Tandheelkundige behandeling: prijzen

De kosten van de tandheelkundige behandeling zoals gespecificeerd in dit artikel worden bepaald op basis van de analyse van prijslijsten van tandheelkundige klinieken van het middelste prijssegment, evenals economy class klinieken. Alle prijzen voor tandheelkundige behandelingen worden gegeven voor 2019.

Cariësbehandeling: prijs

Voor de behandeling van cariës is de prijs afhankelijk van 2 factoren. Ten eerste, uit de diepte van cariësresten van harde tandweefsels (volgens dit criterium is cariës verdeeld in oppervlakkig, medium en diep).

En ten tweede, over de mate van vernietiging van harde weefsels van de tandkroon. Immers, hoe meer een tand wordt vernietigd, des te meer tijd nodig is om de arts te herstellen (vooral als het nodig is om contactpunten met naburige tanden, stoten en kloven op het kauwvlak te herstellen), en neemt het verbruik van vulmateriaal toe.

 • De kosten van behandeling van oppervlakkige cariës -
  oppervlakte cariës moet worden opgevat als de vernietiging van slechts een beperkt deel van de tandkrans op de dikte van het tandglazuur (Fig. 1). Voor dezelfde prijs kan ook het herstel van de kleine versnippering van de snijkant van de voortanden worden berekend.

  Hoeveel kost het om cariës in het beginstadium te genezen: een dergelijke behandeling (met anesthesie en de installatie van een licht-polymeerafdichting) kost u 1500 - 2000 roebel.

 • De kosten van behandeling van gemiddelde cariës -
  Onder middellangcariës wordt verstaan ​​de beperkte afbraak van een tand over de gehele diepte van de glazuurlaag en een deel van het dentine (figuur 2). Behandeling van deze vorm van cariës (met anesthesie en de installatie van licht-polymeervullingen) kost 2500 roebel.

  Deze kosten houden geen rekening met de noodzaak om (in sommige gevallen) een kofferdam op te leggen om de tand te isoleren van speeksel. Wanneer het wordt opgelegd, zal de prijs met ongeveer nog eens 400-500 roebel stijgen.

 • De kosten van diepe cariësbehandeling -
  bij diepe cariës bereikt tandbederf een zodanige mate dat tussen de bodem van de carieuze holte en het tandvlees (neurovasculaire bundel) slechts een zeer dunne strip dentine overblijft die niet door cariës wordt aangetast.

  Bij een dergelijke diepte van carieuze laesie (na volledige verwijdering van cariës-aangetaste weefsels), wordt een medische pad geïnstalleerd op de bodem van de gevormde tandholte, die helpt de ontwikkeling van zenuwontsteking in de tand te voorkomen, d.w.z. preekstoel. Een isolerende pakking wordt op de medische pakking geplaatst, die op zijn beurt wordt afgesloten met een permanente licht-polymeer afdichting (figuur 3).

  De behandeling kan worden uitgevoerd in 1 of 2 bezoeken - afhankelijk van de dikte van het resterende gezonde dentine. De behandeling van deze vorm van cariës (met anesthesie, de installatie van medische pads en licht-polymeervulling) in één bezoek kost ongeveer 3500 roebel. Als in 2 bezoeken (wat wenselijk is), dan zullen de kosten van cariësbehandeling ongeveer 4.000 roebel bedragen.

De kosten van een volledige restauratie van de kroon van de tand -

Als de kroon van de tand volledig wordt vernietigd, of meer dan 1/2, wordt het herstel van dergelijke tanden berekend volgens een apart schema (vooral als we het hebben over de restauratie van de voortanden die een perfecte esthetiek vereisen - Afb.4-6).

Deze restauratie wordt de esthetische restauratie van tanden genoemd. De prijs voor tandheelkundige behandeling met volledig herstel zal ongeveer 3.500-4500 roebel bedragen in klinieken van de economy class, en van 5500 tot 6500 roebel - in klinieken van de gemiddelde prijsklasse.

