Gezwollen wang na tandextractie: wat te doen

Als uw wang gezwollen is na tandextractie (figuur 1), is dit in de meeste gevallen een ongunstig symptoom van ontsteking. Hieronder zullen we onderzoeken wanneer het uiterlijk van oedeem regelmatig is en niet gevaarlijk, en ook wanneer het dringend nodig is om naar de tandarts te rennen. In sommige gevallen is het oedeem geen bedreiging - het oedeem dat verschijnt is niet erg uitgesproken en neemt niet toe - het oedeem kan een natuurlijk gevolg zijn van een complexe traumatische verwijdering, of misschien is de tand verwijderd door een ontsteking.

Hoe bloed na tandextractie te stoppen

Er zijn situaties waarin bloed wordt verwijderd nadat een tand is verwijderd - meestal wanneer de patiënt een hoge bloeddruk heeft (tegen de achtergrond van hypertensie of ernstige stress) en ook als een groot bloedvat is beschadigd tijdens de chirurgische ingreep. Meestal ontwikkelt het bloeden zich zelfs in de stoel bij de tandarts (onmiddellijk na het uittrekken van de tand), maar soms kan het bloeden worden vertraagd, t.

Alveolitis na tandextractie: behandeling

Alveolitis is een klassieke complicatie die optreedt na tandextractie, en is de ontwikkeling van ontsteking van het gat van de geëxtraheerde tand. Vaak wordt alveolitis ook wel de term "droge put" genoemd (dit komt door het feit dat er een blootstelling van het alveolaire bot in de diepte van het gat is vanwege het verlies van een bloedstolsel).

Na het verwijderen van een tand doet het tandvlees pijn: wat te doen

Veel patiënten klagen dat hun tandvlees pijn doet in de eerste dagen nadat een tand is verwijderd. Pijn is een normale reactie van het lichaam op verwonding en daarom niet sterk, geen langdurige pijn is normaal. Pijn ontstaat echter niet alleen als gevolg van trauma aan het bot en het tandvlees, maar ook omdat tandvleesontsteking zich zou kunnen ontwikkelen na het trekken van tanden.