Fineer: kosten per 1 tand

Veneers zijn microprothesen van keramiek of composieten die "plakken" op het vooroppervlak van de tanden. Ze worden meestal op één of meerdere tanden gemaakt, maar alleen op die tanden die in de lachlijn vallen (dit zijn 10 voorste boventanden en 8 voorste ondertanden).

Hoe fineer kiezen -

Ten eerste moet je eerst een fundamentele keuze maken tussen porseleinen veneers en composiet vulmateriaal. De levensduur van de eerste - 12-25 jaar, de tweede - 3-5 jaar. Ten tweede, als je de juiste keuze hebt gemaakt en je hebt gekozen voor keramische fineren, moet je weten uit welk materiaal ze het best zijn gemaakt, omdat keramiek anders kan zijn (porselein, E.max glaskeramiek, zirkoniumdioxide).

Veneers gemaakt van verschillende soorten keramiek zullen heel verschillend zijn, zowel qua levensduur als qua esthetiek. Ten derde kunnen bij de vervaardiging van fineer verschillende technologieën worden toegepast. Het kan een keramische persmethode, een keramische laagvormingsmethode of een moderne CAD / CAM-technologie zijn voor het frezen van fineer op een machine met geprogrammeerde regeling. Duurzaamheid en esthetiek van fineer zullen ook afhangen van de productiemethode.

Dit artikel is voornamelijk gewijd aan hoeveel facings van verschillende soorten in 2019 in de bladen van Moskou en St. Petersburg kosten. Informatie over de kenmerken en vergelijkende kenmerken van fineer uit verschillende materialen, beoordelingen van patiënten en artsen - meer gedetailleerd in onze review:
→ "Welke veneers zijn het beste voor u om te kiezen"

Fineer is ideaal in de volgende situaties -

  • wanneer de kronen van de voortanden een onvoldoende mooie vorm hebben, een onregelmatige helling hebben of een ongelijke positie innemen in het gebit,
  • wanneer er vullingen zijn op het voorste oppervlak van de voortanden die te zien zijn
  • wanneer je snel een kleine hoeveelheid tanden moet corrigeren
  • wanneer je snel de brede openingen tussen je tanden moet corrigeren,
  • lelijke tandenkleur die niet kan worden gecorrigeerd met chemisch bleken.

Veneers met een eersteklas esthetiek die kan dienen van 12 tot 25 jaar (zonder donkerder of hun kleur te veranderen) zijn alleen gemaakt van keramiek. In klinieken van het gemiddelde prijssegment voor dergelijke fineren, beginnen de kosten van 20.000 roebel. En voor composietfineer met een veel bescheiden esthetiek, zal de prijs slechts ongeveer 7.000 roebel zijn. Gedetailleerde prijs voor fineer, zie hieronder.

advertentie

Veneers: prijs voor 1 tand in Moskou en St. Petersburg

Afhankelijk van het materiaal waaruit de keramische veneers zijn gemaakt op de tanden - prijzen zullen aanzienlijk variëren. Daarom zullen we schrijven hoeveel het kost om het fineer voor elk materiaal te plaatsen. In de regel worden 3 soorten keramiek gebruikt voor de vervaardiging van fineer: porselein, E.max glaskeramiek en soms zirkoniumoxide.

1. Porseleinen veneers: prijs 2019

Voor porseleinen veneers bedraagt ​​de prijs voor 1 tand in Moskou en St. Petersburg ongeveer 14.000 roebel (in economy class klinieken voor 2019). Ongeveer dezelfde prijs wordt door ons vastgesteld in sommige betaalde afdelingen van de openbare tandheelkundige klinieken. In klinieken van de gemiddelde prijsklasse, zullen de gemiddelde kosten van een 1e porseleinfineer ongeveer 16.000 roebel bedragen.

Porselein behoort tot het veldspaatkeramiek en is het allereerste materiaal waaruit keramische fineer wordt gemaakt. Volgens de optische eigenschappen is porselein zo dicht mogelijk bij het echte tandglazuur, waardoor je er de mooiste en meest realistische fineer uit kunt maken (Figuur 6-8). Het nadeel van dit materiaal is echter de sterkte.

Bij de vervaardiging van porseleinen veneers met de methode van gelaagdheid en sinteren van porselein massa - hun buigsterkte is slechts 55-70 MPa. Als de methode voor het persen van porselein wordt gebruikt onder omstandigheden van verhoogde temperatuur en druk, dan is de sterkte van fineer ongeveer 150 MPa. Dit is niet slecht, maar significant slechter dan de sterkte van fineer uit zowel zirkoniumdioxide als E.max glaskeramiek (24stoma.ru).

