Kiespijn: wat moet je thuis opstijgen

Acute kiespijn komt meestal alleen in 2 situaties voor ... Ten eerste met pulpitis, d.w.z. met ontsteking van de zenuw in de tand. Dit gebeurt wanneer de patiënt geen genezen cariës heeft en er een moment komt waarop de carieuze holte zo diep wordt dat de infectie ervan de tandholte binnendringt, waarin de zenuw zich bevindt.

Twinkles en Skyses op de tanden: foto, prijs

Als u zich wilt onderscheiden van de rest en uw glimlach helder en onvergetelijk wilt maken, kunt u speciale decoraties op uw tanden installeren. Tot op heden kun je twee soorten sieraden kiezen - dit is skyce of twinkle. Heel vaak worden skys op tanden ook steentjes genoemd, blijkbaar omdat ze zijn vrijgegeven, ook door het bedrijf "Swarowski".

X-ray van tanden: wat is belangrijk voor patiënten om te weten

Röntgenfoto's in de tandheelkunde voeren 2 hoofdtaken uit. Ten eerste laten ze de arts toe om een ​​juiste diagnose te stellen, bijvoorbeeld om een ​​ontsteking aan de top van de tandwortel te detecteren. En ten tweede zijn ze nodig om de kwaliteit van wortelkanaalvulling in de behandeling van pulpitis en parodontitis te beheersen, evenals in het voorbereiden van tanden op prothesen.

Hoeveel tanden heeft een persoon? Tandformule

Menselijke tanden zijn tijdelijk en permanent. Tijdelijke (melk) tanden beginnen normaal te barsten bij kinderen in de periode - van 8 maanden tot 3 jaar oud. In totaal moet het kind 20 melktanden hebben die doorsnijden - 10 tanden in de bovenkaak + 10 in de onderkaak. Vanaf de leeftijd van 6 beginnen tijdelijke tanden geleidelijk uit te vallen, en op hun plaats ontbranden permanente kiezen.

Hollywood Veneers: kosten

Als je een Hollywood-lach wilt, dan heb je de hoogste kwaliteit keramische fineer nodig. Dergelijke keramische materialen moeten qua optische eigenschappen zoveel mogelijk op elkaar lijken als op echt tandglazuur. En vandaag kunt u met alleen E.max-glaskeramiek echt realistische en mooie fineren op het voortanden maken.

Sedatie en tandheelkundige behandeling onder algemene anesthesie

Verwijdering en behandeling van tanden onder algemene anesthesie wordt in de regel slechts in twee gevallen uitgevoerd. Ten eerste, als de patiënt paniekangst heeft voor tandheelkundige tussenkomst, en ten tweede, als hij of zij intolerant is voor lokale anesthetica die worden gebruikt in de tandheelkunde voor anesthesie. Er zijn verschillende opties voor het onderdompelen van een patiënt in een staat van anesthesie.

Tandheelkundige behandeling: prijzen

De kosten van de tandheelkundige behandeling zoals gespecificeerd in dit artikel worden bepaald op basis van de analyse van prijslijsten van tandheelkundige klinieken van het middelste prijssegment, evenals economy class klinieken. Alle prijzen voor tandheelkundige behandelingen worden gegeven voor 2019. Behandeling van cariës: prijs Voor de behandeling van cariës is de prijs afhankelijk van 2 factoren.

Cariës: oorzaken en theorieën van voorkomen

Cariës is een proces van tandbederf dat optreedt met de actieve deelname van orale micro-organismen. In figuur 1-2 kun je zien hoe de cariës in de mondholte en het tandknippen eruit ziet. Waarom cariës verschijnt - Over het onderwerp: waarom cariës verschijnt - wetenschappers hebben de afgelopen eeuwen ruzie gemaakt. In totaal zijn er ongeveer 414 theorieën voorgesteld.

Wat is cariës en hoe is het gevaarlijk?

Tandcariës is het proces van vernietiging van harde tandweefsels, hetgeen plaatsvindt met de verplichte deelname van micro-organismen en de verplichte aanwezigheid in de mondholte van voedselresten als gevolg van slechte mondhygiëne. Bij de ontwikkeling van een carieus proces, is het gebruikelijk om 4 stadia te onderscheiden, die elk de diepte van carieuze tandbeschadiging weerspiegelen door het carieuze proces: Cariës in de witte / donkere spotfase ziet eruit als een kalkachtige plek op het tandoppervlak (met de tijd kan de kalkachtige plek donker worden).

Diepe cariës: diagnose, behandeling

Diepe cariës is een pathologisch proces van vernietiging van harde tandweefsels veroorzaakt door micro-organismen. Zijn eigenaardigheid is dat bij diepe cariës tussen het tandvlees en de bodem van de carieuze holte, een zeer dunne laag gezond dentine overblijft (figuur 1). Diepe cariës: foto Bij afwezigheid van onmiddellijke behandeling kan dit eerst leiden tot de ontwikkeling van pulpitis (ontsteking van de tandpulp) en vervolgens parodontitis.

