Novocain: instructies voor gebruik

Novocain is een verdovingsmiddel dat op grote schaal werd gebruikt in de USSR voor lokale anesthesie, zowel bij het verwijderen van tanden, het openen van etterende abcessen en voor het uitvoeren van operaties onder lokale anesthesie. Novocain: hoofdkenmerken Novocain - instructies voor het gebruik van dit medicijn bevatten de volgende hoofdkenmerken die het niet toelaten om deze lokale anesthesie in grote hoeveelheden toe te passen, met het oog op de tekortkomingen ervan en de opkomst van veel modernere anesthetische preparaten.

Lidocaine: gebruiksaanwijzing, prijs, beoordelingen

Lidocaïne wordt gebruikt in de tandheelkunde als een verdovingsmiddel voor anesthesie bij de behandeling en verwijdering van tanden, het openen van etterende abcessen. Lidocaine - instructies voor het gebruik van het medicijn in de tandheelkunde omvatten 3 vormen van geneesmiddelafgifte: lidocaïne in ampullen (of carpules), lidocaine-spray, lidocaïnegel.

Wat te doen na het trekken van tanden: aanbevelingen

Als je net een tand hebt laten verwijderen, is het heel belangrijk om te weten wat je moet doen na het trekken van tanden. Dit voorkomt de ontsteking van het gat, de ontwikkeling van bloedingen of oedeem, die vaak optreden als gevolg van fouten in het gedrag van de patiënt. Patiënten spoelen bijvoorbeeld vaak hun mond zwaar, waardoor een stolsel uitvalt en ettervorming ontwikkelt, of aspirine neemt (bevordert bloedingen en hematomen) ... Ook aan het einde van het artikel kunt u zien hoe de tanden van de geëxtraheerde tanden er normaal anders uit moeten zien na verwijdering .

Anesthesie in de tandheelkunde - recensies, prijs

Anesthesie in de tandheelkunde is lokaal en algemeen. Lokale anesthesie is alleen het gebied waar de ingreep gepland is om te worden verdoofd, terwijl de patiënt bij de patiënt bij bewustzijn is (Fig. 1-2). Maar algemene anesthesie in de tandheelkunde, of met andere woorden, algemene anesthesie, wordt uitgevoerd met behulp van narcotische pijnstillers, ingeademd in het lichaam van de patiënt (afb.

Hoeveel kost het verwijderen van een tand: prijs, beoordelingen

Tandextractie kan eenvoudig zijn en slechts enkele minuten duren, of moeilijk, vergezeld van de incisie van het tandvlees en het boren van botweefsel. Сложное удаление зуба длится в обычно не более 30-40 минут, но изредка бывают случаи, когда приходится удалять зубы и по 2-3 часа.Hieronder zullen we u in detail vertellen - waarvan het afhankelijk is en hoeveel het kost om een ​​tand te verwijderen.

Ultracain: instructies voor gebruik

Ultracain in de tandheelkunde - een van de meest populaire anesthetica, verwijzend naar de anesthetica artikainovogo-serie. Dienovereenkomstig is Artikain het belangrijkste actieve ingrediënt, maar om de duur en de werkingsdiepte te verhogen, wordt een vasoconstrictor eraan toegevoegd (bijvoorbeeld "epinefrine"), een analogon van adrenaline.

Hoe je mond te spoelen na het trekken van de tanden

Regelmatig antiseptisch spoelen van de mond na tandextractie kan het risico van ontsteking in het gebied van de geëxtraheerde tanden met ongeveer 80% verminderen. Echter, als de patiënt het spoelen verkeerd uitvoert - in veel gevallen, integendeel, resulteert dit in een bloedstolsel dat uit het gat valt, ontsteking en de noodzaak van herhaalde bezoeken aan de dokter.

Resectie van de top van de tand: beoordelingen

Resectie van de top van de tandwortel is een chirurgische methode voor het behandelen van granulomen en cysten die zich vormen aan de worteltop als gevolg van een chronisch ontstekingsproces (veroorzaakt door infectie in de wortelkanalen van de tand). Granulomen en cysten zijn ondersoorten van een ziekte die chronische parodontitis wordt genoemd. Ze verschillen alleen in grootte van elkaar ... Als de focus van ontsteking bij de apex van de wortel meer dan 1 cm in diameter is, wordt de formatie een radiculaire cyste genoemd en als deze minder dan 1 cm is, wordt deze een granuloom of cytogranuloma genoemd.

Wat te doen na verwijdering van verstandskies

Volgens statistieken, na het verwijderen van een verstandskies, vindt in 25-30% van de gevallen een ontsteking van het gat van de geëxtraheerde tand plaats. Bijvoorbeeld, na het verwijderen van andere groepen tanden, ontsteking treedt alleen op in 3-5% van de gevallen. Dit is verbonden: ten eerste met de hogere complexiteit van extractie van verstandskiezen, en ten tweede omdat ze zijn omgeven door een groot aantal zachte weefsels.