Porseleinen veneers: video van patiënten voor en na

2. E.max glaskeramiekfineer -

De hoogste kwaliteit fineer kan worden verkregen uit E.max glaskeramiek vergeleken met alle andere materialen (porselein, zirkonia, composiet). Dit materiaal combineert de uitstekende esthetiek van porseleinen veneers en de hoge sterkte van zirconia fineren.

Er zijn 2 soorten glaskeramiek E.max voor de vervaardiging van fineer. De eerste optie is E.max PRESS-materiaal. Het wordt gebruikt voor de vervaardiging van standaard fineer met een dikte van 0,6-0,7 mm, evenals de zogenaamde "dunne veneers" met een dikte van 0,3-0,4 mm. Veneers van E.max PRESS worden vervaardigd door spuitgieten onder omstandigheden van hoge temperatuur en druk, wat hen een sterkte van 400 MPa geeft.

De tweede versie van het materiaal - E.max CAD. Het wordt gebruikt voor de fabricage van fineerhout niet dunner dan 0,6-0,7 mm - met behulp van een freesmethode op een machine met softwarebesturing (CAD / CAM-technologie). Veneers gemaakt van dit materiaal hebben een sterkte van 370 MPa, en trouwens, ze zijn een beetje inferieur in esthetiek aan fineer gemaakt van geëxtrudeerd E.max-keramiek. Bovendien verliezen ze voor de prijs ook aan geperste keramiek CAD / CAM-technologie vereist zeer dure apparatuur.

De kosten van veneers van E.max zijn -

  • van glaskeramiek E.max PRESS - vanaf 21 000 wrijven.
  • van glaskeramiek E.max CAD - van 26 000 wrijven.

Montage van afgewerkte fineer uit E.max: video

3. Zirconium-tanden fineren: prijs 2019

In de klinieken van de gemiddelde prijscategorie bedragen de kosten van het 1e zirkoniumfineer gewoonlijk 30.000 roebel (sommige klinieken houden echter vaak promoties en op dit moment kan de prijs met 20-30% dalen). In economy class-klinieken kan de prijs beginnen bij 20.000 roebel, maar in dit geval zijn fineren hoogstwaarschijnlijk niet gemaakt van hoogwaardige doorschijnende zirkoondioxide-blokken, maar van veel goedkopere ondoorzichtige blokken met melkwitte kleuren.

Dientengevolge zullen fineren van dergelijke (het zogenaamde "ruwe", "zachte") zirkoondioxide de natuurlijke doorschijnendheid van het tandglazuur worden onthouden en eruitzien als goedkope metaalkeramische kronen. Voor het verkrijgen van hoogwaardig zirkoniumfineer - ze moeten worden gemaakt van blokken zirkoniumdioxide van de volgende fabrikanten: het beste is Katana® UTML (Japan), of de optie is een beetje eenvoudiger - Katana-materialen® STML (Japan) of Prettau® Anterior (Duitsland).

Zirconium Veneers: video voor en na

We zeggen meteen dat in de onderstaande video de standaardkwaliteit van zirconia-fineren wordt weergegeven. Als je naar het voltooide werk kijkt, is het zogenaamde "lichaam" van fineer (in het midden 1/3, evenals in de derde, het dichtst bij het tandvlees) te massief en volledig ondoorzichtig. Dit maakt dit fineer meer als goedkoop metaalkeramiek.

Het productieproces van zirkonium fineer wordt uitgevoerd met behulp van CAD / CAM-technologie. Dit is een moderne technologie van driedimensionaal frezen van fineren en kronen van zirkoniumdioxideblokken - op een machine met geprogrammeerde regeling. Deze technologie heeft zich vooral bewezen voor de vervaardiging van kronen op implantaten, evenals bruggen op de kauwtanden, maar het is erg moeilijk om een ​​goede esthetiek te bereiken met zirkonium bij het gebruik van protheses van de voortanden.

4. Ultradun fineer zonder tanden te draaien: prijs

Alle bovenstaande klassieke veneers worden pas op de tanden geplaatst na het gedeeltelijk slijpen van de emaillaag van het voorvlak van de tanden. Er zijn echter ultradunne fineerlagen met een dikte van 0,2-0,3 mm, die geen tandvoorbereiding vereisen en eenvoudig aan het vooroppervlak van de tanden kunnen blijven plakken. Dergelijke fineren worden meestal lumineers genoemd (synoniemen - ultraniers, dunne fineren).

