. Trouwens, zulke kronen hebben ook plussen - hun tanden zijn minder geslepen dan die van metaalkeramiek.

  De slechtste variant van dergelijke kronen zijn overvolle kronen van stalen hulzen, die vervolgens worden besproeid (dergelijke kronen worden nog steeds gemaakt in dove gebieden van Rusland, evenals enkele openbare poliklinieken). De beste optie die lang zal duren, zijn de opzetkronen. De kosten van tandprothesen met massieve kronen bedragen van 3.600 tot 5.500 roebel voor 1 kroon.

advertentie

2. Vaste tandprothesen op implantaten -

Dit is de beste versie van protheses, en wanneer u niet alleen de 1e tand hebt, en wanneer er geen groot aantal tanden is en wanneer de kaak volledig tandenloos is. In dit geval worden protheses nog steeds uitgevoerd met kunstmatige kronen, maar alleen met de ondersteuning niet op de grondtanden, maar op implantaten die in de kaak zijn geïmplanteerd. Er zijn verschillende implantatietechnieken en veel implantaatmodellen en in verschillende situaties in de mondholte zijn totaal verschillende oplossingen vereist.

 • Als je niet maar 1-2 tanden hebt (fig.10) -
  de kosten van een metaal-keramische brug van 3-4 kronen met de steun van geslepen tanden kost je ongeveer 25.000 - 35.000 roebel (voor 2019), de kosten van het voorbereiden van de tanden niet meegerekend. Bovendien zijn de tanden dood en dus kwetsbaarder. Implantatie kan iets meer kosten, aangezien er bij afwezigheid van één tand slechts 1 implantaat nodig is (twee tanden - 2 implantaten, drie tanden op een rij - 2 of 3 implantaten).

  Eerlijk gezegd lijken moderne implantaten van alle Europese fabrikanten op elkaar en als het budget belangrijk voor je is, kun je gerust kiezen voor betrouwbare Israëlische implantaten van MIS of AlfaBio. Ondanks het feit dat ze goedkoop zijn - deze implantaten zijn meer dan genoeg voor implantatie van hoge kwaliteit.

  Tandimplantaten inbrengen: prijs
  voor de installatie van één implantaat van deze bedrijven (met een metaalkeramische kroon) kost het u vanaf 35.000 roebel. Maar als het budget het toelaat, kunt u kiezen voor "Astra Tech" of "Nobel Biocare", die 70.000 roebel per 1 implantaat kost met een metaalkeramische kroon.

 • Als er niet meer dan 3 tanden op een rij zijn -
  in dit geval is de patiënt niet alleen geschikt voor klassieke implantaten die worden gebruikt tijdens de klassieke tweestapsimplantatietechniek ("MIS", "AlfaBio", "Astra Tech", "Nobel Biocare", enz.), maar ook voor zogenaamde implantaten voor basale eentrapsimplantatie. Prothesen met kronen op klassieke implantaten worden slechts 3-6 maanden na implantatie uitgevoerd (nadat implantatie heeft plaatsgevonden).

  Maar met de gelijktijdige methode van implantatie van de kroon, kunt u deze binnen 3 dagen na de operatie installeren en kunt u ze meteen kauwen. Maar deze techniek kan worden toegepast als je 3 of meer ontbrekende tanden op een rij hebt. De kosten van een eenstapsimplantaat (bijvoorbeeld Compressive of Basal van het ROOTT-systeem) kosten ongeveer 35-40 duizend roebels voor 1 implantaat, maar inclusief alleen de metalen plastic kroon). Met een metaal-keramische kroon, zal de prijs 7-10 duizend meer zijn.


 • Als u een volledig tandeloze kaak heeft (Fig. 12) -
  en als je een volledig niet-verwijderbare structuur wilt, moet je zeker een basale implantatietechniek overwegen, die zich onderscheidt door een spaarzame installatie van implantaten (die belangrijk is voor oudere mensen), evenals de mogelijkheid van vroege prothesen. Protheses van een volledig tandeloze kaak met basale implantaten samen kost u 280.000 roebel onder de sleutel (de prijs omvat ook een niet-verwijderbare brug).

  Een alternatief kan protheses zijn met een volledig niet-verwijderbare brug tijdens implantatie volgens het All-on-4 protocol. Met deze techniek ontvangt u een prothese op de dag van de operatie, die zal worden vastgesteld op 4 of 6 implantaten. Bovendien beginnen de kosten van "allesomvattend" voor implantatie en protheses in een dergelijke prothese vanaf 180.000 roebel.

  Een zelfs nog goedkoop alternatief is een voorwaardelijk verwijderbare prothese, die is bevestigd op 3-4 mini-implantaten. ie Het kunstgebit kan voor hygiëne worden verwijderd, maar het zal nooit uit zichzelf vallen tijdens een maaltijd of tijdens een gesprek. Tandprothetiek met een voorwaardelijk verwijderbare acrylprothese ondersteund door verschillende mini-implantaten kost u ongeveer 95.000 tot 130.000 roebel.

