Keramische kroon Emax: beoordelingen

E-max ® metaalvrije keramiek is de beste optie voor gebitsprothetiek met kronen, veneers of bruggen, als u wilt dat ze zoveel mogelijk inwerken in aangrenzende tanden in kleur en transparantie. De fabrikant van dit materiaal is het bedrijf "Ivoclar Vivadent" (Liechtenstein).

Kunststof tandenkronen: beoordelingen

In dit artikel zullen we het hebben over twee van de meest goedkope versies van tandprothesen: plastic en metaal-plastic kronen. Kunststofkronen in de tandheelkunde worden niet veel gebruikt vanwege hun lage sterkte en korte levensduur. Daarom worden ze hoofdzakelijk alleen als tijdelijke gebruikt.

Stevige kroon: foto's, recensies

De kroon uit één stuk is een metalen kroon gemaakt van kobalt-chroomlegering met behulp van eendelige giettechnologie. Bij deze productiemethode wordt ervan uitgegaan dat de gehele constructie in één keer wordt gegoten, zodat bij het vervaardigen van massieve bruggen de noodzaak om kronen aan elkaar te solderen volledig wordt geëlimineerd.

Hoeveel is een kroon per tand: prijs, foto

Een kunstmatige kroon (figuur 1) is een tandprothese die de anatomische vorm, esthetiek en kauwfunctie herstelt. Enkele kronen worden gebruikt om zwaar beschadigde tanden te versterken, en volgens de regels, als het kroongedeelte van een tand wordt vernietigd met 1/2 of meer, moet de restauratie niet worden uitgevoerd met een vulling, maar met een kroon.

Tandprothesen

Bruggen - bruggen - zijn vaste structuren die worden gebruikt om ontbrekende tanden te herstellen. Elke brug bestaat uit een bepaald aantal kunstmatige kronen, verenigd in één geheel. Dergelijke prothesen worden op de aangrenzende tanden of op de implantaten gefixeerd (fig.

Zirconia kronen voor tanden: beoordelingen

Zirconia-kronen zijn een esthetisch alternatief voor metaalkeramiek tijdens prothetische tandheelkunde. Ze zijn gemaakt van een zeer sterk materiaal - zirkoniumdioxide (ZrO2), dat minstens 2-4 keer sterker is dan traditioneel gebitkeramiek, bijvoorbeeld porselein. In tegenstelling tot metaalkeramische kronen hebben zirkonia-kronen geen metalen frame aan de binnenkant, waardoor ze meer op echte tanden kunnen lijken.

Metaalkeramische kroon: prijs

Metaalkeramische kronen (metaalkeramiek) is het meest succesvolle compromis tussen duurzaamheid, esthetiek en kosten voor tandprothesen. Ze nemen een tussenpositie in tussen dure metaalvrije keramische kronen en gewone metalen kronen. Elke metaal-keramische kroon heeft een sterk metalen frame aan de binnenkant, bekleed met een keramische massa aan de buitenkant (afb.

Kronen op de voortanden: welke beter zijn

Bij protheses van het voortand stellen patiënten altijd voldoende hoge eisen aan esthetiek. De belangrijkste daarvan - de kronen op de voortanden mogen niet zichtbaar zijn op de achtergrond van hun eigen tanden, in vorm, kleur en transparantie. Tegenwoordig zijn er maar een paar esthetisch aanvaardbare opties voor prothetische voortanden.

Welke kronen zijn beter om kauwtanden aan te brengen

De keuze van kronen voor kunstgebitten vindt meestal plaats tussen metaalkeramiek en metaalvrije keramiek. Als de patiënt echter een keuze maakt voor metaalkeramiek, stelt de tandarts onmiddellijk voor zijn opties te kiezen. Dit kan een standaard metaalkeramiek zijn of metaalkeramiek van verbeterde esthetiek met de zogenaamde "schoudermassa".

De geur van een kroon: wat te doen

De meeste problemen met tandheelkundige kronen zijn te wijten aan twee redenen. Ten eerste vanwege medische fouten die leiden tot een onnauwkeurige pasvorm van de kroon aan de tand in de nek, en als gevolg daarvan - het binnendringen van voedsel en bacteriën onder de kroon. Als een resultaat begint tandbederf onder de kroon, d.w.z. cariës ontwikkelt zich.

Hoe een kroon op de tand te zetten

Het maken en installeren van een kroon op een tand is een complexe procedure die uit vele stadia bestaat. In dit artikel zullen we het hebben over de vele subtiele punten die van invloed zijn op de esthetiek en het leven van je kronen. Deze momenten betreffen zowel fouten bij het kiezen van het type kronen door de patiënt zelf, als fouten gemaakt door tandartsen tijdens de productiefasen.