De kosten bedragen ongeveer 30.000 roebel - voor kant-en-klare lumineers van gestandaardiseerde kits. Een voorbeeld van dergelijke lumineers zijn de lumineers® DUO (VS). Als we het hebben over individueel vervaardigde luminesers op basis van de tanden van de patiënt, dan is de prijs ongeveer 60.000 roebel per eenheid (exclusief verzendkosten vanuit Europa of de VS). Lumineers zijn voorbeelden van dergelijke lumineers.® Cerinate (VS).

Vergeet niet dat Lumineers alleen het gepatenteerde handelsmerk van DenMat (VS) is, en in feite - dit is niets meer dan dunne fineren. Zulke dunne fineren met een dikte van 0,3 - 0,4 mm kunnen gemaakt worden van geëxtrudeerde keramische E.max (zie hierboven), en hun esthetiek zal niet onderdoen voor de originele Lumineers.® Cerinate, en de kosten zijn vanaf 21 000 roebel (voor 1 eenheid).

Lumineers vergelijking® en dunne veneers E.max -

Video 1 - Originele Lumineers® Cerinate,
video 2 - E.max dunne veneers (zonder tanden te draaien).

Als je goed naar deze 2 video's kijkt, kun je gemakkelijk zien dat de originele lumineers de tanden omvangrijk en onnatuurlijk maken - in tegenstelling tot het dunne E.max-fineer.

Hoeveel zijn composiet veneers -

Composiet fineren zijn gemaakt van een conventioneel lichtuithardend composiet vulmateriaal. Voor composietfineermachines is de gemiddelde prijs ongeveer 7.000-9.000 roebel per eenheid. In betaalde afdelingen van openbare tandheelkundige klinieken, evenals in klinieken in de economy class, begint de prijs voor composietfineer vanaf 4.500 roebel.

Veneers gemaakt van composiet vulmaterialen hebben veel nadelen: een korte levensduur, een bescheiden niveau van esthetiek, een hoog risico op het afsnijden van een vulmateriaal op de snijvlakken van de snijtanden, absorptie van kleurstoffen (wat leidt tot glansverlies, kleurverandering - donker worden van het fineer). Bovendien vereisen ze regelmatig professioneel poetsen van een tandarts - eenmaal per 3-4 maanden.

Het is redelijk om te zeggen dat het in sommige gevallen nog steeds mogelijk is om zeer esthetische fineer uit de composiet te verkrijgen, waarvan de levensduur ongeveer 4 - 5 jaar zal zijn (onder voorbehoud van regelmatig professioneel polijsten). Maar helaas zijn er maar heel weinig tandartsen die perfect bekwaam zijn in het artistieke restaureren van tanden ...

Hoe composietfineren van echt hoge kwaliteit eruit kunnen zien (voor- en na foto's, patiëntbeoordelingen) - u kunt de bovenstaande link bekijken. Maar in de meeste gevallen is het onwaarschijnlijk dat u in een typische tandheelkundige privékliniek kwaliteitsfineren krijgt van composiet vulmateriaal. Immers, het maken van een gewone vulling is gewoon een ambacht, en het maken van het perfecte fineer op de voortand is al een kunst.

Hoe zien deze fineer eruit in 3-5 jaar -

Hollywood veneers: prijs

Via deze link kun je zien hoe de zogenaamde Hollywood-veneers eruit zien. Deze beoordeling zal een zeer belangrijke vraag voor u beantwoorden - van wat voor soort keramiek zijn zij het best gemaakt (porselein, zirkoniumdioxide, E.max glaskeramiek)? Met wat voor soort keramiek voor de vervaardiging van fineer en kronenkeramiek bereikt u de perfecte esthetiek die we zo vaak zien in de karakters van Amerikaanse thrillers?

De kosten van Hollywood-fineer beginnen bij 20.000 tot 30.000 roebel voor 1 eenheid (in klinieken van het gemiddelde prijssegment). Ongeveer 110.000 roebel kan worden opgeborgen om hoogwaardige keramische fineerlagen op de 6 voortanden van een van de kaken te plaatsen. We hopen dat ons artikel nuttig voor u was!

Auteur: tandarts Kamensky K.V., 19 jaar ervaring.

Bekijk de video: Your Billion Dollar Dental Veneer! Cosmetic Dentist Are Paying For! (April 2020).

Loading...

Laat Een Reactie Achter