3. Prothetiek met veneers-

Keramisch fineer (porselein of zirkonia) is een microprothese die dient voor het bekleden van het vooroppervlak van tanden. Ze worden gebruikt om een ​​Hollywood-lach te maken, d.w.z. hiermee kunt u problemen met kleur, vorm en tanden, de openingen tussen de voortanden, elimineren. Ze zijn een veel esthetischer, maar duurder alternatief voor vullingen van licht polymeer.

Voeg tanden: prijzen voor keramische en composiet fineer

 • de kosten van het 1e porseleinvernisje zijn van 15 tot 25 duizend roebel,
 • de kosten van het 1e zirkoniumfineer zijn van 22 tot 32 duizend roebel,
 • de kosten van het 1e fineer gemaakt van samengesteld vulmateriaal (dit is de slechtste versie van dergelijke microprotheses) is van 5,5 tot 9 duizend roebel.


Tandprothetiek: prijzen voor uitneembare prothesen

Vervolgens zullen we analyseren: hoeveel het kost om tanden in te voegen - de kosten van alle soorten kunstgebitten worden ook door ons aangegeven voor 2019 (het eerste cijfer is in economy class klinieken en betaalde afdelingen van openbare tandheelkundige klinieken, de tweede is in klinieken van het gemiddelde prijssegment).

Afneembare tandprothetiek is bedoeld om gebreken met grote lengte van het gebit te compenseren (drie of meer ontbrekende tanden achter elkaar). Het belangrijkste verschil tussen verwijderbare prothesen en gefixeerde is hun naam, d.w.z. ze moeten periodiek uit de mond worden verwijderd voor hygiënische zorg.

Verwijderbare prothesen omvatten -

 • acrylplastic prothesen (Fig.15),
 • byugelny type verwijderbare kunstledematen (fig.16),
 • Nylon prothesen (fig. 17).

Prothetische tanden: soorten uitneembare prothesen in de bovenkaak

1. Kunststofprothesen van acryl-

Dit is een traditioneel type kunstgebit. Het materiaal, zoals de naam al aangeeft, is acrylplastic (Fig. 18). Breng dergelijke protheses aan zoals bij volledige afwezigheid van tanden en bij gedeeltelijke afwezigheid van tanden. Acryl plastic prothesen worden als optimaal beschouwd voor protheses in afwezigheid van tanden.

 • Tandprothetiek bij afwezigheid van tanden - de prijs voor een plastic kunstgebit per kaak kost Moskou gemiddeld van 14.000 tot 20.000 roebel (in klinieken van de hogere prijscategorie dan ongeveer 25.000 roebel). Voor regio's - van 14.000 tot 18.000 roebel.

 • Prothese van tanden bij afwezigheid van een groot aantal tanden - de prijs voor een gedeeltelijke prothese per kaak zal precies hetzelfde zijn als voor een volledige prothese (of iets minder, maar niet meer dan 10-15%).

2. Prothesen byugelny type -

Dergelijke prothesen verschillen van plastic prothesen doordat ze een metalen frame hebben (fig. 19). Dankzij een dergelijk frame is het mogelijk om de plastic basis van de prothese aanzienlijk te verkleinen, waardoor het dragen van de prothese comfortabeler is en ook een positief effect heeft op dictie, voedselinname, enz.

Een dergelijk kunstgebit wordt gebruikt in de afwezigheid van gedeeltelijke tanden. De fixatie op de tanden van de abutment wordt uitgevoerd met behulp van een klemsysteem of met behulp van microvergrendelingen.

PRIJS van de prothese met klemtype fixatie  -

 • Byugel is eenvoudig - van 20.000 tot 25.000 roebel. (voor regio's),
  in Moskou begint de prijs van 30.000 tot 40.000 roebel.
 • Byugel is moeilijk - van 25.000 tot 30.000 roebel. (voor regio's),
  in Moskou begint de prijs van 35.000 tot 45.000 roebel.

PRIJS van de prothese met fixatie van het vergrendelingstype -

 • Dubbelzijdige byugel op mikrozamkih type "Bredent" - van 70.000 roebel (voor regio's), maar in Moskou zal de prijs niet minder zijn dan 90.000 roebel. De kosten omvatten al: de kosten van de prothese zelf, de kosten van 4 metalen kronen, de kosten van microvergrendelingen. Als je rekening houdt met de kosten van de prothese zonder kronen, dan blijkt deze veel lager te zijn.
 • Eenzijdige byugel op de microlock - ongeveer 40 000-50 000 roebel.
  Een dergelijk kunstgebit wordt gemaakt als er 3-4 tanden achter elkaar in het midden van het gebit ontbreken of als er aan één kant een defect aan het gebit is. De kosten zijn ook al inbegrepen: de kosten van de prothese zelf, de kosten van 2 metalen keramische kronen, de kosten van microvergrendelingen.

