Hoe uw tanden poetsen: preventie van cariës

De ontwikkeling van cariës vindt plaats met de deelname van cariogene bacteriën in de mondholte, die het voedsel dat metaboliseert, vasthoudt na het eten tussen de tanden, waardoor het in melkzuur verandert. Zuur lost de oppervlaktelaag van glazuur op, wat eerst leidt tot het verschijnen van witte kalkachtige vlekken, die de oorspronkelijke, maar omkeerbare vorm van cariës zijn.

Tandpasta voor kinderen: beoordelingen

In dit artikel hebben we alle interessantste in samenstelling en kwaliteit van kinderpastpastes ingedeeld - op leeftijd. De volgorde van de tandpasta's in elke sectie geeft onze rangorde weer. De rating was gebaseerd op de analyse van criteria zoals de analyse van de samenstelling, de prijs / volume-verhouding van de buis, de leeftijd van het kind, de veiligheid en werkzaamheid tegen cariës.

Bloedend tandvlees tijdens de zwangerschap: behandeling

Ontsteking van het tandvlees tijdens de zwangerschap wordt waargenomen bij 75% van de vrouwen in de periode van de 2e tot de 8e maand. De meest voorkomende vorm van ontsteking van het tandvlees bij zwangere vrouwen is gingivitis, die vooral tot uiting komt in een verhoogde bloeding. Zwangere gingivitis komt het vaakst voor in het gebied van de voortanden en heeft voornamelijk invloed op de tandvleespapillen en de marginale gingiva, die direct aan de tanden grenst.

Cariës tijdens zwangerschap en borstvoeding

Behandeling van cariës tijdens de zwangerschap - Dus is een tandheelkundige behandeling mogelijk tijdens de zwangerschap ... Tandheelkundige behandeling tijdens de zwangerschap is mogelijk in strikt gedefinieerde perioden. Met deze periodes zullen we u hieronder introduceren. Onderzoek en verzameling van anamnese - Aan het begin van de communicatie met een zwangere vrouw die zich heeft aangemeld bij de tandheelkundige kliniek, moet de arts betalen voor het onderzoek van de patiënt en het verzamelen van anamnese, en ook de tactiek begrijpen van mogelijke tandheelkundige behandelingen, afhankelijk van de zwangerschapsduur om het risico op nadelige effecten op de foetus te minimaliseren.