Apparatus Vector voor de behandeling van parodontitis: beoordelingen

De Vector (Paro ™) -machine is een ultrasone tandheelkundige scaler in de tandartspraktijk. Het heeft een aantal significante verschillen met traditionele ultrasone scalers en wordt door de fabrikant gepositioneerd als een innovatief hulpmiddel bij de behandeling van parodontitis. In dit artikel zullen we in detail analyseren of Vector echt zo effectief is om subgingivale dentale afzettingen te verwijderen, we zullen vergelijkende buitenlandse klinische onderzoeken geven over de effectiviteit van verschillende ultrasone scalers, en of het het geld waard is voor Vector-procedures zoals veel geld.

Zwarte plaque: oorzaken, verwijdering

Meestal heeft plaque een bacteriële oorsprong en wordt geassocieerd met slechte mondhygiëne. Bij sommige mensen kunnen echter zelfs met goede hygiëne zwarte vlekken verschijnen. Bij volwassenen wordt dit meestal geassocieerd met de afzetting van pigmenten (fenolhoudende verbindingen) in nicotine, thee en koffie.

Professionele tandenpoetsen

Professionele tandenreiniging is een procedure waarbij harde dentale afzettingen en pigmentafzettingen worden verwijderd, die op de afspraak van een tandarts worden uitgevoerd. Het reinigen van tandsteen en pigment kan op verschillende manieren (echografie, AirFlow, Vector) of een combinatie ervan worden uitgevoerd. Thuis, met behulp van een tandenborstel en tandpasta, kunt u met succes alleen zachte tandplak van de tanden verwijderen (fig.

Tanden reinigen Air Flow: beoordelingen

Borstelen met luchtstroom vindt plaats door de tanden te beïnvloeden met perslucht, water en fijne deeltjes natriumbicarbonaat. Deze methode is ontwikkeld door het Zwitserse bedrijf EMS (Electro medical system), en zoals we zien heeft het veel gemeen met zandstralen. Indicaties voor gebruik - verwijdering van pigment en bacteriële plak, verwijdering van harde dentale afzettingen van kleine omvang, polijsten van tandglazuur, polijsten van het worteloppervlak in parodontale holtes tot 5 mm diep.

Verwijdering van wijnsteen thuis

Het vermogen om dentale afzettingen thuis te verwijderen, is afhankelijk van het type. Gewone tandenborstel en pasta verwijdert alleen zachte microbiële plaque goed. Als de laatste echter niet op tijd wordt gereinigd, begint het te worden gemineraliseerd (calciumzouten uit speeksel te absorberen) en verandert het geleidelijk in harde wijnsteen.