U kunt meer leren over dit type protheses uit onze twee artikelen -
→ "Prothetische tandheelkunde: soorten tandprotheses, foto"
→ "Beoordelingen door patiënten van prothetische prothesen"

3. Nylon prothesenen -

Nylon prothesen (evenals acryl plastic prothesen) worden gebruikt met de volledige en gedeeltelijke afwezigheid van tanden (fig. 2 en 20). Nylon is een elastisch materiaal dat in de ogen van patiënten deze prothesen aantrekkelijker maakt. In feite heeft de elasticiteit van een uitneembare prothese veel meer nadelen dan voordelen.

Подробнее об этом типе протезирования Вы можете узнать из двух наших статей:
→ "Виды нейлоновых протезов, фото"
→ "Отзывы пациентов и врачей о протезах из нейлона"

Нейлоновое протезирование зубов: цены

 • полный съемный протез из нейлона - от 32 000 до 47 000 руб.
 • частичный съемный протез из нейлона - от 26 000 до 40 000 руб.
 • eenzijdige prothese gemaakt van nylon (voor protheses van een meegeleverd of terminaal defect van een tandrij met een lengte van 1-3 tanden) - van 20.000 roebel.

Prothetische soorten tanden - welke kunstgebit is beter, beoordelingen

Hieronder vatten we kort de belangrijkste punten samen waarmee u de beste verwijderbare of gefixeerde prothese kunt kiezen. Maar in ieder geval, kies vaste constructies waar mogelijk, sinds verwijderbaar in elk geval aanzienlijk de kwaliteit van leven (comfort kauwen, communicatie).

 • Als je niet alleen 1-2 tanden hebt -
  dan heb je slechts 2 alternatieven: ofwel de aangrenzende tanden onder de kronen laten draaien en prothesen met een brugachtige prothese of implantatie. De laatste optie is onvergelijkbaar beter. Ten eerste, tanden die onder kronen zijn geslepen, duren niet meer dan 10 jaar en hun slecht uitgevoerde voorbereiding op protheses (ontlasting) kan leiden tot de ontwikkeling van cysten op de top van de tand.

  Ten tweede kosten de kosten van een hoogwaardige metaal-keramische brug gemaakt van goede materialen (en dit is zonder de kosten van het voorbereiden van de tanden) - ongeveer 25.000 roebel. De kosten voor het installeren van een Israëlisch implantaat (bijvoorbeeld "MIS" of "AlfaBio") samen met een kroon - van 35.000 roebel.

 • Als er niet veel tanden op de kaak zijn -
  Natuurlijk is in dit geval ook de implantatie optimaal, wat het mogelijk maakt om vaste structuren te maken. Maar als het geld het niet toelaat, zou de beste optie een prothese-byugelny-type zijn. Alleen dit type prothese maakt het kauwen van voedsel normaal en pijnloos mogelijk, het is goed gefixeerd op de geconserveerde ondersteunende tanden.
 • Als er geen tanden op de kaak zitten -
  Vergeet niet dat bij gebrek aan tanden een bevredigende fixatie van een uitneembare prothese alleen mogelijk is op de bovenkaak. Op de onderkaak (door constante beweging van de tong) - de prothese zal hoe dan ook vallen. Dus, met een beperkt budget, zou een uitzonderlijk gewone acryl plastic prothese het beste type prothese zijn.

  Met voldoende budget (in volgorde van afnemende aantrekkelijkheid) -

  → vaste brug op 4-6 implantaten volgens het All-op-4 implantatieprotocol (protheses op de dag van de operatie),
  → vaste prothese op basale implantaten (prothese na 3-5 dagen),
  → vaste prothese op klassieke implantaten (protheses na 6 maanden),
  → voorwaardelijk verwijderbare acrylprothese op mini-implantaten.

  Aanzienlijk slechtere opties zouden zijn: een conventionele prothese gemaakt van acryl plastic of nylon. De eerste hebben een volumineuze basis van plastic, plus ze zijn niet erg comfortabel om te kauwen, evenals praten. Ten tweede is het vanwege de elastische basis van de prothese onmogelijk om iets harder te kauwen dan de herculesische pap (het doet gewoon pijn).

Voeg tanden goedkoop in Moskou: prijzen

Als u goedkoop uw tanden wilt inbrengen in Moskou - kunnen de prijzen van het laagste bereik in de regel worden gevonden in de betaalde afdelingen van openbare tandheelkundige klinieken. In de catalogus van klinieken op onze site kunt u de sites van staatsklinieken vinden om kennis te maken met de prijslijst op hun site. Daarnaast zijn er voor inwoners van Moskou veel categorieën burgers die recht hebben op een voorkeursbehandeling (gratis prothesen).

We hopen dat ons artikel over het onderwerp: soorten tandprothetiek voors en tegens, prijzen - het bleek nuttig voor u te zijn! Auteur: tandarts Kamensky K.V., 19 jaar ervaring.

Bekijk de video: Guido Truijen Tandprothetiek (Februari 2020).

Loading...

Laat Een Reactie Achter