Het is belangrijk: Er moet rekening worden gehouden met het feit dat deze prijzen GEEN rekening houden met de mogelijke noodzaak van behandeling met wortelkanalen / het vullen van deze tand. In dit geval worden de kosten van wortelkanaalvulling toegevoegd aan de bovenstaande prijs (zoals bij pulpitis).

advertentie

De kosten van tandheelkundige behandeling met pulpitis, parodontitis -

De prijzen voor tandheelkundige behandelingen zijn gebaseerd op een analyse van de prijslijsten van tandheelkundige klinieken in het middelste prijssegment, evenals in klinieken van de economy class. Gezien het feit dat de behandeling van pulpitis en parodontitis verband houdt met het bewerken en vullen van wortelkanalen - is de prijs hiervoor zeer vergelijkbaar en zal deze in de eerste plaats afhangen van het aantal wortelkanalen in uw tand (Fig. 7).

Alle snijtanden en hoektanden hebben in de regel altijd maar 1 wortelkanaal. Lagere premolaren (4-5 tanden vanuit het midden) - hebben slechts 1 kanaal, terwijl de bovenste premolaren 2 wortelkanalen hebben. In de onderste en bovenste molaren (van 6 tot 8) - meestal zijn er 3 wortelkanalen (maar in de onderste zijn er vaak slechts twee en in de bovenste, soms alle vier).

1. De gemiddelde prijs voor tandheelkundige behandeling met pulpitis -

 • 1-kanaals preekstoel - 2500 roebel,
 • 2-kanaals preekstoel - 3800 roebel,
 • 3-kanaals preekstoel - 5000 roebel,
  (prijsbereik kan +/- 500-1000 roebel zijn.).

Het is belangrijk: Deze kosten omvatten alleen anesthesie, indien nodig, het verwijderen van de oude vulling, evenals alle instrumentele en medische manipulaties in de wortelkanalen, inclusief het vullen ervan met de eenvoudigste methode - de methode van laterale condensatie van koude gutta-percha, plus het instellen van een tijdelijke vulling. Let op: deze prijs omvat NIET de installatie van een permanente licht-polymeer afdichting op de kroon van de tand.

Hoeveel bezoeken zijn vereist -
behandeling van enkelkanaals pulpitis wordt meestal uitgevoerd in 2 bezoeken: bij het eerste bezoek wordt de zenuw uit het kanaal verwijderd, de kanalen bewerkt om uit te zetten en het kanaal wordt onmiddellijk gevuld met gutta percha en sealer. Bij het tweede bezoek wordt een permanente zegel geplaatst. In geen geval kan een permanente zegel in één dag, samen met het vullen van kanalen, omdat sealer (pasta) in het kanaal moet uitharden en water uit zichzelf verdampen. Sommige artsen negeren deze regel om tijd te sparen.

Een tandheelkundige behandeling met twee of meer kanalen wordt meestal uitgevoerd in 3 bezoeken. Tijdens het eerste bezoek worden alleen de mechanische verwerking van de kanalen en hun antiseptische behandeling uitgevoerd. Gutta-percha- en sealerkanalen worden alleen tijdens het tweede bezoek gevuld, omdat de mechanische verwerking van meerdere kanalen veel tijd kost. Een permanente licht-polymeervulling is al gemaakt in het 3e bezoek.

2. Gemiddelde prijzen voor tandheelkundige behandelingen met parodontitis -

Prijzen voor de behandeling van parodontitis zijn altijd hoger, vanwege de behoefte aan een groter aantal bezoeken, evenals het gebruik van dure medicijnen om ontstekingen aan de top van de tandwortel te behandelen. De gemiddelde kosten zullen fluctueren (de eerste prijs komt overeen met de klinieken van de economy class, de tweede - met de clinics van het middelste prijssegment) ...

