Hoe te koken thuis behandelen

Een kookpunt is een abces van de huid veroorzaakt door een infectie van een van de haarzakjes diep in de huid. Na een paar dagen, de eerste ontwikkeling van ontsteking - necrose van de haarzakjes en gedeeltelijk omringende weefsels optreedt, en geleidelijk een holte gevuld met pus vormen op deze plaats (t.

Etmoiditis: symptomen en behandeling

Ethmoiditis is een ontsteking van de ethmoid sinus (ethmoid sinus). Vaak wordt de ontsteking van de ethmoïde sinus de generieke term 'sinusitis' genoemd, wat moet worden begrepen als de ontsteking van een van de vier paren sinussen. De paranasale sinussen (naast de ethmoid) omvatten ook de maxillaire sinussen - hun ontsteking wordt de term "antritis" genoemd, de voorhoofdsholtes - hun ontsteking wordt "frontale sinus" genoemd, de sinushengel - hun ontsteking wordt sphenoiditis genoemd.

Frontitis - symptomen en behandeling

Frontalitis is een ontsteking van de voorhoofdsholtes. De frontale sinussen zijn een van de vier paren neusbijholten (er zijn nog maxillaire, ethmoid en sinussen). De frontale sinussen bevinden zich in het voorhoofdsbeen, direct boven de ogen (fig. 1). De accessoire sinussen (inclusief de voorhoofdsholtes) zijn holtes die gevuld zijn met lucht en van binnenuit bekleed met een slijmvlies.

Sphenoiditis: symptomen en behandeling

Sphenoiditis is een ontsteking van de sinushengel, die een van de vier paren neusbijholten is. Geïsoleerde sphenoiditis is uiterst zeldzaam (1-2% van alle gevallen van acute en chronische sinusitis). Meestal treedt sphenoiditis op als gevolg van een ontsteking in de aangrenzende ethmoid sinussen, wat 'ethmoiditis' wordt genoemd.

Retentie cyste: een bult op de lip of onder de tong

Sommige patiënten wenden zich tot de tandarts met een vraag: er kwam een ​​brok uit onder mijn tong of lip - wat is het? Het is niets anders dan een retentiecyste van de onderlip of hypoglossale ruimte. Cyste op de lip: een foto van een cyste kan dichter bij het oppervlak van het slijmvlies worden geplaatst (alsof hij erboven komt), of hij kan dieper in de weefsels worden gelokaliseerd.

Furuncle: thuisbehandeling

Een puistje is een etterig huidabces dat in het geïnfecteerde haarzakje voorkomt en meestal plaatsvindt met de vorming van een grote hoeveelheid pus en gedeeltelijke necrose van de weefsels rond de follikel. Steeds vaker komen steenpuisten voor op jonge leeftijd van 12 tot 40 jaar. Een zwelling in het gezicht wordt veel vaker gevormd dan op andere delen van het lichaam (volgens statistieken is ongeveer 65% van alle steenpuisten op het gezicht gevormd).