Bederf cariës

Op het oppervlak van het glazuur zie je vaak vlekken van verschillende kleuren - wit, kalkachtig, donker of bruin. Beide hebben betrekking op cariës in de kleuringfase, maar hebben enkele verschillen. Cariës in het stadium van witte vlekken - Cariës in het stadium van witte vlekken is de eerste fase van cariës. Dergelijke cariës wordt vaak genoemd - witte cariës.

Cariës: symptomen, foto

Cariës is het proces van vernietiging van harde tandweefsels met actieve deelname aan het proces van cariogene orale micro-organismen, zoals streptokokken, actinomyceten en lactobacilli. De ontwikkeling van cariës kan worden verdeeld in fasen die overeenkomen met verschillende diepten van schade aan de harde weefsels van de tand. Stadia van cariës - Het is gebruikelijk om 4 opeenvolgende stadia van cariës te onderscheiden: Cariës in het stadium van witte / donkere vlekken (Fig.

Behandeling van tandcariës: stadia en foto's

Behandeling van tandcariës bestaat uit het verwijderen van tandgebieden die zijn aangetast door cariës (glazuur en dentine), hetgeen wordt bereikt met behulp van een boor, waarna tanden onmiddellijk worden gevuld, d.w.z. restauratie van de anatomische vorm van de tand met behulp van vulmaterialen. De aanpak van cariësbehandeling zal afhangen van de diepte van de beschadiging van de harde weefsels van de tand.

Behandeling van cariës zonder boor: laser, ozon

Apparatuur voor de behandeling van cariës zonder het traditionele boren van een tand met een boor leek relatief lang geleden (ongeveer 15-20 jaar geleden). In de meeste tandheelkundige klinieken van deze apparaten is er echter nog steeds geen sprake van en de vraag naar ongebruikelijke behandeling van cariës is niet wijdverspreid. De redenen hiervoor zijn vrij simpel: ondanks enkele kleine voordelen verliezen de laser en ozon nog steeds van moderne oefeningen.

Spleetcariës: behandeling, foto

Fissuurcariës is een carieuze beschadiging van de tandweefsels, gelokaliseerd in de fissuren van de tanden. Onder de kloven moeten worden verstaan ​​natuurlijke groeven op het oppervlak van de tanden, meestal in de vorm van groeven. De meeste kloven zijn kauwvlakken van grote kiezen. Fissuren kunnen worden onderverdeeld in "open" en "gesloten".

Cervicale cariës: behandeling

Cervicale cariës is gelokaliseerd in de hals van de tand. Vanwege dit heeft hij zijn naam gekregen. Patiënten noemen het ook vaak - radicale cariës, hoewel dit de verkeerde naam is. In figuur 1-3 ziet u hoe een enkele en meerdere cervicale cariës op de bovenste en onderste tanden lijkt. Cervicale cariës: foto Cervicale cariës: oorzaken van voorkomen Bedenk dat cariës wordt veroorzaakt door cariogene micro-organismen in de samenstelling van zachte plaque en harde wijnsteen.

Restauratie van tanden: prijzen, recensies, foto's

Tandrestauratie is het proces van het herstellen van de vorm en functie van beschadigde tanden. Dit kan worden gedaan met behulp van composiet vulmaterialen of, bijvoorbeeld, veneers. Heel vaak, als het gaat om niet alleen het herstel van de vorm van de tand, maar ook het bereiken van een hoge esthetiek van de herstelde tand, kunt u termen horen als: esthetische restauratie van tanden, cosmetische restauratie van tanden, artistieke restauratie van tanden (dit zijn synoniemen).

Wigvormig tanddefect: oorzaken en behandeling

Een wigvormig defect is een niet-carieuze laesie van een tand, gekenmerkt door de vorming van een wigvormig defect in het gebied van de tandhals. Meestal komen dergelijke gebreken voor op hoektanden en premolaren (3-4-5 tanden van de boven- en onderkaken), minder vaak in het gebied van andere tanden. Bij onderzoek is te zien dat de wigvormige gebreken van de tanden een glad, glanzend oppervlak hebben.

Cariës tussen de tanden: behandeling, foto

Cariës tussen tanden is cariës die zich op de interdentale oppervlakken van de tanden bevindt. Dit is de meest gebruikelijke lokalisatie van cariës, omdat de meeste mensen, als ze weten wat tandzijde is, hebben ze nog steeds niet de gewoonte om interdentale ruimtes te reinigen van voedselresten. Cariës tussen de tanden: oorzaken van oorzaken Het optreden van cariës tussen tanden is als volgt ... Bedenk dat cariës wordt veroorzaakt door cariogene micro-organismen met de verplichte aanwezigheid van voedselresten in de mondholte, die microben nodig hebben voor vitale activiteit en voor de afgifte van organische zuren, die tanden vernietigen.