 • 1-kanaals parodontitis - van 5500 tot 8000 roebel,
 • 2-kanaals parodontitis - van 6500 tot 9000 roebel,
 • 3-kanaals parodontitis - de prijs is van 7.500 tot 10.000 roebel.

De prijs is inclusief -
anesthesie, indien nodig - verwijdering van de oude vulling, evenals alle instrumentele en medische manipulaties in de wortelkanalen, inclusief hun afdichting door de methode van laterale condensatie van koude gutta-percha. Let op: de prijs is inclusief de installatie van alleen tijdelijke vullingen.

NIET bij de prijs inbegrepen -
permanente vulling, verwijdering van de oude kunstmatige kroon. Als de wortelkanalen in de tand al eerder zijn afgedicht, zal het ontzeggen van de slecht afgesloten kanalen, evenals het verwijderen van de metalen pen uit het kanaal, de bovenstaande kosten met nog eens 2000-4500 roebel verhogen (afhankelijk van de complexiteit van het werk).

Het is belangrijk: volgens officiële statistieken worden pulpitis en parodontitis in 60-70% van de gevallen slecht behandeld! Typische fouten: underfilling van wortelkanalen tot de apex van de wortels, resetten van de kanalen, perforatie van de wortel ... Dit alles vereist een dringende herbehandeling van tanden en nieuwe uitgaven. Daarom moet je niet de laagste prijs achterna zitten, want het is ondubbelzinnig dat een hoge prijs niet noodzakelijkerwijs kwaliteit betekent. Maar om een ​​zeer gekwalificeerde tandarts te vinden die met goede materialen en goede apparatuur werkt en tegelijkertijd zijn uitstekende diensten tegen een lage prijs moet verkopen - dit komt uit het rijk van de fantasie.

Wat kan nog meer van invloed zijn op de kosten -

Als we naar de kliniek gaan, weten we misschien niet wat het prijsbeleid is en welke materialen en methoden de artsen gebruiken. De kosten van tandheelkundige behandelingen zijn afhankelijk van de gebruikte apparatuur en de kwaliteit van verbruiksgoederen en vulmaterialen. In sommige klinieken kan de prijs voor wortelkanaalvulling tijdens pulpitis en parodontitis wel eens oplopen tot 10.000-20000 roebel per tand.

Het is een feit dat naast de standaard gebruikelijke methoden van economy class, er duurdere methoden voor tandheelkundige behandelingen zijn, waarmee u maximale kwaliteit kunt bereiken en kunt garanderen dat de tand zo lang mogelijk meegaat. De prijzen die we hierboven uitspraken komen overeen met de behandeling, waarbij de mechanische bewerking van de kanalen alleen met handgereedschap wordt uitgevoerd (figuur 8), en het vullen van de kanalen wordt uitgevoerd door de "koude" guttaperchypennen af ​​te dichten.

Kwaliteit wortelkanaalvulling is het belangrijkste dat bestaat in tandheelkundige behandelingen in het algemeen. Laten we eens kijken wat de moderne technologieën en materialen zijn waarmee u het perfecte resultaat kunt bereiken ...

1. Gebruik endodontische tip -

Het vullen van wortelkanalen vereist dat ze eerst worden uitgebreid tot de vereiste grootte, waardoor de kanaalwanden een bepaalde tapsheid krijgen (taps toelopend naar de bovenkant van de tand), waardoor de kanaalwanden glad worden. En met dit alles is het erg belangrijk om de juiste lengte van de wortelkanalen te bepalen ...

In de meeste klinieken doen artsen dit met handgereedschap, zoals K-bestanden (Fig. 8), die verschillende grootten hebben. De arts roteert de handvatten van dergelijke gereedschappen met zijn vingertoppen, en de scherpe randen in het wortelkanaal verwijderen chips van de kanaalwanden, waardoor deze uitzet. Nadelen van de handmatige methode -

 • te trage verwerking
 • hoog risico op breken van gereedschapstip,
 • de wanden van de wortelkanalen zijn ruw, wat de daaropvolgende introductie van guttabercha-pinnen verhindert.

Betere afdichting van wortelkanalen kan worden bereikt door ze te bewerken met behulp van een endodontische tip met een micromotor (Fig.9). Deze tips gebruiken nikkel-titaniumprofielen met vormgeheugen (Fig. 10), die een zeer hoge flexibiliteit hebben en niet breken, zelfs in zeer gebogen wortelkanalen.

Met titaniumprofielen kunt u de wanden van de kanalen perfect glad maken, wat hun latere afdichting aanzienlijk vergemakkelijkt. Bovendien is in moderne modellen van endodontische tips al een apex-locator ingebouwd, De arts ziet de mate van onderdompeling van het instrument in het kanaal en de afstand tot de worteltop op het micromotorendisplay. Dit maakt het mogelijk het kanaal precies af te dichten tot aan de top van de tandwortel en in 60% van de gevallen zijn de complicaties na de behandeling precies gerelateerd aan het feit dat de lengte van de kanalen niet correct was bepaald.

Gebruik van de endodontische tip en nikkel-titanium profielen (ProTaper): video

2. Vullen van kanalen van thermoplastische gutta-percha -

In de meeste gevallen zal een ervaren tandarts in staat zijn om kwalitatief de wortelkanalen te vullen met behulp van de traditionele methode van laterale condensatie van gutta percha in de kanalen. Maar deze methode werkt alleen goed wanneer grote microtubuli het hoofdwortelkanaal niet verlaten. Bij dergelijke tanden lijkt het hoofdkanaal goed te worden afgesloten, maar de tand doet nog steeds pijn.

In ontwikkelde landen, probeer vooral de wortelkanalen van thermoplastische (hete) gutta-percha te vullen. Speciale gutta-percha-pennen (Termafil-systeem) worden in een speciaal apparaat verwarmd en in de wortelkanalen gestoken. Warme halfvloeibare gutta-percha penetreert niet alleen in het hoofdwortelkanaal, maar stroomt ook in de zijtakken van het hoofdwortelkanaal, waardoor het hele netwerk van kanalen op betrouwbare wijze wordt afgesloten.

Vulling van het hete termafil-kanaal met gutta-percha: video

Er zijn veel variaties op deze techniek, maar de beste is ongetwijfeld het "Termafil" -systeem (in de video hierboven). Het vullen van wortelkanalen met behulp van "Termafil" kost meer dan ongeveer 3.600 roebel voor elk kanaal (plus de hierboven vermelde bedragen).

3. Kanaalbehandeling onder een microscoop -

In veel klinieken wordt geprobeerd een endodontische behandeling van wortelkanalen uit te voeren met behulp van een speciale chirurgische tandheelkundige microscoop. Het gebruik ervan maakt verbetering van de kwaliteit van de verwerking en afdichting van de kanalen mogelijk, evenals het verminderen van het risico op complicaties - gereedschapbreuk in het kanaal, perforatie van de tandwortel en andere.

U moet begrijpen dat alle voorwerpen in de tand, bijvoorbeeld de mond van de wortelkanalen, uiterst klein van omvang zijn, wat het werk van de tandarts bemoeilijkt. Een microscoop vergroot een beeld van wat er vaak in een tand gebeurt. Deze methode is zeer effectief, maar naar onze mening is het echt nodig bij het werken in zeer gebogen kanalen, in situaties waar wortelonderbrekingen moeten worden afgedicht, wanneer de arts de mond van een van de kanalen (in de bodem van de tandholte) niet kan vinden.

Hoeveel is tandheelkundige behandeling onder de microscoop -
het gebruik van een microscoop bij de behandeling van 1-kanaals pulpitis verhoogt de behandelingskosten van 2500-3000 roebel (door ons hierboven uitgelicht) - tot ongeveer 7200 roebel in klinieken van de laagste klasse, en tot 9000 roebel in klinieken van de gemiddelde prijsklasse.

Gebruik van een tandheelkundige microscoop voor de behandeling van pulpitis van de onderste snijtand: video

4. Kwaliteit van verbruiksgoederen -

Bij de behandeling van pulpitis op de traditionele manier: met machinale bewerking van de kanalen met handgereedschap en afdichting met koude gutta-percha, kan de kwaliteit heel, heel anders zijn. K-bestanden voor het bewerken van kanalen kunnen bijvoorbeeld nieuw zijn en de tweede tot vijfde patiënt kan al worden gebruikt.

Gebruikte gereedschappen breken vaak in de wortelkanalen, bovendien worden ze alleen met medicatie gesteriliseerd en kunnen spaanders van wortelkanalen van patiënten uit het verleden in de inkepingen blijven. Dit is triest, maar patiënten in tandheelkundige klinieken zijn de tweede in hepatitis B- en C-infecties na drugsverslaafden. Daarom moet u vragen dat de verwerking alleen met nieuwe K-bestanden wordt uitgevoerd, hoewel u mogelijk wordt gevraagd om er extra voor te betalen.

Bovendien kunnen bij het vullen van kanalen, goedkope guttapercha-pennen en goedkope sealer worden gebruikt. Siler is een pasta die microruimten tussen de gutta-percha-pinnen opvult. Dus, de tandarts kan goedkope Endomethason gebruiken, die de neiging heeft op te lossen in het bovenste derde deel van het kanaal (aan de top van de tandwortel), wat op de lange duur noodzakelijkerwijs leidt tot ontsteking aan de top van de wortel en de behoefte aan een nieuwe behandeling. Beste sealer "AH-plus", die niet wordt geabsorbeerd aan de top van de wortel - is 8-12 keer duurder dan goedkope analogen.

Tandheelkundige behandeling: beoordelingen

Antwoorden op tandheelkundige behandelingen zijn zelden positief, omdat alleen volgens officiële statistieken - in meer dan 70% van de gevallen wortelkanaalvulling slecht wordt uitgevoerd, wat leidt tot de ontwikkeling van cysten op de tanden, de noodzaak voor herbehandeling en niet zelden, en om deze tanden te verwijderen. Maar al deze tandartsen zijn iemands vrienden en familieleden. Daarom moet u geen arts zoeken bij uw kennissen, maar zich concentreren op beoordelingen van mensen die al lang naar een specialist zijn geweest, en tegelijkertijd de tanden die door deze specialist zijn behandeld niet hoeven te herstellen.

Je moet ook zeggen dat positieve feedback en de hoge kosten van tandheelkundige behandelingen niet altijd samengaan. Hoewel omwille van objectiviteit, het vermelden waard is dat meer gekwalificeerde specialisten de neiging hebben om te werken in topklinieken, op goede apparatuur en met hoogwaardige materialen, wat al betekent dat het vinden van een goede specialist in klinieken van een hogere prijscategorie gemakkelijker zal zijn dan in klinieken van de hoogste klasse.

Bovendien krijgen hooggekwalificeerde tandartsen altijd meer salaris dan hun minder succesvolle collega's. En dit vereist ongetwijfeld het beheer van een bepaalde prijsorde voor de kliniekdiensten. Als patiënten geen specialistische kennis hebben die hen kan helpen om een ​​goede specialist te kiezen, is er maar één uitweg - om op zijn minst basiskennis te hebben (bijvoorbeeld over internetbronnen), om een ​​eerste consult met meerdere specialisten tegelijk te doorlopen, dan te vergelijken en de uiteindelijke keuze te maken.

We hopen dat ons artikel over het onderwerp: prijslijst voor tandheelkunde in de klinieken van de economy class in Moskou, nuttig voor u is gebleken! Auteur: tandarts Kamensky K.V., 19 jaar ervaring.

Bekijk de video: Behandeling van tandartsangst (Februari 2020).

Loading...

Laat Een Reactie Achter